Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"Στης σκέψης τα γυρίσματα μ’ έκανε να σταθώ
ιδέα περιπλάνησης σε όμορφο βουνό.
Έτσι μια μέρα το ’φερε κι εμέ να γυροφέρει
τ’ άτι το γοργοκίνητο στου Γοργογυριού τα μέρη !!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε,
καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!
-Aναζητείστε το"Ποίημα για το Γοργογύρι " στο τέλος της σελίδας.

16.1.19

ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΔΑΣΚΑΛΕ 🌷🌷 ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΑΡΑΝΤΟ ΚΑΡΓΑΚΟ Η επιλογή έγινε από τον Αρκά.

ΑΘΑΝΑΣΤΟΣ ΔΑΣΚΑΛΕ 🌷🌷

Σαράντος Καργάκος ένας σημαντικός Έλληνας, ένας ιστορικός που προσπαθούσε να μας μάθει την ιστορία μας, την ιστορία μας που δυστυχώς αγνοούμε. Σήμερα 16 Ιανουαρίου στις 14:00 στον ιερό ναό Αγίου Αντωνίου αποχαιρετήσαμε τον εκλιπόντα δάσκαλο. Μαζί με τον Αρκά παραβρεθήκαμε στην εξόδιο ακολουθία. Δάσκαλε αν τα σενάρια για την Μακεδονία υλοποιηθούν εις βάρος -για μια ακόμα φορά - της χώρας μας ίσως ήταν η πιο κατάλληλη στιγμή που αναχώρησες για τη χώρα των Μακάρων. 
Φίλες και φίλοι όσοι από εσάς σας έλκει το μάθημα της ιστορίας αναζητήσετε τα βιβλία του και τις ομιλίες του στο yutoube.

Αρκετός κόσμος έδωσε το παρών και όλοι μαζί τραγουδήσαμε τον εθνικό ύμνο και το τραγούδι της Μακεδονίας. 
Αθάνατος δάσκαλε!!! 
Μ' αυτή την Λακωνική φράση ο κόσμος αποχαιρέτησε σήμερα στο β' νεκροταφείο Αθηνών τον Σαράντο Καργάκο.
ΥΓ. Διαβάστε πιο κάτω ένα απόσπασμα από συνέντευξη του. 
Ο σπουδαίος ιστορικός είχε ασχοληθεί με το Μακεδονικό και σε παλαιότερη του συνέντευξή στη Μαρία Γιαχνάκη και στο iellada.gr είχε εκφράσει τις απόψεις του για να διπλωματικά λάθη της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις για  το όνομα.

"Είμαι ανήσυχος διότι ο ρεαλισμός στο τέλος θα νικήσει. Η Ελλάς και πάλι θα υποχωρήσει, θα δεχθεί τον όρο Νεα Μακεδονία ή Βόρεια Μακεδονία, ωστόσο δεν πρέπει να υποκύψει. Δυστυχώς υποκύψαμε. Ο όρος FYROM ήταν παγιδευτικός διότι μέσα σε αυτό το μακροσκελές όνομα το μόνο που έμενε ήταν η Μακεδονία και αναγνώριζαν τους Σκοπιανούς ως μακεδόνες.", είχε αναφέρει.
"Οι Σκοπιανοί υπήρξαν ανώτεροι ημών ως λαός και ως ηγεσία. Παρά το γεγονός ότι το 1992 πεινούσαν και όμως έμειναν σταθεροί στις θέσεις τους, διότι μπορεί να ήταν γυμνοσκελής αλλά από διπλωματία ήξεραν».

Μονοπωλούν το όνομα της Μακεδονίας, την ιστορία της Μακεδονίας μας και όποιος μονοπωλήσει το όνομα θα διεκδικήσει μονοπώλειο και για το έδαφος, συνεχίζει ο καθηγητής μιλώντας για τις κινήσεις που κάνουν οι Σκοπιανοί εξηγώντας ότι δεν θα σταματήσουν στο όνομα.
Φοβόμαστε εμείς οι Έλληνες να πούμε ότι η Μακεδονία είναι δική μας ; Γιατί; διερωτάται και αναφέρεται στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στις μεγάλες δυνάμεις που έχουν ως απώτερο σκοπό να να διασπάσουν τα κράτη που έχουν ιστορία και παραδόσεις.
Να μην ξέρει ο λαός την ιστορία του και την παράδοσή του, αυτός είναι ο στόχος τους λέει ο ιστορικός.
Η Ελλάδα είναι το πρώτο πειραματόζωο της παγκοσμιοποίησης με την εξαφάνιση της γλώσσας και της ιστορίας της».
Αντίο δάσκαλε...