Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"Στης σκέψης τα γυρίσματα μ’ έκανε να σταθώ
ιδέα περιπλάνησης σε όμορφο βουνό.
Έτσι μια μέρα το ’φερε κι εμέ να γυροφέρει
τ’ άτι το γοργοκίνητο στου Γοργογυριού τα μέρη !!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε,
καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!
-Aναζητείστε το"Ποίημα για το Γοργογύρι " στο τέλος της σελίδας.

24.3.24

OI ΦΑΝΤΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΥ ΠΕΠΟΥ στο ιστολόγιο της Λογοτεχνικής Ομάδας Γοργογυρίου. Έρρωσθε και Ευδαιμονείτε και την φιλία να υμνείτε.

οι δύο κόρες του Πεπέ.
Φίλες και Φίλοι αγαπητοί συναθλητές-Φιλοκαλλιστές, λάτρεις της ποιοτικής μουσικής, της σωφροσύνης και της ειλικρινούς φιλίας καλημέρα και καλησπέρα ταυτόχρονα, γιατί σε κάποια σημεία της γης νυχτώνει και σε κάποια άλλα ξημερώνει, η σημερινή ανάρτηση είναι ξεχωριστή γιατί σαν σήμερα γεννήθηκε το φιλαράκι μου ο Fuji Tomo Kazu σ' αυτόν τον υπέροχο φίλο που εδώ και αρκετά χρόνια -σχεδόν από τότε που ήμουν έμβρυο!!!!! είναι το πιο κολλητό μου φιλαράκι θα μου επιτρέψετε σήμερα τη σημερινή ανάρτηση να του την αφιερώσω, και να του ευχηθώ να συνεχίσει ν' ακούει την ''άτακτη φωνούλα'', να συνεχίσει να είναι ερωτευμένος με την Ποίηση, με την Λογοτεχνία, με την Ζωγραφική, με τα Φιλαράκια του, να συνεχίσει να γράφει αυτά που γράφει γιατί σε κάποιους αρέσουν, να συνεχίσει να ονειρεύεται μ' ανοιχτά μάτια, να συνεχίσει να είναι ερωτευμένος να συνεχίσει να τον έλκουν άτομα χαρισματικά, γκυκόφθαλμα, ευγενικά, ποιητικά, καλοσυνάτα και Επικούρεια, ανοιχτόμυαλα, ταξιδιάρικα, ερωτικά, να συνεχίσει να εκτιμά τα άτομα που έχουν λόγο και μπέσα, να συνεχίσει να εφαρμόζει την ''τετραφάρμακο'' του Επίκουρου, να συνεχίσει να θεωρεί τον εαυτό του ασήμαντο, να συνεχίσει να δημιουργεί, όπως τότε με την Π.Η.Ε.Φ. την Ο.ΚΡ.Α. τη Λ.Ο.Γ. και κυρίως να συνεχίσει να λατρεύει τις δύο κόρες του την Μελισσάνθη και την Σάννα, και φυσικά όσο του επιτρέπου οι δυνάμεις του, να συνεχίσει να κρεμάει μετάλλια στο στήθος του από αθλητικές και πρωτίστως από πνευματικές εκδηλώσεις. Οι ''Φαντασίες'' έχουν πάρει ήδη πολύ καλά σχόλια, κάτι σαν βραβείο, από τον Διδάσκαλο της Πιάλειας, αυτό για μένα είναι αντίστοιχο του βραβείου Νόμπελ, όσοι γνωρίζουν τον Διδάσκαλο θα καταλάβουν τι εννοώ. Έρρωσθε λοιπόν και ευδαιμονείτε φυσικά με εύ πράττειν κ.ο.μ.

Φαντάσου
πόσο αληθινή είναι η ιστορία του Πεπέ για την κόρη του την Σάννα, και πόσο όμορφες είναι και οι δύο κόρες του. 

Φαντάσου πόσο όμορφη θα ήταν η ζωή σ' αυτόν τον πλανήτη αν οι άνθρωποι ήταν άνθρωποι!

Φαντάσου όλοι οι άνθρωποι να ήταν ονειροπόλοι και δημιουργικοί όπως τα φιλαράκια μου από την ιστορική και εξόχως ποιητικολογοτεχνική Πιάλεια.

Φαντάσου η αγάπη να μας άνοιγε τα μάτια κάθε μέρα και να αντικρίζαμε τον συνάνθρωπο μας ως εαυτό μας, πόσο πιο όμορφη θα ήταν η ζωή μας.
Φαντάσου την  ημέρα, όπου  όλοι οι άνθρωποι θα χαμογελούν αληθινά όπως η Αφροδίτη της Πιάλειας, άραγε θα έρθει ποτέ αυτή η μέρα?
Φαντάσου οι πιο πολλοί άνθρωποι να ήταν ονειροπόλοι, ευγενείς, χαρισματικοί, ουτοπιστές, καλοπροαίρετοι, και κατά καιρούς'' σύννεφα'', πόσο ενδιαφέρουσα θα ήταν η παραμονή μας στον πλανήτη γη.
Φαντάσου: o άνθρωπος κάθε μέρα ν' ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικέςαξιόλογες ιδέες, πόσο πιο κοντά θα είναι στο αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό. (Γκαίτε.)
Φαντάσου τις πανάκριβές στιγμές μας να μην υπάρχει ενδιαφερόμενος αγοραστής.
Φαντάσου να μπορούσαμε να ακολουθήσουμε τις μουσικές, όταν πια δεν ακούγονται για να δούμε πού πάνε, αλήθεια που πάνε όταν δεν τις ακούμε;

Φαντάσου
την αγάπη να λάμπει σαν άστρο όπως το πρόσωπο της Μελισσάνθης και της Λόλας, και να σου φωτίζει το μονοπάτι της ζωής.
Φαντάσου την απλή αλλά ουσιαστική δημιουργικότητα του Πούφ  και του Πεπέ να σου χτυπάει την πόρτα της ζωγραφικής και της ποίησης.
Φαντάσου ένα μεσημέρι του Γενάρη να λιώσουν οι πάγοι από τις καρδιές των ανθρώπων και να ζήσουμε τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα ως αγάπη πια.
Φαντάσου τον μικρό Απόλλωνα να του διαβάζω παραμύθια, πολλά παραμύθια και ποίηση δίπλα στο ποτάμι και η Διοτίμα να ψάχνει να μας βρει. 
Φαντάσου τον μικρό Ευθύμη να έρθει ξανά στο Μαγευτικό και Πανέμορφο Γοργογύρι και να μαζέψει όλα τα ξύλα για τον παππού του.                                                                           
Φαντάσου η Περικτιόνη να μας ξαναπαίξει την υπέροχη αρμονία στο Πιάνο αυτή τη φορά  στο βουνό με τις Καλότυχες!!!!!!!
Φαντάσου τη στιγμή που τα μάτια σου θ΄ αντικρίσουν εκείνη-εκείνον που πάντα αναζητούσες!!! Που τέτοια τύχη;
Φαντάσου την τσαούσα Ζαν Ντ’ Αρκ να πάρει το σπαθί της ξανά και να μας οδηγήσει σε νέα νίκη κατά της αδράνειας και του ωχαδερφισμού. Ίσως τότε υπάρξει ελπίδα.
Φαντάσου να παντρευτείς εκείνη-εκείνον που κάθε πρωί θα σε ξυπνάει σκορπίζοντας ροδοπέταλα στο πρόσωπό σου και στους μαστούς σου!!! Αθηνά Παλλάδα μου τι ευτυχία!

Φαντάσου
τα συναισθήματα που σε κατακλύζουν, όταν υποδέχεσαι αγαπημένα πρόσωπα όπως ο Ντέρικ, στο Ελευθέριος Βενιζέλος από Nότια Αφρική, κ.ο.μ.
Φαντάσου τη θάλασσα ν’ αρχίσει να μιλάει… πόσα θα είχε να μας πει για τον Κον-Τίκι και για την αναδυόμενη Αφροδίτη.
Φαντάσου οι ερωτευμένοι να ήταν οι κυβερνήτες της γης, πόσο πιο όμορφη θα ήταν η ζωή μας στη γη, φαντάσου ως κυβερνήτες τους ποιητές, τους φιλοσόφους και τους ερωτευμένους.
Φαντάσου πως ενώθηκες- σαν σε όνειρο- με μια Νεράιδα-ξωτικό και έγινες πατέρας της Aριάδνης, της Τερψιχόρης και του Ασκληπιού
Φαντάσου πως μια μέρα συνάντησες αυτά τα τρίδυμα και σου είπαν πως το όνειρο ήταν αληθινό, άρα; 
Φαντάσου πόσο όμορφη και αληθινή ήταν η αγάπη της Νεράιδας για σένα, καθώς επίσης και της Λιβ για τον Θορ
Φαντάσου την επιστροφή πολύ αγαπημένων φίλων και τα συναισθήματα που σε κατακλύζουν όταν τους κλείνεις στην αγκαλιά σου.

Φαντάσου
την Μυρτώ, την Θάλεια, την Κλειώ, την Μιράντα, τον Πρόσπερο, την Ερατώ, την Κορνηλία, τον Ερμή, τον Όμηρο, τον Πεπέ, τον Φειδία, την Δολεντσια, την Σύλβια, την Αντιόπη, την Διοτίμα, την Άλκηστη, την Μελισσάνθη, τον Τζόναθαν, την Denice, τον Derrick την Χριστίνα, την Μό'ι'ρα, τον Γιουμέτα, τον Ρυότα,  την Σάννα, τον Ηγέτη, τον Αστροτόμ, τον Μαστορίκα, την Διώνη, την Νεφέλη, την Κέικο, τη Θάλασσα, την Ρίττα, την Νορίκο,  την Μίε, την Γιουμίκο, την Μυρτώ, την Διώνη, την Λόλα, να είναι ήρωες στο βιβλίο του Πουφ και οι μορφές τους να στολίζουν τους πίνακες του του Πεπέ.

Φαντάσου
ένα πετρελαιοφόρο να το πιλοτάρει ο Μ
r Alex, πότε άραγε θα έφτανε στον προορισμό του;
Φαντάσου την εαρινή σύναξη ποιητών στην αυλή των Θαυμάτων, και στον κήπο του Επίκουρου με το Αυγουστιάτικο φεγγάρι να φωτίζει τις Μούσες και τις Νύμφες.
Φαντάσου τους φίλιους αριθμούς 220-284 σαν ένα αληθινά ερωτευμένο ζευγάρι
Φαντάσου τι σημαίνει και γιατί ειπώθηκε το Πυρ, Γυνή και Θάλασσα και πράξε τα δέοντα.
Φαντάσου το πώς ένιωθε ο Ιούλιος Καίσαρας όταν είπε: Κι εσύ, Βρούτε;
Φαντάσου να ξυπνήσεις ένα πρωί και να διαπιστώσεις πως δε βλέπεις πια, όπως ο Πλούτος.
Φαντάσου για λίγο πως νιώθουν αυτοί που ζουν μονάχοι σαν το ξεχασμένο στάχυ;
Φαντάσου την ηχώ της ψυχής σου, όταν καταλάβεις πως έχεις χάσει την ακοή σου.
Φαντάσου ν΄ αληθεύει πως υπάρχει ζωή μετά τον θάνατόν μας, πόσο άδικο θα ήταν αυτό.
Φαντάσου να φύγεις και εγώ να σβήσω, ποιος θα ποτίζει τη μνήμη σου?
Φαντάσου στο κέντρο της γης να υπάρχουν τα μικροσκοπικά και αόρατα ανθρωπάκια όπως ισχυρίζεται ο Poof!!                                                     
Φαντάσου 
πόσο πραγματικά δίκαιος θα ήταν ο κόσμος αν κάθε 100 χρόνια άλλαζαν οι κάτοικοι της γης.
Φαντάσου το ασανσέρ που θα παραλάβει τις ψυχές μας να πάθει βλάβη μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, φοβερό!!!
Φαντάσου έναν παράδεισο χωρίς καν σκέψη αμαρτίας, πόσο βαρετός και ανούσιος θα ήταν ή φαντάσου εσύ να έχεις πάει στον παράδεισο και οι Τσιτσάνης, Μητροπάνος, Παπάζογλου, Πόλυ Πάνου, Μοσχολιού, Μπιθικώτσης, Ξυλούρης, Χατζιδάκις, Στελάρας, Μάρκος να έχουν πάει στην κόλαση και η Χαρόντισσα να χορεύει τσιφτετέλι. Ζητάς μεταγραφή για την υπόγα ή όχι;
Φαντάσου ένα όνειρο τρελό π. χ 179191191971 να γίνει πραγματικότητα
Φαντάσου ένα πρωινό να μάθεις πως ζεις ολομόναχος στη γη, τι θα κάνεις;
Φαντάσου πόσο ευτυχισμένος ήσουν και δεν το γνώριζες, ώσπου ήρθε ο γιος του κορωνο'ι'ού και τότε κατάλαβες μεν, αλλά ήταν αργά.
Φαντάσου πως για μια μέρα είσαι στη θέση του Θεού. Τι θα άλλαζες, και ποιους θα εξαφάνιζες;
Φαντάσου πως.... . . . 

Φαντάσου
πως η μεγάλη σου αγάπη μεταμορφώθηκε σε ροδοπέταλο κι εσύ σε πρωινή δροσοσταλίδα στην αγκαλιά της. Μαγεία!
Φαντάσου πως ναυάγησες μέσα στους ωκεανούς των ματιών της και πως σώθηκες όταν έκλεισε τα βλέφαρά της για να δακρύσει για το χαμό σου!!!!!
Φαντάσου πως μια μέρα όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί που ζουν στη θάλασσα να βγουν στην επιφάνεια και να ζητήσουν την απομάκρυνση των καραβιών και των κατρουλιάρηδων!
Φαντάσου όσους πνίγηκαν στις θάλασσες να ζουν τώρα σε κάποια χαμένη Ατλαντίδα.
Φαντάσου να μην πιστεύει ο κόσμος πως οι ιστορίες-μύθοι που έγραψε ο Επικούρειος Πέπος για την Πιάλεια, τον Κεφαλοπόταμο και το τρύπιο λιθάρι, είναι αληθινές, και να νομίζουν πως τις έπλασε με την φαντασία του, αν είναι δυνατόν!
Φαντάσου τον Ορφέα να βρίσκει την Ευρυδίκη του, η έστω  μια αξιόλογη σύντροφο, ίσως τότε να πεισθεί και ο Αρκάς, μαζί με τον Ηγέτη, και τ' άλλα παιδιά, πως υπάρχει και γι' αυτούς μια ιδανική σύντροφος. Αμήν και πότε.

Φαντάσου
να είναι ψέμα πως ο Νέρων έκαψε την Ρώμη, και πως ο Ιουλιανός ήταν παραβάτης, καταρρέει πια όλος ο μύθος, μην αλλάζεις την πίστη σου άλλαξε όμως τις συμπεριφορές σου, και κυρίως μάθε την ιστορία του τόπο σου, και τότε, φαντάσου ποιοι ήταν οι δημιουργοί των αρχαίων θεάτρων της Επιδαύρου, της Δωδώνης, και του Διονύσου και αναλογίσου τις ευθύνες σου απέναντι στους προγόνους σου.

Φαντάσου το τι ζημιά θα προκαλέσει ο γιος του Κορωναίου στις ψυχές των ανθρώπων και γενικότερα στην παγκόσμια οικονομία.
Φαντάσου επίσης πως από όλη αυτή την ιστορία κάποιοι θα δουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να φουσκώνουν.
Φαντάσου ο άνθρωπος ο οποίος νιώθει παντοδύναμος, μιας και κατάφερε να φθάσει μέχρι το φεγγάρι, και να στείλει μηχανές στα πέρατα του κόσμου πόσο ανίσχυρος είναι μπροστά σε έναν ιό.
Άραγε γιατί τους είπαν ιούς και όχι θυγατέρες; Γνωρίζει κάποιος;

Φαντάσου:
 
την αρμονική συνεργασία των χρωμάτων στο ουράνιο τόξο και κρίνε το αποτέλεσμα του εγώ και του εμείς.
Φαντάσου: την ημέρα που οι πολίτες αντί να συχνάζουν στις καφετέριες και στις κερκίδες να επισκέπτονται τις βιβλιοθήκες και τα Μουσεία!! respect!! π.λ.κ.ο.αρ.
Φαντάσου: το αποτέλεσμα της δίκης του Σωκράτη να ήταν αθωωτικό! θα ήταν άραγε η αίγλη του σοφού Σωκράτη σήμερα η ίδια; Μήπως τελικά ο δάσκαλος το μόνο που γνώριζε ήταν ο τρόπος που θα παρέμεινε στην Ιστορία;
Φαντάσου: η Ξανθίππη να εκτιμούσε τον Σωκράτη και το έργο του, πόσο καλό παράδειγμα θα ήταν για την Δολέντσια.
Φανtάσου: την ομορφιά και τον πλούτο που έχει η Ελληνική γλώσσα και αναρωτήσου γιατί άραγε η πολύ  καλή μαθήτρια Κορνηλία, και πολλά άλλα παιδιά γράφουν στα γρυλίσματα!!!!!\
Φαντάσου: την δικαιολογημένη πίκρα του Καλλικράτη, του Ικτίνου, και του Φειδία για την αδικία που έχει συντελεστεί εις βάρος τους και αναρωτήσου πότε θα δικαιωθούν;

Φαντάσου:
 πόσο άδικο είναι για τους πολίτες της χώρας (Ελλάδα) που γέννησε τη δημοκρατία, οι κάτοικοι να μην απολαμβάνουν το πολίτευμα της άμεσης δημοκρατίας, μα ούτε καν κι' αυτό της αντιπροσωπευτικής.
Φαντάσου: πόση στεναχώρια εισέπραττε ο δάσκαλος Λιαντίνης αντικρίζοντας τις συμπεριφορές των Ελληνοελλήνων! για να φθάσει στο σημείο να εξαφανισθεί α.π.γ.
Φαντάσου: τι Μεγαλείο και πόση Αρετή κατοικούν στη ψυχή του γιατρού των φτωχών, του Υπέροχου Έλληνα, Αυξέντιου Καλαγκό και απλά σκέψου, μήπως η λέξη σεβασμός δεν είναι αρκετή γι' αυτόν τον Άγιο Ήρωα;
Φαντάσου: πόση σοφία είναι συσσωρευμένη στα σοφά γνωμικά του Χίλωνα του Λακεδαιμόνιου που οι περισσότεροι Έλληνες δυστυχώς αγνοούμε.
Φαντάσου: να ξανασυναντήσουμε κάποια από τα παιδιά εκείνης της υπέροχης παρέας των μαθητών από το 1ο γυμνάσιο - λύκειο του Αυλώνα μετά από 6 χρόνια! πόσες ιστορίες της ζωής τους θα έχουν άραγε να μας διηγηθούν;

Φαντάσου:
 
