Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"Στης σκέψης τα γυρίσματα μ’ έκανε να σταθώ
ιδέα περιπλάνησης σε όμορφο βουνό.
Έτσι μια μέρα το ’φερε κι εμέ να γυροφέρει
τ’ άτι το γοργοκίνητο στου Γοργογυριού τα μέρη !!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε,
καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!
-Aναζητείστε το"Ποίημα για το Γοργογύρι " στο τέλος της σελίδας.

19.9.23

'Ελενα Γκοβίνα , μια Γοργογυρέ'ι'σσα με Ιαπωνική νοοτροπία!! Συγχαρητήρια!!


Φίλες και φίλοι αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου της Λογοτεχνικής ομάδας Γοργογυρίου καλησπέρα. Η σημερινή ανάρτηση είναι αφιερωμένη σε μία νέα κοπέλα, την σύμβουλο της κοινότητας Γοργογυρίου που έχω την τιμή να είναι και συγγενής μου, αναφέρομαι στην ΕΛΕΝΑ ΓΚΟΒΙΝΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ. Την ανάρτηση εννοείται πως δεν την κάνω λόγω της συγγένειας αλλά για την κορυφαία πράξη της παραίτησής της. Το να υπάρχει άτομο στην Ελλάδα που με τον α' η τον β' τρόπο ένιωσε την ανάγκη να παραιτηθεί είναι σα να λέμε πως στην Ελλάδα είμαστε όλοι εφοπλιστές, να γιατί λέω πως η πράξη τής Έλενας είναι σπάνιο είδος. Ίσως να είναι και η μοναδική Ελληνίδα της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχει παραιτηθεί αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που της αναλογούν. Την παραίτησή της την υπέβαλε αμέσως μετά που έλαβε γνώση για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο υδραγωγείο του χωριού μας. 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ να διευκρινίσω πως το νερό στις πηγές μας είναι ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ αν όχι το καλύτερο είναι ανάμεσα στα καλύτερα, το πρόβλημα, το μείζον πρόβλημα είναι στην δεξαμενή, όλες αυτές οι απαράδεκτες εικόνες που είδατε έχουν να κάνουν με την δεξαμενή, αν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα στην δεξαμενή αυτόματα σταματάει και το πρόβλημα, εννοείται πως θα πρέπει να υπάρχει η δέουσα φροντίδα ΠΑΝΤΑ και όχι μια φορά στο χρόνο. Επειδή έχω στείλει σε αρκετές φίλες και αρκετούς φίλους το σχόλιο που έκανα για την παραίτηση τής 'Ελενας έχω δεχθεί διθυραμβικά σχόλια για την πράξη της. Υπήρξε και μία φίλη από Αθήνα που μου έγραψε το εξής: μήπως θα ήταν καλύτερα να έμενε και να έδινε τη μάχη εκ των έσω; Της εξήγησα πως η κοπέλα παραιτήθηκε για όλα αυτά που δεν έγιναν στο υδραγωγείο τα προηγούμενα χρόνια, ένιωσε πως έπρεπε να είχε λάβει γνώση για την κατάσταση του υδραγωγείου, όφειλε ως κοινοτική σύμβουλος να έχει ενημερωθεί, είχε άγνοια και γι' αυτόν τον λόγο παραιτήθηκε. Στην Ελλάδα όταν συμβεί κάτι όλοι εμείς λέμε: ΝΤΡΟΠΗ! Δεν θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί η τάδε η ο τάδε; Τώρα που βρέθηκε μια κοπέλα να βάλει τα γυαλιά σε πολλές και πολλούς, και έπραξε το αυτονόητο βασικά, κάποιοι από εμάς ψάχνουμε να βρούμε γωνία στο δεκάρικο, που λέγαμε παλιά. 'Ελεος βρε Βίκυ, έλεος! Ένυ γουέη που λέει και ο Πλάτωνας η Βίκυ όταν της εξήγησα, το κατάλαβε, όταν κάνεις καλοπροαίρετη κριτική πάντα καταλαβαίνεις το σωστό.

Αυτό το μικρό σχόλιο είχα να κάνω σε σχέση με μια μεγάλη πράξη που θυμίζει Ιαπωνία, μόνο στην Ιαπωνία υπάρχουν τόσο υπεύθυνα άτομα, και μ' αυτό το σχόλιο κάνω πάσα στον φίλο μου τον συγγραφέα Ηλία Γιαννακόπουλο για ένα άρθρο σχετικά με την παραίτηση της Έλενας και γενικότερα με τις μη παραιτήσεις.

'Ελενα μακάρι να σε μιμηθούν κι άλλοι, μακάρι να γίνεις το παράδειγμα προς μίμηση. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ.