Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"Στης σκέψης τα γυρίσματα μ’ έκανε να σταθώ
ιδέα περιπλάνησης σε όμορφο βουνό.
Έτσι μια μέρα το ’φερε κι εμέ να γυροφέρει
τ’ άτι το γοργοκίνητο στου Γοργογυριού τα μέρη !!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε,
καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!
-Aναζητείστε το"Ποίημα για το Γοργογύρι " στο τέλος της σελίδας.

18.7.20

Μαγευτικό και Πανέμορφο Γοργογύρι 18/07/2020 Χρόνια Καλά με καλή τύχη στον Μανδραγόρα!! Όταν ο Πεπέ συνάντησε την Διοτίμα και τον Απόλλωνα στην όμορφη πόλη των Τρικάλων.

Φίλες και φίλοι καλημέρα, άργησα λίγο να επικοινωνήσω μαζί σας λόγω σύνδεσης, μόλις χθες βράδυ, και χάρη στην παρέμβαση του πρύτανη της πληροφορικής, του διάσημου Γενικού μπόρεσα να έχω ίντερνετ.
Και ο δεύτερος λόγος ήταν η έλλειψη χρόνου, το να έχεις 6 μήνες να επισκεφτείς το σπίτι στο χωριό καταλαβαίνετε το τι κατάσταση συναντήσαμε.
Ενυ γουευ που λέει και ο ΛΟΥ'Ι'Σ ιστορικό μέλος της ΟΚΡΑ και φίλος του Λαμπρακιά σιγά σιγά θα μπούνε όλα σε τάξη αρκεί να είμαστε καλά.
Η σημερινή ανάρτηση είναι εξόχως σημαντική και γοητευτική γιατί:
Α) Γιατί συναντήθηκα με την λογοτεχνικοποιητική μου κόρη, την ξεχωριστή Διοτίμα και τον γιο της τον Απόλλωνα!!
Β) Τυχαία συνάντησα μια γνωστή κοπέλα, είναι εγγονή του νονού μου, η οποία είναι τώρα περίπου 40 ετών, και μου είπε το εξής:

Θα θυμάμαι για πάντα κάτι που έζησα μαζί σου, όταν ήμουν πρωτοετής φοιτήτρια στην φιλοσοφική σχολή Αθηνών με είχες πάρει μαζί σου, με την οικογένειά σου στο Μέγαρο μουσικής, ήταν η πρώτη φορά και ήταν μια μαγική βραδιά, δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχω ξαναπάει.
Για να είμαι ειλικρινής το είχα ξεχάσει, για να το θυμάται όμως η γλυκύτατη Βούλα μετά από 20 χρόνια σημαίνει πως κάτι καλό έγινε στην ψυχούλα της εκείνο το βράδυ.
Όταν κάνουμε κάτι καλό θα πρέπει εμείς να το ξεχνάμε, είναι όμορφο όμως, και θετικό για την ποιότητα του ανθρώπου που συμμετέχει σε τέτοιες πράξεις να τις θυμάται.
Συγχαρητήρια Βούλα για την μνήμη σου και κυρίως για την αποταμίευση εκείνης της βραδιάς. Τελικά υπάρχουν παιδιά που έχουν ακόμα καλή μνήμη. 

Ας επιστρέψω τώρα στην Διοτίμα και στον Απόλλωνα, ο πατέρας του Απόλλωνα είναι ο Πήγασος, δυστυχώς δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην συνάντηση γιατί έλειπε σε ταξείδι.
Η συνάντηση έγινε στο καφέ alveo δίπλα στο ποτάμι.
Η Διοτίμα ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της Λ.Ο.Γ. και η πρώτη πρόεδρος.
Σπάνιο πλάσμα με πολλά ταλέντα και πολλά καλά στοιχεία ανθρωπιάς, πολιτισμού, παιδείας,  φιλαναγνωσίας και τώρα υπόδειγμα μητέρας.
Είναι πολλά και μοναδικά τα συναισθήματα που με κατακλύζουν όταν συναντώ παιδιά από την Ο.ΚΡ.Α και από την Λ.Ο.Γ. που όταν τα γνώρισα ήταν αλλά στο δημοτικό και άλλα στο γυμνάσιο, και τώρα να έχουν δημιουργήσει τις δικές τους οικογένειες, και ειδικά όταν κάποια από αυτά τα σπάνια μαργαριτάρια με αποκαλούν "δάσκαλε" είναι για μένα ο μεγαλύτερος τίτλος τιμής.

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες ο "παππούς" Επικούρειος Πέπος μετά το καφεδάκι πήγε βόλτα τον Απόλλωνα με το καροτσάκι, ήταν μια συναρπαστική βόλτα όπου ο Απόλλωνας έδειξε μεγάλη κατανόηση, δεν έκλαψε καθόλου και απολάμβανε την βολτίτσα.
Εγώ από την πλευρά μου του έλεγα πολλές αληθινές ιστορίες και όμορφα παιδικά ποιήματα, ελπίζω πως σε λίγα χρόνια Θ.Θ. θα τον δούμε στην αυλή των θαυμάτων να απαγγέλει ποίηση όπως η μητέρα του.
Είπαμε πολλά και διάφορα με την Διοτίμα και κατάλαβα πως εξακολουθεί να είναι λίρα εκατό! 
Ευχαριστώ Διοτίμα για την πόλη όμορφη και αναζωογονητική συζήτηση, είθε ο Απόλλωνας να είναι καλότυχος και υγιής, και σύντομα να του χαρίσεις μια αδερφούλα.

Πάμε τώρα στα δυσάρεστα της επίσκεψης ως απόνερα του κορονοϊού, πολλά μαγαζιά κλειστά, και όσα ήταν ανοιχτά είχαν λίγους  πελάτες, δυστυχώς αυτή η κατάσταση θ' αφήσει πολλές πληγές και το χειρότερο είναι που δεν γνωρίζουμε τι μας περιμένει.
Με τέτοια ψυχολογία πως να κινηθεί ο τροχός της οικονομίας;
Για να ευλογήσουμε και λίγο τα γένια μας εμείς οι Επικούρειοι, όλη αυτή την περίοδο η Επικούρεια φιλοσοφία μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες με διαφορετική προσέγγιση.
Αναζήτησε την τετραφάρμακο του Επίκουρου και θα καταλάβετε τι εννοώ. 
Αναμένουμε αυτές τις μέρες φίλους από Αθήνα, τι να την κάνεις τη ζωή χωρίς φίλους;


Ενδιάμεσα θα έχουμε την τιμή να υποδεχτούμε τον μέγιστο Τρικαλινό συγγραφέα Ηλία Γιαννακόπουλο μετά τής συζύγου του, την μοναδική Αφροδίτη της Πιαλείας, και ελπίζουμε πως ο κατάλογος θα διευρυνθεί περαιτέρω.
Σας χαιρετώ με σεβασμό και Επικούρεια διάθεση ο δόκιμος Επικούρειος και δόκιμος άνθρωπος Επικούρειος Πέπος.
ΥΓ2
Υπάρχουν πληροφορίες πως από την Λωζάνη και την Κοζάνη θα υπάρξει μια συνάντηση, απλά αυτό που δεν έχει ξεκαθαριστεί είναι αν θα γίνει στην Κοζάνη ή στο Μαγευτικό και Πανέμορφο Γοργογύρι που λέει και η κορυφαία ιστορικός κ. Μαρία Ευθυμίου.



Αυτά τα νέα από το Μαγευτικό και Πανέμορφο Γοργογύρι.