Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"Στης σκέψης τα γυρίσματα μ’ έκανε να σταθώ
ιδέα περιπλάνησης σε όμορφο βουνό.
Έτσι μια μέρα το ’φερε κι εμέ να γυροφέρει
τ’ άτι το γοργοκίνητο στου Γοργογυριού τα μέρη !!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε,
καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!
-Aναζητείστε το"Ποίημα για το Γοργογύρι " στο τέλος της σελίδας.

7.1.21

ΔΕΚΑΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΜΕΡΟΣ μιας απίστευτης αλλά αληθινής ιστορίας. ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ


Δέκατο πέμπτο μέρος. Σύνδεση με το προηγούμενο.  Υποσχέθηκαν στην Νεφέλη πως με την πρώτη ευκαιρία θα επισκέπτονταν την Ελλάδα γιατί ήθελαν να αφήσουν λίγα λουλούδια στο μνήμα του υπέροχου φίλου τους. Το απόγευμα της ίδιας μέρας μετέβησαν με τον σύζυγό της στην Ελληνική εκκλησία που υπήρχε στην περιοχή και άναψαν δύο κεράκια στη μνήμη του αγαπημένου τους Αριστοτέλη.

Η Nana θυμήθηκε που τους είχε πει ο Αριστοτέλης πως το μυστικό του μικρού κοριτσιού το γνώριζαν μόνο 4 άτομα, ο Αριστοτέλης, ο αδερφός του, ο Ίαν και η ίδια, άρα η Νεφέλη προφανώς δεν γνώριζε τίποτα. Αποφάσισε να μην κάνει κάποια κουβέντα στη Νεφέλη εκτός και αν η ίδια άφηνε να εννοηθεί πως ήταν γνώστης της υπόθεσης. Η γνώμη του Ίαν ήταν πως έπρεπε να μιλήσουν στην φίλη τους, αν δεν γνώριζε ήταν καιρός να της πουν όλη την αλήθεια. Απλά αυτό δεν έπρεπε να ειπωθεί από το τηλέφωνο, ούτε και με κάποιο γράμμα, έπρεπε να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, ήταν καιρός να προγραμματίσουν ένα ταξίδι στην Ελλάδα το αργότερο έως την ερχόμενη άνοιξη. Το παράξενο στην όλη υπόθεση του ζευγαριού ήταν το εξής. Όπως θυμόσαστε, η Nana δεν μπορούσε να μείνει έγκυος και γι' αυτό είχαν αποφασίσει [με την πρόταση του Αριστοτέλη] να υιοθετήσουν το χαριτωμένο κοριτσάκι. Όταν έφυγαν από την Ελλάδα για το Παρίσι το κοριτσάκι τους ήταν ήδη δεκαπέντε μηνών, ένα χρόνο μετά συνέβη κάτι απρόσμενο, όταν η Nana επισκέφτηκε τον γυναικολόγο της λόγω της καθυστέρησης που είχε στην περίοδό της ο γιατρός μετά τον υπέρηχο που της έκανε της ανακοίνωσε πως είναι έγκυος!!!

Αυτή η είδηση ήταν κεραυνός εν αιθρία για την Nana και τον σύζυγό της, τί ήταν αυτό άραγε που άλλαξε στον οργανισμό της κι αυτό που πριν ήταν ένα όνειρο απατηλό έγινε πραγματικότητα; Ο γιατρός μη γνωρίζοντας την ιστορία του πρώτου παιδιού ήταν γεμάτος απορία με την στάση του ζευγαριού, το θεωρούσε απόλυτα φυσιολογικό ενώ το ζευγάρι είχε μείνει έκπληκτο. Φυσικά και δεν ανάφεραν τίποτα στο γιατρό για τα περασμένα και απλά προσποιήθηκαν πως καθώς έπαιρναν όλα τα μέτρα προφύλαξης θεωρούσαν δεδομένο πως δεν υπήρχε περίπτωση εγκυμοσύνης. Στο συμπέρασμα που κατέληξαν ήταν το εξής: ως φαίνεται το θέμα ήταν ψυχολογικό, η απόκτηση του πρώτου παιδιού, έστω με υιοθεσία, απελευθέρωσε το ορμονικό σύστημα της γυναίκας με αποτέλεσμα να είναι τώρα σε θέση να μείνει έγκυος. Πόσο παράξενη και απρόβλεπτη είναι η ζωή μερικές φορές σκέφτηκε το ζευγάρι.

Όταν σε μεταγενέστερη επίσκεψη ο γυναικολόγος, με ένα πλατύ χαμόγελο τους ανακοίνωσε πως κυοφορούσε δίδυμα, έχασαν την λαλιά τους και ο σύζυγος και η εγκυμονούσα. Αυτό πια ήταν ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας και όχι πραγματικότητα, μα όλα τα παράξενα σε μας συμβαίνουν; είπε ο Ίαν στην σύζυγό του. Τον λόγο πήρε ο γιατρός λέγοντας, μα δεν είσαστε το πρώτο ούτε το τελευταίο ζευγάρι που θα κάνει δίδυμα; Σε λίγους μήνες, συγκεκριμένα σε 6 μήνες μετά τη διάγνωση πως κυοφορούσε δίδυμα, η Νana έφερε στον κόσμο δύο πανέμορφα κοριτσάκια, η DENISE απέκτησε δύο αδερφές, ήταν πολύ χαρούμενη, θα έχει παρέα δεν θα είναι πια μόνη της. Η κορυφαία παιδίατρος CHANTAL DANJOY που παρακολουθούσε την DENISE ήταν ενθουσιασμένη, η μικρή ήταν πανέξυπνη, πρότεινε στους γονείς του κοριτσιού να προσλάβουν κάποιον δάσκαλο μουσικής γιατί η ίδια είχε τελειώσει το ωδείο και κάποια χρόνια ήταν και καθηγήτρια μουσικής και είχε παρατηρήσει πως η μικρή είχε μία καλλιτεχνική έφεση. Οι γονείς έτσι κι αλλιώς αυτό το είχαν στα σχέδιά τους και το υλοποίησαν αμέσως. Η DENISE είχε πολύ καλή εξέλιξη στις μουσικές της σπουδές και όχι μόνο. Όταν η Nana βρέθηκε στο σπίτι με τα τρία παιδιά, ευτυχώς είχε πάντα την βοήθεια της Περσεφόνης, σκεφτόταν το πόσο είχε αλλάξει η ζωή της προς το καλύτερο μέσα σε λίγα χρόνια. Όλα αυτά τα χρωστούσαν στον Αριστοτέλη, αυτό δεν θα το ξεχνούσε ποτέ.

Ας επιστρέψουμε στην οδό Σπευσίπου, η Μυρτώ μετά την συνάντηση με την μητέρα της και την επικοινωνία με τους φίλους στη Νότια Αφρική κατέβηκε ξανά στην βιβλιοθήκη του πατέρα της για να συνεχίσει την έρευνα. Σε όσα πρόλαβε να διαβάσει δεν βρήκε κάτι σχετικό με την υπόθεση. Μιας και ήταν μόνη της επικοινώνησε με τον θείο της στα Τρίκαλα και τον ενημέρωσε για την συνάντηση που είχε με τον νεαρό Πέπο στη συνοικία των Θεών. Ο θείος ζήτησε να μάθει  ποια ήταν η εντύπωσή της από αυτή τη συνάντηση. Η Μυρτώ του είπε όλη την αλήθεια, θείε στο τσάκ κρατήθηκα, όταν ο νεαρός αναφέρθηκε στην ξαδέρφη του που αγαπούσε σαν αδερφή του και το πόσο θα ήθελε να έχει μία αδερφή ένιωσα έντονα την επιθυμία να τον πάρω στην αγκαλιά μου και να του πω όλη την αλήθεια. Κρατήθηκα τελικά γιατί φοβήθηκα πως περισσότερη ζημιά θα έκανα παρά καλό. Ο θείος της συμφώνησε μαζί της και της επανέλαβε πως το σχέδιο που είχαν βάλει σε εφαρμογή έπρεπε να το εφαρμόσουν όπως το είχαν προγραμματίσει γιατί αυτό θα ήταν προς όφελος όλων. Συμφώνησαν και έκλεισαν το τηλέφωνο.

Κάπου εδώ θα κάνω ένα διάλειμμα γιατί μ' αυτά που συμβαίνουν στην Αμερική ίσως χρειαστεί να επέμβει η Ο.ΚΡ.Α. Καλή τύχη και καλή συνέχεια, o Eπικούρειος Πέπος ευχαριστεί τις φίλες και τους φίλους που επικοινωνούν μαζί του και έχουν εκφράσει την επιθυμία να συναντηθούν με την DENISE όταν με το καλό έρθει στην Ελλάδα. Εκτός απροόπτου αυτό θα γίνει το ερχόμενο καλοκαίρι, πάντα βέβαια με την προϋπόθεση πως θα έχουμε απαλλαγεί από τον κορωνο'ι'ό. Σας χαιρετώ ο αφηγητής Πεπέ. ΥΓ. Πολλές ευχαριστίες από τον Επίκουρο στην ΚΙΚΗ [σύζυγο του πατρός Γεωργίου του Μνδραίου] για την φιλαναγνωσία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: