Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"Στης σκέψης τα γυρίσματα μ’ έκανε να σταθώ
ιδέα περιπλάνησης σε όμορφο βουνό.
Έτσι μια μέρα το ’φερε κι εμέ να γυροφέρει
τ’ άτι το γοργοκίνητο στου Γοργογυριού τα μέρη !!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε,
καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!
-Aναζητείστε το"Ποίημα για το Γοργογύρι " στο τέλος της σελίδας.

25.9.18

ΝΑΤΑΣΑ ΚΑΛΑΜΠΟΥΚΑ ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΡΟΣ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018


Φίλες και φίλοι αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου η σημερινή ανάρτηση είναι ξεχωριστή, ο λόγος ακούει στο όνομα Νατάσα Καλαμπούκα, ε! και; ίσως ρωτήσει κάποιος, θα γίνω αμέσως πιο σαφής. Έτος 1999 στο Κορωπί Αττικής ιδρύθηκε η ΟΚΡΑ!! ιδρυτικό μέλος της ΟΚΡΑ ήταν και η Νατάσα μαζί με την Βάγγη, με την Κατερίνα, την Μαρία, και πολλά ακόμα παιδιά κυρίως αγόρια. Η Νάτα τότε θα πρέπει να ήταν 9 ετών, καταλαβαίνετε τώρα γιατί λέω πως η σημερινή ανάρτηση με φωτογραφίες από τον γάμο της Νατάσας είναι γεμάτη από συναισθήματα αγάπης. Η Νάτα είναι κόρη της Κατερίνας και του Γιώργου Καλαμπούκα και στις 15 Σεπτεμβρίου στην Πάρο στον ιερό ναό του αγίου Φωκά παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της τον Νικόλα Προκοπίου, Προκοπίου και να μην κάνουν προκοπή δεν γίνετε! γίνετέ;
Να ζήσετε αρμονικά και ευτυχισμένα, είθε ο θεός να σας ευλογήσει να χαρίσετε στους γονείς σας πολλά εγγόνια.

Να πω δυό λόγια και για την κουμπάρα την γλυκύτατη Βάγγη, ιδρυτικό μέλος κι' αυτή της ΟΚΡΑ και η μεγάλη συμπάθεια του Mr Pepou, κουμπαρούλα, πάντα άξια και σύντομα και στα δικά σου.
Από πληροφορίες που συνέλεξα από τον ημερήσιο τύπο της Πάρου σας μεταφέρω τα εξής: η νύφη έφτασε στο νησί με κα'ί'κι που το συνόδευαν 100 ψαροκά'ι'κα με βεγγαλικά και κροτίδες, και συνοδεία μιας πυραυλακάτου του λιμενικού και μιας φρεγάτας για την ασφάλεια της νύφης, γιατί υπήρχαν πληροφορίες, για απαγωγή από πειρατές προκειμένου να ζητήσουν από τον γαμπρό λύτρα. Ο γαμπρός για καλό και για κακό είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα των οποίων την υψηλή εποπτεία είχε η ΟΚΡΑ.

Αφού κατά την διάρκεια του ταξιδιού όλα πήγαν καλά, έφθασαν στο λιμάνι όπου η φιλαρμονική του νησιού υποδέχθηκε τη νύφη με νησιώτικους σκοπούς και τραγούδια. Κατόπιν με άμαξα που την έσερναν 10 άλογα η νύφη έφτασε στην εκκλησία όπου την περίμενε ο Νικόλας γεμάτος ανησυχία γιατί υπήρχε ο κίνδυνος της απαγωγής και κατά την διαδρομή έως την εκκλησία. Η ΟΚΡΑ όμως είχε λάβει τα κατάλληλα μέτρα ασφάλειας με τον ειδικό σ' αυτά τα θέματα τον αξιωματικό Στέλιο Πετράκη τον αρχηγό της ΟΚΡΑ.
Η νύφη ήταν πανέμορφη, μπράβο Νικόλα για την επιλογή σου. Αλλά και η κουμπάρα έκλεψε πολλές καρδιές Παριανών αρκετοί εκ των οποίων της έκαναν μάλιστα και πρόταση γάμου.
Φίλες και φίλοι αυτό ήταν το μικρό ιστορικό από τον γάμο της Νατάσας που είχα την τύχη να γνωρίσω πριν 20 χρόνια περίπου.

