Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"Στης σκέψης τα γυρίσματα μ’ έκανε να σταθώ
ιδέα περιπλάνησης σε όμορφο βουνό.
Έτσι μια μέρα το ’φερε κι εμέ να γυροφέρει
τ’ άτι το γοργοκίνητο στου Γοργογυριού τα μέρη !!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε,
καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!
-Aναζητείστε το"Ποίημα για το Γοργογύρι " στο τέλος της σελίδας.

25.3.24

25 Μαρτίου 2024 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και στον φίλο μας τον Διδάσκαλο που σήμερα έχει τα γενέθλιά του. Το πιο κάτω ποίημα είναι αφιερωμένο στον Διδάσκαλο λόγω γενεθλίων. Έρρωσθε.

Φίλες και Φίλοι σας χαιρετώ και όχι μόνο!!!! Σήμερα επικοινωνώ μαζί σας με αφορμή τον τίτλο ''ΑΝ'' του ποιήματος του  ΡΑΝΤΙΓΙΑΡΝΤ ΚΙΠΛΙΝΓΚ, επέλεξα τον τίτλο του ποιήματος για να σας πω κι εγώ τα δικά μου ''ΑΝ'' σας εύχομαι καλή ανάγνωση, με σεβασμό ο Επικούρος ο Γοργογυραίος


ΑΝ δεν έχεις ''κλείσει'' στην αγκαλιά σου και δεν σ' έχουν ''κλείσει'' φίλοι ευλογημένοι και διαχρονικοί πως μπορείς να λες ''Πάντων κτημάτων κράτιστον εστί φίλος σαφής και αγαθός;''

ΑΝ δεν έχεις παραβρεθεί στο πατάρι του Gutenberg κάποιο Σάββατο για να παρακολουθήσεις τις ομιλίες κορυφαίων ομιλητών, όπως ο Ήρκος και ο Στάντης  Αποστολίδης και πολλών άλλων φρόντισε να το κάνεις σύντομα.

ΑΝ δεν έχεις διαβάσει την απολογία του Σωκράτη σε απόδοση του Στάντη Αποστολίδη σπεύσε στις εκδόσεις Gutenberg να το αγοράσεις.

ΑΝ δεν έχεις διαβάσει τα θεατρικά έργα του ΙΨΕΝ και του ΣΤΡΙΝΜΠΕΡΓΚ ποτέ δεν είναι αργά να το κάνεις, άλλωστε και η Νεφέλη με την Κορνηλία τώρα ξεκίνησαν.

ΑΝ δεν έχεις διαβάσει τα βιβλία του κορυφαίου διανοητή Τρικάλων Ηλία Γιαννακόπουλου μπορείς να τα αναζητήσεις στο βιβλιοπωλείο ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ στο Κορωπί.

ΑΝ δεν έχεις ερωτευθεί πως είναι δυνατόν να μιλάς για τα υπέρ και τα κατά του έρωτα;

ΑΝ μπορείς να παραμένεις ατάραχος τι στιγμή που γύρω σου επικρατεί αυτό το χάος της ασχήμιας και της ανευθυνότητας ψάξου λιγουλάκι γιατί ίσως κρύβεις μέσα σου την ασχήμια. 

ΑΝ μπορείς να συνεχίσεις να πιστεύεις στον άνθρωπο όταν σ' έχουν πληγώσει ουκ ολίγοι, τότε σου αξίζουν συγχαρητήρια.

ΑΝ μπορείς να σκέφτεσαι δημιουργικά την ώρα που οι πολλοί χάνουν την ψυχραιμία τους αυτό σημαίνει πως ανήκεις στους επικούρειους - στω'ι'κούς και σου πρέπουν πολλά εύγε.

ΑΝ επαναστατείς για την έλλειψη αισθητικής και σεβασμού που κυριαρχούν στην Ελληνική κοινωνία, sory αλλά θα συνεχίσεις να νιώθεις πληγωμένος γιατί δεν υπάρχει πλάνο αλλαγής σε κανένα συρτάρι του υπουργείου παιδείας.

ΑΝ μπορείς να απαλλαγείς από το μέγιστο χαζοκούτι που το έχουν ονομάσει τηλεόραση σε σύντομο χρονικό διάστημα θα παρατηρήσεις μεγάλες διαφορές στην αρμονία της ψυχολογίας σου.

ΑΝ μπορείς να έχεις στη φαρέτρα σου τα βέλη της αρετής, του σεβασμού, της αγάπης, της φιλίας, της καλοσύνης, της δημιουργίας, της τέχνης, της μουσικής, της καλοπροαίρεσης, της κατανόησης και του έρωτα θα πορευθείς εν ειρήνη και έχεις μεγάλες πιθανότητες να πετύχεις τους στόχους σου.

ΑΝ μπορείς να γεμίζεις το νου σου με όμορφες εικόνες, με υπέροχες μουσικές, με ουτοπικούς και ρομαντικούς στίχους θα έχεις προσφέρει στον εαυτό σου το καλύτερο δώρο.

ΑΝ όλοι οι άνθρωποι έχουν για σένα την ίδια αξία και δεν υπάρχουν κάποιοι που να τους έχεις ξεχωρίσει για την ποιότητά τους για τις συμπεριφορές τους για την προσφορά τους και για τις ιδέες τους μάλλον θα πρέπει να ανησυχείς για σένα πρωτίστως.

ΑΝ έχεις αποφασίσει να συναναστρέφεσαι με καλύτερους από σένα υπάρχει ελπίδα κάποια στιγμή στο μέλλον να είσαι εσύ αυτή/αυτός που θα επιθυμούν οι άλλοι να συναναστρέφονται ώστε να γίνουν καλύτεροι.

ΑΝ καταφέρεις κάποια από αυτά τα ''ΑΝ'' να τα υιοθετήσεις και να τα ''κοινωνήσεις'' σε φίλους και γνωστούς θα έχεις πράξει σωστά και θα σου αξίζουν συγχαρητήρια.

 ΑΝ δεν έχεις διαβάσει το βιβλίο του Βασίλη Ραφαηλίδη 
''Η Κωμικοτραγική Ιστορία του Νεοελληνικού Κράτους'' και το βιβλίο του David Brewer ''Η Φλόγα της Ελευθερίας'' πως θα μάθεις τις αλήθειες για το τι ακριβώς έγινε το 1821 και το τι ακολούθησε;

ΑΝ δεν έχεις διαβάσει το βιβλίο του ΓΚΑΓΚΟΥΛΙΑ και το ΑΝΤΙΓΝΩΣΗ της Λιλής Ζωγράφου χωρίς παρωπίδες και δογματισμούς πως είναι δυνατόν να μάθεις αυτά που σου κρύβουν;

ΑΝ δεν έχεις παρακολουθήσει τα διαδικτυακά μαθήματα του καθηγητή ΒΕΡΤΟΥΔΑΚΗ να αναλύει την τραγωδία του ΣΟΦΟΚΛΗ ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΟΣ φρόντισε να το κάνεις σύντομα για να καταλάβεις το πόσο σημαντικός και διαχρονικός είναι ο μέγιστος ΣΟΦΟΚΛΗΣ και φυσικά τα έργα των  ΕΥΡΙΠΙΔΗ, ΑΙΣΧΥΛΟΥ και ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ.

ΑΝ δεν έχεις ακούσει την κορυφαία Ιστορικό κ. Μαρία Ευθυμίου να μιλάει για την Παγκόσμια Ιστορία κ.ο.μ. φρόντισε να την ακούσεις σύντομα για να μαγευτείς από την μετάδοση της διδασκαλίας της.

ΑΝ δεν έχεις επισκεφθεί τους τάφους των προγόνων σου στον ΚΕΡΑΜΕΙΚΟ, τον ναό των ναών, τον  ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ και την ΠΝΥΚΑ το βήμα της Δημοκρατίας τι σόι Έλληνας είσαι;

ΑΝ αντί για την ελληνική γλώσσα -που κατά γενική ομολογία είναι από τις πιο όμορφες γλώσσες του κόσμου- χρησιμοποιείς τα γκρικλις; λες πως Φταίνε οι άλλοι!! αναλογίσου τις ευθύνες σου και την γελοιότητα σου.

ΑΝ επειδή γεννηθήκαμε στον τόπο που τα τελευταία 200 χρόνια περίπου ονομάζεται Ελλάδα, αυτό μας κάνει αυτόματα και Έλληνες είμαστε γελασμένοι, και ανιστόρητοι, έτσι λέει ο φίλος μου ο Κώστας Πολωνός και δυστυχώς έχει δίκιο.

ΑΝ δεν έχεις ήδη μελετήσει την φιλοσοφία του Επίκουρου, και την τετραφάρμακό του πως είναι δυνατόν να ζητάς να ζήσεις ευχάριστα και ευδαιμονικά;

ΑΝ είσαι βιβλιοφάγος και δεν έχεις επισκεφθεί, έστω για μια φορά στη ζωή σου το ''Καλειδοσκόπιο'' ώστε να γνωρίσεις από κοντά τον βιβλιοφάγο FUJI TOMO KAZU τι ψυχή θα παραδώσεις;

ΑΝ είσαι φυσιολάτρης και δεν έχεις ήδη επισκεφθεί το Μαγευτικό και Πανέμορφο Γοργογύρι και το ΚΕΡΚΕΤΙΟΝ ΟΡΟΣ τι σόι ''μαϊμού'' φυσιολάτρης είσαι;

ΑΝ δεν έχεις μελετήσει το πόνημα του Εὐάγγελου Λεμπέση - Ἡ Τεράστια Κοινωνική Σημασία τῶν Βλακῶν ἐν τῷ Συγχρόνῳ Βίῳ και το βιβλίο του Νίκου Δήμου με τίτλο Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΜΠΟΥΦΩΝ πως είναι δυνατόν να πορευθείς στην Ελληνική κοινωνία;

ΑΝ δεν επισκέπτεσαι καθημερινά το ιστολόγιο της Λογοτεχνικής Ομάδας Γοργογυρίου-filomatheia.blogspot.com πως είναι δυνατόν να έχεις την απαίτηση να έχεις έγκυρη λογοτεχνική και ποιοτική - ποιητική ενημέρωση και να πάει καλά η μέρα σου;

ΑΝ δεν έχεις παραβρεθεί έστω και για μια μαγική βραδιά στην  Αυλή των Θαυμάτων στο Μαγευτικό και Πανέμορφο Γοργογύρι για ν' ακούσεις τις Μούσες να απαγγέλουν ποίηση, ποιο το νόημα της ζωής σου; 

ΑΝ έχεις την ευλογία να απολαμβάνεις τη φιλία εκλεκτών φίλων από την Νότια Αφρική, από την Ιαπωνία, από την Φινλανδία, από την Αυστραλία, από την Γαλλία, από την Κορσική, από τη Νορβηγία και φυσικά από την Ελλάδα και δεν ευχαριστείς τον Δημιουργό είσαι αχάριστος.

ΑΝ δεν έχεις δει τ' αριστουργήματα της 7μης τέχνης Ο τελευταίος Σαμουράϊ, Ο κύκλος των χαμένων ποιητών, Αντιγράφωντας τον Μπετόβεν, Πέρα από την Αφρική, Τον ερωτευμένο Σαίξπιρ, Δέντρο ζωής, Πολίτης Καίην, η Θάλασσα Μέσα μου, οι 12 Ένορκοι κ.ο.μ. πως είναι δυνατόν να ονειρεύεσαι;

ΑΝ δεν έχεις γευτεί -έστω για μια φορά- το ''Προδόρπιο των Θεών'' από τον Αρχη-chef Fuzi Tomo Kazu-Poof πως είναι δυνατός να λες πως γνώρισες τη γαστρονομική-ερωτική επανάσταση του ουρανίσκου;

ΑΝ Δεν έχεις βρεθεί με τον Διδάσκαλο της Πιάλειας σε κάποιο συμπόσιο όπου μετά αρχίζει να παίζει φλογέρα και να τραγουδά το Μάρω Μάρω πουν τα νιάτα, δεν μπορείς να φανταστείς το τι έχεις στερηθεί. Διδάσκαλε πολύχρονος και πολύχρωμος όπως πάντα.

ΑΝ όταν διάβασες όλα τα πιο πάνω ένιωσες μια ανατριχίλα και σκέφτηκες πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να γράφει τέτοιες σαχλαμάρες, σημαίνει πως είσαι στη σωστή λωρίδα της λογικής, αν όμως κάτι μέσα σου σού έκανε κλίκ σημαίνει πως είσαι ένας κανονικός Επικούρειος και απλά δεν το γνώριζες.

ΑΝ δεν έχεις διαβάσει τα άρθρα του Ηλία Γιαννακόπουλου που πασχίζει χρόνια τώρα να μας αφυπνίσει και να μας κάνει πιο σοφούς, λέγοντας πως επειδή τάχαμου δεν έχεις χρόνο, αλλά έχεις χρόνο για τα τηλεοπτικά σκουπίδια, ποιος φταίει; Μήπως ο Ηλίας που τα γράφει;

ΑΝ πάλι την ώρα που τα διάβαζες έκανες έναν απολογισμό και κατέληξες στο συμπέρασμα πως ουδέν κακόν αμιγές καλού είναι μία καλή προσέγγιση της φύσης των πραγμάτων.

ΑΝ αποφασίσεις κάποτε να γίνεις κι εσύ μέλος της Επικούρειας φιλοσοφίας, και ομόσταυλος στον κήπο του Επίκουρου θα σε υποδεχθούμε με μεγάλη χαρά και είναι μία καλή ευκαιρία αυτό το καλοκαίρι να φιλοξενηθείς στην Αυλή των Θαυμάτων. Αρκεί να πάρεις το οκ από την γραμματέα της ΟΚΡΑ.

ΑΝ κατάφερες και έφτασες ως εδώ σώος και αβλαβής αυτό σημαίνει πως έχεις τα προσόντα ώστε κάποια στιγμή να γίνεις μέλος της Ο.ΚΡ.Α. με την αξία σου. Σ' ευχαριστώ που έκανες τον κόπο ν' αφιερώσεις τον πολύτιμο χρόνο σου.
Eπικούρειος Πέπος.

2 σχόλια:

Επικούρειος Πέπος. είπε...

Πώς τα έχουν καταφέρει δύο πνευματικά τέκνα της Πιάλειας να έχουν γεννηθεί και οι δύο τις πιο σημαντικές ημερομηνίες του Μαρτίου; 21/03 ο Ηλίας, παγκόσμια ημέρα ποίησης και 25/03 ο Διδάσκαλος, τυχαίο; Δε νομίζω. Έρρωσθε και Ευδαιμονείτε όσο είναι ακόμα νωρίς και φυσικά αναζητήστε τα άρθρα του Ηλία Γιαννακόπουλου και τα ποιήματα του Δημήτρη Παπαγιαννόπουλου όταν τα εκδώσει. ΧΡΌΝΙΑ ΚΑΛΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕ και από την Λόλα.

Ανώνυμος είπε...

Από τον Πιάλειο με αγάπη
Αγαπητέ μου Πέπο, φιλομαθέστατε και εραστή του "αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων, μηδέ γένος πατέρων αισχυνέμεν» δηλαδή "Πάντα να αριστεύεις, να ξεπερνάς τους άλλους,, να μην ντροπιάσεις
και να τιμάς το πατρικό γένος που ανήκεις». Εραστή επίσης του ωραίου και καλού, της αρμονίας και του φυσικού κάλους, της μουσικής και των Μουσών που σε μύησαν στα μυστικά τους εκεί στα γάργαρα νερά του Κεφαλοπόταμου του μαγευτικού και πανέμορφου Γοργογυρίου, το οποίο σφύζει από ζωή και άρωμα βοτάνων. Εραστή επίσης του ωραίου φύλου και των ερωτικών προτύπων τους, τα οποία σε παρασύρουν στο γλυκό ταξίδι της αέναης ευτυχίας. Εραστή επίσης της σοφίας και της λογικής ερμηνείας της ύπαρξης και του ορθολογημένου σκοπού της ζωής μας ως οπαδός της επικούρειας φιλοσοφίας αλλά και ως εκφραστής, όπως διαπιστώνω, της Πλατωνικής θεωρίας που θέλει τον άνθρωπο ενωμένο και συνυπάρχοντα τόσο με το "φυσικό" όσο και με το "πνευματικό" "γίγνεσθαι" με την ουσία της ύπαρξης και όχι με τα φαινόμενα της φαντασίας.
Φίλτατε Πέπο, πληθωρικέ κατά γνώσιν, αστείρευτε κατ' έργον, ατελείωτε κατά συναίσθημα, σώφρων κατά κρίσιν, κράτιστε εν τη θελήσει, μέγιστε εν τη προσφορά και τη αλληλεγγύη και εξαιρετικέ σύζυγε και πατέρα (μάλιστα δύο αστεριών-κοριτσιών), Χαίρε και πάλι Χαίρε.
Τώρα ...γιατί ξεραίνονται τα πλατάνια;...Και μαζί με τα ξερά κόβονται και τα χλωρά.....Και γίνεται αλισβερίσι με Δημάρχους και εμπόρους ξυλίας ...και παρακάμπτονται οι νόμιμες αδειοδοτήσεις κοπής και ελέγχου.... Θα σου στείλω την προσωπική μου διαμαρτυρία που έκανα στον τύπο και στον δασάρχη Τρικάλων.
Θέλω να σου εκφράσω και την χαρά μου για την ΣΑΝΑ για την οποία όμως θα κάνω ειδικό...αφιέρωμα.
Για άλλη μια φορά να σου εκφράσω τις ευχαριστίες μου και την ικανοποίησή μου που με φιλοξενείς στον υπέροχο προσωπικό σου ιστοχώρο μαζί με την πανέμορφη και ιστορική Πιάλεια και φυσικά τον φιλόσοφο- φιλόλογό μας Ηλία.
Έρρωσθε και ευδαιμονείτε, μετά συζύγου, θυγατέρων και φυσικά των φίλων.