Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"Στης σκέψης τα γυρίσματα μ’ έκανε να σταθώ
ιδέα περιπλάνησης σε όμορφο βουνό.
Έτσι μια μέρα το ’φερε κι εμέ να γυροφέρει
τ’ άτι το γοργοκίνητο στου Γοργογυριού τα μέρη !!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε,
καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!
-Aναζητείστε το"Ποίημα για το Γοργογύρι " στο τέλος της σελίδας.

16.1.21

ΕΙΚΟΣΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΕΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ η Μυρτώ συναντιέται με την DENISE κ.ο.μ.

EIKOΣΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΕΡΟΣ.

Συνεχίζω σήμερα την αφήγηση του εικοστού τέταρτου μέρους, είχαμε μείνει στην διαδρομή προς το σπίτι, όταν έφθασαν στο σπίτι της έδειξαν τον δικό της χώρο, ήταν ένα ανεξάρτητο μικρό διαμέρισμα, ας πούμε κάτι σαν γκαρσονιέρα και βρισκόταν δίπλα στο ξύλινο σπίτι όπου υπήρχε η σάουνα. Λόγω της κούρασης από το πολύωρο ταξίδι την ρώτησαν αν θα προτιμούσε πριν ξαπλώσει να κάνει πρώτα σάουνα, αποδέχθηκε με χαρά την πρόταση γιατί ένιωθε πως αυτό θα την αναζωογονούσε. Πράγματι μία ώρα μετά ένιωθε να πετάει, όλα της τα μέλη είχαν ξαναβρεί τη φυσική τους ενέργεια. Αποτραβήχτηκε στο δωμάτιό της και άρχισε να τακτοποιεί τα πράγματά της, ο χώρος ήταν πολύ συμπαθητικός και είχε όλες τις ανέσεις. Ξάπλωσε, και την πήρε ο ύπνος, σε δύο ώρες μετά που σηκώθηκε και βγήκε στον κήπο είχε ανακτήσει όλες τις δυνάμεις της. Εκεί βρέθηκε παρέα με τα κορίτσια τα οποία βοηθούσαν την μητέρα τους για την ετοιμασία του δείπνου. Η Hellena ανέλαβε να την ξεναγήσει στον κήπο και στο υπόλοιπο σπίτι, από την πρώτη ματιά διέκρινε κάποιος το ωραίο και λεπτό γούστο που είχαν η Nana και ο Ιan, παρέδωσε στην Hellena το δώρο που είχε φέρει μαζί της και επέστρεψαν στον κήπο γιατί το τραπέζι ήταν έτοιμο και τις περίμεναν. Είπαν πολλά και διάφορα, από τον τρόπο που μιλούσαν για τον πατέρα της κατάλαβε πως τον αγαπούσαν υπερβολικά, μιλούσαν γι' αυτόν με μεγάλο σεβασμό και αγάπη. Της είπαν πως θα πρέπει να νιώθει σαν στο σπίτι της και πως η χαρά τους ήταν μεγάλη που τους δόθηκε η ευκαιρία να την φιλοξενήσουν, αυτό δεν ήταν σχήμα λόγου, το διέκρινε στα πρόσωπα όλων. 

Παρ' ό,τι πλησίαζαν τα Χριστούγεννα και στην Ευρώπη όπως και στην Αμερική, το χιόνι είχε σκεπάσει αρκετές περιοχές, στη Νότια Αφρική απολάμβαναν το καλοκαίρι στον όμορφο και γεμάτο λουλούδια κήπο. Μέσα στο καταχείμωνο θα επέστρεφε στην Αμερική μαυρισμένη από τον ήλιο της Αφρικής. Αργά το βράδυ που επέστρεψε στο δωμάτιό της ξάπλωσε και προσπάθησε να βάλει σε κάποια τάξη τις σκέψεις της. Α] Η Nana kai o Ian εκεί που δεν μπορούσαν να κάνουν δικό τους παιδί --άλλωστε αυτός ήταν και ο λόγος της εμπλοκής του πατέρα της στην υιοθεσία της DENISE-- μαθαίνει πως  έχουν αποκτήσει ακόμα δύο παιδιά και μάλιστα δίδυμα, άραγε αυτά τα κορίτσια ήταν βιολογικά της παιδιά ή ήταν κι αυτά υιοθετημένα; Αυτή την ερώτηση δεν μπορούσε να την κάνει, ήλπιζε πως περνώντας οι μέρες κάτι θα μάθαινε. Β] Η DENISE ήταν ήδη παντρεμένη από τις αρχές του χρόνου με τον γιατρό DERRICK WILTON και πως έμεναν πολύ κοντά τους. Γ] Ο Ian και η Nana επίσης από τις αρχές του χρόνου είχαν βγει στη σύνταξη και μπορούσαν να έχουν αρκετό ελεύθερο χρόνο για να αφιερώσουν στα παιδιά τους, στους εαυτούς τους και στους φίλους τους. Δ] Πως τα δύο κορίτσια είχαν γεννηθεί στο Παρίσι, ήταν 18 χρονών και πως ήθελαν να επισκεφτούν την Αμερική, ήταν το όνειρό τους, όταν μάλιστα είπε στα κορίτσια ως θα τις φιλοξενήσει αυτή στο διαμέρισμά της ξετρελάθηκαν από τη χαρά τους. Δεν μπόρεσε να σκεφτεί περαιτέρω γιατί ο ΜΟΡΦΕΑΣ την καλούσε στην αγκαλιά του.

Συνηθισμένη να ξυπνάει πρωί ήταν ήδη στο πόδι από της 07:30, ετοιμάστηκε και βγήκε στον κήπο, εκεί την υποδέχθηκε το σκυλί της οικογένειας ένα goldenretriver που το αποκαλούσαν ORFEA και τα δύο κορίτσια τα οποία δεν είχαν κλείσε μάτι, όλη νύχτα έκαναν σχέδια για το ταξίδι στην Αμερική. Από τη στιγμή που άκουσαν πως η Μυρτώ θα τις φιλοξενούσε ανυπομονούσαν να αναγγείλουν το νέο στην αδερφή τους την DENISE. Κατά τις 08:30 όλοι μαζί έπαιρναν το πρωινό τους στο κιόσκι. Ήταν ουσιαστικά η πρώτη μέρα στη Νότια Αφρική και ένιωθε πως σωστά αποφάσισε να κάνει αυτό το ταξίδι, ήταν η κατάλληλη στιγμή και η κατάλληλη εποχή, ένιωθε από την αύρα των φίλων τα πιο θετικά συναισθήματα. Μέχρι στιγμής την είχαν αγκαλιάσει όλοι τους με αγάπη και καλοσύνη, ήλπιζε το ίδιο να συμβεί με την DENISE και τον σύζυγό της. Η Νana ανέλαβε να της ανακοινώσει το ημερήσιο πρόγραμμα και για τις επόμενες μέρες επίσης. Το βράδυ ήταν καλεσμένοι στο σπίτι της DENISE για φαγητό, σε λίγο θα αναχωρούσαν για μία βόλτα, θα την πήγαιναν πρώτα στο πάρκο που υπήρχε στην περιοχή και μετά θα πήγαιναν στην πόλη και στο εμπορικό κέντρο για ψώνια, φαγητό και καφέ. 

Το πάρκο ήταν εντυπωσιακό γιατί είχε πολλά ζώα τα οποία ήταν ελεύθερα μεν γιατί η έκταση ήταν τεράστια, αλλά υπό περιορισμό, της έκανε μεγάλη εντύπωση τα τεράστια φίδια τα οποία ήταν σε ειδικούς χώρους καλά φυλαγμένα. Επέστρεψαν στην πόλη και κάνοντας αρκετές βόλτες κατέληξαν στην εθνική πινακοθήκη, υπήρχαν πάρα πολλά έργα κυρίως Αφρικανών ζωγράφων αλλά δεν είχαν αρκετό χρόνο και αποφάσισαν να ξαναέρθουν, κατόπιν πήγαν για ψώνια στο εμπορικό κέντρο και κατέληξαν για φαγητό στο ιταλικό εστιατόριο της MONIKAS και του RIKARNTO το οποίο βρισκόταν σε καταπληκτική τοποθεσία. Δοκίμασαν πίτσα και μακαρονάδα την οποία είχαν δώσει το παράξενο όνομα ''ζηλιαρόγατα'', σαλάτες και κανελόνια γεμιστά με λαχανικά. Όλα ήταν γευστικότατα, όταν η Μυρτώ ρώτησε αν θα μπορούσε να τους κάνει αυτή το τραπέζι δεν το συζήτησαν καν, απέρριψαν άμεσα την πρότασή τους, ο δε Ian της είπε πως θα της επέτρεπαν να κεράσει τους καφέδες στο ΚΡΟΥΓΚΕΡ ΠΑΡΚ.

Όλες αυτές τις ώρες η Μυρτώ παρατηρούσε προσεκτικά και διακριτικά τα κορίτσια, δεν υπήρχε αμφιβολία ήταν βιολογικά τους παιδιά, είχαν πολλά χαρακτηριστικά από την μητέρα τους, ήταν πασιφανές πως τα είχε γεννήσει η Nana άραγε ο πατέρας της να γνώριζε την ύπαρξη αυτών των δύο παιδιών, της φάνηκε παράξενο το να μην γνώριζε, η μητέρα της ίσως και να μην γνώριζε. Την ώρα που η Μυρτώ σκεφτόταν όλα αυτά η Nana αναρωτιόταν αν η Μυρτώ ήταν ενήμερη για την υιοθεσία της DENISE το θεωρούσε εντελώς απίθανο να γνώριζε κάτι γιατί με τον πατέρα της είχαν συμφωνήσει πως η DENISE θα έπρεπε να μάθει την αλήθεια μόνον όταν οι 4 εμπλεκόμενοι, δηλαδή ο Αριστοτέλης, ο Δευκαλίωνας, ο Ian και η ίδια δεν θα ήταν πια στη ζωή, αυτή ήταν η πρόταση του Αριστοτέλη και έπρεπε να την σεβαστούν. άλλωστε ο πατέρας της είχε πεθάνει τόσο ξαφνικά που δεν ήταν δυνατόν να της είχε αναφέρει κάτι. Επέστρεψαν στο σπίτι για να ξεκουραστούν λίγο γιατί σε 2 ώρες θα έπρεπε να βρίσκονται στο σπίτι της DENISΕ πριν πάνε στο σπίτι η Μυρτώ ζήτησε από τη Nana αν ήταν εύκολο να περάσουν από κάποιο ανθοπωλείο για να πάρει λουλούδια. Επέλεξε μία ωραία ορχιδέα με ζωηρά άνθη και εντυπωσιακά χρώματα, έφθασαν στο σπίτι στις 20:00 τους υποδέχθηκαν τρία παιδιά, ο DERRICK και η DENISE προς στιγμήν η Μυρτώ σάστισε με το που αντίκρισε τα παιδιά γιατί δεν της είχαν μιλήσει για παιδιά, η Nana αντιλήφθηκε τη σαστιμάρα της και πηγαίνοντας κοντά της της είπε θα σου εξηγήσω πιο μετά, της έκανε επίσης εντύπωση η ζεστασιά με την οποία την υποδέχθηκε το ζευγάρι και η επαφή των κοριτσιών με την DENISE και των πιο μικρών παιδιών, νόμιζες πως ήταν όλα αδέρφια. Η Nana σύστησε την Μυρτώ στον DERRICK στην DENISE και στα τρία παιδιά τα οποία ήταν δύο αγόρια και ένα κορίτσι, το μεγαλύτερο το πολύ να ήταν 11 και το πιο μικρό θα πρέπει να ήταν το κορίτσι που δεν ήταν μεγαλύτερο από 8 άρα δεν ήταν παιδιά της DENISE αυτό ήταν το μόνο σίγουρο. 

Η υπόθεση συνέχιζε να γίνεται όλο και πιο συναρπαστική, έδωσε την ορχιδέα στην DENISE η οποία έδειξε να ενθουσιάζετε, η Μυρτώ κατάλαβε πως είχε κάνει σωστή επιλογή, ήταν ως φαίνεται το αγαπημένο της λουλούδι. Πριν πάνε στον κήπο όπου υπήρχαν μερικοί ακόμα καλεσμένοι η Nana πήρε κοντά της την Μυρτώ και της εξήγησε πως τα τρία παιδιά ήταν από τον προηγούμενο γάμο του DERRICK αλλά μεγάλωναν με την DENISE την οποία αγαπούσαν πιο πολύ και από την μητέρα τους. Χρειαζόταν αυτή τη διευκρίνηση η Μυρτώ γιατί είχε αρχίσει να μπερδεύεται, από την πρώτη στιγμή όμως κατάλαβε το πόσο αγαπημένο ήταν το ζευγάρι, το πόσο αγαπημένες ήταν οι τρεις αδερφές, το πόσο τα μικρά παιδιά αγαπούσαν την DENISE και το πόσο ζεστά την αγκάλιασαν, μερικά πράγματα τα διακρίνεις από την πρώτη στιγμή η Μυρτώ είχε αυτό το χάρισμα να μπορεί να καταλάβει άμεσα τα συναισθήματα των συνομιλητών της και αυτό την είχε βοηθήσει πάρα πολύ στη ζωή της. Θυμήθηκε για μία ακόμη φορά τα λόγια του πατέρα της: ''Μυρτώ η γλώσσα του σώματος είναι ο καθρέφτης του ανθρώπου''. Είχε δίκιο ο πατέρας της. Κοντά τους ήρθε η DENISE η οποία πήρε στην αγκαλιά της την Μυρτώ για να την ευχαριστήσει για το όμορφο λουλούδι, της εξομολογήθηκε πως ήταν το αγαπημένο της και την ρώτησε αν ήταν μόνο δική της η επιλογή, η αν την είχε βοηθήσει και η μητέρα της που γνώριζε αυτή της την αδυναμία στο συγκεκριμένο λουλούδι. 