ΥΓ. Ποιος είδε τον Θεό και δεν φοβήθηκε; πριν λίγο με πήρε τηλέφωνο ο προ'ι'στάμενος της ΟΚΡΑ ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΑΣ Ο μεγάλος, υπάρχει και μικρός, και ήταν πολύ θυμωμένος γιατί δεν αναφέρθηκε το όνομα του στο κείμενο που επιμελήθηκε ο Fuji Tomo Kazu. Τον στολισμό του γάμου τον είχε αναλάβει ο προ'ι'στάμενος ο οποίος είναι κορυφαίος στο είδος του με σπουδές στην Ιαπωνία. Ο προ'ι'ιστάμενος είναι φίλος της οικογένειας της Νατάσας, η μητέρα της Νατάσας όταν ο Γιώργος ήταν μικρός τον είχε βοηθό στον φούρνο που είχαν τότε στο Κορωπί. Μετά ο προ'ι'στάμενος πήρε μεταγραφή για την ΟΚΡΑ όπου έγραψε ιστορία ως ο πιο τζαμάτος!!!! προ'ι'στάμενος από την ίδρυση της ΟΚΡΑ έως και μέχρι σήμερα. Φίλε Γιώργο ζητώ συγγνώμη εκ μέρους του Fuji Tomo Kazu για την παράλειψη αλλά η νύφη ξέχασε να μας ενημερώσει, βεβαίως και η παράλειψη είναι σοβαρή γι' αυτό αμέσως μετά το τηλεφώνημά σου κάνω αυτή την παρέμβαση. Έχει και η κουμπάρα τις ευθύνες της γι' αυτή την παράλειψη αλλά την δικαιολογώ γιατί ήταν ματιασμένη, την ''έφαγαν'' με τα μάτια οι Παριανοί.
Νάτα, Νικόλα σας χαιρετώ, με σεβασμό και επικούρεια διάθεση ο Επικούρειος Πέπος.











Η Επιμέλεια της ανάρτησης, και του κειμένου έγινε από τον Fuji Tomo Kazu.


ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΓΟΡΓΟΓΥΡΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΩΜΕΝΑ. Από τον Επικούρειο Πέπο.


Μαγευτικό και Πανέμορφο Γοργογύρι 25 Σεπτεμβρίου 2018 σαν σήμερα πριν μερικά χρόνια γεννήθηκε η Κοντεσίνα Ηρώ, άρα σήμερα έχει τα γενέθλιά της. Ηρούλη να είσαι καλότυχη, να έχεις καλή υγεία, να σε φωτίσει ο Θεός να βρεις έναν καλό και ευγενικό σύντροφο με τράπεζα δική του, και σύντομα να γίνεις μητέρα.
Σήμερα από την Περικτιόνη έλαβα το εξής: Υπάρχουν δύο πραγματάκια που δεν πρέπει να είναι μέτρια, η ποίηση και η αγάπη..... Πεπέ, να μη ξεχνάς: Να βλέπεις, Να ακούς, Να αγγίζεις, Να γεύεσαι, Να αισθάνεσαι, Να γελάς, Να ερωτεύεσαι, Να ονειρεύεσαι, Να δημιουργείς, Να γράφεις, Να αναζητάς εκλεκτούς φίλους, και ν' αγαπάς. Τάδε έφη Περοκτιόνη.
Η ώρα τώρα που γράφω αυτά τα λόγια είναι 22:15 άρα στην Γερμανία θα πρέπει να είναι 20:15 πριν μια ώρα μου τηλεφώνησε ο Θεόφραστος από την Νυρεμβέργη, είχαν ένα καλό ταξίδι και σιγά σιγά μπήκαν σε ρυθμούς εργασίας. Φίλε Θεόφραστε, Ειρήνη δεν σας κρύβω πως η αναχώρησή σας μου κόστισε, στεναχωρήθηκα πάρα πολύ, όπως και να το κάνουμε η Γερμανία σ' αυτή την ηλικία δεν είναι και ό,τι καλύτερο αλλά τουλάχιστον εσείς ήσαστε όλη η οικογένεια μαζί. Στη γειτονιά επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή, όταν σε λίγες μέρες θα φύγουμε κι εμείς τότε θα είναι ακόμα χειρότερα. Τι κρίμα, όσο σκέφτομαι το τι γινόταν κάποτε σ' αυτή τη γειτονιά και τι κατάσταση επικρατεί σήμερα, και κυρίως τι κατάσταση θα επικρατεί σε λίγα χρόνια με πιάνει κατάθλιψη. Ενυ γουέυ που λένε και στο Κορωπί αυτά έχει η ζωή.

Την Κυριακή το μεσημέρι 22/09 επισκεφθήκαμε στην Δροσοπηγή το Μεζεδοπωλείο ''ΙΜΙΑ'' μαζί με τους εκλεκτούς μας φίλους Αφροδίτη της Πιαλείας και τον Ηλία, όσοι δεν έχετε επισκεφθεί αυτό το καταπληκτικό φαγάδικο φροντίστε να το κάνετε σύντομα, με άριστα το 10 τους έβαλα 10' συγχαρητήρια για την ποιότητα, για την εξυπηρέτηση, για τις τιμές, για τις μεγάλες μερίδες, και για το κέρασμα. Κύριοι σας ευχαριστούμε. Ένα άλλο φαγάδικο που πρέπει να αναφέρω είναι ''ΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙ'' κοντά στη λίμνη Πλαστήρα, και σ' αυτούς βάζω 10', επίσης να μην ξεχνάμε και ''ΤΑ ΧΑΣΑΠΑΚΙΑ'' στο χωριό μας που κι αυτό το καλοκαίρι πρόσφεραν καλό φαγητό και κάποιες πολύ καλές μουσικές παραστάσεις. Παιδιά συνεχίστε την ανοδική σας πορεία γιατί το Μαγευτικό και Πανέμορφο Γοργογύρι για να συνεχίσει να παραμένει Πανέμορφο και Μαγευτικό θα πρέπει να έχει και καλό φαγητό. 


Τα καλά νέα συνεχίζονται, το Σάββατο το βράδυ μας φιλοξένησε με ένα υπέροχο και πλούσιο δείπνο ένας φίλος από τα παλιά. Τον Διόνυσο τον είχα γνωρίσει την χρυσή εποχή στο PEPOS SCOOL OF DELICATESEN στην Αρεοπαγίτου 18 μετά ο Διόνυσος έγινε καπετάνιος και αφού όργωσε όλες τις θάλασσες αποφάσισε λόγω ΑΡΜΟΝΙΑΣ να εγκαταλείψει τους ωκεανούς και ν' αράξει με την Αρμονία του στο Φλαμούλι Τρικάλων, Διόνυσε συγχαρητήρια, η Αρμονία είναι λίρα 100!! έκανες την τέλεια επιλογή. Χαλάλι και τα γαλόνια, και οι θάλασσες, και τα υπερωκεάνια, και ο μισθός του καπετάνιου. Εκεί ζει σήμερα με τα τρία του παιδιά, τον ΠΥΘΑΓΟΡΑ, τον ΗΡΑΚΛΕΙΤΟ και την Άννα. Αρμονία, Διόνυσε, Πυθαγόρα, Ηράκλειτε, [η κόρη έλειπε] σας ευχαριστούμε για την φιλοξενία και κυρίως για την ζεστή αγκαλιά σας. Ο Θεός να σας παρέχει την ευλογία του.
Τα καλά νέα συνεχίζονται ακόμα, την περασμένη βδομάδα λόγω Αφροδίτης και Ηλία γνώρισα την κ. Ελισάβετ και τον κ. Θεόδωρο, ο κ. Θεόδωρος Νημάς είναι ο ιδρυτής του Φ.Ι.ΛΟ.Σ. ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ. Η συνάντηση έγινε φυσικά στο cafe retous.
OI μέρες της αναχώρησης πλησιάζουν και οφείλω να ομολογήσω πως το φετινό καλοκαίρι ήταν πολύ ξεχωριστό και δημιουργικό. Ήδη έχω ξεκινήσει να σκέφτομαι τι εικαστικές παρεμβάσεις μπορούμε να κάνουμε στο χωριό, θεού επιτρέποντος ελπίζω να είμαστε καλά, και να υποδεχθούμε και αρκετούς φίλους.


Μακάρι να υπήρχε η μέριμνα εκ μέρους του προέδρου της κοινότητας, η εκ μέρους του πολιτιστικού συλλόγου, αλήθεια υπάρχει σύλλογος; ώστε να επικοινωνούσαν με όλους τους απόδημους Γοργογυραίους με απότερο στόχο όλους αυτούς να τους ενεργοποιήσουν και να τους κάνουν να νιώσουν συμμέτοχοι σε πολλές προσπάθειες αναβάθμισης του χωριού. Οψόμεθα πως έστω και αργά κάτι θ' αλλάξει.
Τέλος ως Γοργογυραίος οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον καλλιτέχνη Άγγελο Πατσιατζή για τον ξυλόγλυπτο καρκάτζαλο που έχει φιλοτεχνήσει, σκέφτομαι το εξής: αν ο Άγγελος που είναι γαμπρός στο Γοργογύρι, έχει αφιερώσει χρόνο και κόπο για να ετοιμάσει αυτό το καταπληκτικό έργο, εμείς που γεννηθήκαμε στο χωριό τι πρέπει να κάνουμε για το χωριό μας;


Αγαπητέ Άγγελε δεν γνωρίζω αν ο πρόεδρος, η τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου αν υφίσταται ακόμα- έχουν σκεφτεί να σε τιμήσουν γι' αυτό που έκανες, εγώ πάντως σ' ευχαριστώ από καρδιάς για την προσφορά σου. Θα κάνω την εξής πρόταση στους καρκατζαλαίους της νέας χρονιάς, ΦΙΛΟΙ ΚΑΡΚΑΤΖΑΛΑΙΟΙ ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΑΓΓΕΛΟ ΠΑΤΣΙΑΤΖΗ;
Πιο κάτω θα σας παρουσιάσω λίγες όμορφες φωτογραφίες από την αυλή των θαυμάτων. Φίλες και φίλοι σας χαιρετώ, με σεβασμό και επικούρεια διάθεση ο Επικούρειος Πέπος.