Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"The marvel nowhere is not,
despite it circulates in
the veins of the pesrson!!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε, καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε
μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες
! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!

-Χτυπήστε στην ΑΥΛΟΠΟΡΤΑ να σας υποδεχτούμε!
-Aναζητείστε το"Ποίημα του μήνα" στο τέλος της σελίδας.

30.3.18

ΣΥΛΛΟΓΗ ''ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΩΝ'' ΑΠΟ ΣΟΦΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΟ filomatheia.blogspot.com

Σε καλημερίζω 🎻🎷🌹🌹🌹🌷🍇🌷🌷🌷🌹🌷🌹🏵🍇🍓🍒🍎🎭🎨🎸 με ένα απόσπασμα από ένα κείμενο της κορυφαίας ψυχολόγου Άλις Μίλερ. https://www.dinfo.gr.
Η εικόνα του Θεού που μας δόθηκε φτιάχτηκε από ανθρώπους που ανατράφηκαν με τις αρχές της μαύρης παιδαγωγικής (με τις οποίες η βίβλος είναι γεμάτη), για τους οποίους ο σαδισμός, η αποπλάνηση, η τιμωρία, η κατάχρηση της εξουσίας ανήκαν στην καθημερινότητα της παιδικής τους ηλικίας. Η βίβλος γράφτηκε από άντρες. Θα πρέπει να θεωρήσουμε πως αυτοί οι άντρες δεν είχαν καλές εμπειρίες από τους πατεράδες τους. Προφανώς κανένας από αυτούς δεν είχε πατέρα κάποιον που να χαιρόταν με τη δίψα του παιδιού του για μάθηση, που να μην απαιτούσε από αυτό τίποτα το ακατόρθωτο και να μην το τιμωρούσε. Γι αυτό το λόγο έφτιαξαν μια θεϊκή εικόνα που τα σαδιστικά χαρακτηριστικά της δεν τους προξενούσαν εντύπωση.
– Ποτέ δεν πόθησα έναν παράδεισο για τον οποίον προϋπόθεση της ευτυχίας θα ήταν η υπακοή και η άγνοια. Πιστεύω στη δύναμη της αγάπης, κάτι που δεν σημαίνει να είναι κανείς καλός και υπάκουος. Για μένα η αγάπη έχει να κάνει με το να είμαστε πιστοί στον εαυτό μας, την ιστορία μας τα συναισθήματα και τις ανάγκες μας. Μέσα σε αυτά περικλείεται και η λαχτάρα για γνώση. Προφανώς ο Θεός ήθελε να «κλέψει» από τον Αδάμ και την Εύα αυτή την πίστη στον εαυτό τους.
Σε χαιρετώ με σεβασμό και Επικούρεια διάθεση ο Επικούρειος Πέπος.🍓🍓🍇🍇🤔🤔🐧🐧


Με το πιο κάτω απόσπασμα από συνέντευξη ενός σημαντικού Έλληνα  της διασποράς, δηλαδή της μικρής δημιουργικής Ελλάδας του εξωτερικού, σου στέλνω τη σημερινή μου καληνύχτα.🏵️🌹🌷🤔Χάσαμε το ήθος και οδηγηθήκαμε στην οικονομική καταστροφή🤔
 Μπορεί ο Σταμάτης Κριμιζής να έχει περάσει παραπάνω από τη μισή του ζωή στις ΗΠΑ ωστόσο έχει την απόλυτη εικόνα για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και προσπαθεί να εξηγήσει τι πήγε στραβά και έφτασε σε αυτό το σημείο. “Χάσαμε το ήθος μας και εξαλείφθηκε η αξιοκρατία και αυτό οδηγεί σε διαφθορά”, ενώ χαρακτηρίζει την πλειοψηφία των ελλήνων πολιτικών διαχρονικά παχύδερμα. Δεν τιμωρείται κανείς ή σχεδόν κανείς μας λέει και εκφράζει την απαισιοδοξία του για την πορεία της χώρας. “Οι νέοι έφυγαν γιατί απελπίστηκαν. Η αριστεία έγινε ρετσινιά, όραμα δεν υπάρχει ούτε και σχέδιο αλλά ούτε και αντικειμενικός σκοπός για το που θέλουμε να πάμε. Το χειρότερο από όλα είναι πως δεν βλέπω και ηγετική δύναμη να δημιουργεί αυτό το όραμα”, τονίζει με μεγάλη απογοήτευση.
“Δεν μάθαμε να είμαστε ομαδικοί παίχτες μόνο το εγώ και δυστυχώς δεν μαθαίνουμε στα παιδιά μας ότι οι ήρωες δεν κάνουν τα πάντα μόνοι τους. Όσα σπουδαία μυαλά έφυγαν και θα συνεχίσουν να φεύγουν , δυστυχώς δεν θα επιστρέψουν στη χώρα όσο η αξιοκρατία και η δικαιοσύνη λείπουν από αυτή και όσο το σύστημα παραμένει άρρωστο” μας τονίζει ο διακεκριμένος Ακαδημαϊκός Σταμάτης Κριμιζής.
🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔
Αγαπητή/ε αναγνώστρια/η ας προβληματιστούμε όλοι μας για όλα αυτά και άλλα πολλά και ας αποφασίσουμε με ποιους θα πάμε και ποιους θ' αφήσουμε. Εννοείται πως κι εμείς δεν ήμαστε άμοιροι ευθυνών, και πως να πάμε μπροστά όταν δεν έχουμε μάθει να λέμε ούτε ένα απλό ευχαριστώ, εκεί που πρέπει, και όταν πρέπει;😱😱
Σε χαιρετώ με σεβασμό και Επικούρεια διάθεση ο Επικούρειος Πέπος.🎷🎸🎺🎻📯🎹🎸


Τη σημερινή μου καληνύχτα🤗🤗🍓🌷🎨🎼🎵🎶🎹🎸🎷📯🎻🎺 σας τη στέλνω μ' ένα μικρό απόσπασμα από ένα κείμενο του  Τρικαλινού Φιλόλογου κ. Ηλία Γιαννακόπουλου, όλο το κείμενο θα το βρείτε στο ιστολόγιο της Λογοτεχνικής Ομάδας Γοργογυρίου.
" Έτσι με όλα αυτά πλέκεται ο ιστός της πολιτιστικής αλλοτρίωσης που αποτελεί το προστάδιο της αποφλοίωσης της εθνικής ταυτότητας και συνείδησης. Όταν, όμως, άτομα και λαοί, αφυδατωμένοι από τις εθνικές τους ιδιαιτερότητες, χωρίς αντιστάσεις και ριζικό σύστημα χρησιμοποιούνται ως επιβάτες ενός άρματος που οδηγείται τυφλά από τους νόμους της παγκοσμιοποίησης, τότε είναι σίγουρο πως οδεύουμε προς έναν κόσμο που θα κυριαρχεί το μαζικό, η ψευδαίσθηση, το φαίνεσθαι και το προσωπείο.
Καιρός είναι να αρνηθούμε τη μίμηση και να διασώσουμε το πρόσωπο (ατομικό-εθνικό),γιατί η πρόοδος και η εξέλιξη προϋποθέτουν την αυθεντικότητα και τη διαφορετικότητα.
 ‟ Όποιος μιμείται μόνο, χωρίς να ’χει τίποτα να πει/δικό του πάνω σε κείνο που μιμείται, μοιάζει/με τον κακόμοιρο το χιμπατζή/που μαϊμουδίζει τον αφέντη του καθώς καπνίζει,/μα δε καπνίζει ο ίδιος. Γιατί ποτέ/η μίμηση η αστόχαστη δεν μπορεί να ’ναι /μίμηση αληθινή!„ (Μπ Μπρεχτ).
Ηλίας Γιαννακόπουλος
Φιλόλογος.
🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒
Αγαπητή/έ φίλη/ε, απόψε σκέφτηκα να πρωτοτυπήσω και να  σου στείλω  την καληνύχτα  μου μ' ένα άρθρο του κ. Στέλιου Ράμφου που μιλάει  για την αυτάρκεια των Ελλήνων, θα μου πεις τώρα και τι μας νοιάζει  εμάς Επικούρειε Πέπο για τους  Έλληνες; Επ' αυτού έχεις  απόλυτο δίκιο.😂😱🤔😂😱🤔
Τι θα λέγατε κ. Ράμφο στην ελίτ της Ελλάδας, αν τους είχατε όλους τους εκπροσώπους της σε ένα δωμάτιο; ο κ. Ράμφος απάντησε: «Θα τους έλεγα να αισθανθούν, να νιώσουν την αυτάρκειά τους. Γιατί η αυτάρκεια είναι κάτι που μας επηρεάζει όχι απλά στο ότι δεν συνεργαζόμαστε, αλλά και στο ότι δεν ακούμε τι λένε οι άλλοι. Είναι σοβαρό ελληνικό πρόβλημα η αυτάρκειά μας... Σε μια προηγμένη χώρα, οτιδήποτε λέγεται συζητιέται, εδώ οτιδήποτε λέγεται έχει εχθρούς και φίλους και τελειώνει. Η αυτάρκεια, ως πανάρχαιο ελληνικό μειονέκτημα, γεννιέται μέσα στις θωπείες και τα αγκαλιάσματα της οικογενείας, μας ανατρέφει σε κλειστό κύκλο συναισθημάτων ως μοναδικότητες και δημιουργεί ανθρώπους που είναι ανίκανοι να συνεργαστούν. Πρέπει να συνεργαστούμε. Δεν μπορούμε να ζούμε μισούμενοι. Αυτό είναι η σίγουρη συνταγή καταστροφής».
Αν και όπως λέει ο κ. Ράμφος δεν έχουμε μάθει να ακούμε, εγώ ελπίζω πως τα λόγια του θα σε κάνουν ν' ακούσεις την δική σου φωνή, άκουσε την και πράξε τα δέοντα.🤔🤔🤔🤔🤔🐧🐧🐧
Σε καληνυχτίζω με σεβασμό και Επικούρεια διάθεση ο Επικούρειος Πέπος.🌷🌹🍇🎻📯🎹🍓🍒🏵️
ΥΓ. Καλό Σαββατοκύριακο.

🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
30 Μαρτίου 2018
Ο Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι είναι ένας από τους πιο διάσημους συγγραφείς της παγκόσμιας λογοτεχνίας.
Τα αριστουργηματικά έργα του ερευνούν  ερωτήματα  γύρω από την ζωή και τον θάνατο.
🌷Πρέπει να αγαπάς την ζωή περισσότερο από το ίδιο το νόημα της ζωής.
🌷Ένα καινούργιο βήμα, μια καινούργια λέξη είναι ότι οι άνθρωποι φοβούνται.
🌷Υπάρχουν όρια στο μυαλό του κάθε ενός, που πέρα από αυτά είναι επικίνδυνο να περάσεις. Μόλις περάσεις την γραμμή, είναι αδύνατο να γυρίσεις πίσω.
🌷Η ευτυχία δεν βρίσκεται στην ευτυχία αλλά στην προσπάθεια για αυτήν.
🌷‘Όταν σταματάς να διαβάζεις βιβλία, παύεις να σκέφτεσαι.
🌷Η ευτυχία δεν βρίσκεται στον περιορισμό αλλά στον έλεγχο του εαυτού σου.
🌷Η ευτυχία δεν αποκτάται με τα εύκολα πλούτη αλλά όταν μοχθήσεις για να τα αποκτήσεις.
🌷Σε μια καρδιά που αγαπά πραγματικά ή η ζήλια θα σκοτώσει την αγάπη ή η αγάπη θα σκοτώσει την ζήλια.
🌷Δεν χρειάζεται πολύ για να καταστρέψεις έναν άνθρωπο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τον κολακεύεις σε ότι κι αν κάνει.
🌷Η σιωπή είναι πάντα όμορφη και το σιωπηλό πρόσωπο είναι πάντα όμορφο από αυτό που μιλάει.
🌷‘Ένα πρόσωπο μπορεί να είναι σοφό αλλά για να ενεργήσει σοφά, μόνο η εξυπνάδα δεν φτάνει.
🌷Δεν θα φτάσεις ποτέ στον προορισμό σου αν σταματάς και ρίχνεις πέτρες σε κάθε σκυλί που γαβγίζει.
🌷Θέλω να μιλήσω για όλα με ένα τουλάχιστον πρόσωπο όπως μιλάω για τα πράγματα με τον εαυτό μου.
🌷Είναι απίστευτο τι μπορεί να κάνει μια αχτίδα του ήλιου, η ένας καλός λόγος στην ψυχή σου.
🌷Κανείς πρέπει να μιλά ανοιχτά με τους άλλους ώστε να αποκαλύπτει τις σκέψεις του μέσα από το πρόσωπό του, που δείχνει την ανησυχία που κρύβει η καρδιά του. Μια λέξη που λέγεται με πειθώ, με απόλυτη ειλικρίνεια και χωρίς κανένα δισταγμό, ενώ κοιτάς τον άλλον μέσα στα μάτια σημαίνει πολλά περισσότερα από ότι πολλές σελίδες από ένα βιβλίο.
🌷Η ψυχή γιατρεύεται όταν είσαι κοντά σε παιδιά.
🌷🌷Ακόμη και με τα χέρια δεμένα μπορεί κανείς να κάνει το καλό, αν το θέλει.
🌷Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο.
🤔🤔Οι άνθρωποι μερικές φορές μιλάνε για  θηριώδη κακία αλλά αυτό είναι μεγάλη αδικία για τα θηρία. Ένα θηρίο δεν μπορεί ποτέ να είναι τόσο κακό όσο ο άνθρωπος, τόσο επιδέξια κακό.
🌹Οι μεγάλοι δεν ξέρουν ότι ένα παιδί μπορεί να δώσει μια πολύ καλή συμβουλή ακόμη και για την πιο σοβαρή περίπτωση.
🌷Μην γεμίζεις την μνήμη σου με όλες εκείνες τις φορές που αισθάνθηκες να σε προσβάλλουν. Ίσως καταλήξεις να μην έχεις χώρο για τις υπέροχες στιγμές που πέρασες.
🌷🌷🌷‘Ένας άνθρωπος που ξέρει πως να αγκαλιάσει έναν άλλον,  είναι καλός άνθρωπος.🌹🌹🌹
Σε καλημερίζω μ' αυτά τα σοφά λόγια του Ντοστογιέφσκι, σε σένα απομένει ποια θα υιοθετήσεις για να πορευθείς στη ζωή σου.🤔🤔
Με σεβασμό και Επικούρεια διάθεση ο Επικούρειος Πέπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: