Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"The marvel nowhere is not,
despite it circulates in
the veins of the pesrson!!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε, καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε
μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες
! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!

-Χτυπήστε στην ΑΥΛΟΠΟΡΤΑ να σας υποδεχτούμε!
-Aναζητείστε το"Ποίημα του μήνα" στο τέλος της σελίδας.

20.5.16

ENA YΠΕΡΟΧΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΡΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΡΚΕΤΙΟΝ ΟΡΟΣ

Φίλες και φίλοι αγαπητοί συλλέκτες ωραίων στιγμών και φυσιολάτρες καλημέρα από το βροχερό αλλά Μαγευτικό και Πανέμορφο Γοργογύρι!!!!!!!!!
Επικοινωνώ σήμερα μαζί σας για να σας παρουσιάσω το Κερκέτιον Ρόδο!!!!!!!!!!!
Τι είναι το Κερκέτιον Ρόδο; ευλόγως θα αναρωτηθείτε, φίλες και φίλοι αυτό το Ρόδο είναι ξεχωριστό γιατί ανθίζει μόνο μια φορά το χρόνο και ειδικότερα την περίοδο από 15 έως 23 Μαϊου και πάντα για λίγες ώρες το πρωί από την 08.00 έως την 11.00 μετά κλείνει και αν κάποιος είναι τυχερός ίσως το δει να ξανανθίζει την επόμενη μέρα.
Με οδηγό λοιπόν τον φίλο μου τον φυσιολάτρη-φυσιοδίφης-ορειβάτη-κ.ο.μ. Αχιλλέα Καραβίδα ξεκινήσαμε στις 18/05/ πρωί πρωί ώστε το αργότερο κατά τις 09.00 να βρεθούμε σε υψόμετρο 1999 μέτρων όπου εκεί ευδοκιμεί το Κερκέτιον Ρόδο, λόγω κάποιων προβλημάτων κατά την διαδρομή αργήσαμε να φθάσουμε στο σημείο με αποτέλεσμα να βρούμε το ρόδο κλειστό.
Επειδή αυτό το σενάριο το είχαμε στα υπόψιν μας είχαμε πάρει μαζί μας τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να διανυκτηρεύσουμε εκεί, κατά την διαδρομή συναντήσαμε κάποια φίδια αλλά αυτό που μας έκλεψε την καρδιά ήταν μια πανέμορφη Οχιά!!!!! μην ακούτε αυτούς που λένε πως αυτή/ος είναι Οχιά, πάντα με την κακή έννοια, η πραγματική Οχιά είναι ένα πανέμορφο ερπετό που το μόνο κακό που έχει είναι το γεγονός πως όταν νιώσει ότι απειλείται ο ζωτικός του χώρος αμύνεται με το δικό του όπλο, κατά τα άλλα είναι εντελώς ακίνδυνο.
Αναγκαστήκαμε λοιπόν να παραμείνουμε στο φιλόξενο Κερκέτιον Όρος όπου ο Ασκληπιός συνέλεγε τα φυτά για την ίαση των ασθενών του, έκανε μεν λίγο ψύχρα αλλά η βραδιά ήταν όντως μαγική, λόγω μη ύπαρξης φωτισμού τ' άστρα ήταν πιο λαμπερά, ο Ούρανος έλαμπε με όλο του το μεγαλείο.
Ο φίλος μου ο Αχιλλέας Καραβίδας ο οποίος είναι γνώστης της περιοχής μου είπε πως υπήρχε περίπτωση να έχουμε κι έναν απρόσκλητο επισκέπτη που αυτή την περίοδο γυροφέρνει στην περιοχή και ήταν μια καφέ αρκούδα με το μωρό της!!!!!!!!!
Αν εμφανιστεί να μην τρομάξω απλά θα της απευθύνουμε χαιρετισμό!!!!!!!!!! και αυτή θα φύγει!!!!!!! ευτυχώς που η αρκούδα δεν εμφανίστηκε γιατί δεν μπόρεσα να καταλάβω τι σόι χαιρετισμό θα της απευθύναμε ώστε η αρκούδα να τον καταλάβει και να φύγει.
Ενυ γουέι που λέει και ο Καπετάν Βαρκάκιας-Καραβοκύρης ο Γκοτζιό, ήταν μια καταπληκτική βραδιά. 
Εκείνο το βράδυ αποφάσισα πως τον Αύγουστο εκτός απροόπτου να προτείνω σε γνωστούς και φίλους να ξαναεπαναλλάβουμε την ανάβαση στο Τρύπιο Λιθάρι και στην κορυφή 2050, όσοι από εσάς διαβάσετε αυτό το κείμενο και σας ενδιαφέρει να συμμετάσχετε παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο γνωστό τηλέφωνο.
Επίσης εκείνο το βράδυ σκέφτηκα να προτείνω στους Γοργογυραίους Παρασκευή ή Σάββατο με ποδήλατο!!!!!!!
κάθε Παρασκευή ή Σάββατο θα ξεκινάμε από το Μαγευτικό και Πανέμορφο Γοργογύρι για μια διαδρομή 18 χιλιομέτρων έως την κεντρική πλατεία των Τρικάλων, εκεί, είτε στο BONZOUR είτε στο BONA SIERA θα κάνουμε ένα διάλειμμα και κατόπιν θα αναχωρούμε ξανά για Γοργογύρι. (ήδη έχουν εκφράσει συμμετοχή 10 ποδηλάτισσες/ες
Ας έρθω όμως στο θέμα μας, όπως σας έλεγα αποτύχαμε την πρώτη μέρα να δούμε το Ρόδο ν' ανοίγει ελπίζαμε πως με το ξημέρωμα θα ήμασταν πιο τυχεροί, από τις 06.30 ήμασταν στο πόδι τα μάτια μας ήταν στραμμένα στο υπέροχο δένδρο που φιλοξενούσε το μοναδικό σε άρωμα και ομορφιά Ρόδο, όπως μου είχε πει ο φίλος μου ο Καραβίδας το ρόδο θα άνθιζε για δυο τρεις ώρες και θα ήταν το κύκνειο άσμα του, ακριβώς γι' αυτό φθάνει στο αποκορύφωμα της ομορφιάς του και του αρωματός του, θα έπρεπε να το κόψουμε ενόσω ήταν ανοιχτό, γιατί όταν κλείσει και το κόψεις τέρμα.......... δεν ξανανοίγει.
Κατά τις 09.30 αυτό που αντίκρισαν τα μάτια μας δεν περιγράφεται!!!!!!
Αντικρίσαμε κάτι που δεν μπορώ να σας το περιγράψω, μια μικρή γεύση θα πάρετε από την φωτογραφία που σας στέλνω, το μεγαλείο και την ομορφιά του πρέπει να την βλέπατε στη φυσική του θέση, τι κρίμα όμως που αυτό το μοναδικά υπέροχο άνθος μπορεί κάποιος να το δει μόνον για λίγες μέρες, και για πολύ λίγες ώρες, απ' την άλλη όμως αυτή είναι και η μοναδική ομορφιά του.
Σας στέλνω επίσης και λίγες φωτογραφίες από τον ανθισμένο κήπο του Επίκουρου.
Φίλες και Φίλοι σας χαιρετώ από το Μαγευτικό και Πανέμορφο Γοργογύρι που αν και βροχερό σήμερα παραμένει Μαγευτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: