Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"Στης σκέψης τα γυρίσματα μ’ έκανε να σταθώ
ιδέα περιπλάνησης σε όμορφο βουνό.
Έτσι μια μέρα το ’φερε κι εμέ να γυροφέρει
τ’ άτι το γοργοκίνητο στου Γοργογυριού τα μέρη !!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε,
καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!
-Aναζητείστε το"Ποίημα για το Γοργογύρι " στο τέλος της σελίδας.

20.1.21

ΕΙΚΟΣΤΟ ΕΒΔΟΜΟ ΜΕΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ Η Μυρτώ στο Κρούγκερ Πάρκ.

 ΕΙΚΟΣΤΟ ΕΒΔΟΜΟ ΜΕΡΟΣ

Η Μυρτώ μετά από όλα αυτά αναρωτήθηκε αν όλα αυτά που ζούσε ήταν πραγματικότητα η απλά έβλεπε κάποιο όνειρο; Πως ήταν δυνατόν να έχουν συμβεί όλα αυτά σε μια μέρα;  Στις 7/7/77 κατά τις 11:00 ο Πέπος με την κοπέλα του επισκέπτεται τον πατέρα της στο νοσοκομείο που παρεμπιπτόντως βρέθηκε εκείνη την ημέρα εκεί αντικαθιστώντας έναν συνάδελφο του. Την ίδια μέρα ο πατέρας της της γράφει  εκείνο το γράμμα όπου της αναφέρει τα της υιοθεσίας - χωρισμού των διδύμων χωρίς οι γονείς να γνωρίζουν την αλήθεια για το δεύτερο παιδί τους. Την ίδια μέρα 7/7/77 η Denise και ο Derrick που μαζί τους είχαν και τα δύο παιδιά, τον Νίκολα και την Τζένη αποφασίζουν μετά την κάθοδο τους από την Ακρόπολη να γευματίσουν στο διεθνούς φήμης γκουρμέ φαγάδικο το PEPOS RESTAURANT όπου και για πρώτη φορά συναντούν τον Σπύρο και για πρώτη φορά συναντιούνται τυχαία; τα δίδυμα Πέπος και Διονυσία, 22 χρόνια μετά τη γέννηση τους χωρίς να το γνωρίζουν πως είναι δίδυμα και ξεκινά μεταξύ τους μια φιλία που όταν αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι θα μάθουν μετά από 55 χρόνια από τη γέννηση τους και 33 μετά την πρώτη τους συνάντηση πως δεν χρειαζόταν να γίνουν αδέρφια εξ αίματος με τον τρόπο που αυτό έγινε όταν επισκέφτηκαν το ακρωτήρι της καλής ελπίδας γιατί ήταν πραγματικά αδέρφια και μάλιστα δίδυμα!! 

Και σήμερα δύο μέρες πριν τα Χριστούγεννα του 77 και μια μέρα πριν αναχωρήσουν για το Κρούγκερ Παρκ μαθαίνει από την Denise για το καλοκαιρινό ταξίδι στην Ελλάδα και όλα αυτά χάρη στο γράμμα που την παρακάλεσε να γράψει στον Σπύρο - Πέπο. Έπρεπε επειγόντως να μείνει μόνη γιατί ένιωθε πως η Denise θα καταλάβαινε πως κάτι συμβαίνει και τότε δεν θα ήξερε τι να της πει. Το μυαλό της δεν ήταν σε θέση να ταξινομήσει όλα αυτά που έζησε σήμερα κοντά στην Denise. Την παρακάλεσε να επιστρέψουν στο σπίτι γιατί ένιωθε λίγο κουρασμένη. Ευχαρίστησε την Denise και ζήτησε συγγνώμη για την αναστάτωση που τους προκάλεσε στο ιατρείο. Στεναχωρέθηκε που δεν θα δειπνούσαν με τον Derrick και την παρακάλεσε αν ήταν δυνατόν αυτό να γίνει όταν θα επέστρεφαν από την εκδρομή. Της υποσχέθηκε πως θα το κανόνιζε και σε λίγο έφθασαν στο πατρικό της σπίτι. Ήταν ώρα να επιστρέψει κι αυτή στο δικό της γιατί την περίμεναν τα παιδιά.  Την επόμενη μέρα ήδη με την ανατολή ήταν όλοι έτοιμοι να ξεκινήσουν το ταξίδι για το μεγαλύτερο πάρκο της Νοτίου Αφρικής.  Οι μέρες που πέρασαν στην εκδρομή στο Κρούγκερ Παρκ ήταν για την Μυρτώ κάτι που δε μπορούσε να το φανταστεί ούτε στο πιο τρελό της όνειρο, όλα ήταν μαγικά, ήταν πολύ τυχερή που αποφάσισε να κάνει αυτό το ταξίδι αυτή την περίοδο γιατί οι συνθήκες ήταν οι πλέον ιδανικές. Ο Ίαν η Νάνα και τα κορίτσια ήταν πολύ χαρούμενοι που την έβλεπαν τόσο ενθουσιασμένη, όποιος τους έβλεπε αυτό που καταλάβαινε ήταν πως ήταν μία οικογένεια με τρία κορίτσια, τρεις αγαπημένες αδερφές. 

