Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"Στης σκέψης τα γυρίσματα μ’ έκανε να σταθώ
ιδέα περιπλάνησης σε όμορφο βουνό.
Έτσι μια μέρα το ’φερε κι εμέ να γυροφέρει
τ’ άτι το γοργοκίνητο στου Γοργογυριού τα μέρη !!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε,
καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!
-Aναζητείστε το"Ποίημα για το Γοργογύρι " στο τέλος της σελίδας.

4.10.17

Ανταπόκριση από το Μαγευτικό και Πανέμορφο Γοργογύρι.

Κάντζα 04/10/2017
Φίλες και φίλοι αγαπητοί αιμοδότες, οικονομικοί αιμοδότες, ουτοπιστές, συλλέκτες φθινοπωρινών φύλλων, συλλέκτες ωραίων στιγμών, οραματιστές, και ολίγον φιλέλληνες σας χαιρετώ. Μετά από απουσία κάποιων μηνών λόγω θανάτου της νύφης μου, επανέρχομαι στα καθήκοντα του μπλόκερ και του εν ενεργεία παρατηρητή και συλλέκτη φ.ε.μ.

Από την παραμονή μου στο Μαγευτικό και Πανέμορφο Γοργογύρι θα σταθώ σε κάποια σημαντικά γεγονότα.
Α] Ο πληθυσμός του χωριού αυξήθηκε κατά μια τσούπρα!  Στις 27 Σεπτεμβρίου Ο ''Άγιος'' Πολύκαρπος έγινε παππούς για τρίτη φορά. Η κόρη του η Άναμαρία γέννησε ένα πανέμορφο κοριτσάκι, εύχομαι να έχει καλή υγεία και καλή τύχη, για τα υπόλοιπα θα φροντίσει ο ''Άγιος'' Πολύκαρπος και φυσικά οι γονείς. Στο Γοργογύρι πάντως είχαμε αρκετά χρόνια να χαρούμε γεννήσεις παιδιών, και αυτόν το χρόνο είχαμε δύο, ένα αγοράκι κι ένα κοριτσάκι. Το αγοράκι είναι το πρώτο παιδί της Αντιόπης, η Αντιόπη ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της Λογοτεχνικής Ομάδας Γοργογυρίου. Δόξα τω Θεώ από γεννήσεις μοσχαριών, αρνιών, αγριοχοιρινών, φιδιών, πουλιών, κλπ είχαμε πάντα αρκετές. Πρόσφατα είχαμε και αρκουδάκια.

Β] Η μικρή Όλγα-Όλια ήταν φέτος το πιο γλυκό και χαρισματικό πλάσμα. Κάποια στιγμή στο μνημόσυνο της Ελένης, η Ελένη ήταν αδερφή του παππού της, μου είπε το εξής καταπληκτικό. Θείο αφού η θεία Ελένη είναι στον ουρανό γιατί ο θείος Βασίλης της έφτιαξε αυτό το μικρό σπιτάκι εδώ; Εννοούσε το μνήμα. Όλια σ' αγαπώ πολύ. Το άλλο φοβερό που μου είπε ήταν το εξής: Κάποια μέρα της έβαλα να δεί μια παιδική ταινία στον προτζέκτορα και επειδή δεν είχα πρόχειρο το πανί έκανα την προβολή στον τοίχο. Όταν η Όλια είδε στον τοίχο τις εικόνες ζουρλάθηκε από τη χαρά της και από έκπληξη, άρχισε να φωνάζει τον παππού της και να λέει, παππού ο τοίχος μιλάει και βγάζει εικόνες!!!!! Ήταν η πρώτη φορά που έβλεπε σινεμά. Δεν μπορώ να σας περιγράψω το πως έκανε, την επόμενη ήρθε πρωί πρωί με τον παππού της για να δει ξανά τον τοίχο που μιλούσε. Το νέο μωρό που γεννήθηκε είναι αδερφή της Όλιας.

Στο Μαγευτικό και Πανέμορφο Γοργογύρι συνάντησα και τον διεθνούς φήμης καλλιτέχνη της φωτογραφίας τον μοναδικό Fuji Tomo Kazu από τη συλλογή φωτογραφιών του εν λόγω καλλιτέχνη που θα τις παρουσιάσει σε διεθνείς εκθέσεις θα σας παρουσιάσω κάποιες στη σημερινή ανάρτηση και κάποιες σε άλλες αναρτήσεις.
Γ] Και το όνομα αυτής Εβελίνα-Δινομάχη, πολύ καλή μαθήτρια, και πολύ καλή ζωγράφος, και είναι μόλις 7; ετών. Το μέλλον σίγουρα της ανήκει και θα μας κάνει περήφανους με τις ζωγραφικές εμπνεύσεις και όχι μόνο. Κάποια στιγμή θα σας παρουσιάσω πίνακες της, της εύχομαι τα καλύτερα μιας και έχει πολύ αξιόλογους γονείς και μια πολύ καλή δασκάλα που ακούει στο όνομα Διοτίμα. Στα ''χασαπάκια'' γευτήκαμε πολύ καλά και φρέσκα κρέατα. Βασίλη και Γιώργο συνεχίστε με στόχο πάντα την καλύτερη ποιότητα σε όλους τους τομείς.
Ο ταχύτερος και πιο ευγενικός ντελιβεράς στην περιοχή των Τρικάλων είναι ο ξακουστός Γιούλης-Πανούλης.
Στην ήδη πολύ καλή ζωγράφο Άλκηστη Ραρρά θα επανέλθω με ειδικό αφιέρωμα. Ξέχασα να αναφερθώ στην άφιξη του μεγαλοβιομήχανου Γεωργίου Κ. με την σύζυγό του και φυσικά με το σκάφος τους. Επίσης μετά από αρκετά χρόνια είχα τη χαρά να ξανασυναντήσω την ταλαντούχο καθηγήτρια μουσικής πια, την σεμνότατη  Εβίτα, και τον εκπληκτικό αδερφό της Γιώργο που μπορώ να πω πως με εξέπληξε ευχάριστα με το ήθος του και γενικότερα με την Επικούρεια πραότητά του. Για πρώτη φορά φέτος ο Παναγιώτης Αργυρίου, πολύ καλός μουσικός όπως και η αδερφή του, οργάνωσε στο ένα από τα δυο ποτάμια του χωριού το περίφημο party river όπου έγινε ένας μικρός χαμός όταν κάποια κορίτσια από τα Τρίκαλα λόγω ζέστης έκαναν μπάνιο γυμνές, κρίμα που δεν ήταν μέρα για να θαυμάζαμε τα προσόντα από τις νέες νύμφες του ποταμού. Αυτά και άλλα πολλά συνέβησαν φέτος στο μαγευτικό και Πανέμορφο Γοργογύρι. Σας χαιρετώ, με σεβασμό και Επικούρεια διάθεση ο Επικούρειος Πέπος.














Οι φωτογραφίες είναι του Fuji Tomo Kazu

Δεν υπάρχουν σχόλια: