Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"Στης σκέψης τα γυρίσματα μ’ έκανε να σταθώ
ιδέα περιπλάνησης σε όμορφο βουνό.
Έτσι μια μέρα το ’φερε κι εμέ να γυροφέρει
τ’ άτι το γοργοκίνητο στου Γοργογυριού τα μέρη !!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε,
καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!
-Aναζητείστε το"Ποίημα για το Γοργογύρι " στο τέλος της σελίδας.

13.2.21

ΙΟΥΛΙΟΣ 2016 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΩΝ ΦΙΛΩΝ. Επαναφέρω αυτή την ανάρτηση στη μνήμη του πατέρα μου 13/02/2021

Φίλες και Φίλοι, αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου σας καλησπερίζω από το Μαγευτικό και Πανέμορφο Γοργογύρι. Σήμερα θα σας παρουσιάσω το κείμενο που προηγήθηκε της πρόποσις, και αρκετές φωτογραφίες από την 39τη ΣΥΝΑΣΤΡΕΙΑ ευλογημένων φίλων. Γιατί 39τη; είναι απλό φέτος τον Ιούλιο η υπέροχη-ευλογημένη φιλία μας έκλεισε τα 39 χρόνια.

Ευλογημένοι φίλοι σας καλησπερίζω και σας ευχαριστώ που απόψε βρισκόσαστε εδώ για να υποδεχθούμε τα ''χελιδόνια'' από την Νότια Αφρική.  Όταν πριν λίγες μέρες κάτι πήγε ν' αλλάξει στο προγραμματισμένο ταξίδι των ευλογημένων φίλων μας εγώ και η Λαμπρινή που βρισκόμασταν στο χωριό πάθαμε ένα μικρό σοκ! Αυτόματα και οι δύο πήγαμε στο αρχηγείο για ν' ακούσουμε αυτό το c.d. που σας δείχνω,(πρόκειται για το (EMPEROR) αυτό το συγκεκριμένο c.d. κρύβει μια μαγική δύναμη, και είναι ιστορικό κειμήλιο, μου το είχαν χαρίσει οι φίλοι μας πριν περίπου 20 χρόνια όταν ακόμα μέναμε στον Νέο Κόσμο ο λόγος που ακούσαμε πολλές φορές αυτό το c.d.  ήταν γιατί μ' έναν μαγικό τρόπο,  μια αόρατη κλωστή μας ενώνει  μαζί τους. Εκείνη την ημέρα θέλαμε να στείλουμε θετική ενέργεια στον αγαπημένο φίλο μας ώστε να ξεπεράσει το πρόβλημα που παρουσιάστηκε και να μην ακυρωθεί αυτό το ταξίδι.(Θέλετε να το πιστέψτε τε, πιστέψτε το, δεν θέλετε νο πρόβλεμ, μας ρώτησε η DENICE τη ώρα έγινε αυτό το περιστατικό, γιατί το πράσινο φως άναψε στις 17.00 εκείνη τη στιγμή πάρθηκε η απόφαση πως το ταξίδι δεν θα αναβληθεί μιας και όλες οι εξετάσεις ήταν οκ, και τις είπαμε από τις 13.00 έως τις 17.00!!!!!!!!!! Απίστευτο κι όμως αληθινό!!!! Η ΟΚΡΑ κάνει και θαύματα τώρα; Η θετική ενέργεια που στείλαμε στον εκλεκτό μας φίλο έπιασε τόπο.)
Αργά το βράδυ κι ενώ ήμασταν καθ' οδόν προς το μικρό ταβερνείο του χωριού χτυπάει το τηλέφωνο και ο άλλος εκλεκτός μου φίλος ο σοφός Γεώργιος μ' ανακοινώνει τα ευχάριστα!!!!!! Η ομάδα των 4 φθάνει στην Αθήνα την παρασκευή το πρωί! Λίγο πριν είχε επικοινωνήσει με την Μελισσάνθη και είχε μάθει τα ευχάριστα, όταν σε λίγο επικοινώνησε μαζί μου και η κόρη μου ήμουν πια βέβαιος πως  σε λίγες μέρες θα έκλεινα στην αγκαλιά μου 4 πολυαγαπημένα μέλη από την οικογένεια  WILTON.

Φίλες και Φίλοι την αποψινή συνάντηση την έχω ονομάσει 39τη συναστρεία!!!! Απίστευτο και όμως αληθινό, αυτή η υπέροχη-μοναδική φιλία έκλεισε  φέτος τα 39 χρόνια και οδεύει φουλ για τα 5τη δεκαετία.

Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος γιατί απόψε βρίσκονται κοντά μου πρόσωπα πολύ αγαπημένα που με τον δικό σας τρόπο έχετε χαράξει το όνομά σας στην καρδιά μου με χρυσά γράμματα και είμαι πολύ τυχερός που σας συνάντησα.

Θα σταθώ ιδιαίτερα σε 5 νέους χρυσούς κρίκους που έχουν προστεθεί εδώ και κάποια χρόνια στη χρυσή αλυσίδα φιλίας, και που δεν έτυχε να είναι παρόντες σε προηγούμενες συναντήσεις μας. 

Πρόκειται για την Κορνηλία, για την Διώνη, για τον Θαλή-''Πατέρας'' για την Όλγα, και για τον Φιλοκτήτη, σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ που με την αγάπη σας και τη φιλία σας δίνετε ένα καλύτερο νόημα στη ζωή μου.

Φίλες και Φίλοι από την αποψινή συναστρεία λείπουν 5 κρίκοι,η  Δήμητρα, η Ράνια και ο Αλέκος γιατί έχουν πάει στο χωριό λόγω της γιαγιάς, ο Βασίλης και η νύφη μου η η  Ελένη, η Ελένη που αυτή την περίοδο δίνει την πιο σημαντική μάχη στη ζωή της, η Ελένη έχει κοντά της τον διασώστη γιο της και όλοι μας προσδοκούμε το καλύτερο.

Φίλες και Φίλοι στο πρόσωπο της DENISE βρήκα τη δίδυμη αδερφή μου, στο πρόσωπο του DERRICK βρήκα ένα πιστό και αληθινό φίλο, αυτοί οι ευλογημένοι φίλοι με την αγάπη τους άλλαξαν τη ζωή μου.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα λόγια μιας κοπέλας από το χωριό μου που είχε πει το 2007 ''κύριε Σπύρο αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να σας αγαπάνε πάρα πολύ, είχε δίκιο, να λοιπόν γιατί σας λέω πως με την αγάπη τους άλλαξαν τη  ζωή μου. 

Στα πρόσωπα της Χριστίνας και του Τζόναθαν απέκτησα μια κόρη ακόμα και έναν γιο.

Ευχαριστώ την Λαμπρινή που ετοίμασε υπομονετικά και με τέχνη όλα τα γευστικά εδέσματα για την αποψινή Συναστρεία, και τον επίσης εκλεκτό μου φίλο τον Παπαγιώργη που επιμελήθηκε τα μεζεδάκια της σχάρας, και τον Πεπέ για τα λίγα υπόλοιπα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω επίσης στις δυο πολύ όμορφες ανιψιές μου, την Ηρώ και την Κορνηλία που επιμελήθηκαν τη μετάφραση στα Αγγλικά.

Φίλες και Φίλοι εις υγείαν τον παραυρισκομένων, και ειδικότερα σ' αυτούς που για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν απόψε να είναι κοντά μας, και φυσικά όπως λέει και ο σοφός φίλος μου, και όχι μόνο!!!!!! 
Υ.Γ. Φίλες και Φίλοι οι στιγμές που ζήσαμε ήταν μαγικές. Σας χαιρετώ, με αγάπη και Επικούρεια διάθεση ο Επικούρειος Πέπος. 

ΗΡΩ ΚΑΙ ΛΟΛΑ

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ


ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑς

ΟΜΟΡΦΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ.

ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΣΤΡΕΙΑΣ

ΚΗΠΟΣ ΚΑΝΤΖΑ

Διώνη, Όλγα, Λόλα, Ντέρικ, Αστροτόμ, Μελισσάνθη, Τζόναθαν, Διονυσία.
Επικούρειος Πέπος και Denice τα δίδυμα!!!!

Κορνηλία, Μελισσάνθη, Όλγα, Αστροτόμ, και Τζόναθαν.
ΜΕΛΙΣΣΑΝΘΗ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΝΑ.

Ο Επικούρειος με τ' αγαπημένα του φιλαράκια
.
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΙΧΕΛΟΥΔΑΚΗ


ΤΖΟΝΑΘΑΝ, ΔΙΟΝΥΣΙΑ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΚΟΝΤΕΣΙΝΑ ΗΡΩ ΚΑΙ ΛΟΛΑ

Η ΚΟΝΤΕΣΙΝΑ ΗΡΩ

ΛΟΛΑ ΚΑΙ ΔΙΟΝΥΣΙΑ

ΛΟΛΑ, ΔΙΟΝΥΣΙΑ, ΝΤΕΡΙΚ.

Η ΛΟΛΑ ΚΑΙ Η ΔΙΟΝΥΣΙΑ
.
Φίλες και Φίλοι αυτή η φωτογραφία μιλάει από μόνη της.


οι τρεις Μούσες λίγο πριν την αναχώρηση για Σκιάθο.

Ηρούλη είσαι η πιο όμορφη Γοργόνα.

ΤΖΟΝΑΘΑΝ, ΜΕΛΙΣΣΑΝΘΗ, ΗΡΩ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ.


ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΑΝΑΧΩΡΟΥΝ ΓΙΑ ΣΚΙΑΘΟ.

Κάτι ήξερε ο Φούγγερ που την επέλεξε!!!!!!

Ευχαριστώ θεέ μου που μ' αξίωσε να ζήσω τόσο συναρπαστικές στιγμές με τους υπέροχους φίλους μας. Επικούρειος Πεπος.

ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΌ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ η πρώτη ανάρτηση είχε γίνει το 2016 την επαναφέρω σήμερα στη μνήμη του Πατέρα μου.

 

Φίλες και Φίλοι αγαπητοί Επικούρειοι και όχι μόνο, σας καλησπερίζω από το ΜκΠΓ η σημερινή ανάρτηση θα έχει αρκετές φωτογραφίες από την συνάντηση ευλογημένων φίλων. Η Μελισσάνθη μού έστειλε αρκετό υλικό το οποίο και θα δείτε πιο κάτω. Επίσης σήμερα καταγράφηκε ένα ιστορικό γεγονός, η Μνημοσύνη-Ζαν Ντ' Άρκ-Κωνσταντίνα αναχώρησε από το ΜκΠΓ και ήδη αυτή τη στιγμή βρίσκεται με τα μέλη της ΟΚΡΑ-ΛΟΓ Αθηνών  Άλκηστη και Αρκά στη Γλυφάδα. Θα γιορτάσουν φέτος τα 10 χρόνια γνωριμίας, ήταν το 2006 στην πρώτη βραδιά ποίησης που κάναμε στην Αυλή των Θαυμάτων, τότε τον ΑΥΓΟΥΣΤΟ 14/06 συναντήθηκαν για πρώτη φορά οι: Άλκηστη και Μνημοσύνη. Ο Αρκάς προϋπήρχε από το 1999 τότε που ιδρύσαμε την ΟΚΡΑ, αυτά λοιπόν τα παιδιά είναι ότι καλύτερο υπάρχει στην Ελληνική κοινωνία. Λόγω διακοπών δεν ήταν κανένα στην 39τη Συναστρεία, ελπίζω πως θα είναι στην συνάντηση της επιστροφής των ευλογημένων φίλων μας από την ΣΚΙΑΘΟ. Σας χαιρετώ και σας εύχομαι καλή δύναμη, με σεβασμό και Επικούρεια διάθεση ο Επικούρειος Πέπος.


ΗΡΩ, ΝΤΕΡΙΚ, ΚΟΡΝΗΛΙΑ 2016

ΗΡΩ, ΛΟΛΑ, ΚΟΡΝΗΛΙΑ.