Εξεπλάγην ευχάριστα όταν άκουσε πως ήταν μόνο δική της επιλογή. Η Μυρτώ δεν μπόρεσε να μην σχολιάσει από μέσα της: μα πόσο γλυκιά ήταν αυτή η κοπέλα; και ήταν μόνο 22!! σκέφτηκε επίσης πως όταν αποφάσιζε να παντρευτεί θα το έκανε μόνον εάν έβρισκε κάποιον άντρα που να την κοιτάζει στα μάτια όπως κοίταζε ο DERRICK την DENISE θα πρέπει να ήταν ερωτευμένοι και ευτυχισμένοι, αυτό ήταν το μόνο σίγουρο, ήταν διάχυτο στην ατμόσφαιρα. Η Κάρολ και η Hellena, μέσα στην τρελή χαρά τους κάλεσαν την αδερφή τους κοντά στην Μυρτώ και της ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να επισκεφτούν την Αμερική και πως θα τις φιλοξενούσε η Μυρτώ, τις αποκάλεσε τυχερές και είπε στην Μυρτώ πως και η ίδια με τον DERRICK την επόμενη χρονιά θα βρισκόντουσαν στην Αμερική για ένα καρδιολογικό συνέδριο που θα γινόταν στην ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ και πως ήταν τόσο σημαντικό για τον DERRICK που είχαν ήδη κάνει κράτηση στο CASTELLO INN η Μυρτώ είχε ακούσει τον θείο της να αναφέρεται σ' αυτό το συνέδριο και το πόσο σημαντικό ήταν για τους καρδιολόγους, της είχε πει μάλιστα πως αυτοί που θα το παρακολουθήσουν είναι όλοι του κορυφαίοι καρδιολόγοι. άρα ο σύζυγος της DENISE ανήκε στους κορυφαίους, αυτή ήταν μία σημαντική πληροφορία που την κράτησε. 

Προχώρησαν όλοι μαζί με κατεύθυνση τον κήπο όπου υπήρχε ένα μεγάλο κιόσκι που ήταν στολισμένο Χριστουγεννιάτικα, σκέφτηκε βέβαια πως Χριστούγεννα και καλοκαίρι ήταν λίγο παράταιρο αλλά γι' αυτούς που είχαν μεγαλώσει εκεί ήταν νορμάλ. Έριξε μία ματιά γύρω της και εντυπωσιάστηκε από την ομορφιά και την αισθητική όλου του χώρου, ήταν φανερό πως η DENISE είχε την αίσθηση του απλού και του απέριττου της κλασικής ομορφιάς. Η DENISE ήρθε κοντά της την πήρε από το χέρι και πλησίασαν τον χώρο όπου υπήρχαν οι υπόλοιποι καλεσμένοι για να την συστήσει. Αυτό που επακολούθησε δεν μπορεί να συγκριθεί ούτε με το καλύτερο σενάριο του πιο διάσημου σεναριογράφου, ακόμα κι αυτός ο Spilmperg δεν θα μπορούσε να το φανταστεί. Όταν έφθασαν κοντά στους καλεσμένους ακούστηκαν οι εξής κραυγές:  Μυρτώ!!!      Μό'ι'ρα!!! Ήταν απίστευτο!!! αυτό που δεν μπορούσαν και οι δύο γυναίκες να καταλάβουν, ήταν το πως συνέβη να βρίσκονται και οι δύο στον κήπο της DENISE, και οι δύο ταυτόχρονα έκαναν την ίδια σκέψη, μήπως δεν είμαι καλά; Εντωμεταξύ όλοι οι υπόλοιποι είχανε μουγκαθεί, δεν πίστευαν στα μάτια τους, αυτό που έβλεπαν και τις φωνές που άκουσαν δεν ήταν δυνατόν να ήταν αλήθεια. Ήταν καιρός να δοθούν κάποιες εξηγήσεις, τον ρόλο ανέλαβε ο Πήτερ που ήταν ό πιο ψύχραιμος, εξήγησε στους υπόλοιπους πως την Μυρτώ την είχαν γνωρίσει μέσα στο αεροπλάνο κατά την διάρκεια της πτήσης καθόταν δίπλα δίπλα. όταν η Μυρτώ άκουσε πως η Μό'ι'ιρα είναι αδερφή του DERRICK νόμισε πως ζούσε σε όνειρο, ήταν έτοιμη να σωριαστεί στο γκαζόν, ίσα ίσα που πρόλαβε και κάθισε σε μία καρέκλα που της έφεραν. Σε λίγο όταν άκουσε η Μό'ι'ρα την ιστορία της Μυρτούς ήταν σειρά της να ζητήσει καρέκλα. 

Αυτά που ζούσαν ήταν πρωτόγνωρα, αν και τα ζούσαν δεν το πίστευαν πως ήταν αληθινό, φοβόταν πως κάποιο παιχνίδι του μυαλού τους ήταν σε εξέλιξη. Όταν θα επέστρεφε και θα μολογούσε στην μητέρα της και στον θείο τους το τι είχε συμβεί δεν θα την πίστευαν, θα την περνούσαν για μυθομανή. Ο DERRICK φοβούμενος μη συμβεί κάτι στην Μυρτώ και στην αδερφή του τις πλησίασε και εξέτασε τους καρδιακούς παλμούς, διαπίστωσε πως υπήρχε μία ταχυκαρδία μεν αλλά όχι ανησυχητική. Σε λίγο όταν άρχισε το σερβίρισμα το κλίμα της χαράς επανήλθε και το θέμα της συζήτησης ήταν για το πόσο απρόβλεπτη, αλλά παράλληλα και συναρπαστική ήταν η ζωή. Ήταν εκεί επίσης ό αδερφός του DERRICK  O Κήθ με την γυναίκα του και τα δύο παιδιά τους. Η βραδιά κυλούσε όμορφα όλοι ήθελαν να μάθουν νέα για την εξωσωματική που στη Νότια Αφρική ήταν ακόμα άγνωστη. Έγιναν πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις, κάποια στιγμή ο DERRICK την πλησίασε και ενδιαφέρθηκε να μάθει πιο πολλά για την επιστήμη της και της ζήτησε πριν φύγει να επισκεφτεί το ιατρείο με την DENISE, το ιατρείο το είχε ονομάσει ''ΠΑΡΘΕΝΩΝ'' στην ερώτησή της γιατί επέλεξε αυτό το όνομα της εξήγησε πως ήταν Ελληνολάτρης και θεωρούσε τον ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ τον Ναό των Ναών!! Γνώριζε πάρα πολλά για την αρχαία Ελλάδα, είχε διαβάσει ΠΛΑΤΩΝΑ, ΣΟΦΟΚΛΗ, ΟΜΗΡΟ κα φυσικά για την ΠΝΥΚΑ που είχε άμεση σχέση με την δημοκρατία. Και φυσικά ως γιατρός είχε δώσει τον όρκο του ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ κατάλαβε πως ο DERRICK ήταν ένας ξεχωριστός επιστήμων και ένας ξεχωριστός άνθρωπος, αυτό το ζευγάρι ήταν πολύ ξεχωριστό. Δεν μπόρεσε να αποφύγει τη σκέψη για το τι είχε συμβεί προκειμένου αυτοί οι δύο άνθρωποι να συναντηθούν, ήταν δυνατόν αυτό να ήταν τυχαίο; Δεν ήταν οπαδός των μεταφυσικών εννοιών αλλά εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσε να φανταστεί πως όλα αυτά που έγιναν έγιναν τυχαία. άρχισε να πιστεύει πως όλα έγιναν γιατί αυτοί οι δύο άνθρωποι έπρεπε να συναντηθούν για κάποιον λόγο. Και που να γνώριζε πως αυτό το ζευγάρι τυχαία; είχαν συναντήσει τον Πέπο στις 07/07/77; 

Τη στιγμή που ο DERRICK ήταν έτοιμος να της μιλήσει για το ταξίδι που είχαν κάνει στην Ελλάδα τον περασμένο ΙΟΥΛΙΟ παρενέβη η από μηχανής θεά, δηλαδή η DENISE και ζήτησε να πάρει μαζί της την Μυρτώ στο εσωτερικό του σπιτιού για να της δείξει που είχε τοποθετήσει το λουλούδι που της είχε χαρίσει. Κάπου εδώ σταματάει η αφήγηση του εικοστού τέταρτου μέρους, Σας χαιρετώ ο αφηγητής Πεπέ. Εις αύριον τα νεότερα.