Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"Στης σκέψης τα γυρίσματα μ’ έκανε να σταθώ
ιδέα περιπλάνησης σε όμορφο βουνό.
Έτσι μια μέρα το ’φερε κι εμέ να γυροφέρει
τ’ άτι το γοργοκίνητο στου Γοργογυριού τα μέρη !!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε,
καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!
-Aναζητείστε το"Ποίημα για το Γοργογύρι " στο τέλος της σελίδας.

19.4.24

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ Ο ΓΟΡΓΟΓΥΡΑΙΟΣ επιστολές προς Έλληνες αξιωματούχους.

Αθήνα ( Κάντζα - Παλλήνη) 13/04/2024

Από: Σπυρίδων  Γκοβίνας

Δ/νση: Αριστείδου 5Α

Τηλ:        6937013312                                                     

Email:       pepos_a@hotmail.com 

Προς:                                              

Τον εξοχότατο Πρωθυπουργό

κον  Κυριάκο  Μητσοτάκη.

Κοινοποίηση:  

Υπουργό Παιδείας κ. Πιερρακάκη,

Υπουργό υγείας κ. Γεωργιάδη  και  

Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της Ελληνικής Βουλής.


Ανοιχτή επιστολή  

ΘΕΜΑ: 

Στο χείλος του γκρεμού.


Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ, κύριοι υπουργοί κυρίες και κύριοι αρχηγοί των Ελληνικών κομμάτων,

Επικοινωνώ μαζί σας σήμερα προκειμένου να σας γνωστοποιήσω την ομιλία τού κ. Ευάγγελου Φιλόπουλου στην ΕΡΤ. Ο κ. Φιλόπουλος είναι ένας καταξιωμένος γιατρός, και πρόεδρος της ΕΑΕ (Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας).  

Ο κ. Φιλόπουλος, ως ο πλέον ειδικός, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την τραγική πρωτιά μας στο θέμα της παχυσαρκίας. Ανάμεσα σε 38 χώρες του ΟΑΣΑ είμαστε δυστυχώς πρωταθλητές, έχουμε τα πιο παχύσαρκα παιδιά και αυτό από μόνο του είναι τραγικό.  

Αναφέρθηκε ακόμη ο κ. Φιλόπουλος και σε άλλα δύο εξ ίσου επικίνδυνα θέματα  

Α) Το Αλκοόλ στους νέους.

Β) Την έλλειψη γυμναστικής στα σχολεία.

Όπως είπε ο κ. Φιλόπουλος το αλκοόλ και η έλλειψη γυμναστικής θα είναι δύο βασικοί επιβαρυντικοί παράγοντες για τον καρκίνο στους νέους ενήλικες.  

Σε συνδυασμό με την υπογεννητικότητα, φθάσαμε ήδη στο χείλος του γκρεμού, αν δεν είμαστε ήδη στον γκρεμό;  

Τι περιμένετε λοιπόν ώστε να ξεκινήσετε μια σοβαρή και δυναμική εκστρατεία ενημέρωσης και παρεμβάσεων;

Θεωρώ ότι αργήσαμε πάρα πολύ, αλλά παρηγορούμαι όταν θυμάμαι τα σοφά λόγια του πατέρα μου: «ποτέ δεν είναι αργά» και «Κάλλιο αργά παρά ποτέ»


Μετά τιμής

Γκοβίνας Σπυρίδων

Υ.Γ. Μέχρι σήμερα 19/04/24 έχω λάβει απάντηση από τους δύο υπουργούς και τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρουλάκη. Ίδομεν.

-----------------------------------------------------

Κάντζα 08/04/24

Από: 

Γκοβίνας Σπυρίδων ενεργός πολίτης.

τηλ.6937013312 email pepos_a@hotmail.com

Προς:

Δήμαρχο Παλλήνης κ. Αϊδίνη.

Θέμα:

Χωματερή δίπλα στον σταθμό.


Κύριε Δήμαρχε, καλησπέρα, οφείλω να ομολογήσω πως πριν λίγο (17:00) εξεπλάγην ευχάριστα, καθ' οδόν προς τον σταθμό διαπίστωσα, - προφανώς με την δική σας παρέμβαση - πως η απαράδεκτη εικόνα χωματερής που υπήρχε λίγο πριν τον σταθμό σχεδόν έχει εκλείψει, ένα μικρό μέρος που έχει απομείνει πιθανόν αύριο να μην υπάρχει και ο χώρος να είναι και πάλι καθαρός.

Όταν υπάρχουν ενεργοί πολίτες, και κυρίως, όταν η δημοτική αρχή έχει τις δικές σας ευαισθησίες για το περιβάλλον, τότε προκύπτει το σημερινό αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια ανήκουν σε όλους τους άξιους συνεργάτες σας, ζητώ συγγνώμη που δεν γνωρίζω τα ονόματά τους για να τα μνημονεύσω, που έδρασαν άμεσα. Σας εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.

Με εκτίμηση Σπύρος Γκοβίνας.

Υ.Γ. Φίλες και φίλοι συγγνώμη που θα ευλογήσω τα γένια μου, αλλά το κάνω απλά για να αναφέρω το γεγονός, χάρη στην ευαισθητοποίηση ενός ενεργού πολίτη είχαμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα που έχει να κάνει με μία χωματερή που υπήρχε κοντά στον σταθμό της ΚΑΝΤΖΑΣ. Προφανώς αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη νέα δημοτική αρχή που όταν ενημερώθηκε έδρασε άμεσα, μακάρι αυτό να συμβαίνει σε όλους τους δήμους της χώρας μας. Έχω όμως μία απορία, από τις δεκάδες, ίσως, και εκατοντάδες μάτια που έβλεπαν την ίδια απαράδεκτη εικόνα που αντίκριζαν και τα δικά μου μάτια, γιατί δεν προέβη κάποιος/κάποια στην αυτονόητη πράξη; μήπως έχουμε συνηθίσει το τέρας; αυτό δυστυχώς είναι το χειρότερο, αν παρόμοιες εικόνες δεν μας κάνουν να αντιδράσουμε άμεσα το μόνο σίγουρο είναι πως η κατάσταση θα γίνετε όλο και χειρότερη. Η αύξηση των ενεργών πολιτών είναι η μόνη σωτηρία, τουλάχιστον μέχρι η παιδεία μας φθάσει στο σημείο των πολιτισμένων κοινωνιών όπου όλοι οι πολίτες θα έχουν μάθει να σέβονται το περιβάλλον και τους συνανθρώπους τους.

Σας χαιρετώ, με σεβασμό και Επικούρεια διάθεση Επίκουρος ο Γοργογυραίος.

---------------------------------------------------

Κάντζα - Παλλήνη 20 Απριλίου 2024
Από:
Σπυρίδων Γκοβίνας
Διεύθυνση:
Αριστείδου 5Α
Τηλέφωνο: 6937013312
email: pepos_a@hotmail.com


Προς:
πρώην πρωθυπουργό κύριο Κώστα Καραμανλή.

Κοινοποίηση: κυρία Ζαχαράκη, Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Ανοιχτή επιστολή.
Θέμα:
Υπογεννητικότητα.

Ακολουθεί απόσπασμα από ομιλία του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή.



"Αναφερόμενος στο δημογραφικό το οποίο χαρακτήρισε ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του έθνους και ως εκ τούτου το κρισιμότερο εθνικό θέμα στα χρόνια που έρχονται ο κ. Καραμανλής είπε: «Έχοντας αυτά υπ΄ όψιν , σε κάθε περίπτωση απαιτείται η επεξεργασία και εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης και στοχευμένης οικογενειακής πολιτικής. Με απλά λόγια, πολιτική για την στήριξη της οικογένειας και την αύξηση της γονιμότητας. Μια τέτοια πολιτική περιλαμβάνει από τη μια ένα πλέγμα μέτρων και κινήτρων φορολογικού, εργασιακού και επιδοματικού χαρακτήρα. Και από την άλλη αντίστοιχη δέσμη μέτρων κοινωνικού χαρακτήρα που σχετίζονται με την φροντίδα κατά την βρεφονηπιακή ηλικία, την πρόσβαση στην εκπαίδευση, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Καίρια παράμετρος σε αυτή την δέσμη είναι και μια πολιτική διευκόλυνσης για τα νέα ζευγάρια να αποκτήσουν στέγη».



Κλείνοντας ο πρώην πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Είναι σε αυτές τις συνθήκες που ο Ελληνισμός πρέπει να επιβιώσει και να σταθεί όρθιος. Μια από τις μεγαλύτερες, προοπτικά ίσως η μεγαλύτερη, από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι το δημογραφικό. Αν δεν δράσουμε τώρα, άμεσα, αποφασιστικά θα καταστεί πρόβλημα υπαρξιακό.

Ακολουθεί δικό μου σχόλιο, Γκοβίνας Σπυρίδων.

Φίλες και φίλοι καλησπέρα, τα πιο πάνω λόγια είναι του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, αν θυμάμαι καλά ο κύριος Καραμανλής υπήρξε για κάποια χρόνια πρωθυπουργός.

Αν δεν κάνω λάθος συνεχίζει να είναι βουλευτής και μέλος αυτής της κυβέρνησης.

Αν μου επιτρέπετε κύριε Καραμανλή θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής: τώρα θυμηθήκατε να κρούσετε τον κώδωνα του κινδύνου;

Είναι δυνατόν;

Δηλαδή σε 20 χρόνια θα έρθει και ο σημερινός πρωθυπουργός να μας πει τα ίδια;

Είμαστε σοβαροί;

Υ.Γ. Κύριε Καραμανλή, γνωρίζετε μήπως ποιο είναι το κόστος μιας εξωσωματικής; Γνωρίζετε ποιο είναι το κόστος μιας εγκυμοσύνης - γέννας; Γνωρίζετε ποιο είναι το κόστος μιας κατοικίας για να μείνει ένα ζευγάρι με το παιδί τους; αν πράγματι θέλετε να προσφέρετε, είμαι σίγουρος πως το θέλετε, ασχοληθείτε σοβαρά και όχι μόνο μία ημέρα από το βήμα ενός φόρουμ. Ξεκινήστε μια εκστρατεία βοήθειας των νέων ζευγαριών προς όλες τις κατευθύνσεις, αν το κάνετε θα σας θυμούνται οι Έλληνες για πάντα και θα έχουν ξεχωριστό λόγο.
Το ίδιο ισχύει και για εσάς κυρία Ζαχαράκη, εδώ που φθάσαμε πρέπει να γίνουν ουσιαστικές και στοχευμένες παρεμβάσεις άμεσα. Αν δεν τις κάνετε εσείς που λόγω ηλικίας είσαστε κοντά στα νέα παιδιά, θα έχουμε χάσει και την τελευταία ευκαιρία.

Με σεβασμό και εκτίμηση Σπύρος Γκοβίνας.