Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"Στης σκέψης τα γυρίσματα μ’ έκανε να σταθώ
ιδέα περιπλάνησης σε όμορφο βουνό.
Έτσι μια μέρα το ’φερε κι εμέ να γυροφέρει
τ’ άτι το γοργοκίνητο στου Γοργογυριού τα μέρη !!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε,
καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!
-Aναζητείστε το"Ποίημα για το Γοργογύρι " στο τέλος της σελίδας.

28.2.19

ΔΙΟΤΙΜΑ, ΚΟΡΝΗΛΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΤΩ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΕΣ.

Φίλες και Φίλοι αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου σας καλησπερίζω!! Ειλικρινά δεν ξέρω από που ν' αρχίσω, με το που επέστρεψα από το μαγικό ταξίδι στο Λονδίνο με περίμενε ένα νέο τσουνάμι!!! ευχάριστων γεγονότων, και συναισθημάτων. 

Ας ξεκινήσω από την χθεσινή μέρα, ή 27 Φεβρουαρίου είναι για μένα μία από τις ξεχωριστές ημερομηνίες γιατί στις 27 Φεβρουαρίου έχει τα γενέθλιά της η Διοτίμα!! Για όσους δεν γνωρίζουν την Διοτίμα να τους ενημερώσω πως υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Λ.Ο.Γ. [ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΟΡΓΟΓΥΡΙΟΥ] και παράλληλα ήταν και η πρώτη πρόεδρος. Εκτός από αυτά υπήρξε για μένα, μαζί με την Τερψιχόρη, την Κορνηλία, την Μυρτώ, την Διώνη και την Άλκηστη η πνευματική μου κόρη, το ίδιο και τ' άλλα κορίτσια που ανάφερα. Θα αναφερθώ για την ώρα μόνον στην Διοτίμα, στην Κορνηλία, και στην Μυρτώ για ειδικούς λόγους. Εις ό,τι αφορά την Διοτίμα ο λόγος είναι τα γενέθλιά της, αγαπητό μου φιλαράκι σου εύχομαι να έχεις καλή υγεία, αρμονία και επικούρεια διάθεση, είθε το φως της πρωινής αυγής να φωτίζει το μονοπάτι της ζωής σου και να σε οδηγεί σε δίκαιες και δημιουργικές αποφάσεις. 

Και τώρα σειρά έχει το στερνοπούλι της Λ.Ο.Γ. το όνομα αυτής ΚΟΡΝΗΛΙΑ!! Για όσους δεν γνωρίζουν τι εστί Κορνηλία να τους ενημερώσω πως σε ηλικία μόλις 9 ετών έλαβε μέρος στην πρώτη βραδιά ποίησης που είχα διοργανώσει το 2006 στην Αυλή των Θαυμάτων στο Μαγευτικό και Πανέμορφο Γοργογύρι. Από τότε συνέχισε να λαμβάνει μέρος σε όλες τις επόμενες βραδιές ποίησης που διοργάνωνα. Πρόσφατα μάλιστα έλαβε μέρος και απάγγειλε ΧΑ'Ι'ΚΟΥ από την νέα μου ποιητική συλλογή που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2018 στην ΙΑΠΩΝΙΑ και που η παρουσίαση έγινε στο στούντιο της Περσεφόνης με χορηγό τον Καπτάν Φατούργο. 
Χθες λοιπόν το βράδυ κι ενώ βρισκόμουν με την Δολέντσια και την Μελισσάνθη στο θέατρο Δημήτρης Χόρν για να παρακολουθήσουμε την παράσταση ΄΄Ο ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ΄΄ που ειρήσθω εν παρόδω να πω πως δεν με ενθουσίασε καθόλου, μα καθόλου.
Εν αναμονή λοιπόν της παράστασης δέχθηκα στο viber κάποιες φωτογραφίες από την ορκωμοσία της Κορνηλίας!! Ξέχασα να σας πω πως η Κορνηλία είναι Πυροσβέστης-Πυροσβεστίνα πρόσφατα τελείωσε την εκπαίδευσή της και σύντομα θα τοποθετηθεί σε κάποιον πυροσβεστικό σταθμό. Πριν την ορκωμοσία έγινε μία ψηφοφορία μεταξύ των ανδρών [πυροσβεστών] για την πιο όμορφη-σέξυ γυναίκα της πυροσβεστικής, εννοώ από αυτές που τελείωσαν πρόσφατα τη σχολή, και η Κορνηλία με την συνάδελφό της και καλή της φίλη την Αλκμήνη ισοψήφησαν στην πρώτη θέση!!!! Επειδή γνωρίζω και την Αλκμήνη συμφωνώ με την επιλογή των ανδρών της πυροσβεστικής, είναι και οι δύο πολύ όμορφες και ελκυστικές. Το θέμα βέβαια είναι το εξής, αυτές οι κοπέλες θα σβήνουν φωτιές, ή θ' ανάβουν φωτιές; Ιδού η απορία. Στο μέλλον η μια από της δύο θα είναι η νέα αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος και θα είναι η πρώτη φορά που θα υπάρξει γυναίκα αρχηγός. Κορνηλία και Αλκμήνη σας εύχομαι καλή σταδιοδρομία και σύντομα να σας δούμε και παντρεμένες με πολλά παιδιά. 

ΥΓ. Αν σε κάποια φωτογραφία δείτε δίπλα στην Κορνηλία ένα ψηλό και όμορφο αγόρι αλλά σκυθρωπό και άγριο!! μην φοβηθείτε είναι ο αδερφός της που τον έχει βάλει ο παππούς του να προσέχει το κορίτσι μην μας το κλέψουν!!!!! Φοβερός σωματοφύλακας η Φον Δημητράκης.
Αριστερά η Κορνηλία με τον Φον Δημητράκη
των ειδικών δυνάμεων παρακαλώ!!!
Και τώρα σειρά έχει η Μυρτώ!!! Την Μυρτώ τη γνώρισα όταν ήταν ακόμα νήπιο, αρχικά είχα γνωρίσει τους υπέροχους και καταπληκτικούς γονείς της και λίγο πιο μετά τον αδερφό της τον Νικόλα. Είχα την τύχη αυτό το χαρισματικό και γλυκύτατο πλάσμα να το έχω μαζί μου στην ερασιτεχνική ομάδα δημοσιογραφίας για αρκετά χρόνια και πιστέψτε με πρόκειται για ένα ακατέργαστο διαμάντι. Στην πορεία η Μυρτώ επέλεξε την βιολογία και χθες δέχθηκα ένα τηλεφώνημα προκειμένου να παραβρεθώ στην ορκωμοσία της που θα γίνει αύριο 1 ΜΑΡΤΙΟΥ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ξέχασα να σας πω πως η Μυρτώ σήμερα 28 Φεβρουαρίου έχει τα γενέθλιά της. Μυρτώ μου, γλυκό μου φιλαράκι από καρδιάς σου εύχομαι να έχεις καλή υγεία και καλή τύχη. Είσαι ένα αξιαγάπητο πλάσμα και ήμουν τυχερός που σε συνάντησα, σ' ευχαριστώ για τις πολύ όμορφες και δημιουργικές στιγμές που ζήσαμε στο παρελθόν. Παρεμπιπτόντως να πω πως το 2007 είχα τη χαρά να φιλοξενήσω στο Μαγευτικό και Πανέμορφο Γοργογύρι  την Μυρτώ με την οικογένειά της. Αύριο λοιπόν θα παραβρεθώ στην ορκωμοσία της και σκέφτομαι πόσο άτυχος ήμουν που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατάφερα να παραβρεθώ στην ορκωμοσία της Διοτίμας και της Τερψιχόρης. Στην Κορνηλία και να ήθελα να παραβρεθώ δεν ήταν δυνατόν γιατί ήμουν στο Λονδίνο. Φωτογραφίες για την Μυρτώ θα έχω αύριο, σήμερα θα αναρτήσω μόνον της Κορνηλίας. 
Φίλες και Φίλοι σας χαιρετώ, με σεβασμό και Επικούρεια διάθεση ο Επικούρειος Πέπος.