Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"The marvel nowhere is not,
despite it circulates in
the veins of the pesrson!!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε, καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε
μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες
! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!

-Χτυπήστε στην ΑΥΛΟΠΟΡΤΑ να σας υποδεχτούμε!
-Aναζητείστε το"Ποίημα του μήνα" στο τέλος της σελίδας.

20.7.16

ΈΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΚΑ εικόνες και δρώμενα από το Μαγευτικό και Πανέμορφο Γοργογύρι.

ΓΟΡΓΟΓΥΡΙ BEACH 19.07.2016 υπό την προστασία της Ροδιάς!!!!!!!!!!
Φίλες και Φίλοι αγαπητοί συναθλητές της Ουτοπίας, και των γλυκόφθαλμων στιγμών που εκπέμπουν μάτια κουσκουσιάρικα σαν την κυμματίζουσα θάλασσα σας χαιρετώ από το Μαγευτικό και Πανέμορφο Γοργογύρι θα κάνω μια δεύτερη προσπάθεια να αντιγράψω το γράμμα του Αρκά που άφησε στο Αρχηγείο της ΟΚΡΑ λίγο πριν την αναχώρησή του και το οποίο βρήκα κάποιες ώρες μετά. Χθες αποχαιρετήσαμε τα εκλεκτά μας φιλαράκια την Έφη-Άλκηστη και τον Αρκάδιο!!!!!! έτσι τον αποκάλεσε ο μπαμπάς της Ζαν Ντ' Άρκ. Για να είμαι ειλικρινής θα ήθελα να παραμείνουν λίγο ακόμα γιατί όταν τα άτομα είναι ποιητικά, ελκυστικά, πνευματώδεις, πολυτάλαντα και κυρίως όταν κατέχουν ένα μεγάλο μέρος της καρδιάς σου, όπως εδώ και 17 χρόνια ο Αρκάς και 13 τουλάχιστον η Έφη-Άλκηστη έ τότε σίγουρα η αναχώρησή τους αφήνει ένα μεγάλο κενό. Κάποια στιγμή κι ενώ είχαμε φθάσει στο σταθμό των υπεραστικών προσποιήθηκα πως είχαμε ξεχάσει τις αποσκευές του Αρκά και ξεκίνησα για να βγώ από το πάρκινγκ, η Άλκηστη τα χρειάστηκε!!!!!!!!! είχαμε όμως στην παρέα μια κοπέλα που λειτουργεί ως ανιχνευτής ψεύδους και μας έπιασε στα πράσα!!! Έστω και λίγο που κράτησε ήταν καλό, λίγη ώρα πριν ο Επικούρειος Πέπος, ο Αρκάδιος και η Ερατώ έπιναν το καπουτσινάκι τους στην καφετέρια BONZUR!!!!!!! περιμένοντας την Άλκηστη και την Τερψιχόρη, η Τερψιχόρη προκειμένου το φιλαράκι της η Άλκηστη να χάσει το λεωφορείο για να παραμείνει κι άλλο στα Τρίκαλα μας πήγε τάχαμου τάχαμου πως δεν θυμόταν από λάθος δρόμο και παρ' ολίγο να το έχαναν το λεωφορείο, το προλάβαμε στο τσακ, εντωμεταξύ ο Επικούρειος Πέπος μ' έναν μαγικό τρόπο έκρυψε τη ζακέτα της Άλκηστης η οποία ήταν έτοιμη να φύγει χωρίς αυτήν αλλά ο ''ρουφιάνος'' της παρέας ξαναχτύπησε πάλι!!!!!! κάπως έτσι φθάσαμε στο πάρα ένα, λίγο πιο πριν στο κουτάκι που είχε η Άλκηστη τα ΥΠΕΡΟΧΑ!!!!! γλυκά από μαρέγκα!!!!!! (ειλικρινά Αρκαδούλι σε σκεφτόμουν την ώρα που θα έτρωγες εκείνο το γλυκό και σε λυπόμουν πάρα πολύ) γράψαμε όλοι η παρέα λίγα λόγια, και κατόπιν είπαμε από λίγα λόγια σαν παρακαταθήκη και αποχαιρετισμό. Σήμερα μια μέρα μετά οφείλω να ομολογήσω πως είμαι λίγο στεναχωρημένος, μου λείπουν τα φιλαράκια μου, έχω όμως κρατήσει τις πολύ όμορφες στιγμές που ζήσαμε και κάθε λίγο επισκέπτομαι τη δεξαμενή των συναισθημάτων απ' όπου και αντλώ υλικό. Αμέσως μετά διαβάστε το γράμμα του Αρκά-Αρκάδιου-Πανούλη, σας αποχαιρετώ με σεβασμό και Επικούρεια διάθεση ο Πεπέ-Πούφ.

ΓΟΡΓΟΓΎΡΙ 18/07/2016 ΏΡΑ 07.28 Αρχηγείο της ΟΚΡΑ
Πριν λίγο παρακολούθησα την ανατολή του Ήλιου που στο Μαγευτικό και Πανέμορφο Γοργογύρι γίνετε ακόμα πιο λαμπερή λόγω της καθαρής ατμόσφαιρας και της θετικής αύρας του επιβλητικού Κόζιακα-Κερκέτιον όρος ονομαζόταν στην αρχαιότητα. Ηδροσιά του πρωινού που αναδύεται, το καταπράσινο περιβάλλον, και ο ήχος της αέναης κίνησης των δύο παρακαλώ ποταμών του χωριού με συνεπαίρνουν!!!!
Το τι έχει προηγηθεί τρεις μέρες τώρα που βρίσκομαι στο φιλόξενο Γοργογύρι δεν είναι απολύτως εφικτό να σας το περιγράψω, ίσως μια μικρή γεύση να πάρετε από τις φωτογραφίες και τα βιντεάκια που θα αναρτήσει ο Mr Pepos.
Ένας φίλος μου που του αρέσει η φιλοσοφία επανειλημμένος μου έχει πει: ''Αρκά. . . η καλή παρέα είναι πηγή ζωής!!!!!'' Και δικαιώνεται εννοείται διαχρονικά. Ανεβαίνοντας λοιπόν στ Γοργογύρι, συνδυάζοντας την επίσκεψη με τον γάμο της Λογίτισσας Δήμητρας, συναντώ την Έφη-Άλκηστη, που είχε φθάσει στο χωριό μια μέρα νωρίτερα ως προπομπός!!!! τον Mr Pepo, και την κυρία Λαμπρινή που αυτή την περίοδο βρίσκονται στο χωριό λόγο της κυρίας Βασιλικής ως φύλακες άγγελοι.
Λόγω κάποιας καθυστέρησης του τρένου έφθασα στα Τρίκαλα, (έμαθα από τον ΘΕΟΦΡΑΣΤΟ ποια είναι τα τρια καλά των Τρικάλων) στις 14.14 εκεί με περίμενε υπομονετικά ο Mr Pepos, όταν φθάσαμε στο χωριό η κυρία Λαμπρινή είχε ήδη στρωμένο το τραπέζι όπου το κυρίαρχι πιάτο ήταν ο ΚΟΚΟΡΟΜΕΖΕΣ φυσικά με συνοδεία κι άλλων μεζέδων. Καθισμένοι στη βεράντα του σπιτιού και απολαμβάνοντας τα διάφορα μεζεδάκια ξεκίνησε και η συζήτηση. Μαζί με την Έφη-Άλκηστη, μ' έναν μαγικό τρόπο καταφέραμε να μαγέψουμε τον Mr Pepo ο οποίος αισθανόταν ιδιαίτερα χαρούμενος και ευτυχής που μας είχε κοντά του, που είχε κοντά του τα διαχρονικά του φιλαράκια. Κάποια στιγμή αποφασίσαμε να πάμε στο Αρχηγείο για την μεσημεριανή σιέστα, ο Mr Pepos επέλεξε να μας νανουρίσει με ΜΠΕΤΟΒΕΝ και συγκεκριμένα με το έργο ''ΕMPEROR'' δεν πέρασαν 5 λεπτά και είχαμε ήδη παραδοθεί στην αγκαλιά του ΜΟΡΦΕΑ!!!!!!!!
Απ' ότι μου είπε η Έφη-Άλκηστη πιο μετά, το ίδιο της είχε συμβεί και χθες, μόλις ο Mr Pepos βάζει τις υπέροχες και νανουριστικές μουσικές κλείνουν τα μάτια σου και ταξιδεύει το μυαλό σου σε άλλους γαλαξίες.
Αργά το απόγευμα μαζί με τον Mr Pepo επισκεφθήκαμε την καφετέρια του χωριού για δυο fredo espresso, εντωμεταξύ η Έφη-Άλκηστη είχε κανονίσει να βρεθεί με την Κωνσταντινα και τη Ζωή γα να πάνε στο bachelor της Δήμητρας και θα επέστρεφαν αργά το βράδυ. Εγώ με τον Mr Pepo μετά την καφετέρια κάναμε μια βόλτα στην πάνω γειτονιά όπου μένουν κάποια ξαδέρφια του, εκει συναντήσαμε και τον πατέρα του μικρού ταλαντούχου ποδοσφαιριστή που είχα συναντήσει στην Αθήνα. Στην κάθοδό μας προς το παραδοσιακό ταβερνάκι συναντήσαμε την γλυκύτατη και πάντα χαμογελαστή Βασούλα, την ανιψιά της κυρίας Λαμπρινής όλοι μαζί πια φθάσαμε στο ταβερνάκι όπου και περιμέναμε τον ερχομό της κυρίας Λαμπρινής και του Θεόφραστου, ο θεόφραστος είναι βοτανολόγος και ξεναγός, η Κωνσταντίνα του έχει φτιάξει ειδική ταυτότητα ξεναγού.
Στο ταβερνάκι δοκιμάσαμε διάφορους μεζέδες και μεταξύ οίνου και συζήτησης πέρασε η ώρα και τα κορίτσια από το bachelor ακόμα να φανούν, αποφασίσαμε εγώ με την γλυκύτατη και χαμογελαστή Βασούλα να πάμε για ένα ποτό στο kafe bar και να περιμένουμε εκεί τα κορίτσια, οι υπόλοιποι επέστρεψαν στο σπίτι όπου και μας περίμεναν. Παραγγείλαμε 2 Malibu βύσσινο και αναμέναμε και τ'άλλα κορίτσια
Εγώ εντωμεταξύ είχα κάποια αγωνία γιατί μετά από αρκετά χρόνια θα ξανασυναντούσα και τα υπόλοιπα κορίτσια της Λ.Ο.Γ. ξέχασα να πω πως όταν βρισκόμασταν στο ταβερνάκι συνάντησα ακόμα μια λογίτισσα, ήταν η όμορφη Έλενα η οποία είναι ανιψιά του Mr Pepou.
Επιτέλους κάποια στιγμή φάνηκαν τα κορίτσια, η Κωνσταντίνα, η Ζωή και η Έφη-Άλκηστη ήταν πολύ λαμπερές εκείνο το βράδυ. Η χαρά μου ήταν μεγάλη καθώς επανασυνδέθηκα με δυο κορίτσια της Λ.Ο.Γ. τα οποία είχε ξεχωρίσει ο Mr Pepos για πολλούς και διάφορους λόγους, μεταξύ άλλων είχαν ξεχωρίσει από το παρελθόν για το ήθος τους, τις συμπεριφορές τους και την οξυδέρκειά τους. Συζητώντας μαζί τους διαπίστωσα ότι έχουν πάρει πλέον -μετά από ένα πετυχημένο πανεπιστημιακό διάστημα- την ζωή στα χέρια τους. Παράλληλα διατηρούν τις αξίες τους, δικαιώνοντας και τις προσπάθειες του Mr Pepou  μέσω της Λ.Ο.Γ. Αν και είχα χρόνια να βρεθώ με τα κορίτσια, τελικά ήταν σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα.
Επιστρέψαμε στο σπίτι όπου για αρκετή ώρα ακόμα η συζήτηση συνεχίστηκε μαζί με τον Mr Pepo στην βεράντα του σπιτιού. Κάπως έτσι έφθασε στο τέλος η πρώτη μου μέρα στο Γοργογύρι.
