Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"Στης σκέψης τα γυρίσματα μ’ έκανε να σταθώ
ιδέα περιπλάνησης σε όμορφο βουνό.
Έτσι μια μέρα το ’φερε κι εμέ να γυροφέρει
τ’ άτι το γοργοκίνητο στου Γοργογυριού τα μέρη !!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε,
καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!
-Aναζητείστε το"Ποίημα για το Γοργογύρι " στο τέλος της σελίδας.

3.4.24

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ, ένας πρώην δικηγόρος που τώρα πια δεν αγορεύει στις αίθουσες των δικαστηρίων αλλά - τρόπον τινά -στους καμβάδες.

Φίλες και Φίλοι αγαπητοί φιλότεχνοι, φιλόμουσοι, και φίλοι ιδιαίτερα της ζωγραφικής καλησπέρα, σήμερα θα σας παρουσιάσω έναν δικηγόρο, συγγνώμη για την ακρίβεια πρώην δικηγόρο και νυν ζωγράφο!! Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή, τον κ. Βασίλη Χαραλαμπόπουλο τον είχα γνωρίσει ως δικηγόρο στο εξωτικό Κορωπί πριν 25 χρόνια. Κάποια στιγμή πριν λίγα χρόνια, περίπου 5 συναντηθήκαμε στο διεθνούς φήμης βιβλιοπωλείο το γνωστό στους απανταχού βιβλιόφιλους ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ, είχε έρθει να πάρει ακρυλικά χρώματα για ζωγραφική, επειδή γνώριζα πολύ καλά και την σύζυγό του την κ. Αγγελική, καλλιτεχνική φύση, τον ρώτησα αν τα χρώματα ήταν γι' αυτήν, για να είμαι ειλικρινής το θεώρησα δεδομένο πως ήταν για την κ. Αγγελική. Φανταστείτε τώρα την έκπληξή μου όταν μου είπε πως είναι γι' αυτόν και πως τώρα πια ως συνταξιούχος -τέρμα η δικηγορία- ασχολείται με την ζωγραφική και είχε ήδη ζωγραφίσει, αρκετούς πίνακες! Επειδή γνώριζε πως είμαι εραστής της ζωγραφικής μού έδειξε εικόνες από κάποια έργα που είχε στο κινητό του. 

Η πρώτη κουβέντα που του είπα όταν αντίκρισα τους πίνακες ήταν η εξής: Κύριε Βασίλη πλάκα μου κάνετε; έχετε ζωγραφίσει εσείς αυτά τα αριστουργήματα; Είχα μπροστά μου έργα ενός φτασμένου καλλιτέχνη, μου εξήγησε πως όταν βγήκε στη σύνταξη έπρεπε να βρει έναν δημιουργικό τρόπο να διαχειριστεί τον χρόνο του, σ' εκείνες τις δύσκολες στιγμές τον επισκέφθηκε η Μούσα της μνήμης για να του θυμίσει πως πριν 40 χρόνια περίπου είχε ζωγραφίσει κάποια έργα που άρεσαν πάρα πολύ σε όσους τα είχαν δει. Τον παρότρυνε να κοιτάξει μέσα του και να ανελκύσει εκείνο το ταλέντο που περίμενε πως και πως να βγει ξανά στην επιφάνεια. Η προτροπή της Μούσας του άρεσε, ήταν έτοιμος από καιρό που θα έλεγε και ο ποιητής, την επόμενη μέρα ανακοίνωσε στους οικείους του την μεγάλη του απόφαση. 

Η σύζυγος και τα παιδιά του τον ενθάρρυναν και σιγά σιγά ο ζωγράφος πια, αντί να αγορεύει στις δικαστικές αίθουσες, άπλωνε το ταλέντο του στους καμβάδες, κάπως έτσι άρχισαν να έρχονται οι εκθέσεις κι εγώ μαζί με τον κριτικό της τέχνης τον Αρκά [Κονταξή Παναγιώτη] παραβρεθήκαμε στην έκθεση που έγινε στην αίθουσα ART16 στον Κεραμεικό. Από αυτή την έκθεση σας παρουσιάζω κάποια έργα του κ. Χαραλαμπόπουλου και κάποια άλλα των υπολοίπων καλλιτεχνών που παρουσίασαν κι αυτοί τα έργα τους. Ακολουθεί το βιογραφικό του καλλιτέχνη. Υ.Γ. Συγκινητική ήταν η παρουσία του γιου της κ. Παπακώστα ο οποίος παρουσίασε 3 έργα του, Κωνσταντίνε καλή τύχη.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

«Η αγάπη για τη δημιουργία ενός έργου δεν είναι το μόνο συναίσθημα που μου γεννιέται από την ενασχόλησή μου με τη ζωγραφική.  Προσμονή για το τελικό αποτέλεσμα, αγωνία για την ικανοποιητική ολοκλήρωση, λαχτάρα να δώσω πνοή στο άψυχο, να μεταπλάσω το χρώμα σε λαμπρό ελληνικό φως, το πρόσωπο σε συναίσθημα, την εικόνα σε μήνυμα και αίσθηση.», Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε το 1953 στη Βουλιαγμένη Ηλείας. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου καθώς και της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Από το 1980 και για σαράντα δύο (42) χρόνια, υπηρέτησε την μαχόμενη δικηγορία, με γραφεία στην Αθήνα και στο Κορωπί, όπου διαμένει μόνιμα από το 1987 μετά τον γάμο του με την Αγγελική Γκίκα.

Από τα γυμνασιακά του χρόνια είχε το μεράκι της ζωγραφικής, με την οποία ασχολήθηκε περιστασιακά. Η ενασχόλησή του όμως με τη δικηγορία, του στέρησε τη χαρά να εξελίξει την εφηβική του αγάπη για τη ζωγραφική.  Μετά τη συνταξιοδότησή του, ανασύρθηκε στην επιφάνεια η αγάπη του αυτή, και σήμερα, η ικανοποίηση και η συναισθηματική πληρότητα της ενασχόλησης του, αποτυπώνονται στην  εμφάνιση των πρώτων του έργων που έχει την τιμή να μας παρουσιάσει.

Β. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

Β. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

Β. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

Β. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

Β. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

Β.ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΡΚΑΣ

ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΠΕΠΟΣ







ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΠΕΠΟΣ. ΕΡΡΩΣΘΕ.