Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"Στης σκέψης τα γυρίσματα μ’ έκανε να σταθώ
ιδέα περιπλάνησης σε όμορφο βουνό.
Έτσι μια μέρα το ’φερε κι εμέ να γυροφέρει
τ’ άτι το γοργοκίνητο στου Γοργογυριού τα μέρη !!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε,
καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!
-Aναζητείστε το"Ποίημα για το Γοργογύρι " στο τέλος της σελίδας.

25.11.23

ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥΣΟΥΡΓΩΝ ΣΤΟ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΓΟΡΓΟΓΥΡΙ από την κορυφαία συνάντηση έλειπε ο πιο φημισμένος καλλιτέχνης της Θεσσαλίας ο μέγιστος ΓΚΟΤΖΙΟ.

Φίλες και Φίλοι αγαπητοί συναθλητές της Ουτοπίας, των βιολογικών προϊόντων και των απρογραμμάτιστων συναρπαστικών συναντήσεων σας καλημεροκαλησπερίζω από το Μαγευτικό και Πανέμορφο Γοργογύρι!! Η σημερινή μέρα ήταν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!!!!!!!!!!! Όλα ξεκίνησαν από την επίσκεψη εκλεκτών φίλων από το ΜΑΥΡΕΛΙ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ είχαμε τη χαρά να μας επισκεφθούν ο ταλαντούχος Μαθηματικός Φοιτητής και βιρτουόζος στο μπουζούκι Αλέξανδρος Βλάνδος, ο Μέτζο Σοπράνο τραγουδιστής Γεώργιος Βλάνδος, πατέρας του Αλέξανδρου, και η μητέρα του Τραγουδιστή.

Η επίσκεψη ήταν για ένα καφεδάκι, έλα όμως που μετά το καφεδάκι ακολούθησαν τα ουζάκια με μεζεδάκια που είχε ετοιμάσει η Δολέντσια, και κατά τις 11.00 ο Αλέξανδρος βγάζει από το αυτοκίνητο το μπουζούκι και αρχίζει να κεντάει τις πρώτες πενιές, αυτό ήταν η σπίθα μεταδόθηκε αμέσως και σε λίγο στην παρέα προστέθηκε ο μέγιστος μαέστρος στο μπαγλαμαδάκι και αρχοντορεμπέτης Διογένης - Χρήστος Γκοβίνας, και στο Μαντολίνο ο Επικούρειος Πέπος, στην αυλή των θαυμάτων έγινε ένας μικρός χαμός!!!!!!!!! για 5 ώρες οι νότες και το τραγούδι από τις μαγευτικές φωνές των ερασιτεχνών καλλιτεχνών, δονούσαν την ατμόσφαιρα, είμαι σίγουρος πως ο Θεός ήταν εκεί και πολύ γούσταρε με όλα αυτά που άκουγε, όλα ήταν μαγικά, το κέφι είχε φθάσει στο ζενίθ και ο Επικούρειος Πέπος δεν έχασε την ευκαιρία να δείξει τις χορευτικές του ικανότητες στο ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας. Τελικά όταν υπάρχει καλή διάθεση, καλή παρέα, καλές φωνές, και καλοί μουσικάντηδες όλα μπορούν να συμβούν, εννοείται πως όλα αυτά ΜΟΝΟ στην Αυλή των Θαυμάτων μπορεί να τα ζήσει κάποιος.

Κατά τις πέντε το απόγευμα αναχώρησαν οι φίλοι μας για το ΜΑΥΡΕΛΙ, Αλέξανδρε, και Γεώργιε σας ευχαριστούμε για τις όμορφες στιγμές που μας χαρίσατε.


Για καλή μας τύχη η μέρα συνεχίστηκε με την απογευματινή επίσκεψη του Βιομηχάνου Γ.Κ. της συζύγου του και των δυο πανέμορφων κοριτσιών, εγγονές τους την Συννεφούλα και την Βροχούλα, η αποθέωση ήταν όταν στο παιχνίδι των παιδιών με το σχοινάκι προστέθηκαν ο Βιομήχανος, η σύζυγός του και η Δολέντσια, κάποια στιγμή μάλιστα θέλησαν ν' ανέβουν και στην κούνια που είχε ετοιμάσει ο Επικούρειος Πέπος για τα παιδιά και ευτυχώς δεν το έπραξαν τελικά γιατί φοβήθηκαν μη τυχόν και σπάσει το κλωνάρι της Μανόλια, φαντάσου ολόκληρος βιομήχανος να βρισκόταν φαρδύς πλατύς ξαπλωμένος στο γκαζόν!!!!!!!!!!! Κάπως έτσι τελείωσε αυτή η καταπληκτική μέρα. Δημιουργέ σ' ευχαριστούμε για τις πολύ όμορφες στιγμές που μας χάρισες, και κυρίως γιατί μας έδωσες λίγο μυαλό για να μπορούμε να απολαύσουμε αυτές τις στιγμές ευτυχίας που δυστυχώς αρκετός κόσμος τις αφήνει να περνούν από δίπλα του χωρίς να κάνει τον κόπο ν' απλώσει το χεράκι του για να τις κάνει δικές του. Ενυ γουέι που λέει και ο Γκοτζιό Σα σελαβί που λένε και οι Γάλλοι. Όλα αυτά συνέβησαν στην αυλή των θαυμάτων σήμερα 11.07.16 

Σας χαιρετώ με σεβασμό και Επικούρεια διάθεση ο Πεπέ-Poof-Fuji Tomo Kazu.

O Mαέστρος διευθύνει.


ΟΙ Καλλιτέχνες λίγο πριν ξεκινήσουν.
Πατήρ υιός και ''Αγιο'' Μπουζουκάκι.


Διογένης, Επίκουρος, και Αλέξανδρος.


Ο ''πάτερ'' Γεώργιος επικοινωνεί με τον Δημιουργό.







Αγγούρι Τρικαλινό!!!!
Αγγούρι Γοργογυρέϊκο!!!!!!!

Ντομάτες και πιπεριές βιολογικές.

Μοναδικό λουλούδι, Μοναδική ομορφιά.
Καλώς ορίσατε στην Αυλή των Θαυμάτων.
ΓΟΡΓΟΓΥΡΙ BEACH 11.07.2016

26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΓΚΟΒΙΝΑ 1928 - 2019 Τέσσερα χρόνια χωρίς την Μανουλογιαγιούλα μας.

Η πιο συγκλονιστική φωτογραφία 
Φίλες και Φίλοι καλημέρα, ημέρα μνήμης η σημερινή και θα μου επιτρέψετε να αφιερώσω την ανάρτηση στη μνήμη της μητέρας μου που μας αποχαιρέτησε πριν τέσσερα χρόνια. Την φωτογραφία δίπλα την θεωρώ συγκλονιστική, να γιατί Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που αξιώθηκα να φροντίσω τους γονείς μου ειδικά τότε που είχαν την ανάγκη μας, ήμουν εκεί ως φύλακας άγγελος. Η μητέρα μου είχε γεννηθεί στην Μεσοχώρα και είχε ακόμα δύο αδερφές εκ των οποίων ζει η μία, η Βαγγελιώ στο Φλαμούλι Τρικάλων. Τα τέσσερα χρόνια που την είχαμε κοντά μας ζήσαμε συγκλονιστικές στιγμές. Όλη η οικογένεια στάθηκε δίπλα όλη αυτή την περίοδο που είχε το πρόβλημα. Θα σταθώ ειδικότερα στην προσφορά της κόρης μου και του ανιψιού μου, της Βασιλικής και του Θωμά. 

