Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"The marvel nowhere is not,
despite it circulates in
the veins of the pesrson!!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε, καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε
μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες
! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!

-Χτυπήστε στην ΑΥΛΟΠΟΡΤΑ να σας υποδεχτούμε!
-Aναζητείστε το"Ποίημα του μήνα" στο τέλος της σελίδας.

15.12.16

Οι δέκα πιο διάσημοι πίνακες στην ιστορία αφιέρωμα στην Διοτίμα, στην Άλκηστη, στην Ναυσικά, στην Άρτεμη, στον Πυθαγόρα, στον Αρκά, στον Αλέξανδρο στην Κορνηλία, και στην Καλλιρρόη.

Δεκάδες ειδικοί μαζεύτηκαν και ψήφισαν ώστε να αναδείξουν τους 10 σπουδαιότερους πίνακες στην ιστορία.  Η ζωγραφική ήταν από τα πρώτα πράγματα που έκανε το ανθρώπινο γένος. Από τα πρωτόγονα σχέδια στους βράχους μιας σπηλιάς μέχρι τα αριστουργήματα της αναγέννησης και των τελευταίων αιώνων, η ζωγραφική εξελίχθηκε σε μια σπάνια και μοναδική τέχνη.

10. Η Γέννηση τη Αφροδίτης


Το αριστούργημα του Σάντρο Μποτιτσέλι ολοκληρώθηκε το 1846 και φιλοξενείται στην διάσημη πινακοθήκη Ουφίτσι της Φλωρεντίας.
9. Το πορτρέτο της κυρίας Ρεκαμιέ


Η εν λόγω μαντάμ ήταν διάσημη στους κοσμικούς κύκλους των Παρισίων στια αρχές του 19ου αιώνα. Ο ζωγράφος Ζακ Λουί Νταβίντ ξεκίνησε να την απεικονίζει το 1800 και όταν τελείωσε το έργο του κατέληξε στο Λούβρο.
8. Η σφαγή των αθώων


Ο Ρούμπενς εμπνεύστηκε από το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο και την βιβλική σφαγή των αθώων στη Βηθλεέμ για να φιλοτεχνήσει αυτό το αριστούργημα.
7. Η νυχτερινή φρουρά


Έργο του σπουδαίου Ρέμπραντ που ολοκληρώθηκε το 1642 και απεικονίζει την νυχτερινή περίπολο των αρχών στο Άμστερνταμ.
6. Το κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι


Το αριστούργημα του Γιοχάνες Φερμέερ βρίσκεται σήμερα στη γκαλερί Μορίτσχουις στη Χάγη και θεωρείται η «Μόνα Λίζα του Βορρά».
5. Γκουέρνικα


Ο Πάμπλο Πικάσο απεικόνισε τον βομβαρδισμό της ομώνυμης βασκικής πόλης από τις δυνάμεις του Άξονα το 1937 και ποτέ δεν φτιάχτηκε κάτι τόσο όμορφο για κάτι τόσο άσχημο.
4. Η δημιουργία του Αδάμ


Ο Μικελάντζελο έχει δώσει την ευκαιρία σε όσους επισκέπτονται την Καπέλα Σιστίνα θαυμάσουν το απαράμιλλο ταλέντο του. Ο συγκεκριμένος πίνακας δημιουργήθηκε μεταξύ 1508 και 1512 κατά παραγγελία του Πάπα Ιουλίου του Β΄ και αποτελεί το κλασσικότερο παράδειγμα αναγεννησιακής  ζωγραφικής.
3. O Mυστικός Δείπνος


Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι σε στιγμές θεϊκής έμπνευσης.
2. Ο γάμος των Αρνολφίνι

Απεικονίζει τον Ιταλό έμπορο Τζιοβάνι Αρνολφίνι και την γυναίκα του στο σπίτι τους στην Μπριζ. Φιλοτεχνήθηκε το 1434 από τον Γιαν φαν Έϊκ και βρίσκεται πλέον στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου.
1. Μόνα Λίζα


Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι ξεκίνησε τον πιο διάσημο πίνακα όλων των εποχών το 1503 και τον ολοκλήρωσε λίγο πριν από το θάνατό του το 1519. Σήμερα ο πίνακας βρίσκεται στο Λούβρο και τον βλέπουν περίπου 6 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο
πηγή: wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: