Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"Στης σκέψης τα γυρίσματα μ’ έκανε να σταθώ
ιδέα περιπλάνησης σε όμορφο βουνό.
Έτσι μια μέρα το ’φερε κι εμέ να γυροφέρει
τ’ άτι το γοργοκίνητο στου Γοργογυριού τα μέρη !!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε,
καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!
-Aναζητείστε το"Ποίημα για το Γοργογύρι " στο τέλος της σελίδας.

25.10.23

Τέσσερες επιστολές ενός Γοργογυραίου ενεργού πολίτη προς τους Αρμόδιους.

Φίλες και φίλοι καλημέρα, μετά την ανάρτηση που έκανα σχετικά με το θεατρικό μονόπρακτο έργο με τίτλο "ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ" δέχθηκα αρκετά μηνύματα που με ρωτούσαν περίπου το ίδιο πράγμα,  Mr Πέπο από τη στιγμή που διαπιστώσατε την απαράδεκτη κατάσταση στο υδραγωγείο ως ενεργός πολίτης τι κάνατε; Σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που σωστά ρωτούν θα απαντήσω με τις επιστολές που απέστειλα στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΤ και αντιδήμαρχο κ. Άκη Αναστασίου, στον αξιότιμο Δήμαρχο κ. Σακκά, στον αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Γακόπουλο, και στον ιατρικό σύλλογο Τρικάλων. Αρχικά επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του χωριού τον κ. Ηλία Τσιούνη ο οποίος το μόνο που είχε να μου πει ήταν να μην ανησυχώ και πως σε καναδυό μέρες όλα θα είναι εντάξει με το νερό. Το πόσο εντάξει ήταν το ζήσαμε όλοι. Επειδή κατάλαβα - δυστυχώς για μία ακόμα φορά - πως ο Ηλίας ζούσε στον δικό του κόσμο πήρα την απόφαση να πάω ο ίδιος στον χώρο της δεξαμενής και τα αποτελέσματα τα γνωρίζετε από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που σας είχα στείλει. Απορώ πως μέχρι στιγμής δεν επενέβη κάποιος εισαγγελέας αυτεπάγγελτα. Ας έρθω όμως στους θεσμικούς παράγοντες που έστειλα τις επιστολές.

Αντιδήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ κ. Άκης Αναστασίου παρ' ο,τι ενημερώθηκε από εμένα πρώτος, μέχρι σήμερα ουδεμία απάντηση έλαβα, απλά θα πρέπει να γνωρίζει ο κ. Αντιδήμαρχος πως είναι υποχρέωσή του, βάση νόμου, να απαντήσει το αργότερο σε 60 ημέρες από την ημέρα που έλαβε γνώση.

Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Σακκάς μετά τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΥΑΤ ενημέρωσα ως όφειλα και τον κ. Δήμαρχο ο οποίος προς μεγάλη μου απογοήτευση όταν επισκέφθηκε το χωριό μας λίγες μέρες πριν τις εκλογές και μεσούντος του προβλήματος δεν αναφέρθηκε καθόλου στο θέμα και φυσικά ουδείς από τους υποψηφίους συμβούλους τόλμησε να του το θυμίσει, γιατί αν μη τι άλλο ήταν υποχρεωμένοι να το πράξουν. Σωστά μιλάω; Δυστυχώς δεν το έπραξαν.

Τρίτος στη σειρά ενημέρωσης ήταν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Γακόπουλος, ήταν ο μόνος ο οποίος ενδιαφέρθηκε άμεσα, ήταν ο μόνος που συγκλονίστηκε από τις απαράδεκτες εικόνες ντροπής που υπήρχαν στο υδραγωγείο. Ήταν ο μόνος που κινητοποιήθηκε. Δυστυχώς δεν κατάφερε να επανεκλεγεί γιατί ο καταποντισμός του κ. Αγοραστού τον παρέσυρε κι αυτόν.

Θα πρέπει εδώ να αναφερθώ ξανά σε μία θετική ενέργεια, αυτή της κοινοτικής συμβούλου Έλενας Γκοβίνα η οποία μόλις αντίκρισε τις εικόνες από το υδραγωγείο ζήτησε συγγνώμη που δεν είχε ασχοληθεί με αυτό το θέμα και υπέβαλε άμεσα την παραίτησή της. Κάποιες, και κάποιοι είχαν διαφορετική άποψη, κάποια στιγμή ως πολίτες θα πρέπει να αποφασίσουμε τι ακριβώς θέλουμε. Όταν συμβαίνει κάτι το πρώτο που λέμε είναι: μα δεν υπάρχει λίγη τσίπα; δεν είχε κάποιος/κάποια την ευαισθησία να παραιτηθεί; Όταν βρίσκεται αυτή/αυτός να παραιτηθεί και να ζητήσει συγγνώμη ε! τότε γυρίζουμε τον δίσκο αλλιώς, έλεος βρε παιδιά! Έλεος! Δηλαδή τι έπρεπε να κάνει; αντί να την χειροκροτήσουμε αρχίσαμε τις κακίες μας; αντί να λέμε γιατί δεν παραιτήθηκαν και οι 5 αρχίσαμε να μεμφόμαστε την Έλενα που έπραξε το αυτονόητο; Αν θέλετε να κρίνουμε την παρουσία της για όλη την τετραετία ευχαρίστως να το κάνουμε, αυτό όμως δεν έχει σχέση με την κορυφαία της πράξη. 

Τέταρτος στη σειρά των ενημερωτικών επιστολών ήταν ο ιατρικός σύλλογος Τρικάλων, μέχρι στιγμής 25/10/23 δυστυχώς δεν έχω λάβει ακόμα καμία γραπτή απάντηση, δύο φορές που επικοινώνησα μαζί τους μου είπαν πως θα αποφανθούν όταν θα έχουν διοικητικό συμβούλιο προς τα τέλη του μήνα. Αναμένω την άποψή τους. 

Φυσικά για όλα αυτά ενημέρωσα και τους κατοίκους, δηλαδή τους άμεσα ενδιαφερόμενους, εδώ βέβαια προκύπτει ένα τεράστιο θέμα, πότε οι υπεύθυνοι θα ζητήσουν συγγνώμη για τη σκουριά που πίναμε και για όλα τα υπόλοιπα; εσείς που αυτή τη στιγμή διαβάζετε αυτό το κείμενο ποια είναι η άποψή σας; έπρεπε να έχουν αναλάβει τις ευθύνες τους οι υπεύθυνοι; Άραγε ο ρόλος ο δικός μας, εννοώ των ενεργών πολιτών ποιος είναι; Να πάμε μία φορά στα 4 χρόνια ή στα 5 για να ψηφίσουμε και μετά τίποτα; Άμα είναι έτσι καλύτερα μη σώσει ποτέ να πάμε να ψηφίσουμε. Φίλες και φίλοι απαντώ λοιπόν σ' αυτούς που με ρώτησαν τι έπραξα για το σοβαρό αυτό θέμα με τις πιο κάτω επιστολές, και με το πιο πάνω κείμενο, θεωρώ πως έπραξα το καθήκον μου ως ενεργός πολίτης και αυτό μου αρκεί. Εμείς οι πολίτες είμαστε υπεύθυνοι είτε για το καλό είτε για το κακό, με την σιωπή μας ή την ανοχή μας είμαστε εξίσου υπεύθυνοι είτε για το νερό που πίνουμε, είτε για το περιβάλλον, είτε για την παιδεία κ.λπ. Μ' αυτά τα ολίγα σας χαιρετώ και σας προτρέπω να αντισταθείτε:

Αντισταθείτε σ᾿ αυτούς που σας λένε πως το νερό που πίναμε ήταν πόσιμο ενώ μέσα στο υδραγωγείο υπήρχαν δύο σκουριασμένες σκάλες.

Αντισταθείτε σ᾿ αυτὸν/αυτή που θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά από ιδιοτέλεια και όχι από μεράκι για προσφορά και δεν ασχολήθηκε ποτέ με το τι νερό πίναμε.

Αντισταθείτε σ᾿ αυτὸν που χαιρετάει και χτυπάει τον κόσμο στην πλάτη πριν τις εκλογές, και μετά ξεχνάει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την θέση του συμβούλου η του προέδρου κ.λπ.

Αντισταθείτε πάλι σ᾿ όλους αυτούς που λέγονται υπεύθυνοι χωρίς ποτέ να σκεφτούν την παραίτηση λόγω ανικανότητας.

Αντισταθείτε στις κολακείες των υποψηφίων που σας θυμούνται λίγο πριν τις εκλογές.

Αντισταθείτε σε όλους τους δήθεν υπεύθυνους που ενώ το χωριό έχει γεμίσει χωματερές αυτοί δεν έχουν μάτια να τις δούνε και τολμούν να ζητούν ξανά την ψήφο σας.

Αντισταθείτε σε όλους αυτούς που ψηφίζουν τους ανίκανους και τους παρτάκηδες και παίρνουν στο λαιμό τους τούς υπόλοιπους. Ειδικά σ' αυτούς αντισταθείτε σφόδρα.

Ο τίτλος ''ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ'' ανήκει στον ποιητή Μ. Κατσαρό.

Σας χαιρετώ με σεβασμό και επικούρεια διάθεση Επίκουρος ο Γοργογυραίος.

Α' ΕΠΙΣΤΟΛΗ.

Συνταξιούχος ενεργός πολίτης.                                              

Γοργογύρι 14/09/2023

Από: 

Γκοβίνας Σπυρίδων  

Γοργογύρι Τρικάλων 

Του Δήμου Τρικκαίων 

Προς: 

Τον αξιότιμο Αντιδήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΥΑΤ κ. Άκη Αναστασίου.

Email: pepos_a@hotmail.com                             

Τηλ: 6937013312     

Κύριε Αντιδήμαρχε καλησπέρα, ονομάζομαι Γκοβίνας Σπυρίδων και είμαι κάτοικος Γοργογυρίου, το μεσημέρι ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Ηλίας Τσιούνης μάς ανακοίνωσε πως το νερό στο χωριό μας, και όχι μόνο, δεν είναι πόσιμο, αλλά και ακατάλληλο για ατομική υγιεινή. Πριν λίγο 21:30 επικοινώνησα με τον πρόεδρο μας προκειμένου να μάθω ποιο είναι το ουσιαστικό πρόβλημα αυτής της ανακοίνωσης και δεν γνώριζε να μου πει τίποτα για το πόρισμα.

Ως ενεργός πολίτης και ως κάτοικος Γοργογυρίου, θα ήθελα να σας ρωτήσω, ως υπεύθυνος αντιδήμαρχος που είσαστε, να μου πείτε τι λέει το πόρισμα της χημικής ανάλυσης, ποιο είναι το πρόβλημα και αν αυτό το πρόβλημα προϋπήρχε. Είναι απόρροια των τελευταίων γεγονότων; Είναι κάτι άλλο; Είναι κάτι απλό και άδικα έχουμε θορυβηθεί; 

Για όλα αυτά θα ήθελα να σας παρακαλέσω - είναι και δικαίωμα μου ως κάτοικος και ως ενεργός πολίτης - να μας πείτε τι είναι αυτό που σας οδήγησε σ' αυτή την απόφαση; Ελπίζω να κατανοήσετε την ανησυχία μας και το δικαίωμα μας της άμεσης ενημέρωσης.

Σας χαιρετώ με σεβασμό και εκτίμηση Σπύρος Γκοβίνας.

Β' ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Γοργογύρι 16/09/23 ώρα 16:16

Από: 

Γκοβίνας Σπυρίδων  

Γοργογύρι Τρικάλων 

Του Δήμου Τρικκαίων   

Προς: 

Τον αξιότιμο δήμαρχο Τρικκαίων κ. Σακκά.

Κοινοποίηση: Ιατρικό σύλλογο Τρικάλων, κατοίκους Γοργογυρίου, υπουργό κ. Σκρέκα, υπουργό κ. Παπαστεργίου, αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Γακόπουλο, αντιδήμαρχο κ. Αναστασίου, αντιδήμαρχο κ. Αλεστά, πρόεδρο κοινότητας και συμβούλους του δημοτικού διαμερίσματος Γοργογυρίου.


Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε καλησπέρα, ζητώ συγγνώμη που σας ενοχλώ ειδικά αυτήν την περίοδο που έχετε χίλια μύρια στο κεφάλι σας με όλη αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά τη νεροποντή. Επειδή όμως το θέμα αφορά την δημόσια υγεία σας παρακαλώ να βρείτε λίγο χρόνο εσείς και οι συνεργάτες σας, ώστε να ασχοληθείτε και με το θέμα του υδραγωγείου στο κατά τ' αλλά Μαγευτικό και Πανέμορφο Γοργογύρι. 

Δεν γνωρίζω αν έχετε ενημερωθεί, έχω στείλει ήδη δύο επιστολές στον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Άκη Αναστασίου για το συγκεκριμένο θέμα, επίσης δεν γνωρίζω αν έχετε ενημερωθεί για την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΤ πως  το νερό στο χωριό μας δεν είναι πόσιμο αλλά ούτε και για την ατομική υγιεινή, ουδείς από εμάς τους κατοίκους γνωρίζει το λόγο αυτής της απαγόρευσης, εμείς δηλαδή που πίναμε αυτό το νερό το οποίο ήταν ακατάλληλο δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το ποια ήταν η αιτία της απαγόρευσης. Δεν θα έπρεπε από επίσημα χείλη να γνωρίζουμε το πόρισμα της χημικής ανάλυσης; Αρκεί δηλαδή μια ανακοίνωση πως το νερό δεν είναι πόσιμο και ξεμπερδέψαμε; Δηλαδή εμείς οι κάτοικοι που ελπίζω να μην έχουμε υποστεί ήδη κάποιες συνέπειες από την αμέλεια των υπευθύνων δεν έχουμε δικαίωμα μιας πλήρους ενημέρωσης; 

Εσείς ως ο πρώτος πολίτης του δήμου μας είσαστε ικανοποιημένος;

Ας έρθω τώρα στην ουσία της επιστολής μου. Κατ' αρχάς να σας θυμίσω πως δεν έχω κάποιον θεσμικό ρόλο, παρά μόνο αυτόν του ενεργού πολίτη τον οποίο θεωρώ σημαντικότατο.

Κύριε δήμαρχε θα επιτρέπατε στα μέλη της οικογένειάς σας να έπιναν νερό από μια δεξαμενή στην οποία μέσα είναι δύο σιδερένιες σκουριασμένες σκάλες; Είμαι σίγουρος πως δεν θα το κάνατε, ελπίζω πως δεν θα το κάνετε ούτε στους κατοίκους του χωριού μου. Αν πριν από αυτή την επιστολή είχατε το άλλοθι πως δεν γνωρίζατε τώρα που λάβατε γνώση δεν το έχετε. Επομένως τι θα κάνετε; Θα μας αφήσετε στο έλεος των ανεύθυνων ανθρώπων; Θα επιτρέψετε να συνεχίσουν να μας ποτίζουν νερό με σκουριά; 

Αλήθεια μήπως θα έπρεπε να επέμβει κάποιος εισαγγελέας ώστε να να καταλάβουν όλοι αυτοί που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά πως αν δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους υπάρχουν και νομικές συνέπειες;

Κύριε δήμαρχε σας γνωρίζω επίσης πως στο υδραγωγείο του χωριό μας δεν τηρείται κανένα μέτρο ασφαλείας, αν βρεθεί κάποιος και θέλει να ρίξει μέσα στην δεξαμενή κάτι που να έχει συνέπειες στην υγεία των δημοτών, μπορεί να το κάνει άνετα, ναι καλά καταλάβατε, τα καπάκια τα σηκώνεις και ρίχνεις μέσα ότι γουστάρεις. Επίσης τα καπάκια δεν κλείνουν αεροστεγώς με αποτέλεσμα να εισέρχονται μέσα διάφορα ζουζούνια. 

Κύριε δήμαρχε, σήμερα επισκέφθηκα το υδραγωγείο και διαπίστωσα πως τόσα χρόνια πίνουμε νερό που νομίζαμε πως τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, δυστυχώς αν δείτε τα βίντεο που πήρα, τα οποία είναι στην διάθεσή σας, θα διαπιστώσετε κι εσείς πάρα πολλές σοβαρές ελλείψεις οι οποίες δεν γνωρίζω το τι συνέπειες έχουν ήδη στην υγεία μας. Εκεί σταυλίζουν ακόμα και ζώα, η μία υπερχείλιση φοβάμαι πως είναι σε λάθος σημείο και η σωλήνα της υπερχείλισης δεν έχει το πιο βασικό, δηλαδή το κλαπέτο το οποίο δεν θα επέτρεπε να εισέρχονται στην δεξαμενή τα οποία ξένα σώματα, άνετα μπορούν τα τρωκτικά και οι όποιες ακαθαρσίες να εισέλθουν τι στιγμή που δεν υπάρχει το κλαπέτο το οποίο δεν κοστίζει μια περιουσία αλλά μόνο 80€.

Κύριε δήμαρχε εμείς οι Τρικαλινοί που κοκορευόμαστε για την πιο έξυπνη πόλη, πως είναι δυνατόν στο υδραγωγείο από το οποίο πίνουν νερό οι κάτοικοι του χωριού, ανήκουμε κι εμείς στον δήμο Τρικκαίων, να μην έχουν τοποθετήσει φίλτρα πριν την εισαγωγή και την έξοδο του νερού; Ποιος θα αναλάβει τις ευθύνες για όλες αυτές τις παραλείψεις που εύχομαι να μην έχουν συνέπειες στην υγεία των κατοίκων; Με τις ευχές βέβαια δεν ξορκίζεις το κακό αλλά με μέτρα πρόληψης.

Κύριε δήμαρχε η ανύπαρκτη επί της ουσίας περίφραξη επιτρέπει να εισέρχονται αναρμόδιοι άνθρωποι και ζώα, αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που είδαν σήμερα τα δικά μου μάτια δεν την είδαν ποτέ τα μάτια των αρμοδίων; Και αν την είδαν τι έκαναν;

Κύριε δήμαρχε, μετά από όλα αυτά που γνωρίζετε θεωρώ απίθανο να μην παρέμβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου με δική σας εντολή ώστε να σταματήσει όλη αυτή η απαράδεκτη και άκρως επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στο υδραγωγείο του χωριό μας.

Υ.Γ. Α) ο ιατρικός σύλλογος Τρικάλων τι λέει επ ' αυτού;

Υ.Γ. Β) Αν νομίζετε πως με τον α' ή τον β' τρόπο μπορώ να βοηθήσω είμαι στην διάθεσή σας.

Σας ευχαριστώ.

Σας χαιρετώ, με σεβασμό και εκτίμηση Σπύρος Γκοβίνας ενεργός πολίτης.

Γ' ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Γοργογύρι 24/09/2023 

Συνταξιούχος ενεργός πολίτης.                                           

Από: 

Γκοβίνας Σπυρίδων  

Γοργογύρι Τρικάλων 

Του Δήμου Τρικκαίων.

Προς: 

Τον αξιότιμο Αντιδήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΥΑΤ κ. Άκη Αναστασίου.

Email: pepos_a@hotmail.com                             

Τηλ: 6937013312     

Κύριε Αντιδήμαρχε και πρόεδρε της ΔΕΥΑΤ καλημέρα, επικοινωνώ μαζί σας για τις σκουριασμένες σκάλες που ήταν μέσα στο υδραγωγείο.

Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μας παραχωρήσετε αυτές τις σκάλες ώστε με την βοήθεια του εικαστικού κ. Νίκου Μακρή και του σοφού διδασκάλου από την Πιάλεια κ. Δημήτρη Παπαγιαννόπουλου να στήσουμε σε κάποιον χώρο του χωριού μας ένα έργο τέχνης που θα το ονομάσουμε ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ και να είναι υποχρεωμένοι όσοι θέτουν υποψηφιότητα - ανά την Ελλάδα -για τα κοινά, να επισκέπτονται αυτό το μνημείο στο Μαγευτικό και Πανέμορφο Γοργογύρι ώστε να διδάσκονται τις ευθύνες τους. Τα έξοδα της μεταφοράς και της εγκατάστασης θα τα αναλάβουν τα μέλη της δημιουργικής ομάδας Γοργογυρίου. 

Θα αναμένω την απάντηση σας.

Σας χαιρετώ με σεβασμό και εκτίμηση Σπύρος Γκοβίνας ενεργός πολίτης.

Δ' ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Νέα επιστολή.

Συνταξιούχος ενεργός πολίτης.                                              

Γοργογύρι 12/10/2023

Από: Γκοβίνας Σπυρίδων  

Γοργογύρι Τρικάλων 

Του Δήμου Τρικκαίων                                                                                 

 Προς: 

Τον αξιότιμο Αντιδήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΥΑΤ κ. Άκη Αναστασίου.

Email: pepos_a@hotmail.com                             

Τηλ: 6937013312     

Κύριε Αντιδήμαρχε και πρόεδρε της ΔΕΥΑΤ κ. Άκη Αναστασίου καλησπέρα, κατ' αρχάς συγχαρητήρια για την εκλογή σας και καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα όποια και αν είναι αυτά.

Κύριε πρόεδρε εδώ και αρκετές μέρες σάς έχω στείλει κάποιες επιστολές που αφορούν το υδραγωγείο στο χωριό μας. Υποθέτω πως ακόμα δεν έχουν φθάσει στα χέρια σας γιατί σίγουρα θα είχα λάβει κάποια απάντηση. Έχω παρατηρήσει πάντως πως μετά τις επιστολές και τις φωτογραφίες που έστειλα σε σας και στον αξιότιμο κ. Δήμαρχο, την παρουσία των τεχνικών της ΔΕΥΑΤ στο υδραγωγείο όπου έχουν προβεί σε σημαντικές παρεμβάσεις. Έβγαλαν κατ' αρχάς τις σκουριασμένες σκάλες και τοποθέτησαν καινούριες, αλήθεια γιατί αφήνετε μόνιμα μέσα στην δεξαμενή τις σκάλες; είναι τόσο δύσκολο όταν έρχεται το συνεργείο για τον καθαρισμό να παίρνουν τις σκάλες από το κοινοτικό γραφείο; αλήθεια ποιος μας λέει πως αυτό το υλικό σε λίγα χρόνια δεν θα βγει κάποια έρευνα που θα το θεωρεί ακατάλληλο; έστω και μια πιθανότητα στο εκατομμύριο να είναι γιατί να μην είμαστε Προμηθείς; επίσης, άλλαξαν τα σκουριασμένα καπάκια με καινούργια τα οποία παράτησαν πάνω στην δεξαμενή μαζί με το συρματόπλεγμα, γιατί άραγε; επίσης, αφαίρεσαν γύρω από την δεξαμενή όλες τις λάσπες και ανέδειξαν το κτίσμα του υδραγωγείου, κάτι που θα έπρεπε προφανώς να είχε γίνει προ πολλού, και παράλληλα δημιούργησαν ένα κενό ασφαλείας γύρω από το υδραγωγείο, έκλεισαν επίσης και τις δύο τρύπες από σπάσιμο που είχε η μια σωλήνα εισαγωγής απ' όπου ίσως, περνούσαν μέσα στην δεξαμενή υλικά και βακτηρίδια που δεν έπρεπε.

Αναρωτιέμαι πάντως αν εγώ δεν είχα αναδείξει το θέμα, αν θα είχαν αφαιρεθεί οι σκουριασμένες σκάλες, και αν θα είχαν γίνει όλες αυτές οι παρεμβάσεις. 

Μόνο και μόνο γι' αυτό θα περίμενα από εσάς αν μη τι άλλο μια απάντηση στις επιστολές που σας έχω στείλει. Κατανοώ πως είχατε πολλές έγνοιες λόγω των προβλημάτων που δημιούργησε η νεροποντή, και λόγω εκλογών, αλλά και το δικό μας θέμα είναι εξίσου σοβαρό.

Την Κυριακή πάντως που επισκέφθηκα ξανά τον χώρο διαπίστωσα πως υπάρχουν πολλές ατέλειες και θα σας πρότεινα αν βρείτε λίγο χρόνο να συναντηθούμε εκεί, στον χώρο του υδραγωγείου ώστε να σας ενημερώσω, δεν είναι κακό να ενημερωθείτε από έναν ενεργό πολίτη, πάντως αν συμβεί αυτό, θα πρέπει να γίνει το αργότερο έως την Κυριακή γιατί μετά θα αναχωρήσω για Αθήνα. 

Κύριε πρόεδρε, ως μέλος της κοινότητας Γοργογυρίου έχω κάθε λόγο να ανησυχώ για όλα αυτά που δεν είχαν γίνει τόσα χρόνια, και  ως ψηφοφόρος επίσης της παράταξης του κ. Σακκά πίστεψα, και πιστεύω πως επιτέλους αυτή η απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει στο υδραγωγείο θα λάβει τέλος, προφανέστατα για να συμβεί αυτό θα πρέπει εσείς ως μαέστρος - πρόεδρος να πράξετε τα δέοντα.

Ευελπιστώ πως τώρα που πέρασαν οι εκλογές και σιγά σιγά θα βρείτε κι εσείς τον βηματισμό σας μετά από όλα αυτά που περάσατε να βρείτε λίγο χρόνο να ασχοληθείτε προσωπικά με το θέμα του υδραγωγείου.

Σας χαιρετώ με σεβασμό και εκτίμηση Σπύρος Γκοβίνας ενεργός πολίτης.