Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"Στης σκέψης τα γυρίσματα μ’ έκανε να σταθώ
ιδέα περιπλάνησης σε όμορφο βουνό.
Έτσι μια μέρα το ’φερε κι εμέ να γυροφέρει
τ’ άτι το γοργοκίνητο στου Γοργογυριού τα μέρη !!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε,
καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!
-Aναζητείστε το"Ποίημα για το Γοργογύρι " στο τέλος της σελίδας.

25.9.18

ΝΑΤΑΣΑ ΚΑΛΑΜΠΟΥΚΑ ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΡΟΣ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018


Φίλες και φίλοι αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου η σημερινή ανάρτηση είναι ξεχωριστή, ο λόγος ακούει στο όνομα Νατάσα Καλαμπούκα, ε! και; ίσως ρωτήσει κάποιος, θα γίνω αμέσως πιο σαφής. Έτος 1999 στο Κορωπί Αττικής ιδρύθηκε η ΟΚΡΑ!! ιδρυτικό μέλος της ΟΚΡΑ ήταν και η Νατάσα μαζί με την Βάγγη, με την Κατερίνα, την Μαρία, και πολλά ακόμα παιδιά κυρίως αγόρια. Η Νάτα τότε θα πρέπει να ήταν 9 ετών, καταλαβαίνετε τώρα γιατί λέω πως η σημερινή ανάρτηση με φωτογραφίες από τον γάμο της Νατάσας είναι γεμάτη από συναισθήματα αγάπης. Η Νάτα είναι κόρη της Κατερίνας και του Γιώργου Καλαμπούκα και στις 15 Σεπτεμβρίου στην Πάρο στον ιερό ναό του αγίου Φωκά παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της τον Νικόλα Προκοπίου, Προκοπίου και να μην κάνουν προκοπή δεν γίνετε! γίνετέ;
Να ζήσετε αρμονικά και ευτυχισμένα, είθε ο θεός να σας ευλογήσει να χαρίσετε στους γονείς σας πολλά εγγόνια.

Να πω δυό λόγια και για την κουμπάρα την γλυκύτατη Βάγγη, ιδρυτικό μέλος κι' αυτή της ΟΚΡΑ και η μεγάλη συμπάθεια του Mr Pepou, κουμπαρούλα, πάντα άξια και σύντομα και στα δικά σου.
Από πληροφορίες που συνέλεξα από τον ημερήσιο τύπο της Πάρου σας μεταφέρω τα εξής: η νύφη έφτασε στο νησί με κα'ί'κι που το συνόδευαν 100 ψαροκά'ι'κα με βεγγαλικά και κροτίδες, και συνοδεία μιας πυραυλακάτου του λιμενικού και μιας φρεγάτας για την ασφάλεια της νύφης, γιατί υπήρχαν πληροφορίες, για απαγωγή από πειρατές προκειμένου να ζητήσουν από τον γαμπρό λύτρα. Ο γαμπρός για καλό και για κακό είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα των οποίων την υψηλή εποπτεία είχε η ΟΚΡΑ.

Αφού κατά την διάρκεια του ταξιδιού όλα πήγαν καλά, έφθασαν στο λιμάνι όπου η φιλαρμονική του νησιού υποδέχθηκε τη νύφη με νησιώτικους σκοπούς και τραγούδια. Κατόπιν με άμαξα που την έσερναν 10 άλογα η νύφη έφτασε στην εκκλησία όπου την περίμενε ο Νικόλας γεμάτος ανησυχία γιατί υπήρχε ο κίνδυνος της απαγωγής και κατά την διαδρομή έως την εκκλησία. Η ΟΚΡΑ όμως είχε λάβει τα κατάλληλα μέτρα ασφάλειας με τον ειδικό σ' αυτά τα θέματα τον αξιωματικό Στέλιο Πετράκη τον αρχηγό της ΟΚΡΑ.
Η νύφη ήταν πανέμορφη, μπράβο Νικόλα για την επιλογή σου. Αλλά και η κουμπάρα έκλεψε πολλές καρδιές Παριανών αρκετοί εκ των οποίων της έκαναν μάλιστα και πρόταση γάμου.
Φίλες και φίλοι αυτό ήταν το μικρό ιστορικό από τον γάμο της Νατάσας που είχα την τύχη να γνωρίσω πριν 20 χρόνια περίπου.

ΥΓ. Ποιος είδε τον Θεό και δεν φοβήθηκε; πριν λίγο με πήρε τηλέφωνο ο προ'ι'στάμενος της ΟΚΡΑ ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΑΣ Ο μεγάλος, υπάρχει και μικρός, και ήταν πολύ θυμωμένος γιατί δεν αναφέρθηκε το όνομα του στο κείμενο που επιμελήθηκε ο Fuji Tomo Kazu. Τον στολισμό του γάμου τον είχε αναλάβει ο προ'ι'στάμενος ο οποίος είναι κορυφαίος στο είδος του με σπουδές στην Ιαπωνία. Ο προ'ι'ιστάμενος είναι φίλος της οικογένειας της Νατάσας, η μητέρα της Νατάσας όταν ο Γιώργος ήταν μικρός τον είχε βοηθό στον φούρνο που είχαν τότε στο Κορωπί. Μετά ο προ'ι'στάμενος πήρε μεταγραφή για την ΟΚΡΑ όπου έγραψε ιστορία ως ο πιο τζαμάτος!!!! προ'ι'στάμενος από την ίδρυση της ΟΚΡΑ έως και μέχρι σήμερα. Φίλε Γιώργο ζητώ συγγνώμη εκ μέρους του Fuji Tomo Kazu για την παράλειψη αλλά η νύφη ξέχασε να μας ενημερώσει, βεβαίως και η παράλειψη είναι σοβαρή γι' αυτό αμέσως μετά το τηλεφώνημά σου κάνω αυτή την παρέμβαση. Έχει και η κουμπάρα τις ευθύνες της γι' αυτή την παράλειψη αλλά την δικαιολογώ γιατί ήταν ματιασμένη, την ''έφαγαν'' με τα μάτια οι Παριανοί.
Νάτα, Νικόλα σας χαιρετώ, με σεβασμό και επικούρεια διάθεση ο Επικούρειος Πέπος.











Η Επιμέλεια της ανάρτησης, και του κειμένου έγινε από τον Fuji Tomo Kazu.


Δεν υπάρχουν σχόλια: