Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"Στης σκέψης τα γυρίσματα μ’ έκανε να σταθώ
ιδέα περιπλάνησης σε όμορφο βουνό.
Έτσι μια μέρα το ’φερε κι εμέ να γυροφέρει
τ’ άτι το γοργοκίνητο στου Γοργογυριού τα μέρη !!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε,
καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!
-Aναζητείστε το"Ποίημα για το Γοργογύρι " στο τέλος της σελίδας.

26.12.15

Όταν ο Επικούρειος Πέπος άκουγε τη φωνή του Θεού!!!!!!!!!!!!! αφιέρωμα στους απανταχού ευλογημένους φίλους μας.

Φίλες και Φίλοι καλησπέρα, για όσους δεν έχουν διαβάσει τις προηγούμενες αναρτήσεις θα πω πως αυτή την περίοδο έχω εδώ και χρόνια καθιερώσει μια ιδιότυπη επικοινωνία με ευλογημένους φίλους. Πριν όμως συνεχίσω να ενημερώσω τον φίλο μου Χρήστο Δήμα πως σύντομα θα αναρτήσω σε συνέχειες την ιστορία με τη δίδυμη αδερφή μου, λίγη υπομονή  λοιπόν. Σχετικά με την ιδιότυπη επικοινωνία κάνω το εξής, κάθε 10 χρόνια αυτή την περίοδο ειδικότερα ξαναφέρνω στο προσκήνιο  φωτογραφίες από το παρελθόν με τους εκλεκτούς μου φίλους ανά τον κόσμο, και κάθε χρόνο την ίδια περίοδο βγάζω από το σεντούκι τις Χριστουγεννιάτικες κάρτες και στολίζω το δένδρο, αυτό με κάποιο μαγικό τρόπο το ''εισπράτουν'' οι φίλοι μου και στο διάστημα αυτό επικοινωνούν μαζί μου. Όλα αυτά γίνονται μ' ένα μαγικό τρόπο!!!!!!!!!!! που έλεγε και η γνωστή Σπυριδούλα, και την ώρα ας πούμε που κρατάω στα χέρια μου μια κάρτα της YUMIKO χτυπάει το τηλέφωνο και είναι η YUMIKO!!!!!!!!!!!!!! Απίστευτο;;;;;;;;; κι όμως είναι αληθινό. Την τελευταία  φωτογραφία να την προσέξετε ιδιαίτερα γιατί είναι πολύ σημαντική, ο λόγος;;; απλά εκείνη τη στιγμή επικοινωνώ με τον Θεό και ακούω τη φωνή του!!!!!!!!!! Αυτό συμβαίνει μόνο όταν βρίσκομαι σ' ένα ξεχωριστό σημείο του Κερκέτιου Όρους (Κόζιακας) Με τη σημερινή λοιπόν ανάρτηση έκανα μια βουτιά στο παρελθόν και από το πηγάδι της μνήμης ανέσυρα της πιο κάτω φωτογραφίες. Σας χαιρετώ, με σεβασμό και Επικούρεια διάθεση ο Επικούρειος Πέπος.
Επίσης σκέφτηκα να βάλω και κάποιες φωτογραφίες από τα χθεσινά γενέθλια της μητέρας μου η οποία έκλεισε τα 86, μάδερ κράτα γερά γιατί το ερχόμενο καλοκαίρι έχουμε γάμουςEmojiEmojiEmojiEmojiEmojiEmojiEmojiEmojiEmojiEmojiEmoji. Μ' αυτά και μ' αυτά έχουμε φθάσει 5 μέρες πριν το τέλος του χρόνου, ενός χρόνου που έκρυβε πολλές απαράδεκτες συμπεριφορές, ένα ΟΧΙ που μ' έναν μαγικό τρόπο έγινε ΝΑΙ!!!!! και πολλά ακόμα δυσάρεστα. Το μόνο ευχάριστο ήταν η αναχώρηση του ΑΣΤΡΟΤΟΜ για το κέντρο εκπαίδευσης φυσικοθεραπείας αστροναυτών.  Η σημερινή μέρα έκρυβε μια πολύ μεγάλη γαστρονομική έκπληξη, η Δολέντσια αποφάσισε να μαγειρέψει την πάπια που μας είχε στείλει από το χωριό ''Άγιος Πολύκαρπος'' και την έκανε όπως αναφέρει ο μεγάλος και φοβερός δάσκαλος της παγκόσμιας γαστρονομίας ο ανυπέρβλητος ΤΣΟΥ ΤΣΙΓΙΕΝ!!!!!!!!! την έκανε ''παπια του πεκίνου'' για 36 ώρες την είχε στη μαρινάτα με διαδοχικές αλλαγές, η μαρινάτα είχε οίνο, λικέρ, μέλι, μυρωδικά, και πορτοκάλια ολόκληρα και χυμό, ήταν πεντανόστιμη!!!!!!!!!!!!1 κρίμα που δεν ήταν εδώ και ο διευθυντής της ΔΕΗ από το Μαγευτικό και Πανέμορφο Γοργογύρι για να δοκιμάσει τα εδέσματα της κ. Διοικητού, ο οποίος ξέρει να εκτιμήση τις ξεχωριστές γεύσεις ενώ ο αδερφός του το μόνο που ξέρει να ξεχωρίζει είναι τα γαριδάκια, το πατατάκια, και τα πιτσίνια. Συγχαρητήρια στην Δολέντσια για την τεχνική της.



























 WITH LOVE EPIKOURIOS PEPOS-FUJI TOMO KAZU

SANNA NINIKOSKI-MERTIMO, PEKKA, MIKKO. HAPPY NEW YEAR Part forth

Φίλες και Φίλοι αγαπητοί συναθλητές της περιπέτειας και της παρατήρησης σας καλημερίζω και σας εύχομαι καλή ανακούφιση από τις γαστρονομικές υπερβολές, εγώ και η οικογένειά μου χθες το μεσημέρι 25/12/ γευματίσαμε στη Βαφτιστήρα μας όπου τα εδέσματα ήταν και πολλά και πλούσια, οι γονείς της  Βαφτιστήρα μας είναι νησιώτες, από Μυτιλήνη και Κάλυμνο, και η μητέρα της από τότε που ήταν μικρή της μάθαινε τα μυστικά της νησιώτικης κουζίνας με αποτέλεσμα η Βαφτιστήρα να γίνει φοβερή μαγείρισσα, όλα τα φαγητά ήταν κ α τ α π λ η κ τ ι κ ά!!!!!!!!!! όταν στο τέλος μας σέρβιρε το επιδόρπιο το οποίο ήταν ''Μηλόπιτα της πέτρας'' ο ουρανίσκος ανέβηκε στους επτά ουρανούς!!!!!!!!!!! το Χριστόψωμο δε που είχε φτιάξει η μητέρα της ήταν από μόνο του ένα πιάτο γκουρμέ που αν το είχαν οι Γάλλοι θα έκαναν τούμπες, έχω φάει στο Παρίσι την πιο νόστιμη μπαγκέτα και νόμιζα πως δεν θα ξαναδοκίμαζα κάτι πιο νόστιμο και γευστικό, το Χριστόψωμο όμως την Νίκης ήταν για ΟΣΚΑΡ!!!!! Ενυ γουέι που λέει και ο Γκοτζιό σήμερα συνεχίζω τις αναρτήσεις με τις κάρτες. Δανάη σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, μετά χαράς όποτε θέλεις να έρθεις να τις δεις και από κοντά, πράγματι όταν της δεις από κοντά έχουν άλλη μαγεία. Σας χαιρετώ, με σεβασμό και Επικούρεια διάθεση ο Επικούρειος Πέπος-Fuji Tomo Kazu. Y.Γ. Η Σάννα είναι μια αγαπημένη φίλη από την χρυσή εποχή της Αρεοπαγίτου, όταν την πρωτογνώρισα ήταν περίπου 14-15 η οικογένεια αυτής της εκλεκτής φίλης φιλοξένησαν στην ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ την κόρη μου δυο φορές, μαζί με τη Σάννα έχουμε περάσει πολύ όμορφες στιγμές και στο Μαγευτικό και Πανέμορφο Γοργογύρι.


















WITH LOVE TO SANNA.