ΚΟΡΗ ΜΟΥ, ΑΝΙΨΙΑ ΜΟΥ, ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ

3 ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΦΙΛΟΙ.

ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΓΟΓΟΥΛΗΣ

ΛΟΛΑ ΚΑΙ ΔΙΟΤΙΜΑ.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙΣΣΑΝΘΗ

ΛΟΛΑ, ΗΡΩ, ΚΟΡΝΗΛΙΑ, ΕΦΙΑΛΤΗΣ.

Άλκηστη, Διοτίμα, Πέπος, Θεόφραστος, Λολα.

ΔΙΟΤΙΜΑ ΚΑΙ ΑΛΚΗΣΤΗ.


ΜΕΓΑΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ.

ΚΑΝΤΖΑ 2016

ΤΑ ΤΡΙΑ ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

Ο ΠΕΠΟΣ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΛΟΛΑ

ΤΑ ΑΝΘΗ ΣΤΗ ΛΟΛΑ
«Όταν, φίλοι μου, αγαπούσα —είναι προ πολλών λεπτών —στην ιδίαν γη δεν ζούσα μετά των λοιπών θνητών. Όσοι καταλάβουν κατάλαβαν. WITH LOVE FUJI TOMO KAZU

13/02/2021 η πρώτη ανάρτηση είχε γίνει τον ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2016 αλλά την επανάφερα σήμερα για ειδικούς λόγους στη μνήμη του Πατερούλη μου.

Φίλες και Φίλοι μετά από 39 χρόνια ξανά στο ίδιο σημείο μαζί με αγαπημένα πρόσωπα για προσκύνημα στον τόπο όπου είχα την ευλογία να συναντήσω την δίδυμη αδερφή μου και τον Κράτιστο φίλο μου που εδώ και 39 χρόνια ζούμε μία μοναδική και υπέροχη φιλία. Είμαι ευγνώμων για όλα αυτά που έζησα ανάμεσα σε σημαντικούς ανθρώπους και που παράλληλα με μένα τα έζησαν και άλλα αγαπημένα πρόσωπα, στους τρεις ιδρυτές DIONYSIA, DERRICK και Επικούρειο Πέπο ήταν γραφτό να δημιουργήσουν την πιο όμορφη ιστορία φιλίας του Πλανήτη. 

Πάντων κτημάτων κράτιστον έστι φίλος σαφής και αγαθός.

ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΚΑΙ ΤΖΟΝΑΘΑΝ

ΑΡΤΕΜΙΣ, ΛΟΛΑ, ΝΤΕΡΙΚ.

ΤΖΟΝΑΘΑΝ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΔΙΟΝΥΣΙΑ.



Προσκύνημα Αρεοπαγίτου 18

ΛΟΛΑ, ΔΙΟΝΥΣΙΑ, ΝΤΕΡΙΚ, ΠΕΠΟΣ.

Προσκύνημα στ' άγια χώματα.

Συνάντηση εκεί που έγινε το ξεκίνημα.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΔΡΥΤΕΣ ΚΑΙ Η Η ΛΟΛΑ

ΔΙΟΝΥΣΙΑ, ΝΤΕΡΙΚ, ΛΟΛΑ.

ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΦΙΛΟΙ.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ Η ΑΝΙΨΙΑ ΜΟΥ.

ΦΑΡΣΑΛΙΝΗ ΜΑΡΙΑ, ΛΟΛΑ, ΝΤΕΡΙΚ.

Ο ΠΕΠΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΜΑΡΙΑ ΕΚ ΦΑΡΣΑΛΩΝ.



ΛΟΛΑ, ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΝΑ.

ΛΟΛΑ, ΤΖΟΝΑΘΑΝ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΜΑΡΙΑ ΦΑ.

Ως αποχαιρετισμός.

ΕΝΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ.

 Στο καλό φιλαράκια μου, στο καλό. Καλή αντάμωση του χρόνου για να γιορτάσουμε τα 40 χρόνια. Επικούρειος Πέπος.