Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"Στης σκέψης τα γυρίσματα μ’ έκανε να σταθώ
ιδέα περιπλάνησης σε όμορφο βουνό.
Έτσι μια μέρα το ’φερε κι εμέ να γυροφέρει
τ’ άτι το γοργοκίνητο στου Γοργογυριού τα μέρη !!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε,
καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!
-Aναζητείστε το"Ποίημα για το Γοργογύρι " στο τέλος της σελίδας.

24.9.24

ΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 1957 - 2024 Ένας Αρχοντάνθρωπος μας αποχαιρέτησε. Καλό ταξίδι Μάικ στη μνήμη των αγαπημένων σου προσώπων.

Γακόπουλος Μιχάλης του Ιωάννη.

Γεννήθηκε στο Μαγευτικό και Πανέμορφο Γοργογύρι τον Οκτώβριο του 1957 και μας αποχαιρέτησε, απεβίωσε 06/09/2024 στην Αθήνα, ετών 67 μόνο...

Ήταν το τρίτο παιδί - επί συνόλου τέσσερα - της Γεωργίας και του Ιωάννη Γακοπούλου.

Ήταν μέλος κι αυτός εκείνης της δημιουργικής γενιάς που ξεκίνησαν με πολύ δύσκολες συνθήκες και αρκετοί - μεταξύ αυτών και ο Μιχάλης -  κατάφεραν να διακριθούν σε πολλούς τομείς και κυρίως στην ανθρωπιά.

Από μικρός στο μετερίζι τον κέρδισε η νύχτα, το 1974 συνδέθηκα πιο πολύ με τον Μάικ τον άρχοντα γιατί τον είχα φέρει στη θέση μου στον ΜΟΣΤΡΟ, εγώ αρχές Ιανουαρίου του 1975 έπρεπε να πάω φαντάρος, 28 μήνες παρακαλώ, και ο πλέον κατάλληλος να με αντικαταστήσει ήταν ο Μάικ ο άρχοντας. Εκεί ο Μάικ έγραψε την δική του ιστορία, γνωρίστηκε με τον Μητροπάνο και στην συνέχεια έγινε το δεξί χέρι πολλών διάσημων τότε τραγουδιστών. Μητροπάνος, Χριστοδουλόπουλος, Γονίδης, αναφέρω ενδεικτικά αυτά τα ονόματα γιατί ο κατάλογος είναι μεγάλος. Ο Μάικ υπήρξε Αρχοντάνθρωπος και στέλεχος της νυχτερινής διασκέδασης, παρ' ό,τι χρόνια μέσα στη νύχτα παρέμεινε ένας αγαθός γίγαντας. Ήταν από καλή πάστα ο Μάικ και είχε καταφέρει με την συμπεριφορά του και την αρχοντιά του να τον σέβονται και να τον αγαπούν όσοι τον γνώριζαν.

Μέσα στη νύχτα ήταν άνδρας με θέση κύρους και φερόταν γενναιόδωρα σε όλους.

Ο Μάικ ήταν άρχοντας,  καλοντυμένος, ευγενής, προσηνής, χαμογελαστός, γοητευτικός στο γυναικείο φύλο, 

άνθρωπος με επιβλητικό παράστημα και αρχοντική συμπεριφορά, ήταν σε όλα του λεβέντης, αρχοντάνθρωπος και λάτρης του ωραίου, χωρίς να είναι από τους πλούσιους, αλλά πλουσιοπάροχα βοηθούσε και κερνούσε όσους το είχαν ανάγκη. Πριν λίγες μέρες συναντήθηκα με τον Λούι τον οποίον τον είχε κοντά του αρκετά χρόνια καθώς επίσης και τον Λαμπρακιά. Ο Λούις πολύ συγκινημένος μού διηγήθηκε συγκλονιστικές ιστορίες που έζησε κοντά στον Μάικ τον άρχοντα. Τι κρίμα που όλα αυτά δεν μου τα είχε διηγηθεί ο Μάικ ώστε να είχαμε κάνει τρόπον τινά ένα βιβλίο.

Σήμερα 24/09/24 συναντήθηκα με τον αδερφό τού Μάικ τον Κώστα και μου είπε το εξής: για να παραστεί στην κηδεία ήρθε από Αμερική ένας φίλος του Μάικ, τέτοιους φίλους είχε ο Μάικ. Στο ράδιο ΚΕΦΑΛΟΠΟΤΑΜΟΣ κάναμε ειδική αφιέρωση στον Μάικ τον άρχοντα με τραγούδια που του άρεσαν και με κάποιον μαγικό τρόπο ο Μάικ τα άκουσε και το βράδυ ήρθε στον ύπνο μου και μου είπε: Πέπο σ' ευχαριστώ, είσαι μοναδικός. 

Φίλες και φίλοι δεν μπόρεσα να παραβρεθώ στην εξόδιο ακολουθία του Μάικ, θα είμαι όμως εκεί στο μνημόσυνο που θα γίνει στις 13/10/24 

Στην σύζυγό του Ελένη, και στην κόρη του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια. 

Επίκουρος ο Γοργογυραίος.