Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"Στης σκέψης τα γυρίσματα μ’ έκανε να σταθώ
ιδέα περιπλάνησης σε όμορφο βουνό.
Έτσι μια μέρα το ’φερε κι εμέ να γυροφέρει
τ’ άτι το γοργοκίνητο στου Γοργογυριού τα μέρη !!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε,
καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!
-Aναζητείστε το"Ποίημα για το Γοργογύρι " στο τέλος της σελίδας.

19.3.09

O Δημήτρης Μπουραντάς στο Γοργογύρι; κι όμως είναι αλήθεια!! ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΟ ΓΟΡΓΟΓΥΡΙ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΜΑΓΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΧΑΡΗΝ ΤΗΣ ΛΟΓ.

Το Σάββατο 14/3 τα μέλη της Λογοτεχνικής Ομάδας Γοργογυ-ρίου και όχι μόνο είχαν την χαρά και την ευτυχία να ζήσουν πολύ διδακτικές και ανθρώπινες στιγμές κατά την διάρκεια την ομιλίας του κ. Μπουραντά. Ο διακεκριμένος πανεπιστημιακός καθηγητής χρειάστηκε μόνο 5 λεπτά για να κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων. Το ακροατήριο βέβαια δεν αποτελείτο από φοιτητές και υψηλά στελέχη επιχειρήσεων αλλά από ωραίες και
αγνές ανθρώπινες ψυχές. Αυτές οι αγνές ψυχές λένε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Μπουραντά που είχε την ευγενή καλοσύνη να έρθει στο Γοργογύρι και να δείξει τον τρόπο για το πώς πρέπει να σκέφτονται έξω από το κουτί, και για το πώς τα αετόπουλα πρέπει να τολμούν να πετάξουν γιατί σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν να γίνουν κοτόπουλα.
Κύριε καθηγητά η πράξη σας ήταν κορυφαία, ήταν μια πράξη πρωτοποριακή και γενναία. Επειδή όπως λέτε κι εσείς στο βιβλίο σας δεν ζούμε δύο ζωές για να ζήσουμε την πρώτη σαν πρόβα ώστε να ζήσουμε την δεύτερη
όπως θα θέλαμε, χαιρόμαστε ιδιαίτερα που μας τιμήσατε με την παρουσία σας στο χωριό μας αυτή την μία ζωή.
Εκ μέρους της Λογοτεχνικής Ομάδας Γοργογυρίου σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε ξανά να μας επισκεφτείτε με την οικογένειά σας.

“Αυτή η συνάντηση μπορεί να έχει για μένα πολύ μεγαλύτερη αξία και ευχαρίστηση απ’ ότι είχαν άλλες με περισσότερα άτομα που τα έβλεπα από μακριά, με μικρόφωνα και λοιπά. Πραγματικά είναι για μένα και ευχαρίστηση και τιμή και το επιθυμούσα πάρα πολύ να σας επισκεφτώ. Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία καθώς επίσης και για το γεγονός πως τιμήσατε και στηρίξατε το βιβλίο μου μέσω της ιστοσελίδας σας, συμβάλλοντας κι εσείς όπως και άλλοι στην επιτυχία του. Σας ευχαριστώ και πάλι από ψυχής!"
Δημήτρης Μπουραντάς

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΑΣ ΕΥΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2008 ΣΤΟΝ ΑΗ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ 'ΟΛΑ ΣΟΥ ΤΑ ΕΜΑΘΑ ΜΑ ΞΕΧΑΣΑ ΜΙΑ ΛΕΞΗ' ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΣΚΕΨΗ, ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Η Λ.Ο.Γ. ΝΑ ΕΠΕΡΝΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ, ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΙΠΑ ΣΤΟ ΝΙΚΟΛΑΚΗ, ΜΟΥ ΕΙΠΕ, ΠΟΥΦ ΞΕΧΝΑΤΟ, ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΑ ΚΑΙ ΕΝΩ ΔΙΑΒΑΖΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ, [ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ]ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΔΙΩΞΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΑΠ'ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ, ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΙΟ ΤΡΕΛΟ ΜΟΥ ΟΝΕΙΡΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΘΩ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ ΘΑ ΜΙΛΑΓΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΟΥ. ΤΕΛΙΚΑ Ο ΚΟΥΕΛΟ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ, ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΠΟΛΥ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΣΥΝΩΜΟΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΣΟΥ. ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΒΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΑΝ ΕΣΤΩ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΚΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΗΜΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ ΕΠΡΑΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΑΞΕ Ο Κ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ. ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΣΑΣ ΛΕΩ ΞΑΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΣΑΣ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΖΗΛΕΥΩ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΑΣ, ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ? ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΥΡΙΟ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΑΝΑΒΡΑ ΚΑΙ ΓΟΡΓΟΓΥΡΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΧΩΡΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΩ ΤΟ ΜΑΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ ΤΟ 10 ΤΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΟ ΜΕ 7, ΩΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΑΣΙΚΑ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΞΑΦΝΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΝΕΙ ΜΕΤΕΩΡΗ Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΑ ΛΕΞΗ ΞΕΧΑΣΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΝΑ. ΑΝ ΞΕΦΥΓΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΕΙ, ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΗΔΗ ΟΠΩΣ Π.Χ. ΤΗΝ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΡΩΙΔΑ. ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΙΧΑΤΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ SITE KAI ΓΙ'ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΔΙΑΒΑΣΑ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΑΗΔΟΝΟΠΙΤΑ ΚΙ'ΑΥΤΟ Μ'ΑΡΕΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΑΣ ΣΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ, ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ.

alma libre είπε...

to 3ero exo polu kairo na mpo alla polles upoxreoseis kai tre3imata.... nai kai h alma libre htan ekei...kataplhktikh mera.... kai monadikh empeiria....... apo tis liges..... gia emena htan kai afethria gia na dhmiourghso nea oneira... pio omorfa kai pio alh8ina......