Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"Στης σκέψης τα γυρίσματα μ’ έκανε να σταθώ
ιδέα περιπλάνησης σε όμορφο βουνό.
Έτσι μια μέρα το ’φερε κι εμέ να γυροφέρει
τ’ άτι το γοργοκίνητο στου Γοργογυριού τα μέρη !!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε,
καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!
-Aναζητείστε το"Ποίημα για το Γοργογύρι " στο τέλος της σελίδας.

1.3.19

ΜΥΡΤΩ-ΜΙΝΑ ΜΑΓΑΛΙΟΥ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΒΙΟΛΟΓΟΣ, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Αγαπημένη μας Μυρτώ.

Και τώρα σειρά έχει η Μυρτώ!!! Την Μυρτώ τη γνώρισα όταν ήταν ακόμα νήπιο, αρχικά είχα γνωρίσει τους υπέροχους και καταπληκτικούς γονείς της και λίγο πιο μετά τον αδερφό της τον Νικόλα. Είχα την τύχη αυτό το χαρισματικό και γλυκύτατο πλάσμα να το έχω μαζί μου στην ερασιτεχνική ομάδα δημοσιογραφίας για αρκετά χρόνια και πιστέψτε με πρόκειται για ένα ακατέργαστο διαμάντι. Στην πορεία η Μυρτώ επέλεξε την βιολογία και χθες δέχθηκα ένα τηλεφώνημα προκειμένου να παραβρεθώ στην ορκωμοσία της που θα γίνει αύριο 1 ΜΑΡΤΙΟΥ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ξέχασα να σας πω πως η Μυρτώ σήμερα 28 Φεβρουαρίου έχει τα γενέθλιά της. Μυρτώ μου, γλυκό μου φιλαράκι από καρδιάς σου εύχομαι να έχεις καλή υγεία και καλή τύχη. Είσαι ένα αξιαγάπητο πλάσμα και ήμουν τυχερός που σε συνάντησα, σ' ευχαριστώ για τις πολύ όμορφες και δημιουργικές στιγμές που ζήσαμε στο παρελθόν. 

Παρεμπιπτόντως να πω πως το 2007 είχα τη χαρά να φιλοξενήσω στο Μαγευτικό και Πανέμορφο Γοργογύρι  την Μυρτώ με την οικογένειά της. Αύριο λοιπόν θα παραβρεθώ στην ορκωμοσία της και σκέφτομαι πόσο άτυχος ήμουν που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατάφερα να παραβρεθώ στην ορκωμοσία της Διοτίμας και της Τερψιχόρης. Στην Κορνηλία και να ήθελα να παραβρεθώ δεν ήταν δυνατόν γιατί ήμουν στο Λονδίνο. Φωτογραφίες για την Μυρτώ θα έχω αύριο.
Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο ώρα 14:00 η ώρα της Μίνας και των άλλων παιδιών της βιολογίας που σήμερα πήραν τα πτυχία τους. Το μέλλον όπως και για πολλά ακόμα Ελληνόπουλα αβέβαιο, πολύ φοβάμαι πως κι από αυτή τη φουρνιά αρκετά παιδιά θα επιλέξουν το εξωτερικό για εργασία. 


Πολύ συγκινητικές στιγμές έζησα σήμερα, μαζί με την Δολέντσια φθάσαμε στο Πανεπιστήμιο στις 13:30 εκεί συναντήσαμε την οικογένεια της Μίνας-Μυρτώ και όλοι μαζί κατευθυνθήκαμε προς την αίθουσα όπου θα γινόταν η απονομή των πτυχίων. Ήταν συγκινητικές οι στιγμές όταν η Μυρτώ χάθηκε στις αγκαλιές των παππούδων της, των γονιών της, του αδερφού, του θείου της και των φίλων που είχαμε μαζευτεί για να μοιραστούμε τη χαρά της. Πολυαγαπημένη Μυρτώ καλή σταδιοδρομία να έχεις και καλή τύχη. Ελπίζω να βρεις κάτι καλό και αξιόλογο εδώ στην Ελλάδα ώστε να μην σε χάσουμε κι εσένα όπως τόσα άλλα Ελληνόπουλα που αναγκάστηκαν να πάνε στο εξωτερικό γιατί αν μη τι άλλο είναι κρίμα να σπουδάζουν τα Ελληνόπουλα με χρήματα του κράτους και δικά τους και αντί να προσφέρουν τις γνώσεις τους εδώ στην


Ελλάδα να τις προσφέρουν σε κάποια άλλη χώρα που δεν έχει επενδύσει ούτε ένα ευρώ για την εκπαίδευση τους. Αγαπητά μου φιλαράκια Βασουλίνο και Γιάννη συγχαρητήρια!! Είθε ο θεός να σας αξιώσει να σας χαρίσει πολλές στιγμές ευτυχίας στο μέλλον γιατί το  αξίζετε, είσαστε αυτό που λέμε σπάνιο είδος γονιών. Ευχαριστώ Μυρτώ που μοιράστηκες μαζί μας τη χαρά σου. Σε χαιρετώ με σεβασμό και Επικούρεια διάθεση ο Επικούρειος Πέπος 🎨.