Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"Στης σκέψης τα γυρίσματα μ’ έκανε να σταθώ
ιδέα περιπλάνησης σε όμορφο βουνό.
Έτσι μια μέρα το ’φερε κι εμέ να γυροφέρει
τ’ άτι το γοργοκίνητο στου Γοργογυριού τα μέρη !!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε,
καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!
-Aναζητείστε το"Ποίημα για το Γοργογύρι " στο τέλος της σελίδας.

18.2.24

ΓΟΡΓΟΓΥΡΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΞΕΝΩΝΑΣ ΠΡΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΓΟΡΓΟΓΥΡΙ. Γκοβίνας Σπυρίδων - Επίκουρος.

 

Επικούρειος ξενώνας με ποιητικολογοτεχνικό χαρακτήρα, 80 τετραγωνικών, [από 130 σε 100 ευρώ]και Επικούρεια κατοικία [μικρό διαμέρισμα] 50 τετραγωνικών [από 90 σε 75 ευρώ] στο Μαγευτικό και Πανέμορφο Γοργογύρι Τρικάλων. Για όσους δεν το γνωρίζουν και ίσως αναρωτηθούν, γιατί Επικούρεια; είναι απλό, λόγω του Επικούρειου κήπου και φυσικά λόγω του ιδιοκτήτη αφού εκτός από το Σπύρος έχει και το όνομα Επίκουρος ο Γοργογυραίος, Στο τέλος του άρθρου υπάρχουν πολλές φωτογραφίες όπου μπορείτε να δείτε τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Το κείμενο που ακολουθεί έχει μεταφραστεί και στα Ιαπωνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Φινλανδικά, Γερμανικά, Νοτιοαφρικάνικα. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6937013312 Επικούρειος Πέπος. [Σπυρίδων Γκοβίνας]. Περισσότερες πληροφορίες για τον ιδιοκτήτη, θα βρείτε στο filomatheia.blogspot.com

[Υ.Γ. Αν δεν βρείτε σε μας, αναζητήστε το Alex House που βρίσκεται επίσης στο Μαγευτικό και Πανέμορφο Γοργογύρι στο τηλ. 6938073654]

1) Σχετικά μ' εμάς.

Οικοδεσπότες: Επικούρειος Πέπος, Λόλα και Φαίη.

Γλώσσα επικοινωνίας

Ελληνικά και Αγγλικά.

2) Σχετικά με τον χώρο.

Νεόκτιστη μονοκατοικία με δύο ανεξάρτητους χώρους προς ενοικίαση της τάξεως των 50 και 80 τετραγωνικών. Απόσταση από Τρίκαλα 19 χιλιόμετρα. 
Η κατοικία βρίσκεται στο Μαγευτικό και Πανέμορφο Γοργογύρι και ειδικότερα στον Επικούρειο κήπο όπου το προηγούμενο καλοκαίρι έγινε η 4ρτη συναστρεία των επικούρειων φίλων και παρέστησαν εκλεκτοί φίλοι. 

3] Πληροφορίες για τις κατοικίες.


Α' διαμέρισμα 50  τετραγωνικών υπερυψωμένο ισόγειο με κουζίνα, μπάνιο, υπνοδωμάτιο με δύο μονά κρεβάτια, 
σαλόνι (ενιαίο με την κουζίνα) με καναπέ που γίνεται κρεβάτι και με δυνατότητα αν χρειαστεί να μπει και έξτρα ντιβάνι για να κοιμηθεί ένα παιδί, τραπεζαρία, ζεστό νερό πάντα, θέρμανση με καλοριφέρ, βεράντες με τραπέζι και θέα προς τον Επικούρειο κήπο και από την πίσω πλευρά στο Κερκέτιον όρος, πάρκινγκ στην ιδιοκτησία, και όλες τις απαραίτητες ηλεκτρικές συσκευές, ψυγείο, κουζίνα, τηλεόραση, φούρνο μικροκυμάτων, καφετιέρα, τοστιέρα, βραστήρα, πιστολάκι μαλλιών. 
Υπάρχει πρόσβαση σε όλο το χώρο του διαμερίσματος, η πρόσβαση δε στο διαμέρισμα γίνεται με 6 σκαλοπάτια ανόδου. [Σημαντική παρατήρηση, η τιμή είναι 90ευρώ κανονικά και αν η κράτηση γίνει μέσω της Λογοτεχνικής Ομάδας Γοργογυρίου, δηλαδή της ιστοσελίδας που διαβάζεται τώρα,  πέφτει στα 75ευρώ. τηλ. 6937013312]

Ξενώνας, ενιαίος χώρος 80 τετραγωνικά.

Β' διαμέρισμα ποιητικολογοτεχνικός ξενώνας ενιαίος χώρος 80 τετραγωνικά ιδανικός για οικογένειες και όχι μόνο, προσβάσιμος με 5 σκαλοπάτια καθόδου, ενιαίος χώρος με ένα διπλό κρεβάτι, δύο μονά κρεβάτια, ένα ημίδιπλο κρεβάτι, όπου άνετα μπορούν να φιλοξενηθούν 5 ενήλικες ή 4 ενήλικες και δύο παιδιά, ένας τριθέσιος καναπές, δύο πολυθρόνες, τηλεόραση, dvd player και διάφορα ποιοτικά cd και dvd, ραδιοενισχυτής, βιβλία, πολλά και διάφορα βιβλία, τρεις βιβλιοθήκες, γραφείο, και φυσικά όλες οι απαραίτητες ηλεκτρικές συσκευές, ψυγείο, κουζίνα, φούρνο μικροκυμάτων, βραστήρα, σεσουάρ μαλλιών, καφετιέρα, τοστιέρα, θέρμανση με καλοριφέρ, πάντα ζεστό νερό, υπαίθριο πάρκινγκ στην ιδιοκτησία. [Σημαντική παρατήρηση, η τιμή είναι 130ευρώ κανονικά, και αν η κράτηση γίνει μέσω της Λογοτεχνικής Ομάδας Γοργογυρίου, δηλαδή της ιστοσελίδας που διαβάζεται τώρα,  πέφτει στα 100ευρώ.] τηλ κρατ. 6937013312 Πέπος.

4) Άλλα στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε.

Οι επισκέπτες μπορούν να ετοιμάσουν μόνοι τους ένα (1) ελαφρύ πρωινό καθώς παρέχουμε τα υλικά για Νεσκαφέ, καφέ φίλτρου, τσάι, φρυγανιές, χαμομήλι, κράκερ, μερίδες μέλι και μαρμελάδα, ζάχαρη, και εμφιαλωμένο νερό δωρεάν. Το νερό  παροχής του δικτύου είναι πόσιμο, διαθέτουμε και φίλτρο κεντρικής παροχής. Στον ξενώνα υπάρχουν πάρα πολλά βιβλία όπου οι επισκέπτες μπορούν να δανείζονται προς ανάγνωση. Σύντομα ελπίζω να τυπώσω και τα δικά μου ποιήματα, λογοτεχνικά κείμενα και ''αληθινές ιστορίες'' τα οποία θα δωρίζω στους επισκέπτες.

5) Σημαντικές πληροφορίες.

Αυτό το κατάλυμα δεν φιλοξενεί μπάτσελορ ή αντίστοιχα πάρτι και δεν επιτρέπεται η φιλοξενία κατοικίδιων ζώων παρ' ότι η αγάπη μας είναι δεδομένη για τους τετράποδους φίλους μας. Είμαστε πρόθυμοι και διαθέσιμοι να παρέχουμε πληροφορίες για την ιστορία και τις διαδρομές στους κοντινούς προορισμούς όπως: Μονοπάτι του Ασκληπιού, Κεφαλοπόταμος, Παραδοσιακή δριστέλα, Τρύπιο Λιθάρι, και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που θα συντελούσε στην επίτευξη μιας άριστης διαμονής. Σχετικά με αυτόν τον χώρο

Ο χώρος.

Το σπίτι βρίσκεται στο Μαγευτικό & Πανέμορφο Γοργογύρι, το οποίο απέχει 19χλμ από την πόλη των Τρικάλων. Είναι πλήρως εξοπλισμένο με ηλεκτρικές συσκευές, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, ψυγείο, βραστήρα νερού, καφετιέρα φίλτρου, τοστιέρα, τηλεόραση, στεγνωτήρα μαλλιών, δωρεάν WiFi, πετσέτες και κλινοσκεπάσματα. Πολλές πληροφορίες για την πόλη των Τρικάλων θα βρείτε στο πιο κάτω λίνκ:  http://filomatheia.blogspot.com/2021/07/blog-post.html?m=1

Το χωριό μας βρίσκεται στους πρόποδες του Κερκέτιου όρους [Κόζιακας] και περιβάλλεται πανταχόθεν από πράσινο, το διασχίζουν 2 ποταμοί, ο Κεφαλοπόταμος ο οποίος πηγάζει λίγο έξω από το χωριό και ο Ξυλοπαροικιώτης. Παράλληλα στον Κεφαλοπόταμο, όπου υπάρχει το μονοπάτι του Ασκληπιού μπορείτε να περπατήσετε και να νιώσετε την ευεξία από τα αρώματα των βοτάνων τα οποία συνέλεγε στην αρχαιότητα και ο Ασκληπιός, είναι ο τόπος που δεν προσφέρει μόνο την φευγαλέα εντύπωση αλλά σε προσκαλεί και σε μαγνητίζει με τις φυσικές ομορφιές του, είναι το σωστό μέρος για να ζήσετε και να απολαύσετε τη φύση. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την παραδοσιακή δριστέλα του Γιώργου κατόπιν ραντεβού η οποία είναι σε λειτουργία για το πλύσιμο των φλοκάτων κ.ο.μ.

 Σχετικά με την αγορά στο χωριό:

Μικρό μπακάλικο, Χασάπικο - Ψητοπωλείο με διανομή στο σπίτι (2431053100) τα "Χασαπάκια", δύο καφετέριες, και Ταβέρνα ''ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ'' που λειτουργεί μόνο σ/κ όλα αυτά βρίσκονται πέριξ της πλατείας του χωριού.

Ώρα αφίξεων

Από 14:00

Ώρα αναχώρησης

Μέχρι τις 11:00

6) Αποστάσεις από Γοργογύρι.

Γοργογύρι - Τρίκαλα

Απόσταση : 19.00 km

Εκτιμώμενος χρόνος : 00:20 λεπτά.

Γοργογύρι - Καλαμπάκα

Απόσταση : 25.69 km

Εκτιμώμενος χρόνος : 0Ο:34 λεπτά.

Γοργογύρι - Πύλη

Απόσταση : 13.60 km

Εκτιμώμενος χρόνος : 00:18 

λεπτά.

Γοργογύρι - Ελάτη

Απόσταση : 26.75 km

Εκτιμώμενος χρόνος : 00:31 

λεπτά.

Γοργογύρι - Περτούλι

Απόσταση : 40.68 km

Εκτιμώμενος χρόνος : 00:46 λεπτά.

Γοργογύρι - Λίμνη Πλαστήρα

Απόσταση : 43.13 km

Εκτιμώμενος χρόνος : 00:50 λεπτά.

Γοργογύρι - Μετέωρα 

Απόσταση : 27.70 km

Εκτιμώμενος χρόνος : 00:36 λεπτά.

Γοργογύρι - Θεόπετρα

Απόσταση : 23.55 km

Εκτιμώμενος χρόνος : 00:33 λεπτά.

Γοργογύρι - Λίμνη Γκιτζή

Απόσταση : 19.12 km

Εκτιμώμενος χρόνος : 00:25 λεπτά.

Γοργογύρι - Γέφυρα Παλιοκαρυάς Τρικάλων.

Απόσταση : 18.83 km

Εκτιμώμενος χρόνος : 00:24 λεπτά.

Τι προσφέρει αυτός ο χώρος.

Wifi

βιβλία

Eπιτραπέζιο αρμόνιο.

ταινίες για παιδιά και ντοκιμαντέρ.

c.d. player

c.d.

d.v.d.

Δωρεάν πάρκινγκ

Κουζίνα

Τηλεόραση

Πιστολάκι μαλλιών

Σαμπουάν

Αφρόλουτρο

Σαπούνι

Πετσέτες μπάνιου

Πετσέτες προσώπου

Σεντόνια

Κουβέρτες

Μαξιλάρια

Σίδερο

Απλώστρα ρούχων

Κρεμάστρες

Επιπλέον μαξιλάρια

Κλινοσκεπάσματα

Χαρτί υγείας

Χαρτί κουζίνας

Καρέκλες

Τραπέζια

Πιάτα φαγητού

Πιάτα σαλάτας

Πιάτα γλυκού 

Μαχαιροπίρουνα

Κουτάλια

Κούπες τσαγιού

Φλυτζάνια καφέ.

ΤΟ ΤΡΥΠΙΟ ΛΙΘΑΡΙ 1900 ΥΨΟΜΕΤΡΟ

ΚΕΦΑΛΟΠΟΤΑΜΟΣ

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΚΗΠΟΣ 

4ρτη ΣΥΝΑΣΤΡΙΑ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΩΝ ΦΙΛΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΗΠΟ

ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΚΗΠΟΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΗΠΟ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ [50m2]












------------------------------------------------

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟ ΞΕΝΩΝΑ [80m2]








































Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΙΕΡΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ: Πάντων Κτημάτων Κράτιστον Εστί Φίλος Σαφής Και Αγαθός είναι στο dna μας. Υ.Γ. Αν δεν βρείτε ανοικτή ημερομηνία κράτησης σημαίνει πως φιλοξενούμε φίλους, ή συγγενείς, ή μέλη της ΟΚΡΑ. Έρρωσθε και ευδαιμονείτε με Γνώθι σαυτόν, και Μηδέν Άγαν εν όσο εύ Πράττειν. Η Επιμέλεια της ανάρτησης έγινε από τον Επίκουρο τον Γοργογυραίο.