Εθνικό Πάρκο Kruger - Σαφάρι Νοτίου Αφρικής

Το Kruger Park είναι ο πιο συναρπαστικός προορισμός σαφάρι στην Αφρική.

Με πλούσιο μύθο και ιστορία, το εμβληματικό Εθνικό Πάρκο Kruger στη Νότια Αφρική σας περιμένει να εξερευνήσετε τα τεράστια τοπία και την εντυπωσιακή αφρικανική άγρια ​​φύση.

Προγραμματίστε το ταξίδι σας στο σαφάρι Kruger Park από τις προτεινόμενες επιλογές περιήγησης σαφάρι, οι οποίες κυμαίνονται από αποκλειστικά ιδιωτικά σαφάρι έως προσιτά γκρουπ σαφάρι. Κάντε ένα ταξίδι εξερεύνησης για να βρείτε τα Big Five της Αφρικής : Ελέφαντας, Λιοντάρι, Ρινόκερος, Λεοπάρδαλη και Μπάφαλο, θα ανακαλύψετε μοναδική άγρια ​​φύση σε ένα πραγματικό σαφάρι στην Αφρική. από τα πιο σπάνια ζώα του πλανήτη συναντά κανείς στο μεγαλύτερο καταφύγιο άγριας ζωής στη Νότια Αφρική, το Εθνικό πάρκο Κρούγκερ.

Ιδρύθηκε το 1898 για να προστατεύσει την άγρια φύση της Νότιας Αφρικής, καθώς στα μέσα του 19ου αιώνα οι κυνηγοί είχαν αποδεκατίσει τα μεγάλα θηράματα.

Εκτείνεται για εκατοντάδες χιλιόμετρα κατά μήκος των συνόρων με τη Μοζαμβίκη και είναι το σπίτι για πολλά άγρια ζώα που περιλαμβάνει σπάνια και απειλούμενα είδη.

Αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους φυσιολάτρες, καθώς φιλοξενεί περισσότερα από 500 είδη πουλιών, 100 ερπετά, 150 θηλαστικά σε μια έκταση 19.633 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Το πάρκο περιλαμβάνει πολλούς αρχαιολογικούς χώρους και μια εντυπωσιακή ποικιλία λουλουδιών και δέντρων. Ο επισκέπτης μπορεί να εξερευνήσει το πάρκο με ένα 4×4, με τα πόδια ή πετώντας με αερόστατο και να δει ζέβρες, κοπάδια βουβαλιών, ελέφαντες και πολύχρωμα πουλιά.

