Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"The marvel nowhere is not,
despite it circulates in
the veins of the pesrson!!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε, καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε
μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες
! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!

-Χτυπήστε στην ΑΥΛΟΠΟΡΤΑ να σας υποδεχτούμε!
-Aναζητείστε το"Ποίημα του μήνα" στο τέλος της σελίδας.

22.9.16

Μνήμες, Μνήμες, Μνήμες και όχι Λήθη και Μνημοσύνη. Οικογένεια Ιωάννη Γκοβίνα.

ΓΟΡΓΟΓΥΡΙ BEACH 22/09/2016 ώρα 10.55 Τελευταία μέρα παραμονής, αύριο το καραβάνι αναχωρεί για τη έδρα του. Το ραδιόφωνο παίζει το Imagin του Λένον, η εκφωνήτρια μιλάει για την απεργία των καθηγητών επειδή ο απίστευτος υπουργός παιδείας θέλει να καταργήσει τα Αρχαία Ελληνικά, και τα Λατινικά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Έχουν δίκιο που λένε πως αυτή η κυβέρνηση είναι για τα μπάζα. Κυρίως τα μέλη της είναι πάρα πολύ επικίνδυνοι για την Ελλάδα. Σήμερα έχουμε φθινοπωρινή ισημερία, επί της ουσίας από σήμερα ξεκινάει το φθινόπωρο. Θα συνεχίσω σήμερα ξανά με παρουσίαση παλιών φωτογραφιών. Θα σας παρουσιάσω τα μέλη, και όχι μόνο της οικογένειας των κ. κ.  Ιωάννη και Ελένης Γκοβίνα.
Ειδικότερα έχω την τιμή να σας παρουσιάσω δυο εξέχουσες προσωπικότητες της Γοργογυραίϊκης κοινωνίας. Πρόκειται για τον μέγιστο καλλιτέχνη Πλάτωνα-Κωστάκη-Γκοτζιό Γκοβίνα και τον μεγαλοδιευθυντή-μαγαλοστέλεχος της ΔΕΗ Αλκιβιάδη Γκοβίνα. Θα ξεκινήσω από τον καλλιτέχνη ο οποίος μπορεί μεν να μην είναι γνωστός στους μουσικούς κύκλους της Βιέννης, αλλά στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων δεν ξεκινάει πανηγύρι και γάμος χωρίς την παρουσία του Γκοτζιό. Είναι η πιο ακριβοπληρωμένη φίρμα της περιοχής. Χαλάλι του όμως γιατί το αξίζει. Αυτός ο καλλιτέχνης ο οποίος είναι το καμάρι του χωριού, βγάζει επίσης ασπροπρόσωπο το Γοργογύρι στον ετήσιο διαγωνισμό μπιρίμπας. Στο ξεκίνημα της καριέρας του, τότε που σπούδαζε μουσικολογία στην Αθήνα, είχε μαθητεύσει για ένα διάστημά στο PEPOS SCOOL OF DELICATESSEN κοντά στον Επικούρειο Πέπο. Από τότε φαινόταν πως το παλικάρι θα γινόταν μεγάλος μουσικός, γιατί πάντα έπαιζε στο μπουζούκι το τραγούδι του ζαμπέτα, ''ο πιο καλός ο μαθητής''. Εννοείται πως κοντά στον Επικούρειο Πέπο έμαθε κι άλλα πράγματα. Έφθασε μάλιστα στο σημείο να επισκιάσει, πολύ νωρίς τον άλλο μεγάλο μουσικό του χωριού, που έπαιζε βιολί.
Η αμοιβή του είναι πάντα υψηλή γιατί παράλληλα με το όργανο προσφέρει και θέαμα, πρόσφατα στον γάμο του Μίχου έδωσε ρεσιτάλ χορού. Χόρεψε ένα καταπληκτικό τσιφτετέλι που άφησε άναυδο το γυναικείο φύλλο, ειρήσθω εν παρόδω να πώ πως το γυναικείο φύλλο του έχει ιδιαίτερη αδυναμία.
Παρ' ό,τι έχει δεχθεί πάααααρα πολλές προτάσεις από το εξωτερικό, π.χ. τη Λωζάνη, αυτός ταξίδεψε μόνο μέχρι την Κοζάνη.
Επίσης όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες για κάποιο διάστημα ήταν μαθητής του Τσού Τσι Γιεν στις πολεμικές τέχνες, μην τον βλέπετε που σήμερα έχει γίνει τεράστιος, κάποτε ήταν μανεκέν και με μυώδες σώμα. 
Η δεύτερη εξέχουσα προσωπικότητα είναι το μεγαλοστέλεχος της ΔΕΗ ο κ. Αλκιβιάδης Γκοβίνας.
Μετά από πολύχρονες σπουδές στην μηχανολογία και στην ηλεκτρολογία, και με ένα μεταπτυχιακό κοντά στον καθηγητή Γεωργουλιό, αποδέχθηκε την πρόταση που του έκανε η ΔΕΗ προκειμένου να ενταχθεί στα στελέχη της διοίκησης.
Από τότε που ο κ. Αλκιβιάδης έγινε στέλεχος της ΔΕΗ το Γοργογύρι δεν είχε ποτέ διακοπή ρεύματος, αυτό φυσικά οφείλεται στον μεγαλοδιευθυντή. Έχουν και μία αδερφή που τελευταία ασχολείται με την Γεωπονία. Επίσης ανάμεσα στις πολλές φωτογραφίες θα δείτε και συγγενικά τους πρόσωπα. Μ' αυτά τα ολίγα σας χαιρετώ. Με σεβασμό και Επικούρεια διάθεση ο Επικούρειος Πέπος.
Ο καλλιτέχνης στα πρώτα του βήματα, από το μπουζούκι ξεκίνησε στην κιθάρα κατέληξε.
Ο Έλληνας Τσακυ Τσαν!!!!!!! Ο Σαμουράϊ Γκοτζιό.
Ο μηχανολόγος Αλκιβιάδης.
Το μεγαλοστέλεχος της ΔΕΗ με την αδερφή του.
Ο μελοντικός διευθυντής με τσιγαράκι;
Η θεία Ελένη με την κόρη της την Φωτεινή, και;
Χριστίνα, Φωτεινή, Χρήστος, Ηλίας.
Ο Γκοτζιό με το άρμα του ώς αξιωματικός.
Ο Καλλιτέχνης με;
Ο Καλλιτέχνης με μουστακάκι ψεύτικο;
Βασίλης και καλλιτέχνης.
Ο Καλλιτέχνης ως γλυψιματίας στο στράτευμα.
Ειρήνη και Βούλα;
Στη μέση ο Γκοτζιό.
Γαρίφαλο στ' αυτί και πονηριά στο μάτι! Κωστάκης και Φωτεινή.

Παιδιά το νού σας σημαδεύει ο Γκοτζιό.
Γιάννης, Χρήστος, Καλλιτέχνης, και Διευθυντής.
 Αγοράστε τα c.d. που κυκλοφορούν με τις συμμετοχές του καλλιτέχνη σε διάφορα φεστιβάλ ποιοτικής μουσικής. Πρόσφατα ο Επικούρειος Πέπος ανακάλυψε πως εκτός των άλλων ο καλλιτέχνης είναι και Καπετάν Βαρκάκιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: