Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"Στης σκέψης τα γυρίσματα μ’ έκανε να σταθώ
ιδέα περιπλάνησης σε όμορφο βουνό.
Έτσι μια μέρα το ’φερε κι εμέ να γυροφέρει
τ’ άτι το γοργοκίνητο στου Γοργογυριού τα μέρη !!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε,
καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!
-Aναζητείστε το"Ποίημα για το Γοργογύρι " στο τέλος της σελίδας.

22.1.16

Αγαπητέ Φιλοκτήτη Χρόνια Καλά! Είθε ο Θεός να σ' αξιώσει να καμαρώνεις τα εγγονάκια σου για πολλά ακόμα χρόνια.

22/01/2016 Ευχάριστα και Δυσάρεστα!!!!!!!!!!!!!
Φίλες και Φίλοι αγαπητοί επισκέπτες αυτού του ιστολογίου σας καλησπερίζω και σας παρακαλώ να προσέχετε τα μάτια σας σαν τα μάτια σας!!!!!!! Θα ξεκινήσω τη σημερινή ανάρτηση από την ευχάριστη έκπληξη που ετοιμάσαμε -ως ΟΚΡΑ πάντα!!!- στον εξαίρετο φίλο μας που τελευταία ακούει στο πολύ ωραίο και πολύ Ελληνικό όνομα ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ B'oο α-σοφός Γεώργιος ο γραφειοκράτης της παρέας ο οποίος έχει στα κιτάπια του όλα τα στοιχεία  των μελών, που σημαίνει πως γνωρίζει το πότε γεννήθηκε το κάθε μέλος, γνώριζε φυσικά και την ημερομηνία που ο Φιλοκτήτης θα άφηνε πίσω του το 69το έτος και θα πήδαγε στο 70το!!!!!! αυτό θα συμβεί κανονικά αύριο αλλά επειδή αυτό δεν βόλευε αποφασίσαμε να τον γιορτάσουμε σήμερα. Ο α-σοφός Γεώργιος ως πρώην αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων έδωσε εντολή στον υφιστάμενό του υπαξιωματικό Επικούρειο Πέπο ο οποίος ως εκτελεστικός βραχίονας της ΟΚΡΑ ανέλαβε να υλοποίηση το όλο concept που έλεγαν και οι αρχαίοι!!!!!!!!!! 


Ο Επικούρειος Πέπος επικοινώνησε με κάποιους κοινούς φίλους και με την μικρή κόρη του Φιλοκτήτη την Μαριάννα η οποία ανταποκρίθηκε αμέσως και υιοθέτησε την πρότασή μας που ήταν η εξής. Η Μαριάννα όταν θα έφθανε στο Μουσείο Ακρόπολης, εκεί ήταν το ραντεβού μας, θα περίμενε στην είσοδο του καφέ έως ότου την καλέσω εγώ να έρθει κοντά μας, Εντωμεταξύ εγώ είχα πάει πολύ πιο νωρίς για να μιλήσω με τον υπεύθυνο του Μουσείου ώστε να μας επιτρέψει ν' ανάψουμε το κεράκι στην πάστα τούρτα, για όσους δεν το γνωρίζουν αυτό απαγορεύεται στον χώρο του Μουσείου, και για να βρούμε κάποιο τραπέζι κοντά στην τζαμαρία για να μπορούμε να βλέπουμε τον Παρθενώνα γιατί όπως θα διαβάσετε και πιο κάτω εκεί ήταν όλο το μυστικό της επιτυχίας μας. Όταν λοιπόν θα ήμασταν όλοι οι άλλοι παρόντες θα ζητούσα εγώ, ο Επίκουρος, να κλείσουν τα μάτια τους για δυο λεπτά οι: ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ, ΑΡΚΑΣ, ΠΑΤΕΡ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΣΟΦΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ και όταν θα τα άνοιγαν να περιέγραφαν ποια ήταν η πρώτη εικόνα που θ' αντίκριζαν για να δούμε αν όλοι έβλεπαν την ίδια εικόνα, τους είπα τάχαμου πως αυτό είναι ένα τεστ για την όραση που εφαρμόζει ο κορυφαίος οφθαλμίατρος ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΑΦΕΊΡΗΣ οι φίλοι μου το πίστεψαν και όταν τους το ζήτησα χωρίς ζαβολιές έκλεισαν τα μάτια τους. 

Εγώ με την βοήθεια της καταληκτικής Ελένης του Μουσείου είχαμε ετοιμάσει την πάστα-τούρτα με το κεράκι πάνω που είχε φέρει η Μαριάννα, κάλεσα την Μαριάννα να πάρει την πάστα-τούρτα από την Ελένη του Μουσείου -ΕΛΕΝΗ Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΡΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ- και μαζί πήγαμε στο τραπέζι όπου τα παλικάρια είχαν ακόμα κλειστά τα μάτια τους κάθισε η Μαριάννα απέναντι από τον πατέρα της με πλάτη προς τον ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ βάλαμε την πάστα-τούρτα προς την πλευρά του ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ ανάψαμε το κεράκι και αμέσως μετά τους ζήτησα ν' ανοίξουν τα μάτια τους και ταυτόχρονα αρχίσαμε το τραγουδάκι των γενεθλίων!!!!!!!!!!!!! Το τι ακολούθησε το αφήνω σε σας, δώστε στη φαντασία σας φτερά και αφήστε την να σας περιγράψει την έκπληξη του φίλο μας του Φιλοκτήτη. 
Στη συνέχεια για περίπου ένα τρίωρο είχαμε μια καταπληκτική κουβέντα για πολλά και διάφορα. Κάπως έτσι τελείωσε το μισό της ημέρας δηλαδή το χαρούμενο κομμάτι γιατί η συνέχεια έκρυβε για τον Εποκούρειο Πέπο δυσάρεστα νέα.
Φιλοκτήτη Χρόνια Καλά και Καλή Υγεία από καρδιάς, με αγάπη ο Επικούρειος Πέπος. Αριστερά μια πολύ ωραία εικόνα όπου η κόρη συνομιλεί με τον πατέρα της που ειρήσθω εν παρόδω να σας πώ είναι ο άνθρωπος που ενσαρκώνει την έννοια του εθελοντισμού. Επίσης να ευχαριστήσω τον Αρκά που είχε την καλοσύνη να παραυρεθεί σ' αυτή τη συνάντηση ως εκπρόσωπος της νέας γεννιάς, και φυσικά τους δυο Γιώργηδες. Ντόμους Αρίγκατο φίλοι μου. Υ.Γ. κ. Μαίρη πολύ θα ήθελα να ήσασταν κι εσείς εκεί, ο Mr Alex δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω Καλειδοσκοπίου.
ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΝΤΩΝΗ ΖΑΦΕΙΡΗ.
Κατά της 17.30 ο γιατρός μέτρησε τη πίεση του ματιού μου και την βρήκε στα ύψη 40!!!!!!!!!! με ανώτερο όριο το 21!! σχεδόν νταμπλ σκορ που λένε και στο Μπάσκετ, και παρ' ό,τι εδώ και δέκα μέρες έριχνα τρία κολλύρια, δυστυχώς το γλαύκωμα ήταν προ των πυλών. Όλα τώρα θα παιχτούν την ερχόμενη Δευτέρα και τον λόγο θα έχει πια η κ. Χρύσα Τερζίδου που είναι η πλέον ειδική για το γλαύκωμα. Ελπίζω το κακό να σταματήσει στο ένα μάτι ώστε να μπορέσω να δω την αγαπημένη μου κόρη νύφη, τις αγαπημένες μου ανιψιές νύφες, τ' αγαπημένα μου ανίψια γαμπρούς και φυσικά κάποια από τα μέλη της ΛΟΓ και της ΟΚΡΑ, και κυρίων να συνεχίσω τη ζωγραφική. Ελπίζω αυτό να μην είναι το τελευταίο άρθρο για ανάρτηση γιατί δεν σας κρύβω πως απόψε έκανα μεγάλη προσπάθεια για να γράψω όλα αυτά, η κατάσταση επιδεινώθηκε αρκετά και με ταλαιπώρησε πάρα πολύ. Φίλες και Φίλοι μη ξεχνάτε όσοι είσαστε πάνω από 40 να ελέγχετε την πίεση των ματιών σας. Με σεβασμό και Επικούρεια -ειδικά τώρα- διάθεση ο Επικούρειος Πέπος.