Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"Στης σκέψης τα γυρίσματα μ’ έκανε να σταθώ
ιδέα περιπλάνησης σε όμορφο βουνό.
Έτσι μια μέρα το ’φερε κι εμέ να γυροφέρει
τ’ άτι το γοργοκίνητο στου Γοργογυριού τα μέρη !!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε,
καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!
-Aναζητείστε το"Ποίημα για το Γοργογύρι " στο τέλος της σελίδας.

4.4.21

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ 1987 -- 2021 Ο πρώην αρχηγός της ομάδας 0.ΚΡ.Α. [έτος ιδρύσεως 1999] μας αποχαιρέτησε με ανορθόδοξο τρόπο το Σάββατο 03/04/21 ανήκε κι αυτός στους νέους της χαμένης γενιάς.

Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ Ο.ΚΡ.Α. ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΜΑΖΊ ΜΑΣ...  ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΡΧΗΓΕ... Η Ο.ΚΡ.Α. ΠΕΝΘΕΙ.


Φίλες και φίλοι καλησπέρα, αν η σημερινή μέρα ήταν την ημέρα της πρωταπριλιάς θα έλεγα στον αγαπητό μου φίλο τον Βάιο πως το αστείο ήταν πολύ κακόγουστο, δυστυχώς όμως δεν είναι πρωταπριλιά και ως εκ τούτου τα νέα του φίλου μου ήταν τραγικά. Ας πάρω όμως τα πράγματα από την αρχή, κατά τις 10:00 δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον Βάιο τον ισόβιο χορηγό της Ο.ΚΡ.Α. όπου, άκουσον! άκουσον! άρχισε να μου λέει πως κάποιος γνωστός πελάτης που ήταν εκεί πριν λίγο του είπε πως ένας φίλος του γιού του περίπου 35 ετών μας αποχαιρέτησε με ανορθόδοξο τρόπο!!! [Κορωπί.] Όταν μάλιστα αυτός ο άνθρωπος περιέγραψε τον φίλο του γιού του και το που έμεινε, ο Βάιος έπεσε από τα σύννεφα.... Όταν κατάλαβε πως επρόκειτο για τον ΣΤΕΛΙΟ ΠΕΤΡΑΚΗ το μυαλό του πήγε αυτόματα σε μένα γιατί γνώριζε τη σχέση που είχα με τον Στελάκη, ήταν σειρά δική μου να πέσω από τα σύννεφα όταν ο Βάιος μου ξεφούρνισε τα τραγικά μαντάτα. Αρχικά το θεώρησα αδιανόητο γιατί όταν μιλάμε για ΣΤΕΛΙΟ ΠΕΤΡΑΚΗ μιλάμε για κάτι ξεχωριστό, αρκεί να σας πω πως αν υποθέσουμε πως από έναν πυρηνικό πόλεμο θα είχε επιζήσει μόνο ένα άτομο αυτός θα ήταν ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ.


Γι αυτό άλλωστε όταν υπηρετούσε ως αξιωματικός στις ειδικές δυνάμεις ήταν ο πρώτος και καλύτερος, όλα τα παιδιά της Ο.ΚΡ.Α. κατά την διάρκεια των αγώνων τον αποκαλούσαμε ''μαντρόσκυλο'' όπως το μαντρόσκυλο φυλάει το κοπάδι έτσι και ο Στέλιος Πετράκης ως αρχηγός της ομάδας θεωρούσε υποχρέωσή του να δίνει την ψυχή του για την ομάδα και για τα φιλαράκια του τους συμπαίχτες του. Παρ' ό,τι ο Βάιος ήταν σχεδόν σίγουρος, εγώ δεν μπορούσα να δεχθώ πως αυτός ο σκληροτράχηλος μαχητής θα έφθανε ποτέ στο σημείο να δώσει τέλος στη ζωή του. Εδώ ας μου επιτρέψετε να σας πω το εξής, ο εγκλεισμός και η ανεργία που βιώνουν οι νέοι, και όχι μόνο οι νέοι, έχει τραγικές συνέπειες στον ψυχισμό τους και δυστυχώς ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα, αν δεν γίνει κάτι σύντομα, πολύ σύντομα εννοώ, η κατάσταση θα ξεφύγει εντελώς. Πόσα νέα παιδιά δεν έχουν καν εισόδημα; πόσα νέα παιδιά είχαν ξεκινήσει να κάνουν όνειρα και ξαφνικά γκρεμίστηκαν όλα και έχουν μείνει μετέωρα; πόσα νέα παιδιά νιώθουν πως έχουν χάσει την αξιοπρέπειά τους επειδή αναγκάζονται να ζουν με δανικά; πόσα νέα παιδιά βλέπουν πως δεν υπάρχει μέλλον γι αυτούς και φτάνουν στο σημείο να κάνουν μαύρες σκέψεις και κάποιοι να περάσουν την κόκκινη γραμμή;

Όπως σας είπα με το που μου είπε ο Βάιος τα κακά μαντάτα από το κινητό μου κάλεσα τον Στέλιο, όταν πήρα απάντηση στην κλήση η καρδιά μου πήγε στη θέση της... Δυστυχώς αυτό δεν κράτησε πολύ γιατί στην άλλη άκρη άκουσα τη φωνή μιας κοπέλας που μου είπε: κύριε Σπύρο η Σοφία είμαι!! Στο άκουσμα της φωνής της πάγωσα... όταν την ρώτησα πως και απάντησε αυτή στο τηλέφωνο, μου είπε αυτό που δεν ήθελα και δεν περίμενα ν' ακούσω, κύριε Σπύρο ο Στέλιος μας αποχαιρέτησε!!! χθες το πρωί έβαλε τέλος στη ζωή του, το τελευταίο διάστημα είχε κλειστεί πολύ στον εαυτό του, ο εγκλεισμός, η ανεργία, το ζοφερό μέλλον, το οικονομικό τον είχαν καταβάλει ψυχολογικά, όπως κι εσείς γνωρίζετε ο Στέλιος ήταν πολύ περήφανος και αξιοπρεπής και όλη αυτή η κατάσταση του είχε ρίξει το ηθικό στα τάρταρα. Φίλες και φίλοι αυτό το παιδάκι το είχα γνωρίσει όταν ήταν 11 χρονών, τον αγαπούσαμε όλοι στην Ο.ΚΡ.Α. γιατί ήταν εκτός των άλλων και πολύ μπεσαλής, με τιμούσε με την φιλία του όλα αυτά τα χρόνια, και ήμουν υπερήφανος γι αυτόν γιατί ήταν μαχητής, καλό παιδί, καλός φίλος και κυρίως ήταν ένα νέο παιδί, ήταν μόνο 34!! καταλαβαίνετε σε τι ψυχολογική κατάσταση βρίσκομαι σήμερα κι εγώ. Κυρία Θεανώ, Σοφία, Κώστα συλλυπητήρια!! εύχομαι να μπορέσετε να βρείτε μέσα σας εκείνες τις δυνάμεις που θα σας βοηθήσουν να συνεχίσετε. Με όλα τα παιδιά της Ο.ΚΡ.Α. που μίλησα σήμερα, όλοι τον θυμούνται με τις περιγραφές που έχω κάνει πιο πάνω. Αγαπημένε φίλε ΣΤΕΛΙΟ ΠΕΤΡΑΚΗ σ' ευχαριστούμε για τις όμορφες στιγμές που μας χάρισες στο παρελθόν και για την αφοσίωσή σου στα ιδανικά της φιλίας, της ομάδας και του εμείς. Δεν γνωρίζω τι ήταν αυτό που σε οδήγησε σ' αυτή την πράξη και μακάρι να μπορούσα να σε αποτρέψω γιατί ρε φίλε δεν μας είχες συνηθίσει σε τέτοιες συμπεριφορές, θα σεβαστώ την απόφασή σου και θα σε θυμάμαι πάντα μ' εκείνες τις παλιές καλές μνήμες. Ούτε κατά διάνοια δεν φανταζόμουν πως θα έκανα ποτέ μια τέτοια ανάρτηση σαν την σημερινή. Καλό ταξίδι φίλε στη μνήμη όλων εκείνων που σ' αγάπησαν. Τα συλλυπητήρια στην οικογένεια εκφράζουν αρκετοί φίλοι του Στελάκη που μίλησα σήμερα μαζί τους.

ΤΡΙΤΗ 16:30 στο β' νεκροταφείο Κορωπίου ο αποχαιρετισμός στο φιλαράκι μας τον Στέλιο Πετράκη.

Επικούρειος Πέπος.