Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"Στης σκέψης τα γυρίσματα μ’ έκανε να σταθώ
ιδέα περιπλάνησης σε όμορφο βουνό.
Έτσι μια μέρα το ’φερε κι εμέ να γυροφέρει
τ’ άτι το γοργοκίνητο στου Γοργογυριού τα μέρη !!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε,
καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!
-Aναζητείστε το"Ποίημα για το Γοργογύρι " στο τέλος της σελίδας.

24.5.21

ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΙΑΓΚΡΗΣ Ένα μικρό αφιέρωμα σε έναν έμπορα που φιλοσοφεί και μας διδάσκει την φιλοσοφία της ηθικής του εμπορίου.

Φίλες και Φίλοι καλημέρα, η σημερινή ανάρτηση είναι αφιερωμένη σε έναν  φιλόσοφο του εμπορίου της ηθικής, ίσως κάποιοι αναρωτηθείτε; μα υπάρχει τέτοιος κλάδος;

Κλάδος δεν γνωρίζω αν υπάρχει αλλά για το μόνο που είμαι σίγουρος είναι το εξής: υπάρχει ένας έμπορος φιλόσοφος της ηθικής του εμπορίου κ.ο.μ. και είχα την τύχη να μάθω γι' αυτόν από κάποιον άλλον έμπορο και για να γίνω πιο σαφής θα σας διηγηθώ την ιστορία της συνάντησης μου με την φιλοσοφία αυτού του ανθρώπου, δηλαδή του κυρίου Ιωάννη Νικολάου Σιάγκρη.

Το περασμένο σ/κ ως μέλος των χειμερινών κολυμβητών και ως CEO της ΟΚΡΑ βρέθηκα στον Άη Νικόλα Δομβραίνας για το ετήσιο συνέδριο που έγινε στην οικία του ισόβιου χορηγού μας κ. Μανδραγόρα Βαλιούτη.


Μετά το πέρας των εργασιών του συνεδρίου ακολούθησε δείπνο το οποίο είχε επιμεληθεί η σύζυγος του χορηγού μας η κ. Νίκη της Καλύμνου με θαλασσινούς μεζέδες. Κάποια στιγμή ο Μανδραγόρας ο οποίος γνωρίζει τα ενδιαφέροντα μου για την φιλοσοφία γενικότερα και ειδικότερα για την φιλοσοφία του Επίκουρου μου έδωσε κάποια φυλλάδια λέγοντας μου: Γι' αυτόν τον φιλόσοφο έχεις ακούσει κάτι;

Το όνομα που υπήρχε στα φυλλάδια ήταν του κυρίου Ιωάννη Νικολάου Σιάγκρη. Ομολόγησα την άγνοια μου στον φίλο Μανδραγόρα και με παρότρυνε να μελετήσω τα φυλλάδια που μου είχε δώσει. Μετά το πέρας του δείπνου και κάτω από τον έναστρο ουρανό και με ένα φεγγάρι φωτεινότερο από κάθε άλλη βραδιά λες και ήθελε να συμβάλει κι αυτό στην ανάγνωση κάθισα να διαβάσω τα αποφθέγματα του έμπορα συγγραφέα κ. Σιάγκρη. Οφείλω να ομολογήσω πως εντυπωσιάστηκα πάρα πολύ γιατί γενικότερα οι άνθρωποι του εμπορίου -- ίσως από έλλειψη χρόνου -- δεν μας έχουν συνηθίσει σε φιλοσοφικές αναζητήσεις γι' αυτό εξεπλάγην ευχάριστα από τις σκέψεις αυτού του ανθρώπου. Φίλες και φίλοι σας προτρέπω να μελετήσετε αυτά τα κείμενα, προφανώς κάποια είναι αυτούσια όπως έχουν διατυπωθεί από τους διανοητές του παρελθόντος και αρκετά τα έχει γράψει ο εν λόγω νεοφιλόσοφος κύριος Ιωάννης Νικολάου Σιάγκρης.


Ιδού ένας έμπορος που δεν ασχολείται μόνο με τις παραγγελίες και την αύξηση των κερδών αλλά φιλοσοφεί πάνω στην ηθική του εμπορίου. Αυτόν τον διανοητή ελπίζω κάποια στιγμή να τον συναντήσω ώστε να μου δοθεί η ευκαιρία απλά να τον συγχαρώ. ΥΓ. Τελικά ο φίλος μου και χορηγός της ΟΚΡΑ ο Μανδραγόρας Βαλιούτης είχε δίκιο, πρόκειται για έναν ξεχωριστό άνθρωπο, τα Φυλλάδια αυτά τα διανέμει ο κύριος Σιάγκρης σε όλους τους ανθρώπους που συνεργάζεται.

ΥΓ. Στο συνέδριο παραβρέθηκε μεταξύ άλλων και το νέο μέλος της ΟΚΡΑ ο νεαρός Αλέξανδρος φοιτητής της Γεωλογίας και όχι μόνο τον οποίο σύντομα θα υποδεχθούμε στο Μαγευτικό και Πανέμορφο Γοργογύρι όπου φυσικά θα τον συνοδεύει η ωραία Ελένη της Θεσσαλονίκης!!

Φίλες και φίλοι σας χαιρετώ με σεβασμό κ.ο.μ. Επίκουρος ο Γοργογυραίος.









Ευελπιστώ πως κάποια στιγμή ίσως σας παρουσιάσουμε μία συνέντευξη του κ. Σιάγκρη και εννοείται πως θα τον καλέσω να τον φιλοξενήσουμε στο Μαγευτικό και πανέμορφο Γοργογύρι. Η επόμενη φωτογραφία είναι ένα μικρό δείγμα των ψαριών που ήρθαν με ειδική πτήση από την Κάλυμνο για το δείπνο που επιμελήθηκε η κ. Νίκη της Καλύμνου σύζυγος του Μανδραγόρα. Έρρωσθε και ευδαιμονείτε!!!