Μάνα που κοιτάζεις;
Ήμουν αυτός που της έκλεισε τα ματάκια της μαζί με τον Αλέκο, λίγο πριν είχαν τρέξει από τα ματάκια της τα τελευταία της δάκρυα, δύο δάκρυα που κρατάω μέσα μου ως δύο μικρά διαμάντια. Το ευτύχημα είναι πως αυτά τα τέσσερα χρόνια της απουσίας ήρθε πολλές φορές στον ύπνο μου, είναι και αυτό κάτι. Στη διπλανή φωτογραφία η Μάνα κοιτάζει ψηλά προς τον ουρανό, ως φαίνεται είχε καταλάβει πως σύντομα θα πορευόταν προς την χώρα των Μακάρων που βρίσκεται ανάμεσα στον Ουρανό και στην Ουτοπία. Δεν θα ξεχάσω το πόσα ποιήματα θυμόταν στα 92της, επίσης θυμόταν το πάτερ ημών και το πιστεύω, η μητέρα μου ήταν αυτή που τα έλεγε κάθε Κυριακή στην εκκλησία. Εκεί που διαφωνούσαμε ήταν που η μητέρα μου είχε κόλλημα με την εκκλησία,  και νευρίαζε που εγώ δεν εκκλησιαζόμουν και δεν δεχόμουν ''το πίστευε και μη ερεύνα''. 

Λαμπρινή και Βασιλική 
Αγαπητή/έ φίλη/ε εσύ που τώρα διαβάζεις αυτές τις γραμμές αν οι γονείς σου είναι κοντά σου, πήγαινε, αγκάλιασε τους, φίλησε τους, κάθισε κοντά τους, μίλησε τους, πάτε μια βόλτα μαζί όπως τότε που ήσουν μικρή/ός και σε παίρνανε από το χεράκι για μία βόλτα, τώρα πάρε τους εσύ από το χεράκι, και γενικότερα μείνε κοντά τους και μην αναβάλλεις για αύριο όλα αυτά, γιατί το αύριο μπορεί να μην έρθει ποτέ!!!! Άδραξε την ευκαιρία.        ''Να λησμονούμε τους νεκρούς μας για να σβήσουμε τη θλίψη μας, είναι αχαριστία. Να πέφτουμε στην απόγνωση, επειδή τους χάσαμε, είναι βλασθημία''.   

Μανούλα σ' ευχαριστώ
Σε κοιτώ κι αναθαρεύω και τα χέρια μου χτυπώ, σαν Αγία σε λατρεύω σαν μητέρα σ' αγαπώ.

🌷🌷🌷

Σε σε Μανούλα μου θα φέρω, Γαρύφαλλα σαράντα κι ένα κλωνί βασιλικό να με θυμάσαι πάντα!!

🌻🌻🌻

Με το πιστόλι το βαρύ και την χειροβομβίδα εμείς θα ελευθερώσουμε μία μέρα την πατρίδα.

🌹🌹🌹

Ζάκυνθος και Κεφαλονιά Κέρκυρα και Λευκάδα αυτά τα τέσσερα νησιά στολίζουν την Ελλάδα.

🎼🎼🎼

Αν είσαι κι αν δεν είσαι του Δημάρχου αδερφή, εγώ θα σε φιλήσω κι ας πάω φυλακή!

🥀🥀🥀

Τσαχπίνα μαριόλα τα ξέχασες όλα, φιλί δεν μου δίνεις το ψάρι στα χείλη μου ψήνεις λέξεις σκληρές μου πετάς!

⏳⏳⏳

Γεια σου Λιά καραμπουζοκλή με τη φούντα τη χρωματιστή,

Πούνε Λιά τα λεφτά από την πολλή δουλειά;

⛱️⛱️⛱️

Ο ταχυδρόμος πέρασε χωρίς ν' αφήσει γράμμα,

Και μέρα νύχτα ανησυχώ και πνίγομαι στο κλάμα.

🌻🌻🌻

Ένα δύο πέντε δέκα για του Παντελή γυναίκα

Για ζει για πεθαίνει για ο χάρος την επαίρνει

Και φορά μαργαριτάρια στο λαιμό και στο κεφάλι.

🌻🌻🌻

Βασιλικός θα γίνω στο παραθύρι σου κι ανύπαντρος θα μείνω για το χατίρι σου.

🌻🌻🌻

Υ.Γ. Μία πολύ καλή μας φίλη είχε πει: ''Η μανούλα σου  Πέπο όποτε κι αν ''φύγει'' θα ''φύγει'' γεμάτη από αγάπη!! Όντως έφυγε γεμάτη από αγάπη και στοργή.  

Το πιο κάτω γράμμα θεωρώ πως είναι το καλύτερο μνημόσυνο για την μητέρα μου και για τον πατέρα μου.

Σ' ευχαριστώ φιλαράκι μου.

Το έχω διαβάσει πολλές φορές και πάντα νιώθω την ίδια συγκίνηση.

👏👏👏

"Πέπο καλημέρα, όταν μου ήρθε το μήνυμα  που έστειλες σήμερα ήμουν στην δουλειά, δεν μπορούσα να το διαβάσω η ώρα δεν περνούσε σήμερα η σκασμένη!!

Ήρθε όμως!

Ξέρεις το πρώτο πράγμα που κάνω όταν  πηγαίνω σπίτι είναι να ανοίγω το τάμπλετ να διαβάζω ότι μου στέλνεις, το ξέρεις αυτό σου το έχω ξαναπεί.

Κι έτσι έγινε, διάβασα αυτά που έγραψες για την μανούλα σου  και συγκινήθηκα, κοίταζα τις φωτογραφίες κι έλεγα, ήταν αυτή η γιαγιά η μπέμπα που λέγαμε, έτσι νέα δυναμική Μπουμπουλίνα! Θεέ μου πως περνούν τα χρόνια!

Τα έργα της τέλεια, τα ζήλεψα θα ήθελα να τα έχω,  μοναδικά έργα τέχνης όπως τα είπες, έχω κι εγώ από την μανούλα μου και τα φυλάω να τα έχω για ενθύμιο.

Την θυμάμαι την μπέμπα  που έπλεκε συνέχεια έπλεκε, έπλεκε, έπλεκε πάνω στην βεραντούλα και την χαιρόμουνα.

Μια μέρα, καλοκαίρι ήταν, ήμουν έξω στην αυλή μου Κυριακή ήταν, πότιζα τα λουλούδια. Νάσου και η μπέμπα ερχόταν από την εκκλησία.

Καλημέρα μου λέει τι κάνεις κορίτσι μου; Καλά είσαι;

Ο Γιωργάκης τα παιδιά σου όλοι καλά;

Καλά θεία τις λέω εσύ πως είσαι;

Να σου ζητήσω μια χάρη μου λέει,

'Οτι θέλεις πες μου τις λέω.

Να! Θα ήθελα να μου δώσεις από αυτήν την τριανταφυλλιά να βάλω την θέλω για τον Σπύρο μου μού λέει, όταν θα έρθει το καλοκαίρι να είναι έτοιμη για τον Σπύρο μου!! φιλαράκι μου έτσι ακριβώς μου είπε, αρέσουν στον Σπύρο μου τα λουλούδια!!

Ναι ρε φιλαράκι,

Δεν θα ξεχάσω τον πατέρα σου που με έδωσε μια σακούλα κεράσια, ήμουν έγκυος στο Σωτήρη, με είδε έξω στην αυλή και με φωνάζει νύφη,  Έλα λίγο, πάρε μου λέει να φας,

Θεώρησε πως μια έγκυος γυναίκα είδε τα κεράσια και ζήλεψε.

Ένας παππούς λέω τον Γιώργο μ' έδωσε κεράσια σήμερα ποιος ήταν μου λέει; Ήταν έτσι κι έτσι δεν των ξέρω του λέω, ο Γιώργος κατάλαβε, εγώ δεν γνώριζα ακόμα τους ανθρώπους στο χωριό.

Άντε να μη σε κουράζω φιλαράκι μου, καλά σαράντα στην μπέμπα να αναπαυτεί η ψυχούλα της, καλό παράδεισο να έχει.

Σε παρακαλώ ένα κεράκι θα το ανάψεις για μένα εκείνη την μέρα για την μπέμπα.

Καληνύχτα φιλάκια.




Η ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟ ΠΕΠΟ.