Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"Στης σκέψης τα γυρίσματα μ’ έκανε να σταθώ
ιδέα περιπλάνησης σε όμορφο βουνό.
Έτσι μια μέρα το ’φερε κι εμέ να γυροφέρει
τ’ άτι το γοργοκίνητο στου Γοργογυριού τα μέρη !!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε,
καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!
-Aναζητείστε το"Ποίημα για το Γοργογύρι " στο τέλος της σελίδας.

11.2.19

ΙΩΑΝΝΑ ΠΡΙΜΗΚΥΡΙΟΥ - ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ μία γοργόνα από το Μαγευτικό και Πανέμορφο Γοργογύρι [κατά το ήμισυ]. πρώτη ανάρτηση το 2019;

Φίλες και Φίλοι καλησπέρα, σήμερα θα κάνω μια ανασκόπηση του Σαββατοκύριακου που μας πέρασε, αυτό το σ/κ ήταν ξεχωριστό γιατί έκρυβε για μένα πολλές χαρές. Η αρχή έγινε το Σάββατο στο συνέδριο των επικούρειων που έγινε στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Παλλήνης στον Γέρακα. Ως επικούρειος παραβρέθηκα στο 9το συνέδριο και οφείλω να ομολογήσω πως αυτό το συνέδριο ήταν το καλλίτερο, οι ομιλητές ήταν όλοι τους καταπληκτικοί, εκείνος βέβαια που έκλεψε την παράσταση ήταν ο κορυφαίος Έλληνας επιστήμονας κύριος Γεώργιος Χρούσος. Καθ' όλη την διάρκεια της ομιλίας του στην αίθουσα δεν ακουγόταν ούτε οι ανάσες μας, μας είχε καθηλώσει. Ευτυχώς που υπάρχουν αυτοί οι Έλληνες της μικρής δημιουργικής Ελλάδας του εξωτερικού που μας κάνουν να συνεχίσουμε να νιώθουμε υπερήφανοι. Το ποιος είναι ο καθηγητής κ. Γεώργιος Χρουσος μπορείτε να βρείτε τις σχετικές πληροφορίες στο διαδίκτυο. Το ευτύχημα είναι πως υπάρχουν και εντός Ελλάδας κάποια παιδιά που μας κάνουν κι αυτά υπερήφανους, αναφέρομαι φυσικά στην Γοργογυρε'ί'κη γοργόνα, [από την πλευρά της μητέρας της] την αναδυόμενη Αφροδίτη Ιωάννα Πριμηκυρίου του Α.Ο.Π. ΦΑΛΗΡΟΥ
Ας συνεχίσω όμως με το συνέδριο και θα έρθω μετά στην γοργόνα μας. Όταν τελείωσαν οι ομιλητές πλησίασα τον καθηγητή κ. Χρούσο προκειμένου να τον ρωτήσω αν θα δεχόταν να επισκεφτεί τα Τρίκαλα για μια ομιλία καλεσμένος του Φιλολογικού, Ιστορικού, Λογοτεχνικού Συλλόγου Τρικάλων.
Όταν κατάλαβα πως ο κ. καθηγητής αποδέχθηκε μετά χαράς την πρόσκληση μου δεν πίστευαν τ' αυτιά μου, μόλις το συνειδητοποίησα ''πέταξα'' από την χαρά μου, όσοι γνωρίζετε τι εστί Γεώργιος Χρούσος είμαι σίγουρος πως καταλάβατε το μέγεθος της χαράς μου, όσοι δεν γνωρίζετε φροντίστε να μάθετε. Η πρώτη μέρα του συνεδρίου έκλεισε με τον καλλίτερο τρόπο, αμέσως μετά επικοινώνησα με την γραμματέα του συλλόγου Φ.Ι.ΛΟ.Σ. την κ. Αφροδίτη Γιαννακοπούλου για να την ενημερώσω για τα ευχάριστα.
Την επόμενη μέρα, Κυριακή, δεύτερη μέρα του συνεδρίου, ήμουν διχασμένος: θα έπρεπε να πάω στο συνέδριο; η στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσω την αναδυόμενη Αφροδίτη- Ιωάννα; τελικά πήγα στο συνέδριο. Και την δεύτερη μέρα οι ομιλητές παρουσίασαν πολύ αξιόλογες εργασίες σχετικά με την Επικούρεια φιλοσοφία, είχαν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον οι συζητήσεις που ενώ ήταν να λήξει στις 14:30 πήγαμε 2 ώρες πίσω, χαλάλι όμως γιατί ακούστηκαν πολλά και ενδιαφέροντα.
Πάμε τώρα στις υπόλοιπες χαρές. Με την επιστροφή στο σπίτι ήρθε το δεύτερο καλό νέο. Μία από τις πνευματικές μου κόρες, η λογοτεχνοποιητική Τερψιχόρη δέχθηκε πρόταση να οργανώσει την βιβλιοθήκη του Εφετείου Θεσσαλονίκης!!!! Ως βιβλιοθηκονόμος είμαι σίγουρος πως θ' αφήσει εποχή στο Εφετείο Θεσσαλονίκης. Τερψιχόρη σου εύχομαι καλή σταδιοδρομία στα νέα σου καθήκοντα, φρονώ πως ήταν η ευκαιρία που ζητούσες ώστε ν' ανοίξεις τα φτερά σου ως αετόπουλο πια. Θαρώ πως οι υπεύθυνοι του Εφετείου έκαναν την καλλίτερη επιλογή.
Τρίτη χαρά, η γιαγιά Βασιλική έκλεισε τα 92 και έβαλε πλώρη για τα 100!!! Έσβησε τα κεράκια και μας κέρασε το πιο ωραίο προφιτερόλ από τον ΑΝΔΡΙΑ
----------------------------------------
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΑΡΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΟΝΟΜΑ
ΙΩΑΝΝΑ- ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΡΙΜΗΚΥΡΙΟΥ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ, ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΓΟΡΓΟΓΥΡΕ'Ι'ΚΗ ΓΟΡΓΟΝΑ φίλες και φίλοι η γοργόνα μας εκτός από δεινή κολυμβήτρια είναι και αλτρουίστρια, γιατί το λέω αυτό; Μα είναι απλό, πήρε τρία χρυσά μετάλλια ενώ θα μπορούσε να πάρει 5!!! παρακαλώ, και δεν το έκανε με σκοπό να πάρουν τ' άλλα δύο τ' άλλα κορίτσια, πήρε λοιπόν 3 Χρυσά, ένα Ασημένιο, και ένα Χάλκινο.
''5 στα 5 η Ιωάννα μας!!!! 3 χρυσά ένα ασημένιο και ένα χάλκινο !!! Θα σου στείλω και τα αποτελέσματα όταν αναρτηθούν''.
Όταν έλαβα το πιο πάνω μήνυμα από την γιαγιά της γοργόνας ένιωσα να με πλημμυρίζουν πολύ όμορφα συναισθήματα, τα μάτια μου βούρκωσαν, αυτό το κοράσι των 12 μόλις ετών, εκτός του ό,τι έχει βαλθεί να μας ''τρελάνει'' έχει βάλει πλώρη και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ποιος θα φανταζόταν ποτέ πως αυτό το γλυκύτατο κορίτσι θα δημιουργούσε στους γονείς του έναν ευχάριστο πονοκέφαλο;
Πριν λίγους μήνες ο διαχειριστής της πολυκατοικίας ειδοποίησε τους γονείς της Ιωάννας-Αφροδίτης πως μετά από στατική μελέτη που έγινε από έγκριτο μηχανικό θα πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να μεταφέρουν τουλάχιστον το 50% των μεταλλίων σε άλλον χώρο γιατί υπάρχει πρόβλημα στατικότητας του κτιρίου!!!!!!!!
Οι γονείς αποφάσισαν να μεταφέρουν ένα μεγάλο μέρος των μεταλλίων στο σπίτι που έχουν στο χωριό, και ένα μέρος στο άλλο σπίτι των παππούδων της γοργόνας στον Πειραιά. Να γιατί είπα πιο πάνω για ευχάριστο πονοκέφαλο, που ωστόσο παραμένει πονοκέφαλος. Οι γονείς έχουν φθάσει στο σημείο να σκέφτονται παράξενες λύσεις, όπως να σταματήσει η κόρη τους την συλλογή μεταλλίων, και πάνω που έκαναν αυτές τις σκέψεις νάσου η γοργόνα και τους κουβάλησε άλλα 5!!!!!
Μία καλή λύση θα ήταν να τους παραχωρήσει ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου ένα κτίριο όπου να τοποθετούν τα μετάλλια γιατί αν συνεχίσει η γοργόνα, που θα συνεχίσει σίγουρα, γιατί έχει μπροστά της λαμπρό μέλλον, το πρόβλημα θα οξυνθεί περαιτέρω. Μία άλλη λύση που θα πρότεινα εγώ θα ήταν η εξής: κάποιοι Γοργογυραίοι να φιλοξενούν στο σπίτι του έναν αριθμό μεταλλίων έως ότου τέλος πάντων δωθεί μία οριστική λύση.
Αγαπητή μας Ιωάννα-Αφροδίτη συγχαρητήρια, σ' ευχαριστούμε για τις χαρές που μας δίνεις απλόχερα, εύχομαι να έχεις καλή υγεία και να συνεχίσεις να δημιουργείς ευχάριστους πονοκεφάλους στους γονείς σου. Επίσης πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στην ομάδα υποστήριξης και ειδικότερα στην μητέρα της γοργόνας γιατί για να πετύχει όλους αυτούς τους άθλους αυτό το υπέροχο πλάσμα, η μητέρα της είναι ο κινητήριος μοχλός. Βίκυ καλό κουράγιο, είσαι ηρωίδα. Φίλες και φίλοι είμαι σίγουρος πως στο μέλλον είτε ως ρεπόρτερ της ΟΚΡΑ είτε ως ΜΑΝΑGER της γοργόνας, υπάρχει κι' αυτό σενάριο, είτε ως fun!!! θα ταξιδέψω πολλές φορές στο εξωτερικό προκειμένου να καλύψω αγώνες όπου θα συμμετέχει η γοργόνα μας.
ΙΩΑΝΝΑ - ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΡΙΜΗΚΥΡΙΟΥ αυτό το όνομα κρατήστε το, στο μέλλον θα μας εκπλήξει ευχάριστα πολλές φορές.
Σας χαιρετώ με σεβασμό και επικούρεια διάθεση Επίκουρος ο Γοργογυραίος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: