Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"Στης σκέψης τα γυρίσματα μ’ έκανε να σταθώ
ιδέα περιπλάνησης σε όμορφο βουνό.
Έτσι μια μέρα το ’φερε κι εμέ να γυροφέρει
τ’ άτι το γοργοκίνητο στου Γοργογυριού τα μέρη !!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε,
καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!
-Aναζητείστε το"Ποίημα για το Γοργογύρι " στο τέλος της σελίδας.

13.10.21

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΝΤΑΚΟΥΛΑΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ - ΒΥΡΩΝΑ. Καλό Παράδεισο!! Ο πιο αγαθός - καλός χαρακτήρας πέθανε χθες και ήδη ταξιδεύει προς τη χώρα των Μακάρων. Αντίο κύριε ''καθηγητά''.

Μαγευτικό και λυπημένο Γοργογύρι 13 Οκτωβρίου 2021, φίλες και φίλοι αγαπητοί Γοργογυραίοι, και όχι μόνο σας χαιρετώ, θα μου επιτρέψετε σήμερα να σας μιλήσω για τον Αριστοτέλη Ντακούλα της Ελένης και του Θανάση - Βύρωνα. Όταν οι γονείς βρίσκονται στην τραγική θέση που βρέθηκαν σήμερα η Ελένη και ο Θανάσης - Βύρωνας να κηδεύουν το παιδί τους τι να γράψεις και τι να πεις;

Επειδή αυτό το παιδί το γνώριζα από την ημέρα που γεννήθηκε θα μου επιτρέψετε να πω λίγα λόγια γι' αυτό το άτυχο αλλά αγαθό και άκακο πλάσμα. Πριν 45 χρόνια περίπου η Ελένη σύζυγος του Θανάση - Βύρωνα έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι, η φύση εισάκουσε την παράκληση του πατέρα που ήθελε αγόρι και σε λίγους μήνες αυτό το μικρό αγοράκι το βάπτισαν και του έδωσαν το όνομα  Αριστοτέλης!! ο νεότερος, το όνομα του μέγιστου Έλληνα φιλόσοφου της αρχαιότητας και φυσικά του παππού του. Ο μικρός Αριστοτέλης απολάμβανε τη στοργή και την αγάπη των γονιών και των παππούδων του, θα έλεγα όμως πως η αγάπη των γονιών ξεπερνούσε τα όρια της ισορροπίας και άγγιζε τα όρια του υπερπροστατευτισμού, είμαι σίγουρος πως αυτοί που γνωρίζουν το ζευγάρι δεν θα διαφωνήσουν μαζί μου. Θα έλεγα μάλιστα πως αρκετοί γονείς πράττουμε το ίδιο και έχει αποδεχθεί πως αυτό είναι μέγα λάθος μας. Ας επανέλθω όμως στον Τελάκο, έτσι τον φωνάζαμε χαϊδευτικά, ο Αριστοτέλης λοιπόν πήγε στο δημοτικό σχολείο του Νέου Κόσμου και ήταν ένας αρκετά καλός μαθητής του δημοτικού. Στη συνέχεια στην ίδια περιοχή του Νέου Κόσμου συνέχισε στο γυμνάσιο και στο λύκειο.


Οι καθηγητές έλεγαν πως ήταν ένας αρκετά καλός μαθητής. Στη συνέχεια στις πανελλαδικές εξετάσεις, δέσμες τις έλεγαν τότε, δεν κατάφερε να περάσει ώστε να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα, ήθελε να γίνει καθηγητής, από τότε του έμεινε ο τίτλος του καθηγητή, έτσι τον προσφωνούσαμε, κύριε καθηγητά!! Και ο ίδιος το απολάμβανε. Όταν δε ασχολήθηκε με τους υπολογιστές και απέκτησε ειδικές γνώσεις πήρε τον τίτλο του καθηγητή με όλες τις τιμές γιατί όσες φορές είχαμε κάποιο πρόβλημα στους υπολογιστές μας τον καλούσαμε για βοήθεια. Αυτόν λοιπόν τον "καθηγητή" κηδέψαμε σήμερα στο Μαγευτικό και Πανέμορφο Γοργογύρι.

Η αιτία του θανάτου ήταν ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη πριν δύο μήνες, ίσως κάποιοι αναρωτηθούν, μα εγκεφαλικό στα 48; Κι όμως το ζήσαμε και αυτό δυστυχώς.

Στην πιο πάνω φωτογραφία είναι ο πατέρας του Τελάκου σε παλαιότερες στιγμές ευτυχίας που τώρα πια χάθηκαν για πάντα, που να την βάλουν τόση πίκρα η μάνα και ο πατέρας; Ποιο νόημα θα έχει πια η ζωή τους; Αυτές οι εξισώσεις είναι οι πιο δύσκολες για το ανθρώπινο γένος και δυστυχώς δεν υπάρχει λύση, ό,τι και να πούμε μία είναι η πραγματικότητα: στον πόνο και στον θάνατο πορευόμαστε μόνοι μας.....

ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ!!!

Ο μακαρίτης!! Αν είναι δυνατόν να λέω μακαρίτη τον Τελάκο. ο Τελάκος ήταν μία αγαθή ψυχή, αμφιβάλλω αν αυτό το πλάσμα είχε βλάψει στη ζωή του έστω και ένα κουνούπι.

Αν με ρωτήσει κάποιος για το αν άφησε κάτι θετικό ο χαμός του Αριστοτέλη όσο παράξενο και αν σας φανεί θα σας πω Ναι!!

Είναι η υπόσχεση που δώσαμε  οι: Μαριλένα, η Φωτούλα, η Αλκυόνη, ο σύζυγος της Μαριλένας, ο Γιάννης, η Σοφία (Φωφώ), ο Επικούρειος Πέπος και η γιαγιά Νίκη πως το ερχόμενο καλοκαίρι θεού θέλοντας να κάνουμε μια μάζωξη στον κήπο του Επίκουρου την οποία θα την ονομάσουμε "Συνάντηση συγγενών" γιατί είναι τραγικό να βρισκόμαστε μόνο σε κηδείες, και λέω μόνο σε κηδείες γιατί και οι γάμοι έχουν γίνει πια είδος προς εξαφάνιση. 

Στην πιο πάνω φωτογραφία είναι ο τραγικός πατέρας με τις τρεις αδερφές του, την Καλλιόπη, την Αντιγόνη και την Ανδρονίκη!!! τι ωραία Ελληνικά ονόματα που έχουν και οι τρεις αδερφές!!! Λείπει από την παρέα ο πιο μικρός αδερφός, ο Βασίλης που μας αποχαιρέτησε κι αυτός πολύ πρόωρα. Θέλω εδώ να σας εξομολογηθώ το εξής, η μητέρα των εικονιζομένων ήταν που βοήθησε την μητέρα μου να με ξεγεννήσει, ήταν αυτό που λέμε σήμερα Μαία, στα χέρια της μητέρας τους ένιωσα την πρώτη γήινη ανάσα μου. Αγαπημένα πρόσωπα σε μένα όλα τ' αδέρφια και τα παιδιά τους.

Χάρηκα που είδα μετά από πολύ καιρό αγαπημένα πρόσωπα όπως η Αλκυόνη, η Φωτούλα, και η γιαγιά Νίκη γιατί τους υπόλοιπους τους είχα δει προ διμήνου.

Φίλες και φίλοι σας εύχομαι να έχετε τύχη αγαθή και σας παρακαλώ να φροντίζετε για την υγεία σας. Κύριε "καθηγητά" παρακαλώ, όταν φθάσετε στην χώρα των Μακάρων στείλτε μου ένα μήνυμα στο Viber αν αληθεύουν αυτά που μας λένε για τον παράδεισο και την κόλαση γιατί σε όσους το έχω πει, εννοώ αυτούς που έχουν προηγηθεί από σένα, δεν έχω λάβει κανένα μήνυμα και αναρωτιέμαι γιατί; Είναι δυνατόν να μην υπάρχουν εκεί Facebook, Instagram και Viber; Εκτός και αν όλα αυτά είναι παραμύθια. 

ΥΓ. Μάνα άμα δεις μπροστά σου τον Τελάκο μην τρομάξεις, απλά τον στείλαμε για να συλλέξει πληροφορίες και να επιστρέψει.

Σας χαιρετώ με σεβασμό και Επικούρεια διάθεση ο Επικούρειος Πέπος.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ.

Όλο το κείμενο της πιο πάνω ανάρτησης το διάβασα στους γονείς του Τελάκου και έλαβα την έγκρισή τους, το μόνο που ζήτησαν ήταν να προσθέσω την πρώτη φωτογραφία, το αναφέρω αυτό για ειδικούς λόγους. Ο Νοών Νοείτω.