Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"Στης σκέψης τα γυρίσματα μ’ έκανε να σταθώ
ιδέα περιπλάνησης σε όμορφο βουνό.
Έτσι μια μέρα το ’φερε κι εμέ να γυροφέρει
τ’ άτι το γοργοκίνητο στου Γοργογυριού τα μέρη !!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε,
καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!
-Aναζητείστε το"Ποίημα για το Γοργογύρι " στο τέλος της σελίδας.

7.6.17

Γίνε κι εσύ αιμοδότης αν μπορείς..... Διαβάστε την συγκινητική ιστορία ενος εθελοντή αιμοδότη.

Φίλες και Φίλοι αγαπητοί συναιμοδότες-αιμοδότες και οικονομικοί αιμοδότες σας καλησπερίζω. Σήμερα το απόγευμα, 06/06/17 είχα τη χαρά και την τιμή να παραστώ, ως απλό μέλος, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου αιμοδοσίας, από αυτή τη συνάντηση θα σας μεταφέρω μερικά από τα συναισθήματά μου. Πριν αναφερθώ -επιδερμικά- στα πεπραγμένα της συνάντησης επιτρέψτε μου να σας διηγηθώ μια συγκινητική -αληθινή ιστορία- ενός εθελοντή αιμοδότη που θα πρέπει να μας ευαισθητοποιήσει όλους μας και να μας κάνει έμπρακτα πια να αποδείξουμε πως το φιλότιμο συνεχίζει να υπάρχει στην Ελληνική ψυχή.

Πριν λίγες μέρες επικοινώνησα με τον φίλο μου Βαϊο  Π...........  προκειμένου να τον συμβουλευθώ, ως αιμοδότης που είναι, και ως μέλος του συλλόγου,  για τις ενέργειες που θα έπρεπε να γίνουν από τη νέα διοίκηση  ώστε να ευαισθητοποιήσουμε-αυξήσουμε τους εθελοντές αιμοδότες, και παράλληλα να αναζητήσουμε οικονομικούς αιμοδότες ώστε να μπορεί ο σύλλογος π.χ. να προβαίνει  στη διοργάνωση κάποιον εκδηλώσεων προς όφελος των αιμοδοτών μιας και τα έσοδα του συλλόγου, τα οποία προέρχονται από την ετήσια συνδρομή των μελών είναι ελάχιστα. Ιδέες και προτάσεις προς όφελος του συλλόγου φρονώ πως θα πρέπει να κάνουμε όλοι μας. Με αφορμή λοιπόν αυτή την κουβέντα μου διηγήθηκε ο φίλος μου το πως ο ίδιος έγινε εθελοντής. Αρχικά με ρώτησε αν θυμόμουν το πως, όταν δε μου είπε πως εγώ ήμουν αυτός που είχα εμπλακεί θετικά σ' αυτή την υπόθεση προβληματίστηκα πάρα πολύ με τη μνήμη μου!!!! γιατί δεν θυμόμουν καθόλου το περιστατικό.
Πριν 13 χρόνια περίπου μια νεαρή κοπέλα φίλη του Βα'ί'ου χρειάστηκε να χειρουργηθεί επειγόντως, το αίμα που χρειαζόταν ήταν αρκετό, οι φίλοι και συγγενείς δεν επαρκούσαν, ο Βα'ί'ος απευθύνθηκε και σε μένα, παράλληλα του είπα να απευθυνθεί και στον κ. Κράλλη τον πρόεδρο και ιδρυτή του συλλόγου αιμοδοσίας Κορωπίου. Χάρη και στην φιάλη που δόθηκε από τον σύλλογο συγκεντρώθηκαν οι απαραίτητες φιάλες. Αυτή η περιπέτεια, και η προσφορά της φιάλης εκ μέρους του συλλόγου ήταν το καμπανάκι που χτύπησε έντονα και ευαισθητοποίησε τον Βα'ί'ο ώστε να γίνει εθελοντής αιμοδότης. Από τότε ανελλιπώς όλα αυτά τα χρόνια ο Βα'ί'ος είναι πάντα παρόν σε όλες τις αιμοδοσίες.
Αγαπητή/έ φίλη/ε όταν διαβάσεις αυτή τη μικρή ιστορία σκέψου πως ο καθένας από μας θα μπορούσε να βρεθεί στη θέση του. Μακάρι να μην υπάρξει ποτέ κάποιος από μας, η κάποιο συγγενικό-φιλικό πρόσωπο που θα χρειαστεί αίμα, επειδή όμως η πραγματικότητα λέει άλλα, εμείς τι θα κάνουμε; Θα παραμείνουμε επιμηθείς, ή προμηθείς;
Γίνε κι εσύ αιμοδότης, αν μπορείς.
Αγαπητοί μου Φίλες και Φίλοι αν η αληθινή ιστορία του Βα'ί'ου σας άγγιξε, η σας ταρακούνησε, η σας έκανε να ενεργοποιήσετε το φιλότιμο και την ευαισθησία σας αύριο κιόλας αποφασίστε να γίνετε αιμοδότης, εις ό,τι αφορά τους φίλους που διαμένουν στο Κορωπί ο σύλλογος αιμοδοσίας ''Ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ'' με την πρόεδρό της την κ. Αντιγόνη Διακάκη και τα μέλη είναι πάντα πρόθυμοι να σας υποδεχθούν και να σας λύσουν τις όποιες απορίες έχετε.
Ας έρθω τώρα στην συνάντηση. Φίλες και Φίλοι υποκλίνομαι στην ανθρωπιά αυτών των ανθρώπων που αφιερώνουν τον πολύτιμο χρόνο από τη ζωή τους προκειμένου να οργανώσουν και να διεκπεραιώσουν την υπόθεση αιμοδοσίας. Ειδικά στους αιμοδότες, υποκλίνομαι διπλά γιατί με το αίμα τους χαρίζουν ζωές, τι λόγια θα πρέπει να βρει ένας ποιητής για να περιγράψει το μεγαλείο αυτών των ανθρώπων; Αγαπητοί αιμοδότες σας λέω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας. Στη συνάντηση έγιναν πάρα πολλές και καλές προτάσεις τις οποίες θα επεξεργαστούν τα μέλη του συλλόγου και σύντομα θα τις ανακοινώσουν στα μέλη και στους αιμοδότες. Εννοείτε πως στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν οι αιμοδότες, οι παρόντες και οι μελλοντικοί.
Φίλες και Φίλοι όσοι από σας διαβάσετε αυτό το κείμενο μιλήστε στους συγγενείς σας και στους φίλους σας, παρακινήστε τους να γίνουν αιμοδότες, όσοι δε δεν μπορούν για τον α' η τον β' λόγο να γίνουν αιμοδότες μπορούν να γίνουν οικονομικοί αιμοδότες πληρώνοντας μια μικρή συνδρομή, η ακόμα καλύτερα μπορείτε να γίνετε και χορηγοί.
Γίνε κι εσύ αιμοδότης αν μπορείς, ειλικρινά θα το χαρείς.
Σας χαιρετώ, με σεβασμό και θαυμασμό για τους αιμοδότες ο Επικούρειος Πέπος.