Το επόμενο πρωί η κυρία Λαμπρινή είχε ετοιμάσει ένα καταπληκτικό πρωινό που μόνο αυτή γνωρίζει να φτιάχνει, καθίσαμε όλοι μαζί και απολαύσαμε το πρωινό, στη συνέχεια σχηματίσαμε groupe μεταξύ εμού, της Έφης, της Βασούλας, της κυρίας Λαμπρινής, του Mr Pepou και του Θεόφραστου, προκειμένου να προσεγγίσουμε την Κόρη Τρικάλων χρησιμοποιώντας ένα αυτοκίνητο και μια μηχανή την οποία εννοείται πως πιλοτάριζε ο Mr Pepos, το μίνι ταξίδι μας ξεκίνησε, πρώτος σταθμός τα ''στάλια'' απ' οτι μας εξήγησε ο ξεναγός μας εκεί παλαιότερα ξεκούραζε τα πρόβατά του το μεσημέρι ο μεγαλοτσέλιγκας Φώτης Ντακούλας που αργότερα έμαθα πως είναι ο πατέρας της κυρίας Λαμπρινής. Αμέσως μετά ξεκινάει η ανηφορική διαδρομή η οποία ήταν μαγευτική και ξεχωριστή. Ο Θεόφραστος ο ξεναγός μας αποφάσιζε για τις στάσεις που θα κάναμε, όπου θαυμάζοντας τη φύση παράλληλα μας ενημέρωνε για τις ονομασίες Κεφαλοπόταμος, Τρύπιο Λιθάρι, Γοργοήλιον ή Γοργογύριον, Κερκέτιον-Κοτζάμ γιακάς- Κόζιακας και τους μύθους που περικλείουν αυτές οι ονομασίες. Επόμενη στάση η Κόρη και ειδικότερα η τοποθεσία που την ονομάσαμε ''το παρατηρητήριο της ΟΚΡΑ'' εκεί γεμίσαμε τα πνευμόνια μας με καθαρό αέρα, εύχομαι σύντομα να ξαναβρεθώ σ' αυτά τα φιλόξενα μέρη, επίσης εύχομαι να το ζήσουν αρκετά άτομα γιατί πρόκειται για μοναδική εμπειρία. Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς το παραδοσιακό καφενείο του χωριού για τσιπουράκι με γλυκάνισο και γευστικούς μεζέδες, το τσίπουρο προσέδωσε μια ξεχωριστή σπίθα και ενέργεια σε όλους μας και με προτροπή του Mr Pepou τσουγγρίζαμε συνεχώς τα ποτήρια μας με αποτέλεσμα να αναρωτηθούν οι υπόλοιποι θαμώνες και να ρωτήσουν τι γιορτάζουμε.
Ο καθ' ύλην αρμόδιος, δηλαδή ο Mr Pepos ανέλαβε να τους εξηγήσει και τους είπε την αλήθεια!!!!! γιορτάζουμε των αρραβώνα των κοριτσιών!!!!!!!!! της Βασούλας και της Έφης, αυτό ήταν άρχισαν τώρα να τσουγκρίζουν όλοι μαζί.
Η επιστροφή ήταν εξίσου εντυπωσιακή, καθώς εγώ επέλεξα ν' ανέβω στη μηχανή με τον Mr Pepo, σε κάποιο σημείο σταματήσαμε για λίγο για να θαυμάσουμε τις ρίζες της Φιλιουριάς και για να μαζέψουμε λίγη ρίγανη μιας και ο Θεόφραστος γνώριζε πολύ καλά σε ποιο μέρος έπρεπε να πάμε, είχαμε υποσχεθεί στην μητέρα της Λαμπρινής πως θα της πηγαίναμε μια μεγάλη ανθοδέσμη από ρίγανη και κρατήσαμε το λόγο μας.
Όταν επιστρέψαμε στο σπίτι παραδώσαμε την ανθοδέσμη στην κυρία Βασιλική. Ακολούθησε το μεσημεριανό γεύμα με γαυρο στο φούρνο τον οποίο είχε επιμεληθεί η κυρία Λαμπρινή και ήταν νοστιμότατος, είχε γεμίσει τα πιάτα πάρα πολύ με αποτέλεσμα τα κορίτσια τα οποία εκείνη την ημέρα ήταν σε δίαιτα να βάλουν μέρος από τις δικές τους μερίδες στο δικό μου πιάτο, ήταν η πρώτη φορά που έφαγα τόσο πολύ. Μετά το μεσημεριανό ξαναπήγα με στο Αρχηγείο όλοι μαζί για την απαραίτητη σιέστα, αυτή τη φορά ο Mr Pepos είχε επιλέξει μουσικές από τις Άνδεις, ξαναεπαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό με την προηγούμενη μέρα, στα πρώτα λεπτά μας είχε ήδη πάρει ο ύπνος, ως φαίνεται ο Mr Pepos μας είχε υποβάλει με τον τρόπο του πως όταν βάζει τις μουσικές του στο Αρχηγείο μας υπνωτίζει, αυτή τη φορά μάλιστα μας υπνώτισε και χωρίς μουσικές γιατί είχε ξεχάσει να πατήσει το play!!!!!!!!!!! Aυτά και άλλα πολλά μπορούν να συμβούν μόνο στο Αρχηγείο της ΟΚΡΑ.
Το απόγευμα κατά τις 18.00 ετοιμαστήκαμε για τον γάμο της Δήμητρας, ο οποίος θα γινόταν στη Εκκλησία του χωριού, η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη και όλοι οι προσκεκλημένοι ντυμένοι όμορφα με τις γυναίκες να έχουν το προβάδισμα, στο μυστήριο παραβρέθηκα με τον Mr Pepo o οποίος δυστυχώς δεν θα ερχόταν μετά στο γλέντι γιατί έπρεπε να παραμείνει κοντά στη μητέρα του, κοντά μας ήρθε η κυρία Λαμπρινή, κρίμα που δεν ήρθε και ο Mr Pepos γιατί έχασε την ευκαιρία να δει την Έφη-Άλκηστη να τραγουδάει live δυο υπέροχα τραγούδια. 
Πράγματι ξεχωριστή στιγμή στον γάμο ήταν η στιγμή που ο γαμπρός έκανε νόημα στην Έφη-Άλκηστη να πάρει το μικρόφωνο και να τραγουδήσει. Όλοι οι παρευρισκόμενοι μείναμε με το στόμα ανοιχτό!!!!!! Η Έφη-Άλκηστη ήταν φοβερή και τρομερή!!!!!! η εκτέλεση ήταν καταπληκτική, κυρία Μποφίλιου συγχαρητήρια στην υπέροχη μαθήτρια σας, τα τραγούδια που είπε ήταν μελωδικά και η φωνή της ήταν σαν απαλό και δροσερό αεράκι, το πρώτο τραγούδι ήταν το ''πες μου για δεν μ' αφήνεις με δυο φιλιά να πάρω'' Έφη μας άφησες άφωνους, είσαι μεγάλο ταλέντο, η αυτοπεποίθηση που είχες τη συναντά κανείς μόνο σε φτασμένες τραγουδίστριες...
Ένα ακόμα γεγονός που μου έκανε τρομερή εντύπωση ήταν ο εντυπωσιακός χορός ενός πραγματικού χορευταρά, μιλάω για τον πατέρα της Κωνσταντίνας, επειδή για πολλά χρόνια συμμετείχα στον χορευτικό σύλλογο το ''ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ'' ξέρω πολύ καλά να κρίνω ποιος χορεύει καλά και ποιος πολύ καλά, ο πατέρας της Κωνσταντίνας ανήκει σ' εκείνους που όταν χορεύουν λες γιατί να μην είχα άλλα δυο μάτια; Mr Pepo επειδή γνωρίζω το μεράκι που έχετε για το χορό λυπηθηκα που δεν είσαστε εκεί για να καμαρώσετε αυτόν τον υπέροχο χορευτή ο οποίος είχε ένα πολύ δικό του στυλ, άριστη τεχνική, με πολλές στροφές και φιγούρες απίστευτα όμορφες, την δε περίφημη τούμπα την έκανε στον τόπο.
Η βραδιά έκλεισε με πολύ κέφι, χορό και τραγούδι. Εύχομαι στην Δήμητρα και στον Βασίλη βίον Ανθόσπαρτων και καλή τύχη. 
Υ.Γ. του Mr Pepou κάπου εδώ σταματώ το γράμμα του Αρκά το οποίο αναγκάστηκα να αντιγράψω για δεύτερη φορά, ελπίζω να βρω το κουράγιο για να συνεχίσω αύριο με το δεύτερο μέρος. Σας χαιρετώ.ο mr pepos στον γύρο του θανάτου

Αρκάδιε!!!! τα μακαρόνια να είναι Μίσκο!!!
οι ιπποτες για την Βασούλα


ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΠΗΡΑ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΜΝΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΚΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΨΗΦΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑ (ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ) ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: