Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"Στης σκέψης τα γυρίσματα μ’ έκανε να σταθώ
ιδέα περιπλάνησης σε όμορφο βουνό.
Έτσι μια μέρα το ’φερε κι εμέ να γυροφέρει
τ’ άτι το γοργοκίνητο στου Γοργογυριού τα μέρη !!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε,
καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!
-Aναζητείστε το"Ποίημα για το Γοργογύρι " στο τέλος της σελίδας.

26.6.15

ΟΤΑΝ Η ΚΟΡΝΗΛΙΑ-ΡΙΑ ΚΑΙ Τ' ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ.

Φίλες και Φίλοι αγαπητοί συναθλητές της δράσης και της αντίδρασης σας καλημερίζω στο filomatheia.blogspot.gr και σας εύχομαι καλή και γερή υπομονή γιατί έχουμε μπλέξει με ξένους και ντόπιους βοθρατζήδες, έτσι περίπου απεκάλεσε την λεγόμενη ενωμένη Ευρώπη ο φίλος μου ο Φαίδωνας. Ο Τραγικός για τις επιλογές του ''Ηγέτης'' τι έχει να μας πει για το Ποτάμι και την ΔΗΜΑΡ; Αστροτόμ γιατί αυτό το παιδί είναι πάντα αλλού; Ενυ γουέϊ η σημερινή ανάρτηση είναι πολύ ξεχωριστή γιατί αφορά παιδιά. Πριν 6 χρόνια οι δάσκαλοι του χωριού μου -ΓΟΡΓΟΓΥΡΙ- αποφάσισαν να πάνε τα παιδιά στη βιβλιοθήκη του χωριού που τότε ήταν σε λειτουργία για να δανεισθούν βιβλία και μετά, με βάση τα βιβλία που είχε διαβάσει το κάθε παιδί θα έπρεπε να κάνει κάποια εργασία. Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει είναι γιατί τώρα σας αναφέρω αυτή την ιστορία; Αγαπητοί μου φίλοι της μεϊλοπαρέας επαναφέρω αυτή την ιστορία στο προσκήνιο γιατί αυτά τα 10 παιδιά που ήταν τότε στην στ' δημοτικού, είναι που πριν λίγες μέρες έδωσαν τον δικό τους αγώνα για τις πανελλήνιες εξετάσεις και μπορώ να πω πως πήγαν πάρα πολύ καλά, αν έχω σωστή πληροφόρηση η Ελένη Γκοβίνα του Λευτέρη έβγαλε την καλύτερη βαθμολογία με 18,5 η Όλγα Ραρρά 16,5 η Κορνηλία-Ρία Γκοβίνα 15,6 και η Όλγα Σουλιώτη 14,5 σίγουρα μπορούσαν και πολύ καλύτερα, απλά θέλω να σκεφτείτε το τι σφαγή έγινε φέτος σε Μαθηματικά, Φυσική, Βιολογία και Αρχαία και τότε θα καταλάβετε το πόσο καλά πήγαν αυτά τα κορίτσια. Ζητώ συγγνώμη απο τ' άλλα παιδιά που δεν έχω τους βαθμούς τους. Επίσης η μια κοπέλα εξ αυτών, η Ελένη Άλκιβιάδη  Γκοβίνα σύντομα θα είναι μια από τις μεγαλύτερες chef της Ελλάδας γιατί επέλεξε ν' ασχοληθεί με την γαστρονομίαEmojiEmojiEmojiEmojiEmojiEmojiEmojiEmojiEmojiEmojiEmojiEmoji μιας και ο πατέρας της ήταν ο μεγαλύτερος ψήστηςEmojiEmojiEmojiEmojiEmojiEmojiEmojiEmoji στα πολύ παλιά τα χρόνια!!! πριν γίνει Διευθυντής της ΔΕΗ στα Τρίκαλα. Εύχομαι στα παιδιά καλή πρόοδο, και καλή προκοπή και ελπίζω πως όταν θα έρθει η σειρά τους να βγούν στην αγορά εργασίας να μην επικρατεί η σημερινή κατάσταση. Σας χαιρετώ με σεβασμό και πάντα με Επικούρεια διάθεση ο Επικούρειος Πέπος. Y.Γ. Τό πιο πάνω γράμμα το είχα λάβει από την μεγάλη μου αδυναμία την πολυαγαπημένη μου Κορνηλία-Ρία που ήταν  η πιο μικρή λογίτισσα που είχε λάβει μέρος στην πρώτη βραδιά ποίησης και φυσικά σε όλες τις επόμενες, στο τέλος του άρθρου υπάρχει μια φωτογραφία από εκείνη τη μαγική βραδιά. Καμαρώστε εκείνο το υπέροχο πλάσμα που με μεγάλο ζήλο ήθελε κι αυτή να απαγγείλει ΝΙΚΟ ΚΑΒΒΑΔΙΑ γι' αυτό είχα πει τότε: να παιδί να μάλαμα. η Κορνηλία στις 30/06/15 θα συνεχίσει τις εξετάσεις αυτή τη φορά στ' αθλήματα προκειμένου να ενταχθεί στην Ε.Α. Καλή επιτυχία αγαπημένη μου λογίτισσα.tEmojiEmojiEmojiEmojiEmojiEmojiEmojiEmojiEmojiEmojiEmojiEmojiEmoji

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ ΣΤ'ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΟΡΓΟΓΥΡΙΟΥ

ΔημοσίευσηΘέμα: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ ΣΤ'ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΟΡΓΟΓΥΡΙΟΥ   Σαβ Μαϊος 30, 2009 6:19 

Η ΝΕΑ Λ.Ο.Γ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Σήμερα 25/05/2009 έλαβα έναν φάκελο από τον διευθυντή του σχολείου όπου μέσα είχε αρωματικά φυτά από το Κερκέτιον (ΚΌΖΙΑΚΑΣ) όρος, ήταν μερικά από τα υπέροχα βλαστάρια του χωριού μου. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σ'αυτά τα καταπληκτικά παιδιά  για τις εργασίες φιλαναγνωσίας που που έκαναν, και να ευχηθώ να συνεχίσουν να διαβάζουν λογοτεχνικά βιβλία γιατί μ' αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να διευρύνουν την παιδεία τους. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ-που έστω και αργά- παρακίνησαν τα παιδιά ν' ασχοληθούν με τα λογοτεχνικά κείμενα. Ίσως πει κάποιος, μα αυτή δεν είναι η αποστολή των δασκάλων; Ναι πράγματι αυτό είναι το αυτονόητο, έλα όμως που στην Ελλάδα το δύσκολο είναι το αυτονόητο!!!!!!!!! Έστω και αργά λοιπόν αυτό που έχει σημασία είναι το γεγονός πως επιτέλους τα παιδιά γνώρισαν τη βιβλιοθήκη του χωριού τους που ήταν 100!!!!!!!!!!! μέτρα μακριά από το σχολείο. Το ερώτημα βέβαια είναι: γιατί έπρεπε να επέμβη ο από μηχανης θεός που είχαν αφεύρει οι Αρχαίοι; Αυτό λοιπόν το σημερινό αφιέρωμα είναι για 'κεινα τα παιδιά, ίσως τον Ιούλιο που θα βρεθώ στο Γοργογύρι να προσπαθήσω να βρεθώ με όλα τα παιδιά για μια συνέντευξη που νομίζω θα είναι πάρα πολύ ενδιαφέρουσα. Θα αναθέσω την αποστολή στην Κορνηλία-Ρία.
ΔημοσίευσηΘέμα: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ ΣΤ'ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΟΡΓΟΓΥΡΙΟΥ   Κυρ Μαϊος 31, 2009 2:34 pm

Παραθέτω πιο κάτω τα ονόματα των παιδιών που έλαβαν μέρος στη βιβλιοφαγία.  Very Happy Very Happy Very Happy study study study Very Happy Very Happy Very Happy ΡΙΑ ΓΚΟΒΙΝΑ, OΛΓΑ ΡΑΡΡΑ, ΕΛΕΝΑ ΓΚΟΒΙΝΑ, OΛΓΑ ΣΟΥΛΙΩΤΗ, ΕΛΕΝΗ ΓΚΟΒΙΝΑ, ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΦΟΝΙΚΟΣ, ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΑΡΓΥΡΙΟΥ, ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΡΓΥΡΙΟΥ, ΓΙΩΤΑ ΚΟΥΦΟΝΙΚΟY, ΠΟΠΗ ΓΚΟΒΙΝΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΣΙΟΥΝΗ, ΑΘΗΝΑ ΚΑΛΙΩΡΑ. Αυτά είναι τα παιδιά από τη νέα γεννιά των μελών της Λ.Ο.Γ. που ελπίζω στο μέλλον να μας εκπλήξουν ευχάριστα.
ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ:
1)ΤΟΜ ΣΟΓΕΡ ΤΟΥ ΜΑΡΚ ΤΟΥΕΙΝ
2)ΤΟ ΣΕΝΤΟΥΚΙ ΜΕ ΤΙΣ 5 ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΤΡΙΒΙΖΑ
3)ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΛΑΓΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΩΝ ΒΑΚΑΛΗ-ΣΥΡΜΟΠΟΥΛΟΥ
4)ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΓΩΝΟΨΑΡΟΥΛΗ ΤΟΥ Β.ΗΛΙΟΥΠΟΥΛΟΥ
5)ΡΟΒΙΝΣΩΝΑΣ ΚΡΟΥΣΟΣ ΤΟΥ ΝΤΑΝΙΕΛ ΝΤΑΦΟΕ
6)20.000 ΛΕΥΓΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΒΕΡΝ
7)ΧΩΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ Γ. ΣΟΥΡΕΛΗ
8)Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΑΣΠΡΟΥ ΓΑΤΟΥΛΗ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥ
9) ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΦΥΣΗΣ
10)2 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΙΛΙΟΥ ΒΕΡΝ
11)ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΤΟΥ Ε.ΤΡΙΒΙΖΑ
12)ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ Χ.Κ. ΑΝΤΕΡΣΕΝ
13)ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΛΙΤΣΑΣ ΨΑΡΑΥΤΗ
14)Η ΓΟΝΔΟΛΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΤΖΙΑΝΝΙ ΡΟΝΤΑΡΙ
15)ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ Λ.ΨΑΡΑΥΤΗ
16)ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ Μ.ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ
17)ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΚΟΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΥΜΠΙ ΤΩΝ ΤΟΜΑΣ ΜΠΡΙΓΚΣ ΑΝΝΑ ΚΕΜΕΡΛΙΝΓΚ
18)ΡΙΚΙ ΤΗΣ ΛΙΑΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΡΑΒΙΑ
19)Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΙΛΙΟΥ ΒΕΡΝ
20)Η ΜΥΣΤΙΡΙΩΔΗΣ ΝΗΣΟΣ ΤΟΥ Ι.ΒΕΡΝ
21)ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΙΜ ΤΩΝ ΜΠΡΙΓΚΣ-ΚΕΜΕΡΛΙΝΓΚ
Σύντομα θα προσπαθήσουμε να σας παρουσιάσουμε κάποιες από τις εργασίες των παιδιών, όλα τα πιο πάνω συνέβησαν το σωτήριο έτος 2009 στο μαγευτικό και πανέμορφο Γοργογύρι.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΠΕΠΟΣ
Η Κορνηλία σήμερα ανήκει στο Πυροσβεστικό Σώμα