να υπήρχε ένα βιβλίο για την ιστορία της Δυτικής Φιλοσοφίας σε 100 Χάϊκου, και να το είχε γράψει ο Χάρης Βλαβιανός!!!
Φαντάσου: να είχε τυπωθεί από τον ΚΑΚΤΟ το βιβλίο του Ρόμπερτ Γκρέϊβς με τους Ελληνικούς Μύθους πόσο μεγάλη θα ήταν η επιτυχία αυτής της έκδοσης.
Φαντάσου: να εφαρμόζαμε στη ζωή μας την τετραφάρμακο του Επίκουρου, ενός σημαντικού Έλληνα φιλοσόφου, πόσο απλή και γοητευτική θα ήταν η ζωή μας.
Φαντάσου: τον Πόντιο πατέρα θεόδωρο να έκανε τάχαμου τάχαμου πως δεν καταλαβαίνει ποιοι είναι οι βρακάκηδες και οι ταχαμουδήθεν και να μου λέει: πατέρα, ένα ένα τα θέματα.
Φαντάσου: κάποια μέρα,- ελπίζω σύντομα-, να υποδεχθούμε
στην Ελλάδα την Θάλασσα, την Μία και τον Yuto!! Tι ευτυχία θεέ μου.
Φαντάσου: πόσο τυχερός ήταν ο Πεπέ-Poof που είχε την ευλογία να συναντήσει στη ζωή του την Κυρά Μαργαρώ, τον Πλακιώτη σαλταδόρο της κατοχής, τον γίγαντα Πατροκοσμά, τον μοναδικά υπέροχο δάσκαλο ζωής τον φίλο Θάνο Καρρά, την οικογένεια Σκούρα, τον καλλιτέχνη Γιώργο Σαββάκη και σκέψου πως αυτοί οι άνθρωποι είναι εν μέρει υπεύθυνοι για την ποιότητά του.
Φαντάσου: πως νιώθει, και τι του θυμίζει του Pepe όταν ακούει το τραγούδι ''άστα τα μαλλάκια σου'' που τραγούδαγε στην κόρη του όταν ήταν 3ων; 4ων; ετών.

Φαντάσου:
 πόσους και πόσους αληθινούς μύθους έχει στο μυαλό του ο Pepe και τους παρουσιάζει στην Κορνηλία, και στη Σταματίνα σαν πραγματικά γεγονότα απλά και μόνο επειδή τις αγαπάει, λόγω του ό,τι και οι δυο αγαπάνε την ποίηση και την λογοτεχνία.
Φαντάσου: το χώρο που πιάνει ο πλανήτης γη στο σύμπαν και αναρωτήσου για την ασημαντοτητά σου ανθρωπάκο που νομίζεις πως κάποιος είσαι, εύχομαι να αποκτήσεις το συντομότερο το γνώθι σαυτόν.
Φαντάσου: κάτι εφιαλτικό!!! να επιστρέψουν οι αρχαίοι Έλληνες και να διαπιστώσουν πως οι σημερινοί απόγονοί τους είναι Ελληνοέλληνες, πως να τους το εξηγήσεις αυτό; σε ποιο λαγούμι να πας να κρυφτείς;
Φαντάσου: αυτούς που έζησαν τα πάθη σαν μια φωτιά, και ύστερα τα είδαν να μαραίνονται και να σβήνουν, πόση ήταν η απογοήτευσή τους.
Φαντάσου: 
Ξύλα κουπιά σπασμένα/  
δυο ναυαγοί σ' ένα μαδέρι/
παλεύοντας ποιος τον άλλονε να πνίξει.../ 
και αυτό ήταν ο,τι απόμεινε από μια υπέροχη 
φιλία!!!
 Τίτος Πατρίκιος

Κόρη, Ανιψιά, Αδερφή.
Φαντάσου:
 να είσαι χαρακτήρας δίκαιος, ιδεαλιστής, δημιουργικός, γενναιόδωρος, να αγωνίζεσαι για έναν καλύτερο κόσμο, και να εισπράττεις αχαριστία και ωχαδερχισμό.
Φαντάσου: πόσες φορές ταξίδεψες στους δρόμους  του κορμιού της, και ξαναταξίδεψε νοερά εκεί που  γνώρισες τον αληθινό έρωτα.
Φαντάσου πως οι άνθρωποι ξεχνάμε καμιά φορά πως είμαστε αποτέλεσμα αυτού που ζήσαμε στην παιδική μας ηλικία και στην εφηβεία μας, και πολλές φορές κλείνουμε αυτή την πόρτα, τη στιγμή που θα έπρεπε να την έχουμε πάντα ανοικτή. (Άλμπερτ Εσπινόζα.)
Φαντάσου όλα αυτά που γράφει ο Επικούρειος Πέπος να βρεθεί στο μέλλον κάποιος φωτισμένος συνθέτης και να τα μελοποιήσει, άραγε ποιές μελωδίες θα επιλέξει;

Καλύτερα να ανάψεις ένα κερί, παρά να διαμαρτύρεσαι για το σκοτάδι.
Κουάκερων Παροιμία


Αν κοιτάξεις την άβυσσο για πολύ ώρα, τότε και η άβυσσος θα κοιτάξει μέσα σου. Νίτσε

Αυτός που έχει μέσα του αγάπη είναι ευτυχισμένος . Pepe

Το πιο κάτω κείμενο το έλαβα από την Κλειώ η οποία ζήτησε να το αφιερώσουμε στην 
Ελοΐζα και στον Αβελάρδο για ειδικούς λόγους.

🌜💞💘🌠💫🌛

Εκέντρωσε μιά μέλισσα τον έρωτα τον κλέφτη
όταν της έκλεβε κερί μέσ' από την κυψέλη,
κι όλα του τ' ακροδάχτυλα τα βρήκε το κεντρί της.
💕
Κι αυτός πονούσε ο δύστυχος κ' εφύσαγε τα χέρια
κ' εχτύπαγε τα πόδια του πηδώντας απ' τον πόνο·
κ' έτρεξε στη μητέρα του την όμορφη Αφροδίτη
κ' έδειξε τα χεράκια του και της παραπονέθει
πώς είν' η μέλισσα μικρή κι όμως σκληρά πληγώνει.
💕
Κ' εγέλασ' η μητέρα του και στράφηκε και τούπε:
Γιατί απορείς; 
Μήπως και συ της μέλισσας δε μοιάζεις;
Έτσι μικρός είσαι και συ κ' έτσι σκληρά πληγώνεις.
💘💞💘
ΘΕΟΚΡΙΤΟΥ ΕΙΔΥΛΛΙΑ
XIX. ΚΗΡΙΟΚΛΕΠΤΗΣ
Μετάφραση Ι. Πολέμη.

Η ποίηση είναι μια πόρτα ανοιχτή
Πολλοί κοιτάζουν μέσα χωρίς να βλέπουν τίποτα
Και προσπερνούν.
Όμως μερικές/οί- όπως εσύ, ελπίζω - κάτι βλέπουν,
Το μάτι τους αρπάζει κάτι και μαγεμένοι πηγαίνουν να μπουν.
Εσύ θα μείνεις απ’έξω;
Συλλέκτης  της φαντασίας κ.ο.μ. ο ΜR PEPOS ΚΑΤΑ ΚΟΣΜΟΝ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ.

ΟΙ ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΕΝΟΣ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΥ ΓΟΡΓΟΓΥΡΑΙΟΥ που δυστυχώς παρέμειναν στοχασμοί. ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΠΕΠΟΣ

 ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ.

Φίλες και Φίλοι αγαπητοί συγκάτοικοί της Ουτοπίας καλημέρα, σκέφτηκα σήμερα να καταγράψω κάποιους στοχασμούς, που ως αιθεροβάμων, είχα πιστέψει πως μπορεί και να γίνουν πραγματικότητα, έκανα λάθος, άξιζε όμως η προσπάθεια γιατί έτσι πρέπει να πράττουμε όσοι έχουμε στην ψυχή μας ένα όραμα.

ΕΝΑΣ ΥΣΤΕΡΟΣ ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ ΩΣΑΝ ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΤΗΣ ΛΟΓ
ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΠΟΥ ΣΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕ
ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΥΣΚΟΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ ΑΥΤΟΒΥΘΙΣΤΗΚΕ
ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕΛΚΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΘΕΝΙΚΟ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙ
ΣΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ.

Στην πορεία με άλλο πλήρωμα, και νέο σκάφος, ξεκινήσαμε ένα καινούριο ταξίδι ως νέοι Δον Κιχώτες στους ανεμόμυλους της ποιητικολογοτέχνιας και όχι μόνο. Το νέο πλήρωμα αποτελούσαν οι 9 Μούσες
ΑΛΚΗΣΤΗ, ΜΥΡΤΩ, ΔΙΩΝΗ, ΜΕΛΙΣΣΑΝΘΗ, ΗΡΩ, ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ-ΔΗΜΗΤΡΑ, ΔΑΝΑΗ, ΔΙΟΤΙΜΑ, ΛΑ'Ι'ΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΖΙΜ ΑΝΤΑΜΣ, ΑΡΚΑΣ, ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ και στα λίγα υπόλοιπα ο Επικούρειος Πέπος. 
Σημαντική βοήθεια είχαμε ως προς τις αναρτήσεις από τον γκουρού  της πληροφορικής τον μέγιστο ΓΕΝΙΚΟ.
Στο πρώτο πλήρωμα συμμετείχαν οι πιο κάτω ΝΥΜΦΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ, ΑΜΑΖΟΝΕΣ, ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΡΙΕΣ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ-ΖΑΝ ΝΤ ΑΡΚ, ΖΩΗ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ-ΕΡΑΤΩ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ-ΕΛΕΝΑ, ΚΟΡΝΗΛΙΑ-ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ-ΡΙΑ, ΔΗΜΗΤΡΑ-ΑΝΤΙΟΠΗ, ΖΩΗ-ΜΟΝΜΑΡΤΗ, ΑΛΚΗΣΤΗ-ΕΦΗ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ, ΝΕΜΕΣΙΣ-ΕΛΕΝΑ, ΚΛΕΙΩ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΝΑΥΣΙΚΑ-ΟΛΓΑ. Τον συντονισμό είχε η Βιβή Τσιούνη. Όλα έλαβαν χώρα στην αυλή των θαυμάτων-κήπο του Επικούρειου Πέπου

ΓΟΡΓΟΓΥΡΙ 14-08-2006 όλα ήταν μαγικά!!!!!!!

Τιμώμενος Ποιητής, ο Ποιητής των θαλασσών ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ. Τότε λοιπόν:
Επίσης το 2007 ήταν μια βραδιά Μαγική, Μαγική, Μαγική.

Στοχάστηκα: μια δημιουργική ομάδα με πολλές δραστηριότητες.
Στοχάστηκα: έναν πυρήνα ατόμων που στην πορεία θα μπορούσαν
να παρασύρουν και άλλα άτομα με στόχο τις πολλαπλές πολιτιστικές
εκδηλώσεις της ΛΟΓ.
Στοχάστηκα: πως ανάμεσα στ 'άλλα ενδιαφέροντα υπήρχε χώρος για ποίηση,
για λογοτεχνία, για ζωγραφική, για θέατρο, για μουσικές βραδιές μαζί με
τις καλλότχιες, για ορειβασία στο τρύπιο λιθάρι, για βραδιές κινηματογράφου
για συνομιλίες, συναντήσεις και όχι μόνο.

Στοχάστηκα: πως αυτή η ομάδα μπορούσε να δημιουργήσει τις προυποθέσεις
ώστε το μαγευτικό και πανέμορφο  Γοργογύρι  να γινόταν σημείο αναφοράς
πολιτισμού, και πολιτιστικών εκδηλώσεων για πνευματική τροφή.
Στοχάστηκα: πως αυτή η υπέροχη ομάδα, παρ' όλα τα εμπόδια θα είχε τα κότσια
να τα ξεπεράσει γιατί ήταν ''ντοπαρισμένη'' με πείσμα δημιουργικότητας και
δεσμούς φιλίας.
Στοχάστηκα: πως η ομάδα των ιδρυτικών μελών που ήταν μια όμορφη παρέα
συν το χρόνο θα γινόταν μια γροθιά, και θα απογείωναν τη συνεργασία τους
παραμερίζοντας το μικρόβιο του ΕΓΩ.

Στοχάστηκα: πως αυτή η ομάδα με το πάθος που την διέκρινε θα χάραζε
καινούρια δεδομένα για την ευρύτερη περιοχή, και θα προκαλούσε ένα ντόμινο
καλλιτεχνοπολιτιστικολογοτεχνικής πανδαισίας.
Στοχάστηκα: πως κάποια στιγμή και οι γονείς των μελών θα γινόταν ένθερμοι
οπαδοί αυτής της προσπάθειας των παιδιών τους, συμμετέχοντας στα δρώμενα
και στις όποιες πρωτοβουλίες αναβάθμισης της βιβλιοθήκης.
Στοχάστηκα: πως κάθε καλοκαίρι στο  Μ.κ Π. Γοργογύρι  θα υπήρχε η δροσιά
της ΛΟΓ και το δροσερό αεράκι θα έπαιρνε  μαζί του τις μελωδικές φωνές
των γλυκολάλητων κοριτσιών-μουσών-νυμφών-αμαζόνων για να τις
μεταφέρει στ' αγαπημένα μας πρόσωπα που δεν ήταν κοντά μας.
Στοχάστηκα: πως η βραδιά ποίησης θα ήταν κι ένα προσκλητήριο γι αυτούς
που αναχώρησαν από τη ζωή και που τώρα θα μας παρατηρούσαν
 με τον δικό τους τρόπο, πότε ως αστέρια στον ουρανό,  και πότε ως πεταλούδες,
και φυσικά τον ανεπανάληπτο ΤΣΙΓΑΡΙΔΑ πάντα να σκαρώνει κάτι.

Στοχάστηκα: πως η πνευματική τροφή που υπήρχε ήταν πλούσια σε βιταμίνες
ευρέως φάσματος και πως στο αντιντόπινγκ κοντρόλ!  δε θα είχαμε πρόβλημα
 γιατί η λογοτεχνικοποιητική '' ντοπαμίνη'' δεν ήταν ανιχνεύσιμη από τους
 μηχανισμούς της νωχέλειας, και της χαβούζας.
Στοχάστηκα: πως λέξεις όπως, ανευθυνότητα, αδράνεια, ραστώνη, ωχαδερφισμός
καθώς και τα ξαδέρφια τους δε θα χτυπούσαν τη δική μας πόρτα γιατί νόμιζα
πως τις είχαμε ξεριζώσει από το μυαλό μας μια για πάντα, ενώ  όπως αποδείχθηκε
απλά τις είχαμε κλαδέψει με αποτέλεσμα να ξαναφουντώσουν πιο δυναμικές.
Στοχάστηκα: επίσης πως οι: Ευριπίδης, Αισχύλος, Αριστοφάνης, Σοφοκλής,
 Ελύτης, Σεφέρης, Ρίτσος, Καβάφης, Παλαμάς, Σολωμός, Βάρναλης, Καρυωτάκης,
Πολυδούρη, Δημουλά, Καμπανέλης,  Σκούρτης,  Καζαντζάκης, Γκάτσος, Παπαδόπουλος Λ.
Χατζηδάκις, Θεοδωράκης,  Μαρκόπουλος,  Ξαρχάκος, Τσιτσάνης, Καββαδίας, Λειβαδίτης,
Μάνος Ελευθερίου, Σαραντάρης, Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, Μόραλης, Λύτρας, Γύζης, κ.π.α.
θα ήταν πιο σημαντικά πρόσωπα από τις περσόνες, και τους χαζοαστέρες της τουβούλας.
Στοχάστηκα: πως οι δάσκαλοι του χωριού κατά  περιόδους θα πήγαιναν τα παιδιά
του σχολείου στη βιβλιοθήκη που ήταν μόλις πέντε λεπτά απόσταση, είτε για δανεισμό
βιβλίων, είτε για άλλες δραστηριότητες. Αμ δε!!!!!!!
Στοχάστηκα: πως κάποια άτομα, και ειδικότερα το άλλο μισό του φεγγαριού, το πιο
φωτεινό, θα διέθετε  λίγο χρόνο, ειδικά τις μεγάλες νύχτες του χειμώνα, για την

ανάγνωση κάποιων βιβλίων, ώστε να ήταν το παράδειγμα προς μίμηση για τα παιδιά τους.
Στοχάστηκα: πως ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού μου θ 'αγκάλιαζε ουσιαστικά,
και με στοργή το χώρο της βιβλιοθήκης και θα μεριμνούσε για την ανάπτυξή της,
και για τη σωστή λειτουργία της. Αμ δε!!!!!!!

Στοχάστηκα: πως τα μορφωμένα άτομα του χωριού θα πρωτοστατούσαν ώστε
η βιβλιοθήκη να είναι ο φάρος του πνευματικού μας λιμανιού, και κυρίως το
αραξοβόλι των παιδιών. Αμ δε!!!!!!!!!!!! Μορφωμένε του χωριού εσύ τί έκανες?
Στοχάστηκα: πως έστω και ένα παιδί να συμμετείχε σ' αυτό το όραμα αυτό θα
ήταν πολύ μεγάλο κέρδος, ήταν πράγματι πολύ Ουτοπικό, αλλά χωρίς όνειρα,
και όραμα έχει αξία η ζωή?
Στοχάστηκα: πως η Ιθάκη του Καβάφη θ' αργούσε να φανεί και πως στην πορεία
του ταξιδιού όλοι μας θα γινόμασταν πιο σοφοί, ή έστω λίγο πιο ποιητικοί.
Στοχάστηκα: πως μόνον οι στρατιά των απανταχού ηλιθίων, και μόνον αυτοί
 είναι που απορρίπτουν ως δυσνόητο οτιδήποτε δεν είναι βλακώδες, τουλάχιστον
 αυτό αναφέρουν τα εγχειρίδια της βλακείας.

Στοχάστηκα: πως η ποίηση διδάσκεται βήμα- βήμα  ανάμεσα στα πράγματα
 και στις υπάρξεις, χωρίς να τα χωρίσουμε, αλλά ενώνοντας τα με ανιδιοτελή
απλωσιά αγάπης, όπως έλεγε και ο Π.Ν.
Στοχάστηκα: πως τα πιο κάτω λόγια του  Μπέρτραντ Ράσελ δεν είχαν συνεπάρει
 μόνον εμένα: ''Τρία πάθη, απλά αλλά εξαιρετικά δυνατά, έχουν εξουσιάσει
 τη ζωή μου, η λαχτάρα για έρωτα, η αναζήτηση για  γνώση
 και η αβάσταχτη λύπη για τα δείνα του κόσμου''.

Στοχάστηκα: πως τον πιο κάτω στίχο του Ουίλιαμ Μπάτλερ Γέιτς θα τον άκουγα από
τα χείλη των μελών της ΛΟΓ  να τον απαγγέλουν στην αυλή των θαυμάτων,
και τα 'αστέρια να κρυφακούν  γεμάτα από ζήλια.
''Αλλά  εγώ όμως που σ' αγαπώ
δεν έχω παρά μόνο τα όνειρα μου,
τα έχω απλώσει κάτω από τα πόδια σου,
να περπατάς προσεκτικά
γιατί βαδίζεις πάνω στα όνειρα μου''.

Στοχάστηκα: πως όλες οι λέξεις που αναπνέω, κι όλες οι λέξεις που γράφω,
πρέπει ν' απλώσουν ακούραστα φτερά, και ποτέ να μη σταματήσουν την πτήση τους,
ώσπου να φτάσουν στη καρδιά των υπέροχων φίλων μου, και να τους τραγουδήσουν
μες στη νύχτα, πέρα από  κει που τρέχουν  τα νερά του Κεφαλοπόταμου, η κάτω από
τα φωτεινά  αστέρια του Δία και της Αφροδίτης. W.B.Y.''.
Tο  πιο κάτω ποίημα είναι αφιερωμένο  στις Μούσες και τις Νύμφες [μέλη της ΛΟΓ]
που κατά  περιόδους έλαβαν μέρος στα δρώμενα στη Αυλή των Θαυμάτων, και στις
μοναδικές  συναντήσεις-συνεντεύξεις  είτε στο Μουσείο της Ακρόπολης, είτε στο
Νομισματικό Μουσείο, είτε στο Μέγαρο Μουσικής είτε κάπου αλλού. Σας ευχαριστώ.

''Στις μεσονύχτιες στράτες περπατάνε
περήφανα με χάρη οι έρωτες
και από  τις γρίλιες των παραθύρων
τα κορίτσια με πόνο κρατάνε
τους κρυφούς καημούς αναστενάζοντας.
Στις στέγες κρεμάστηκε
απόψε το φεγγάρι
σκυμμένο πάνω
απ' την αυλή των θαυμάτων
και οι Μούσες καμαρώνουν τις Λογίτισσες
που θ' απαγγείλουν ποιήματα
θα χορέψουν, θα τραγουδήσουν
και η ζωή το δρόμο της θα πάρει
στη λίμνη της καρδιάς μας για να φθάσει.
Στις μεγάλες μου αγάπες έφτιαξα μια πανοπλία
από παλιές μυθολογίες βγαλμένη
με στολίδια καλυμμένη
από τη φτέρνα ως το λαιμό''.

Αυτά και άλλα πολλά στοχάστηκα-ίσως θα πει κάποιος μάταια-
εξαρτάται από την οπτική του καθ' ενός, ως στοχαστής  συνεχίζω
να στοχάζομαι, συνεχίζω να ερωτεύομαι, συνεχίζω να κάνω λάθη,
αλλά όμως παράλληλα συνεχίζω να ''ζωγραφίζω'' να γράφω, να ονειρεύομαι, ν' ακούω υπέροχες μουσικές, να απολαμβάνω τ' αγαπημένα μου πρόσωπα' και κυρίως να χαμογελώ στη ζωή. Κάντε το κι εσείς, είναι μεταδοτικό.

Υ.Γ.
ΟΙ ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΕΣ πάνε ομπρός
και βλέπουνε ως την άκρη
του κονταριού που εκρέμασαν
σημαία τους την ιδέα.
 Μ' εκτίμηση Επικούρειος Πέπος-Poof-Pepe-Fuji Tomo Kazu.

Το έργο ''ο ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ'' είναι του κορυφαίου γλύπτη ΡΟΝΤΕΝ και βρίσκεται στο Παρίσι.
ΥΓ. Τελικά ίσως κάτι να μείνει. Το 2009 είχε χαρίσει ο Επικούρειος Πέπος στα 10 παιδιά της έκτης δημοτικού από 25 βιβλία περίπου. Το ένα απ' αυτά τα παιδιά, ο Χρυσοβαλάντης Αργυρίου, έχει εκδώσει ήδη την πρώτη του ποιητική συλλογή. Όταν βρεθήκαν πρόσφατα, μου είπε πως αρκετά από εκείνα τα βιβλία τα είχε διαβάσει 3 και 4 φορές και πως αυτά τα βιβλία ήταν η αφορμή να αγαπήσει την ποίηση!!! Εύγε Χρυσοβαλάντη. Ελπίζω όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν να διοργανώσει ο Επικούρειος Πέπος μια βραδιά ποίησης στην αυλή των θαυμάτων για τον Βαλάντη. Άλλά να μη ξεχνάμε το ρητό που λέει: Ουδείς προφήτης στον τόπο του. 
DUM SPIRO SPERO! WITH LOVE FUJI TOMO KAZU

Επίκουρος ο Γοργογυραίος, ένας ταλαντούχος - κορυφαίος καλλιτέχνης μιας άλλης οπτικής, και μιας άλλης εποχής. Έρρωσθε και Ευδαιμονείτε.

 Η ΤΕΧΝΗ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ

Φίλες και φίλοι σας χαιρετώ, ονομάζομαι Fuji Tomo Kazu και είμαι ιστορικός της τέχνης. Είχα την τύχη και την χαρά να συναντήσω τον πολυτάλαντο καλλιτέχνη Επικούρειο Πέπο με την ευκαιρία της έκθεσης που θα παρουσιάσει τον ΜΑ'Ι'Ο στην πατρίδα μου την Ιαπωνία, και σήμερα έχω την τιμή να σας παρουσιάσω ένα μικρό μέρος από τα έργα τα οποία συσκευάζει για να ταξιδέψουν όπως σας είπα τον Μά'ι'ο για την Ιαπωνία. Ελπίζουμε πως αυτή η έκθεση δεν θα χρειαστεί να αναβληθεί λόγω κορωνα'ι'ού. Συναντήσαμε τον εκκολαπτόμενο εικαστικό καλλιτέχνη  στο εργαστήριο του, όπου μας μίλησε και μας παρουσίασε τα έργα του πριν τη μεγάλη έκθεση που θα γίνει στην γκαλερί του συλλέκτη RYO OGAWA. Τα έργα του ανήκουν όλα στην κατηγορία του constrouktismou και είναι έργα της τελευταίας 20ετίας εκ των οποίων τα πιο πολλά εκτίθενται για πρώτη φορά.

Ο POOF-PEPE Μας ξενάγησε στο εργαστήριο του που τώρα στεγάζεται σε έναν μικρό χώρο και ελπίζει πως σύντομα είτε με την πώληση κάποιων έργων του, είτε με την ευγενική χορηγία κάποιου φιλότεχνου χορηγού να μετεγκατασταθεί σ΄ έναν ευρύχωρο χώρο για να απαλλαγεί από τις γκρίνιες της MRS DOLENTSIAS. Για όση ώρα παραμείναμε στο φιλόξενο εργαστήρι του POOF-PEPE  παρατηρήσαμε δυο πράγματα: Α΄ την συντροφιά του Μάκο, είναι το καναρίνι που με τις υπέροχες μουσικές του ξεκουράζει τον καλλιτέχνη. Β' την εμμονή του σε μουσικές του Χατζιδάκι, του Μπετόβεν (ειδικά το CD με τίτλο EMPEROR το ακούσαμε δυο φορές, του Τσιτσάνη, του Μπάχ, του Μότσαρτ και του Σούμπερτ και στην γνήσια παραδοσιακή μουσική, ειδικότερα στα Νησιώτικα και στα Ηπειρώτικα.
Μιας και οι συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές για να μεταβεί αυτή την περίοδο ο καλλιτέχνης στην Ιαπωνία για τις ετοιμασίες προσφέρθηκα εγώ να έρθω για να τον συναντήσω. Ο POOF-PEPE εκμεταλλεύτηκε δημιουργικά την κατάσταση που επικρατεί και ζωγραφίζει πολλές ώρες την ημέρα μιας και δεν μπορεί να πάει να δει κάποια θεατρική παράσταση, η να πάει κάποια βόλτα στα αγαπημένα του μέρη που είναι στην συνοικία των Θεών.

Μεγάλε δάσκαλε Γιώργο Σαββάκη κρίμα που δεν ζεις να καμαρώσεις τον μαθητή σου. Ρωτήσαμε τον Poof-Pepe να μας πει πως εμπνεύστηκε όλα αυτά τα έργα και μας απάντησε πως : Αρχικά όλα ξεκίνησαν από μια ιδέα της Μελισσάνθης και από την εσωτερική ανάγκη έκφρασης και δημιουργίας του καλλιτέχνη που έκρυβε μέσα του. Τον ρωτήσαμε επίσης να μας πει για τις ονομασίες που θα δώσει στα έργα του και μας είπε ότι τα έργα θα έχουν διάφορα ονόματα από τις Μούσες, τις Νύμφες, φιλικά και συγγενικά πρόσωπα, καθώς επίσης από αγαπημένα ταξίδια και αξέχαστους έρωτες πλατωνικούς και υπερβατικούς. Πάντως το έργο που μας συγκλόνισε ήταν το γλυπτό από ξύλο με την ονομασία ΄΄Κραυγή Οδύνης στην Φουκοσίμα 2011΄΄. Ειλικρινά η ‘’μάνα’’ της Φουκοσίμα μας άφησε άφωνους με την εκφραστικότητα του πόνου και της οδύνης, και όπως μας είπε ο Poof-pepe) αυτή την κραυγή και αυτόν τον πόνο μόνο η μάνα μπορεί να τον εκφράσει.

Το συγκεκριμένο έργο ο Poof Pepe σκοπεύει να το παραχωρήσει ως δωρεά μνήμης στα θύματα της Φουκοσίμα στην Πρεσβεία της Ιαπωνίας  για να σταλεί στο Μουσείο τέχνης της Yokohama όπου από τον ερχόμενο Οκτώβριο διευθυντής θα είναι εκεί ο εκλεκτός φίλος και κουμπάρος του Mr Alex ο Ryo Ogawa.
Για αρκετή ώρα ο Poof-Pepe μας μίλησε για τον έρωτα και την ποίηση (ο ίδιος παραμένει ερωτευμένος) και τον κυρίαρχο ρόλο που έχει ο έρωτας στα έργα του. Δεν θα ξεχάσουμε την καταπληκτική φράση που μας είπε ΄΄Αν καταφέρω ως το τέλος της ζωής μου να παραμείνω ερωτευμένος θα έχω νικήσει τον θάνατο!

Ε…. τότε θα πεθάνω ευτυχισμένος.’’ 
Επίσης διαπιστώσαμε πως ο ίδιος είναι καλλιτέχνης και στην μαγειρική, μας κράτησε για γεύμα όπου δοκιμάσαμε κοκορομεζέ, προδόρπιο των Θεών και μια υπέροχη και γευστικότατη φουρκισμένη ζηλιαρόγατα!!! με παρμεζάνα σε κύβους (η Φ.Ζ. είναι μακαρονάδα), όπου μας ξετρέλανε τον ουρανίσκο. Η δε σαλάτα ήταν θεϊκή, την ονομάζει Αρμονική συμμετοχή, αποτελείται από κολοκυθάκια, πατάτες, καρότα βραστά με λεμόνι φοβερό και αλάτι χοντρό.
Αγαπητέ Poof - Pepe σε ευχαριστούμε και ευχόμαστε να παραμείνετε ερωτευμένος και δημιουργικός.
Κυρίες και Κύριοι απολαύσετε τα έργα του ΄΄ενός εκκολαπτόμενου καλλιτέχνη΄΄
Στη συνάντηση με τον Poof-Pepe παρευρέθηκαν τα μέλη του filomatheia.blogspot,  Ελένη, Ιλιάδα, Πάτροκλος. Tα έργα συμπεριλαμβάνουν, ξυλόγλυπτα, πίνακες, κολάζ, ντεπανάζ, και μεταμορφώσεις υλικών.

Ιδού τα ξυλόγλυπτα του καλλιτέχνη.
«Αναβρασμός… ψυχής!»

















« Λαϊδα»


ΣΤΑΝ ΚΑΙ ΟΛΥ

«όμορφα χρόνια»





















«Λόγος»

ΣΕΒΑΣΜΟΣ




ΔΑΝΑΗ ΚΑΙ ΔΙΩΝΗ


« Ναυσικά, Μυρτώ, Ρίτα, Θάλεια, Διώνη, Κλειώ, Θέτις, Αμφιτρίτη, Δανάη»







SANNA AND DENISE



YUMIKO AND HIROKO


ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ



«Τα φιλαράκια μου»

''LOG''


ΑΡΧΗ ΣΟΦΙΑΣ

ΠΛΑΝΗΤΕΣ



ΟΚΡΑ


ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ














ΘΕΜΑΤΑ ΗΓΕΙΑΣ


ΖΑΝ ΝΤ΄ΑΡΚ


ΜΕΛΙΣΣΑΝΘΗ


ΤΡΟΠΑΙΟ

ΦΟΥΚΟΣΙΜΑ ΜΑΝΑ
«Ελάφι»

«Επικλήσεις»
«… Εσωτερικό δάσος!»
«…’Αψινθος»














ΝΟΤΕΣ
ΜΑΝΑ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ



ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ»
ΤΑΡΑΝΔΟΣ


















«Στολισμένοι ορίζοντες»


«Dolenchia»
«Μια ζωή… ποδήλατο»




ΠΟΛΥΜΝΙΑ
Προσεχώς θα δημοσιεύσω και άλλα έργα του Επικούρειου Πέπου.