Τώρα κατάλαβε γιατί ο πατέρας της είχαν αγαπήσει τόσο πολύ αυτό το ζευγάρι και γιατί ο πατέρας της είχε μεσολαβήσει να γίνει η υιοθεσία της Denise με τον τρόπο που έγινε, δεν συμφωνούσε βέβαια με τον τρόπο που έγινε αλλά αυτό ήταν μία άλλη υπόθεση που ήλπιζε πως κάποια στιγμή θα είχε την ευκαιρία να την κάνει με τον Πέπο και την Denise. Επέστρεψαν στο Τζέρμινστον αργά το απόγευμα της πέμπτης μέρας και βρήκαν την Denise να τους περιμένει. Από τον ενθουσιασμό της Μυρτούς κατάλαβε πως όλα κύλησαν ομαλά και η παραμονή τους εκεί την είχε ενθουσιάσει, αυτό της έδωσε μεγάλη χαρά γιατί είχε στο μυαλό της το περιστατικό του γραφείου και είχε έναν προβληματισμό. Κανόνισαν την επόμενη στις 09:30 να περάσει η  Denise να την πάρει. Είχε περιθώριο ακόμη μια μέρα την μεθεπόμενη αναχωρούσε γι' ΑμερικήΑς αφήσουμε την Μυρτώ στη Νότια Αφρική και ας επιστρέψουμε για λίγο στο PEPOS RESTAURANT βρισκόμαστε στις 30 Δεκεμβρίου του 1977 και ο PEPOS βρίσκει στο γραμματοκιβώτιο ένα γράμμα από τους φίλους του. Κατ' αρχάς παρατηρεί πως τα γράμματα στον φάκελο είναι διαφορετικά, νιώθει πως κάποιο ελληνικό χεράκι πρέπει να έχεις γράψει τη διεύθυνση, τα γράμματα κάνουν μπαμ πως δεν είναι από το χέρι της Denise η του Derrick, ανοίγει το γράμμα και Ω! Του θαύματος το κείμενο είναι στα Ελληνικά!! Κάθε φορά που ελάμβανε γράμμα από τους φίλους της Νοτίου Αφρικής ήταν γι' αυτόν μεγάλη η χαρά του, εκείνη την περίοδο ο PEPOS αλληλογραφούσε με πολλούς φίλους από διάφορες χώρες αλλά τα γράμματα από Νότια Αφρική είχαν γι' αυτόν ξεχωριστό ενδιαφέρον. Διαβάζοντας το γράμμα έμαθε το μυστικό της ελληνικής γραφής και τα νέα από τους φίλους ήταν καλά. Αυτό που του έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν το υστερόγραφο...

Αγαπητέ κύριε Γκοβίνα ζητώ συγγνώμη που σ' αυτό το γράμμα που μου εμπιστεύθηκαν οι κοινοί μας φίλοι να σας γράψω θα προσθέσω και λίγα λόγια δικά μου. Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας πω πως οι φίλοι σας σας αγαπούν πάρα πολύ, μιλούν για σας με τα πιο θερμά λόγια, ειλικρινά είμαι περήφανη ως Ελληνίδα που υπάρχουν τόσο καλοί πρεσβευτές της πατρίδας μας όπως εσείς. Σας εσωκλείω και την δική μου αγάπη και ελπίζω κάποια στιγμή να σας γνωρίσω. Υπόψιν πως όταν η Μυρτώ είχε γράψει αυτό το κείμενο δεν γνώριζε ακόμα το τι θ' ακολουθούσε, μετά που θα διάβαζε σε ποιον απευθυνόταν το γράμμα, ήταν ήδη αργά και δεν μπορούσε να το αλλάξει και γι' αυτό το ως είχε.  Ούτε ο Πέπος βέβαια γνώριζε ποιο ακριβώς ήταν αυτό το πρόσωπο που έγραψε το γράμμα και το σχόλιο. Νοερά την ευχαρίστησε, που να φανταστεί πως αυτή ήταν η Μυρτώ; Που να φανταστεί πως η Μυρτώ είχε συναντηθεί με τους φίλους του στη Νότια Αφρική; Που να φανταστεί πως η Μυρτώ όταν αντίκρισε την δική του διεύθυνση έπαθε σοκ και έχασε τις αισθήσεις της; Που να φανταστεί πως αυτά τα γράμματα που λάμβανε από τη Νότια Αφρική ήταν γραμμένα από το χέρι της δίδυμης αδερφής του; Που να φανταστεί πως η αγαπημένη του Μυρτώ ήταν η καλλιγράφος αυτού του γράμματος; Που να φανταστεί τα παιχνίδια που σκαρώνουν οι μοίρες στους ανθρώπους  εν αγνοία τους; 

Δίπλωσε το γράμμα, το έβαλε στο τσαντάκι του και διαβίβασε στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας τους χαιρετισμούς από τους Νοτιοαφρικανούς φίλους και ξεκίνησε την καθημερινή του ασχολία με χαρούμενη  διάθεση λόγω του γράμματος. Ο μικρός Κωστάκης τον πλησίασε και τον ενημέρωσε πως στον κήπο ήταν δύο όμορφες κοπέλες που δεν φορούσαν σουτιέν!!! Τι κρίμα που ο μικρός Κωστάκης δεν σπούδασε στηθολόγος!! Θα έκανε διεθνή καριέρα, γιατί μικρός είχε κάνει διατριβή στα σφριγηλά στήθη, οι κοπέλες από τις σκανδιναβικές χώρες είχαν την προτίμηση του. Η απορία του ήταν γιατί οι Ελληνίδες φορούσαν σουτιέν και οι αλλοδαπές όχι; Μία ζωή αυτό το παιδί τον ζάλιζε τον Πέπο με τις ίδιες απορίες. Το ευτύχημα είναι πως δεν βγήκε αχάριστος γιατί ακόμα και σήμερα αναγνωρίζει το πόσο τον είχε βοηθήσει ο δάσκαλος του γι' αυτό συνεχίζει να τον αποκαλεί δάσκαλο. Όταν ο Πέπος πήγε στον κήπο διαπίστωσε πως ο Κωστάκης είχε δίκιο, ήταν και οι δύο σούπερ Ντούπερ και φυσικά ξεκίνησε το καμάκι με το φιλαράκι του τον Διόνυσο που υπηρετούσε στο Ναυτικό. Τη μία την Έλεγαν Μαγιαστίνα και την άλλη lorinna και αποδείχθηκε πως ήταν δασκάλες στο επάγγελμα αλλά στο ειδικό άθλημα, τα καβαλαράκια δεν ήταν δασκάλες αλλά είχαν μεγάλη διάθεση για περαιτέρω μαθήματα του Κάμα σούτρα κ.ο.μ. 

Σχετικά με το Κάμα σούτρα.

"Το αρχαιότερο και πλέον πολυδιαβασμένο έργο για την τέχνη του ερωτισμού αποκαλύπτει, με το ιδιαίτερο χρώμα της εποχής του, τα μυστικά για την ικανοποίηση των αισθήσεων και την κατάκτηση της ηδονής. Πάνω απ’ όλα, όμως, είναι η πρώτη επιστημονική καταγραφή περί της τέχνης της ερωτικής απόλαυσης, με θεματολογία που κυμαίνεται από την ψυχολογία και την κοινωνιολογική ανάλυση του σεξ, έως τις πρακτικές τεχνικές των επιτυχημένων εραστών ? μια λεπτομερέστατη παράθεση των αναρίθμητων τρόπων με τους οποίους άνδρες και γυναίκες μπορούν να προσφέρουν και να απολαύσουν τις χαρές του έρωτα. Η ερωτική απόλαυση ήταν ένας από τους τέσσερις στόχους ζωής των αρχαίων Ινδών, μιας κοινωνίας που δεν διακατέχονταν ούτε από σεμνοτυφία, ούτε από χυδαιότητα. Η ικανοποίηση των αισθήσεων που προσφέρει το καλό σεξ δεν μπορεί παρά να συμβάλλει θετικά στο ευ ζην του κόσμου. Και, παρόλο που η ηθική και τα κοινωνικά θέσμια έχουν αλλάξει στην πάροδο του χρόνου, η τέχνη του ερωτισμού παραμένει διαχρονική".  Στο PEPOS RESTAURANT υπήρχε μεγάλη ποικιλία φαγητών και όχι μόνο φαγητών.

Ας αφήσουμε τον Πέπο να παραδίδει μαθήματα φιλοσοφίας και Κάμα Σούτρα και ας επιστρέψουμε στη Νότια Αφρική. Η Μυρτώ είχε επιστρέψει από την εκδρομή και την επόμενη μέρα όπως είχαν συμφωνήσει πέρασε να την πάρει η Denise, μαζί τους πήγαν και οι αδερφές της που δεν ξεκολλούσαν από την Μυρτώ η οποία ήταν ευγνώμων σ' αυτός τους ανθρώπους για όλα αυτά που ζούσε. Ήταν μαζί τους μόνο 9 μέρες και της φαινόταν πως ήταν εκεί ολόκληρο χρόνο. Ζήτησε από την Denise μία χάρη, ήθελε το μεσημέρι να κάνει σε όλους το τραπέζι, ως εκ τούτου έπρεπε να ειδοποιήσουν την Μόιρα με τον σύζυγό της, τους γονείς της, τα παιδιά και την οικογένειά του αδερφού του Derrik. Έτσι και έγινε, το μεσημέρι μαζεύτηκαν όλοι και μέσα σε ένα υπέροχο κλίμα ευφορίας γεύτηκαν πολλούς και διάφορους μεζέδες στο RESTAURANT MYKONOS που ιδιοκτήτης ήταν ο Γιώργος Κριπούρης. Ο Derrik έκανε μια σύντομη αλλά πολύ συγκινητική πρόποση που αφορούσε τη φιλία διαβάζοντας ένα απόσπασμα που τους είχε στείλει ο φίλος τους από την Ελλάδα, ζήτησε μάλιστα να κάνουν και γι' αυτόν μία πρόποση. Η Μυρτώ ζήτησε το λόγο και παρακάλεσε να είναι αυτή που θα κάνει την πρόποση, --ως Ελληνίδα-- εκ μέρους του Έλληνα φίλου τους. Που να φανταστούν όλοι οι συμμετέχοντες στο τραπέζι ποια ήταν η σχέση της με τον Σπύρο, και κυρίως ποια ήταν η σχέση της Denise με τον Σπύρο. Ακολουθεί ο λόγος του Derrick.

Περί φιλίας.

"Ή τέλεια, λοιπόν, φιλία είναι συνάντηση και δεσμός δύο προσώπων απάνω στον ίδιο ηθικό άξονα, στην ίδια αξιολογική κλίμακα. Θεμέλιο και εγγύηση της αγάπης τους είναι η ‘αρετή’, και επειδή η αρετή είναι ‘κτήμα ες αεί’ του ανθρώπου, ούτε αλλοτριώνεται ούτε φθείρεται. Οι φιλίες που δημιουργούνται απάνω σ’ αυτή τη βάση είναι σταθερές και μόνιμες, αδιάλυτες”.  Αμέσως μετά τον λόγο πήρε η Μυρτώ και πολύ συγκινημένη είπε: Εκ μέρους του φίλου σας από την Ελλάδα, και από την δική μου καρδιά θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την μοναδική φιλοξενία που μου προσφέρατε. Συγκινήθηκα επίσης πάρα πολύ για την αγάπη που έχετε στην καρδιά σας για τον φίλο σας και συμπατριώτη μου και για τα πολύ καλά λόγια επίσης που άκουσα από την Denise γι' αυτόν. Ένιωσα υπερήφανη. Θέλω να γνωρίζετε πως τώρα πια όταν θα επισκέπτεστε την Ελλάδα θα είσαστε και δικοί μου φιλοξενούμενοι. Στην υγειά σας και στην υγεία του φίλου σας. Αμέσως μετά τους διάβασε ένα ποίημα για την φιλία του Μπόρχες.

Ποίημα στους φίλους», Χόρχε Λουίς Μπόρχες.

Δεν μπορώ να σου δώσω λύσεις για όλα τα προβλήματα της ζωής σου,

ούτε έχω απαντήσεις για τις αμφιβολίες και τους φόβους σου

όμως μπορώ να σ’ ακούσω και να τα μοιραστώ μαζί σου.

Δεν μπορώ ν’ αλλάξω το παρελθόν ή το μέλλον σου.

Όμως όταν με χρειάζεσαι θα είμαι εκεί μαζί σου.

Δεν μπορώ να αποτρέψω τα παραπατήματά σου.

Μόνο μπορώ να σου προσφέρω το χέρι μου να κρατηθείς και να μην πέσεις.

Οι χαρές σου, οι θρίαμβοι και οι επιτυχίες σου δεν είναι δικές μου,

όμως ειλικρινά απολαμβάνω να σε βλέπω ευτυχισμένο.

Δεν μπορώ να περιορίσω μέσα σε όρια αυτά που πρέπει να πραγματοποιήσεις,

όμως θα σου προσφέρω τον ελεύθερο χώρο που χρειάζεσαι για να μεγαλουργήσεις.

Δεν μπορώ να αποτρέψω τις οδύνες σου

όταν κάποιες θλίψεις σου σκίζουν την καρδιά,

όμως μπορώ να κλάψω μαζί σου

και να μαζέψω τα κομμάτια της

για να την φτιάξουμε ξανά πιο δυνατή.

Δεν μπορώ να σου πω ποιος είσαι

ούτε ποιος πρέπει να γίνεις.

Μόνο μπορώ να σ’ αγαπώ όπως είσαι

και να είμαι φίλος σου.

Αυτές τις μέρες σκεφτόμουν

τους φίλους μου και τις φίλες μου,

δεν ήσουν πάνω ή κάτω ή στη μέση.

Δεν ήσουν πρώτος

ούτε τελευταίος στη λίστα.

Δεν ήσουν το νούμερο ένα

ούτε το τελευταίο.

Να κοιμάσαι ευτυχισμένος.

Να εκπέμπεις αγάπη.

Να ξέρεις ότι είμαστε εδώ περαστικοί.

Ας βελτιώσουμε τις σχέσεις με τους άλλους.

Να αρπάζουμε τις ευκαιρίες.

Να ακούμε την καρδιά μας.

Να εκτιμούμε τη ζωή.

Πάντως δεν έχω την αξίωση να είμαι ο πρώτος,

ο δεύτερος ή ο τρίτος στη λίστα σου.

Μου αρκεί που με θέλεις για φίλο.

Ευχαριστώ που είμαι.

Όταν τελείωσε δεν δέχθηκε το χειροκρότημα μόνο των δικών της  φίλων αλλά και από τα διπλανά τραπέζια. Η συγκίνηση όλων είχε φθάσει στο κατακόρυφο, τον λόγο πήρε η Denise ήθελε να κάνει κι αυτή μία πρόποση. ''Μυρτώ, το κενό που θ' αφήσεις στις καρδιές μας φεύγοντας θα είναι μεγάλο, θα είναι αυτό το κενό που γέμισες με την παρουσία σου, σ' ευχαριστούμε που μας έδωσες τη χαρά να σε φιλοξενήσουμε, είσαι ένα υπέροχο πλάσμα και όλοι σου ευχόμαστε να έχεις καλή τύχη. Να συνεχίσεις να κάνεις υπερήφανους τους γονείς σου, είμαι σίγουρη πως ο πατέρας σου με κάποιον μαγικό τρόπο συνεχίζει να παρακολουθεί την πορεία σου, εννοείται πως όταν θα επισκεπτόμαστε την Ελλάδα θα βρισκόμαστε και μαζί όταν θα είσαι εκεί. Το πιο πιθανό πάντως είναι να συναντηθούμε τον Απρίλιο που θα έρθουμε στην Αμερική'. Και τώρα θα σας διαβάσω ένα ποίημα του Γιαμαόκα Τεσού.

Αφήστε τη φιλία

να ωριμάσει φυσικά

με την πάροδο των ετών—

ο αριθμός των φίλων θα είναι μικρός

αλλά η ποιότητα η μεγίστη.

Μυρτώ στην υγειά σου και στην υγεία του Σπύρου. Όλα αυτά που συνέβησαν σ' αυτό τα τραπέζι έμειναν βαθιά χαραγμένα στη μνήμη της, το ταξίδι τελείωνε με τον ιδανικότερο τρόπο, όταν αποφάσιζε να κάνει αυτό το ταξίδι δεν είχε περάσει ποτέ από το μυαλό της πως θα έκρυβε τόση μαγεία. Την επόμενη μέρα μέσα σε κλίμα συγκίνησης αποχαιρέτησε τους ευλογημένους φίλους της.  Κάπου εδώ σταματώ την αφήγηση του εικοστού έβδομου μέρους. Σε χαιρετώ ο αφηγητής Πεπέ.