Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"Στης σκέψης τα γυρίσματα μ’ έκανε να σταθώ
ιδέα περιπλάνησης σε όμορφο βουνό.
Έτσι μια μέρα το ’φερε κι εμέ να γυροφέρει
τ’ άτι το γοργοκίνητο στου Γοργογυριού τα μέρη !!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε,
καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!
-Aναζητείστε το"Ποίημα για το Γοργογύρι " στο τέλος της σελίδας.

2.11.23

Πότε, Που και Πως ιδρύθηκε η Λ.Ο.Γ. [ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΟΡΓΟΓΥΡΙΟΥ]

ΚΑΝΤΖΑ 2006 Ιούλιος, όταν έκλεισα το βιβλίο του Μ. Κασόλα που αναφερόταν στον ποιητή Ν. Καββαδία άκουσα την γνωστή εσωτερική - άτακτη φωνούλα να μου λέει:

"Φέτος τον Αύγουστο στο χωριό"!

Πέρασαν αρκετές μέρες ώσπου να αποκωδικοποιήσω το μήνυμα της φωνής. 
Μια βραδιά ποίησης στο Μαγευτικό και Πανέμορφο Γοργογύρι με ποιήματα του Ν. Καββαδία στην Αυλή των Θαυμάτων, αυτό ήταν το μήνυμα, μου πήρε πολλές μέρες αλλά με την βοήθεια των Μουσών τα κατάφερα.

13 Αυγούστου 2006

Βρισκόμουν στην αυλή των θαυμάτων και σκεφτόμουν το πως θα μπορούσα να διοργανώσω με τον καλύτερο τρόπο αυτή την ιδέα που είχε φυτρώσει στο μυαλό μου όταν από την διπλανή αυλή ακούστηκαν τα τιτιβίσματα υπέροχων φωνών..... γύρισα προς τα εκεί και είδα καμιά δεκαριά κορίτσια που εξέπεμπαν υπέροχες μελωδίες. Κάλεσα τα κορίτσια κοντά μου και τους εξήγησα το τι έχω στο μυαλό μου και αν θα ήθελαν να συμμετέχουν σε μια βραδιά ποίησης και μουσικής, να απαγγείλουν ποιήματα του ποιητή των Θαλασσών Νίκου Καββαδία. Στην αρχή σάστισαν, ήταν πολύ δυστακτικές όλες τους, δεν τους είχε συμβεί ποτέ ξανά, ούτε στο σχολείο, και ήταν άτολμες και συνεσταλμένες. Όλες μαζί ήταν περίπου δέκα και αν δεν κάνω λάθος η μεγαλύτερη ήταν πρώτη λυκείου και η μικρότερη έκτη η πέμπτη δημοτικού. Είπα στα κορίτσια να πάνε στα σπίτια τους να ενημερώσουν τους γονείς τους και να επιστρέψουν να μου πούνε αν δέχονται να συμμετάσχουν γιατί δεν είχαμε πολύ χρόνο στην διάθεσή μας. Εγώ βέβαια είχα την εναλλακτική των κοριτσιών από την Αθήνα αλλά εκεί είχα άλλο πρόβλημα, ήταν ντροπαλές!!  μεταξύ αυτώ και οι δύο ανιψιές μου. Δεν πέρασε μισή ώρα και τα κορίτσια του χωριού επέστρεψαν και μου είπαν, ναι θέλουμε να συμμετέχουμε. Αυτό ήταν ο κύβος ερρίφθη. 

Πήγαμε όλοι μαζί στο αρχηγείο και τους μοίρασα τα ποιήματα του ΝΙΚΟΥ ΚΑΒΒΑΔΙΑ και τους είπα να επιλέξουν από δύο το πολύ τρία ποιήματα. Παράλληλα έβαλα να ακούσουν και τα ποιήματα που είχαν μελοποιήσει διάφοροι συνθέτες και αφού κατέληξαν στο ποια ποιήματα θα απαγγείλουν τους έδωσα δύο ώρες περιθώριο να εξασκηθούν. Όταν επέστρεψα μετά από δύο ώρες και τις άκουσα να απαγγέλουν, σ' αυτό είχε βοηθήσει πάρα πολύ η Βιβή, ένιωσα ευτυχής γιατί κατάλαβα πως ο σπόρος φύτρωσε και ήταν έτοιμος να μας δώσει και καρπούς. Εκείνο το βράδυ μείναμε ως αργά κάνοντας πρόβες ώστε να παρουσιάσουμε τον καλύτερο εαυτό μας γιατί την επόμενη που ήταν παραμονή της Παναγίας θα είχαμε πολλούς καλεσμένους. Όλα τα κορίτσια όσο περνούσε η ώρα τόσο μεγάλωνε ο ενθουσιασμός τους που για πρώτη φορά θα συμμετείχαν σε κάτι τόσο δημιουργικό και μάλιστα μπροστά σε κοινό.

Εκείνο το βράδυ του 2006 στο Μαγευτικό και Πανέμορφο Γοργογύρι γεννήθηκε η Λ.Ο.Γ.

Βήμα Πρώτο
Δειλά δειλά στις 14/8/06 έγινε στο Γοργογύρι η πρώτη βραδιά ποίησης. Στις 21.00 η αυλή των θαυμάτων είχε γεμίσει από εκλεκτούς φίλους. Ο Poof καλωσόρισε τους καλεσμένους και άνοιξε την βραδιά. Ακολούθησαν o Kolakis και ο Jim Adams και η Μελισσάνθη. Στην συνέχεια οι Μούσες πήραν θέση για να απαγγείλουν τα ποιήματα. Τα ονόματα τους ήταν: Ρία, Δήμητρα, Βασιλική, Κατερίνα, Ζωή, Έλενα και Κωνσταντίνα, η Ερατώ, η Σύλβια, η Τερψιχόρη, η Ανδρομέδα, η Αντιόπη και η Ζαν ντ’ Αρκ, η Ζωή, η Αλεξάνδρα, η Ελένη και η Όλγα. Ήταν μια υπέροχη βραδιά και αποφασίσαμε - τα μέλη της Λ.Ο.Γ.- να την επαναλάβουμε τον επόμενο Αύγουστο, με ποιήματα του Νίκου Γκάτσου. Κάποια στιγμή χρειάστηκε να βρούμε τη «μάνα του λόχου» όπως λένε και στον στρατό, εμείς θέλαμε τη «μάνα - ψυχή» της Λ.Ο.Γ. Ευτυχώς την βρήκαμε στο πρόσωπο της Βιβής.


Βήμα Δεύτερο

Η Λ.Ο.Γ. αποφάσισε να δημιουργήσει στο Μαγευτικό και Πανέμορφο Γοργογύρι, Δανειστική Βιβλιοθήκη. Υπήρχαν ήδη αρκετά βιβλία στην κατοχή του Επικούρειου Πέπου.
Με ενέργειες της Ο.ΚΡ.Α, ευαισθητοποιήθηκε πάρα πολύς κόσμος και ειδικά από το Κορωπί Αττικής, όπως φυσικά και αρκετοί συγχωριανοί ετεροδημότες.
Τους ευχαριστούμε όλους.
Θα πρέπει να σταθούμε ιδιαίτερα όμως, στην άμεση παραχώρηση ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή εκ μέρους της εταιρίας ΠΛΑΙΣΙΟ, καθώς επίσης και στην δωρεά πάρα πολλών βιβλίων εκ μέρους της ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ και των ημερήσιων εφημερίδων ΤΑ ΝΕΑ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ και Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.



Όταν ο Μ.Σ.Γ. έκανε πρόταση στην Λ.Ο.Γ. για να παραχωρήσει το υλικό που κατείχε, η απάντηση ήταν θετική.

Με γοργούς ρυθμούς ετοιμάστηκε η βιβλιοθήκη και ήταν το καμάρι μας. Τη δεύτερη μέρα του Πάσχα 10/4/07 κάναμε τα εγκαίνια με μια λαμπρή γιορτή. Η δανειστική βιβλιοθήκη ήταν πλέον γεγονός και ήταν η πιο πλούσια στην ευρύτερη περιοχή.
Κάποιο στιγμή στον χώρο της βιβλιοθήκης, άρχισαν και τα μαθήματα πληροφορικής, υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση της Βιβής. Τα παιδιά του χωριού ήταν ενθουσιασμένα, αρκετά μέλη άρχισαν να δανείζονται βιβλία και το μέλλον φάνταζε ευοίωνο. Ο χώρος αυτός θα γινόταν ένα εργαστήρι, ένας πολιτιστικός χώρος του χωριού ώστε τα παιδιά κυρίως, να περνούν τις ώρες τους δημιουργικά.

Επίσης τον Μάιο η πρώτη έκδοση της τοπικής εφημερίδας της Λ.Ο.Γ. αποτελούσε πια γεγονός. Παράλληλα η Λ.Ο.Γ. ετοιμαζόταν για τον Αύγουστο του 2007.
Τον Δεκέμβριο του 2006, 4 από τα μέλη της Λ.Ο.Γ. επισκέφτηκαν εκλεκτούς φίλους στην Ν. Αφρική. Αναφέραμε στους φίλους μας τα σχέδια μας και η πρόταση του Γιατρού ήταν να γιορτάσουμε τα 30 χρόνια φιλίας στο Μαγευτικό και Πανέμορφο Γοργογύρι και η βραδιά να περιλαμβάνει Ελληνική, Αγγλική και Αφρικανική ποίηση. Έτσι και έγινε.
Στις 17 Αυγούστου ’07, στις 20.30 το ουράνιο τόξο ήταν εκεί, οι εκλεκτοί φίλοι γέμισαν την αυλή των θαυμάτων και οι μούσες άνοιξαν την βραδιά τραγουδώντας "Αν θυμηθείς τ’ όνειρο μου". Όλα ήταν ονειρεμένα λες και κάποια νεράιδα είχε ρίξει τη μαγική της αστρόσκονη. Η νύχτα αυτή θα μείνει βαθιά χαραγμένη στην μνήμη όλων μας.
Η Λ.Ο.Γ. για τον επόμενο Αύγουστο προγραμματίζει η βραδιά ποίησης να είναι αφιερωμένη στον Λευτέρη Παπαδόπουλο.
ΥΓ. Ξεκινήσαμε με πολύ μεγάλο κέφι και όρεξη, μακάρι κάτι να μείνει στις ψυχές των παιδιών που έλαβαν μέρος σε 'κείνες τις ονειρεμένες βραδιές και κυρίως να συνεχίσουν να αναζητούν τους ποιητές, τους λογοτέχνες, τους ζωγράφους, τα Μουσεία και γενικότερα τον πολιτισμό. Σας χαιρετώ με σεβασμό και Επικούρεια διάθεση ο Επικούρειος Πέπος.














Έρρωσθε και ευδαιμονείτε όσο είναι ακόμα καιρός. Αυτά τα μαγικά συνέβησαν κάποτε στο Μαγευτικό και Πανέμορφο Γοργογύρι. Σας χαιρετώ Επίκουρος ο Γοργογυραίος.

Τι είναι η Ο.ΚΡ.Α; Από τον Μάνατζερ. [ΟΜΑΔΑ ΚΡΟΥΣΗΣ ΑΣΤΡΑΠΗ] που αργότερα έγινε Ομάδα Κοινωνικών Ριζικών Αλλαγών]

23.10.07

Τι είναι η Ο.ΚΡ.Α; Από τον Μάνατζερ. [ΟΜΑΔΑ ΚΡΟΥΣΗΣ ΑΣΤΡΑΠΗ] που αργότερα έγινε [Ομάδα Κοινωνικών Ριζικών Αλλαγών]
 Έτος ιδρύσεως 1999

Φίλες και φίλοι καλημέρα, σήμερα 02/11/23 αποφάσισα να αναδημοσιεύσω και να εμπλουτίσω αυτή την ανάρτηση που είχα κάνει το μακρινό 2007, δηλαδή 8 χρόνια μετά την ίδρυση της ΟΚΡΑ τότε και 24 σήμερα. Ο λόγος που το κάνω αυτό είναι γιατί έχουν μεσολαβήσει πάρα πολλά γεγονότα και επειδή πάρα πολλοί συνάνθρωποι με ρωτούν 

''ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΚΡΑ''; Βασικά η ΟΚΡΑ είναι μία ιδέα, και όπως καλά γνωρίζετε οι ιδέες δεν δολοφονούνται. Η ιδέα λοιπόν της ΟΚΡΑ ανήκει στον Επικούρειο Πέπο ή Mr Πέπο όπως τον αποκαλούσαν τα μέλη της ΟΚΡΑ και της ΛΟΓ, για την ΛΟΓ που είναι παρακλάδι της ΟΚΡΑ θα σας μιλήσω άλλη φορά. Την ιδέα λοιπόν της ΟΚΡΑ την 'συνέλαβε' ο Mr PEPOS ένα βράδυ στον ύπνο του όταν τον επισκέφτηκαν όλες μαζί οι Μούσες!! Για να είμαι ακριβής δεν την συνέλαβε αλλά του την ενεχείρισαν οι Μούσες, κατά καιρούς οι Μούσες επισκέπτονταν και συνεχίζουν να επισκέπτονται τον Επικούρειο Πέπο, έτσι κι εκείνο το βράδυ του Μα'ί'ου 23/05/1999 οι Μούσες θεώρησαν σκόπιμο να τον επισκεφθούν προκειμένου να τον βοηθήσουν να πάρει σωστές αποφάσεις, αρχικά ο Επικούρειος Πέπος θεώρησε τυχαία την ημερομηνία, χρειάστηκε να περάσουν περίπου 17 χρόνια για να καταλάβει πως η επιλογή δεν ήταν τυχαία, η επιλογή έγινε προκειμένου να εκπληρωθούν οι γραφές, για να τιμήσουν ένα σπάνιο μέλος του μέλλοντος που ναι μεν οι Μούσες γνώριζαν πως θα γινόταν επίλεκτο μέλος μετά από 17 χρόνια, αλλά τότε ουδείς άλλος το γνώριζε, και μάλιστα δεν έγινε απλά μέλος αλλά και γραμματέας της ΟΚΡΑ που σημαίνει πάρα πολλά, π. χ. κανένα μέλος προς ένταξη δεν μπορεί να μπεί στο δεύτερο στάδιο προς ένταξη αν δεν πάρει πρώτα θετική έγκριση από την γραμματέα. Ακόμα και ο ιδρυτής και CEO της ΟΚΡΑ μπορεί να παρακάμψει αυτή την διαδικασία ΜΟΝΟ μια φορά το χρόνο και ΜΟΝΟ σε ειδική περίπτωση όπως στην περίπτωση του Νικόλα Παπαγιαννόπουλου που έλαβε το χρίσμα και έγινε μέλος χωρίς να περάσει τα τρία στάδια ένταξης, μακάρι να έχουμε και στο μέλλον τόσο αξιόλογα μέλη προς ένταξη. 

Σ' αυτά τα 24 χρόνια συνέβησαν πάρα πολλά ευχάριστα και κάποια δυσάρεστα, έτσι είναι η ζωή τα εμπεριέχει όλα, αυτή είναι και η μαγεία. Από τα πολύ ευχάριστα της τελευταίας περιόδου ήταν η απόκτηση νέων εκλεκτών φίλων και μελών, και ειδικότερα της Αφροδίτης, του φιλόλογου-συγγραφέα - λογοτέχνη - Δασκάλου - αρθρογράφου Ηλία, της Γιώτας, του σοφού Διδασκάλου Δημήτρη, του Νέστωρα, του Ζήνωνα, της Φαίης, της Μαρίζας, της Τζωρτζίνας, της Χριστίνας, του Γιάννη, της Κασσιανής, της Στέλλας, του Πάνου, του μικρού Γιαννάκη, της Αλκυόνης, του Δευκαλίωνα, του Νικόλα, του Κώστα, της Αλέκας, της Ναυσικάς, του Θεμιστοκλή, του Στέφανου, της Μάρθας. 

Αρκετοί φίλοι γνωρίζουν τις ενέργειες και τις πράξεις της ΟΚΡΑ και δεν χρειάζεται να μιλήσω εδώ, αρκεί που γνωρίζουν αυτοί που πρέπει να γνωρίζουν. Απλά θα αναφέρω πως υπάρχουν επίλεκτα μέλη σε όλον τον κόσμο, και τον περασμένο Μάιο αποχαιρετήσαμε έναν υπέροχο φίλο και μέλος της ΟΚΡΑ ΙΑΠΩΝΙΑΣ τον νευροχειρουργό MAKO ISHIZAWA φίλτατε Μάκο θα σε θυμόμαστε όσο ζούμε και για όσο θα μπορούμε να θυμόμαστε. Φίλες και Φίλοι μ' αυτά τα ολίγα σας αποχαιρετώ και σας εύχομαι κάποια στιγμή στη ζωή σας να σας αξιώσει ο θεός να γίνετε μέλη της ΟΚΡΑ, έστω προς ένταξη.

ΟΜΑΔΑ ΚΡΟΥΣΗΣ ΑΣΤΡΑΠΗ
Η ομάδα που έγραψε την δική της ιστορία με χρυσά γράμματα, αρχικά στο Εξωτικό Κορωπάκι, στις αγνές ψυχές κάποιων παιδιών που στην πορεία έγιναν κολλητά φιλαράκια, και φυσικά αργότερα  στο Μαγευτικό και Πανέμορφο Γοργογύρι που λειτούργησε ως προπομπός της Λ.Ο.Γ. Αν δεν υπήρχε η ΟΚΡΑ δεν θα υπήρχε η Λ.Ο.Γ. και φυσικά ούτε το παρών ιστολόγιο. Και τώρα ήρθε η ώρα να μάθετε τι είναι η ΟΚΡΑ θεωρητικά και ως φυσικό φαινόμενο.
ΙΔΟΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΚΡΑ
'' Καθώς συγκρούονται 
μεταξύ τους
οι κρύσταλλοι πάγου, 
και οι σταγόνες νερού 
του νέφους ηλεκτρίζονται 
όλο και πιο πολύ,
σύντομα ο ηλεκτρισμός
γίνεται πολύ δυνατός, και,
ξαφνικά μία ηλεκτρική
εκκένωση διαπερνά 
όλο το σύννεφο και το 
φωτίζει
από πάνω ως κάτω.
Αυτή η θεόρατη σπίθα 
είναι η Ο.Κ.Ρ.Α.''

Γέννηση - Έδρα: Κορωπί Αττικής.
Ιστορικό: Προπομπός της Λ.Ο.Γ.
Έτος Ιδρύσεως 1999
Σκοπός: Μη κυβερνητική Οργάνωση 
Προς Διάσωση της Φιλίας.
Ιδρυτικά Μέλη:
Επικούρειος Πέπος ως Μάνατζερ [CEO]
Mr Alex ως ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΕΛΗ: Αρκάς, Γενικός, Πετράκης [αρχηγός], 
Λε- Αρ, Μαραντόνα=Γιώργος Σεχίδης, 
Μίμης, Σκουρλής Θάνος, Σκουρλής Δημήτριος, 
Παύλου Νικόλαος, Παύλου Χρήστος, 
Ορέστης, Νίκος Χατζής, Βασίλης Πολίτης, 
Αποστόλης, Γιαννάκης, Αντώνης, 
Παπαθεοδώρου Αντώνιος, Στέλιος [Τσίου Τσίου] 
Kamakotsi, Kosmix, Ninikoski, Pepito, Tsipiripo, 
Βάγγη, Κατερίνα, Νατάσα, Μαρία, Πέπη, 
Κυριακή, Βάσια ψυχολόγος, Ηλέκτρα, Μίνα, 
Διώνη, Αγγελική, Άλκηστη.
ΧΟΡΗΓΟΙ: Κος Βάιος, Κος Ρότσα.
Σύμβουλος: Dr Θωμάς ψυχολόγος.
Προπονητής: Θ. Σεχίδης.
Φυσιοθεραπευτής: ο θαυματοποιός Τζιμ Άνταμς.




























Έρρωσθε και ευδαιμονείτε όσο είναι ακόμα νωρίς, η ΟΚΡΑ είναι μια κάποια λύσις που έλεγε και ο ποιητής.