Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"Στης σκέψης τα γυρίσματα μ’ έκανε να σταθώ
ιδέα περιπλάνησης σε όμορφο βουνό.
Έτσι μια μέρα το ’φερε κι εμέ να γυροφέρει
τ’ άτι το γοργοκίνητο στου Γοργογυριού τα μέρη !!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε,
καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!
-Aναζητείστε το"Ποίημα για το Γοργογύρι " στο τέλος της σελίδας.

24.3.24

Επίκουρος ο Γοργογυραίος, ένας ταλαντούχος - κορυφαίος καλλιτέχνης μιας άλλης οπτικής, και μιας άλλης εποχής. Έρρωσθε και Ευδαιμονείτε.

 Η ΤΕΧΝΗ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ

Φίλες και φίλοι σας χαιρετώ, ονομάζομαι Fuji Tomo Kazu και είμαι ιστορικός της τέχνης. Είχα την τύχη και την χαρά να συναντήσω τον πολυτάλαντο καλλιτέχνη Επικούρειο Πέπο με την ευκαιρία της έκθεσης που θα παρουσιάσει τον ΜΑ'Ι'Ο στην πατρίδα μου την Ιαπωνία, και σήμερα έχω την τιμή να σας παρουσιάσω ένα μικρό μέρος από τα έργα τα οποία συσκευάζει για να ταξιδέψουν όπως σας είπα τον Μά'ι'ο για την Ιαπωνία. Ελπίζουμε πως αυτή η έκθεση δεν θα χρειαστεί να αναβληθεί λόγω κορωνα'ι'ού. Συναντήσαμε τον εκκολαπτόμενο εικαστικό καλλιτέχνη  στο εργαστήριο του, όπου μας μίλησε και μας παρουσίασε τα έργα του πριν τη μεγάλη έκθεση που θα γίνει στην γκαλερί του συλλέκτη RYO OGAWA. Τα έργα του ανήκουν όλα στην κατηγορία του constrouktismou και είναι έργα της τελευταίας 20ετίας εκ των οποίων τα πιο πολλά εκτίθενται για πρώτη φορά.

Ο POOF-PEPE Μας ξενάγησε στο εργαστήριο του που τώρα στεγάζεται σε έναν μικρό χώρο και ελπίζει πως σύντομα είτε με την πώληση κάποιων έργων του, είτε με την ευγενική χορηγία κάποιου φιλότεχνου χορηγού να μετεγκατασταθεί σ΄ έναν ευρύχωρο χώρο για να απαλλαγεί από τις γκρίνιες της MRS DOLENTSIAS. Για όση ώρα παραμείναμε στο φιλόξενο εργαστήρι του POOF-PEPE  παρατηρήσαμε δυο πράγματα: Α΄ την συντροφιά του Μάκο, είναι το καναρίνι που με τις υπέροχες μουσικές του ξεκουράζει τον καλλιτέχνη. Β' την εμμονή του σε μουσικές του Χατζιδάκι, του Μπετόβεν (ειδικά το CD με τίτλο EMPEROR το ακούσαμε δυο φορές, του Τσιτσάνη, του Μπάχ, του Μότσαρτ και του Σούμπερτ και στην γνήσια παραδοσιακή μουσική, ειδικότερα στα Νησιώτικα και στα Ηπειρώτικα.
Μιας και οι συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές για να μεταβεί αυτή την περίοδο ο καλλιτέχνης στην Ιαπωνία για τις ετοιμασίες προσφέρθηκα εγώ να έρθω για να τον συναντήσω. Ο POOF-PEPE εκμεταλλεύτηκε δημιουργικά την κατάσταση που επικρατεί και ζωγραφίζει πολλές ώρες την ημέρα μιας και δεν μπορεί να πάει να δει κάποια θεατρική παράσταση, η να πάει κάποια βόλτα στα αγαπημένα του μέρη που είναι στην συνοικία των Θεών.

Μεγάλε δάσκαλε Γιώργο Σαββάκη κρίμα που δεν ζεις να καμαρώσεις τον μαθητή σου. Ρωτήσαμε τον Poof-Pepe να μας πει πως εμπνεύστηκε όλα αυτά τα έργα και μας απάντησε πως : Αρχικά όλα ξεκίνησαν από μια ιδέα της Μελισσάνθης και από την εσωτερική ανάγκη έκφρασης και δημιουργίας του καλλιτέχνη που έκρυβε μέσα του. Τον ρωτήσαμε επίσης να μας πει για τις ονομασίες που θα δώσει στα έργα του και μας είπε ότι τα έργα θα έχουν διάφορα ονόματα από τις Μούσες, τις Νύμφες, φιλικά και συγγενικά πρόσωπα, καθώς επίσης από αγαπημένα ταξίδια και αξέχαστους έρωτες πλατωνικούς και υπερβατικούς. Πάντως το έργο που μας συγκλόνισε ήταν το γλυπτό από ξύλο με την ονομασία ΄΄Κραυγή Οδύνης στην Φουκοσίμα 2011΄΄. Ειλικρινά η ‘’μάνα’’ της Φουκοσίμα μας άφησε άφωνους με την εκφραστικότητα του πόνου και της οδύνης, και όπως μας είπε ο Poof-pepe) αυτή την κραυγή και αυτόν τον πόνο μόνο η μάνα μπορεί να τον εκφράσει.

Το συγκεκριμένο έργο ο Poof Pepe σκοπεύει να το παραχωρήσει ως δωρεά μνήμης στα θύματα της Φουκοσίμα στην Πρεσβεία της Ιαπωνίας  για να σταλεί στο Μουσείο τέχνης της Yokohama όπου από τον ερχόμενο Οκτώβριο διευθυντής θα είναι εκεί ο εκλεκτός φίλος και κουμπάρος του Mr Alex ο Ryo Ogawa.
Για αρκετή ώρα ο Poof-Pepe μας μίλησε για τον έρωτα και την ποίηση (ο ίδιος παραμένει ερωτευμένος) και τον κυρίαρχο ρόλο που έχει ο έρωτας στα έργα του. Δεν θα ξεχάσουμε την καταπληκτική φράση που μας είπε ΄΄Αν καταφέρω ως το τέλος της ζωής μου να παραμείνω ερωτευμένος θα έχω νικήσει τον θάνατο!

Ε…. τότε θα πεθάνω ευτυχισμένος.’’ 
Επίσης διαπιστώσαμε πως ο ίδιος είναι καλλιτέχνης και στην μαγειρική, μας κράτησε για γεύμα όπου δοκιμάσαμε κοκορομεζέ, προδόρπιο των Θεών και μια υπέροχη και γευστικότατη φουρκισμένη ζηλιαρόγατα!!! με παρμεζάνα σε κύβους (η Φ.Ζ. είναι μακαρονάδα), όπου μας ξετρέλανε τον ουρανίσκο. Η δε σαλάτα ήταν θεϊκή, την ονομάζει Αρμονική συμμετοχή, αποτελείται από κολοκυθάκια, πατάτες, καρότα βραστά με λεμόνι φοβερό και αλάτι χοντρό.
Αγαπητέ Poof - Pepe σε ευχαριστούμε και ευχόμαστε να παραμείνετε ερωτευμένος και δημιουργικός.
Κυρίες και Κύριοι απολαύσετε τα έργα του ΄΄ενός εκκολαπτόμενου καλλιτέχνη΄΄
Στη συνάντηση με τον Poof-Pepe παρευρέθηκαν τα μέλη του filomatheia.blogspot,  Ελένη, Ιλιάδα, Πάτροκλος. Tα έργα συμπεριλαμβάνουν, ξυλόγλυπτα, πίνακες, κολάζ, ντεπανάζ, και μεταμορφώσεις υλικών.

Ιδού τα ξυλόγλυπτα του καλλιτέχνη.
«Αναβρασμός… ψυχής!»

















« Λαϊδα»


ΣΤΑΝ ΚΑΙ ΟΛΥ

«όμορφα χρόνια»





















«Λόγος»

ΣΕΒΑΣΜΟΣ




ΔΑΝΑΗ ΚΑΙ ΔΙΩΝΗ


« Ναυσικά, Μυρτώ, Ρίτα, Θάλεια, Διώνη, Κλειώ, Θέτις, Αμφιτρίτη, Δανάη»







SANNA AND DENISE



YUMIKO AND HIROKO


ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ



«Τα φιλαράκια μου»

''LOG''


ΑΡΧΗ ΣΟΦΙΑΣ

ΠΛΑΝΗΤΕΣ



ΟΚΡΑ


ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ














ΘΕΜΑΤΑ ΗΓΕΙΑΣ


ΖΑΝ ΝΤ΄ΑΡΚ


ΜΕΛΙΣΣΑΝΘΗ


ΤΡΟΠΑΙΟ

ΦΟΥΚΟΣΙΜΑ ΜΑΝΑ
«Ελάφι»

«Επικλήσεις»
«… Εσωτερικό δάσος!»
«…’Αψινθος»














ΝΟΤΕΣ
ΜΑΝΑ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ



ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ»
ΤΑΡΑΝΔΟΣ


















«Στολισμένοι ορίζοντες»


«Dolenchia»
«Μια ζωή… ποδήλατο»




ΠΟΛΥΜΝΙΑ
Προσεχώς θα δημοσιεύσω και άλλα έργα του Επικούρειου Πέπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: