Φίλες και Φίλοι αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου και του μονοπατιού, εννοώ του Ασκληπιού στο Μαγευτικό και Πανέμορφο Γοργογύρι καλημέρα. Σχετικά με την καταστροφή του φύλακα του δάσους, τον γνωστό Κερκέτη, του ξυλόγλυπτου, που κάποιος/κάποιοι; σκοταδόψυχος/σκοταδόψυχοι; βανδάλισαν έχω να πω το εξής: αν αυτός, η αυτοί που διέπραξαν αυτή την αποτρόπαια πράξη είναι κάτω από 20 χρονών η ευθύνη βαραίνει όλους εμάς τους υπόλοιπους, εννοώ οικογένεια, εκπαιδευτικούς, κοινωνία, εκκλησιαστική ηγεσία, πολιτική ηγεσία κ.ο.μ. Αν όμως είναι πάνω από 20 και ειδικότερα πάνω από 30 τότε τα πράγματα είναι εξόχως ανησυχητικά γιατί σημαίνει πως ανάμεσά μας κυκλοφορούν άτομα που έχουν μεγάλη θολούρα στο μυαλό τους και χρίζουν επειγόντως ψυχιατρικής περίθαλψης. Ελπίζω ο καλλιτέχνης του χωριού, ο Φειδίας να βρει το κουράγιο και τους πόρους ώστε να φιλοτεχνήσει ένα νέο ξυλόγλυπτο στην ίδια θέση γιατί ο ΚΕΡΚΕΤΗΣ ήταν το σήμα κατατεθέν του μονοπατιού και ο φύλακας του δάσους. Θέλω να πιστεύω πως αυτός/αυτοί; που διέπραξαν αυτή την απαράδεκτη και απάνθρωποι πράξη δεν κατάγονται από το Μαγευτικό και Πανέμορφο Γοργογύρι. Υ.Γ. Την αληθινή ιστορία για τον Κερκέτη θα την βρείτε στο ιστολόγιο της Λογοτεχνικής Ομάδας Γοργογυρίου [filomatheia.blogspot.com] Πάμε τώρα στο θέμα της ανάρτησης που έχει να κάνει με φαγητό.
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ Συνταγή του σεφ Βασίλη Φραντζολά.
Ένα απλό παλιό φαγητό, το γιαχνί, πάντα αρέσει γιατί ξυπνάει μνήμες στους παλιότερους και... ίσως χρειαστεί και να το τρώμε πιο συχνά έτσι που μας τα πάνε τα πράγματα ...Φίλες και Φίλοι αγαπητοί Δον Κιχώτες, και Σκουταριώτες!!!!!!!!!! καλημέρα κ.ο.μ. Σάββατο σήμερα και με τη Μrs Dolenthia αποφασίσαμε να ζωγραφίσουμε στην κατσαρόλα Μελιτζάνες Γιαχνί με Πατάτες, ίσως κάποιος καχύποπτος όπως ο Μανδραγόρας και ο Γκοτζιό να πουν: μα γιατί ο Επικούρειος Πέπος λέει αποφασίσαμε να ζωγραφίσουμε, αντί του σωστού αποφάσισε να ζωγραφίσει; εννοώντας βέβαια πως ήταν θέμα της Mrs Dolenthias; Μα αγαπητοί μου φίλοι για όσους κατέχουν την τέχνη της Ζωγραφικής-Μαγειρικής είναι προδήλως πασιφανές πως το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ μυστικό στη μαγειρική με βάση τα λεγόμενα του Μεγάλου σέφ-δασκάλου του κορυφαίου Τσου Τσιγιέν είναι η σωστή δόση του αλατιού!!!!!!!!!!! Ίσως κάποιοι νομίζουν πως είναι π.χ. το κρέας, τα μπαχαρικά, η σωστή φωτιά, το σωστό σκεύος, η τα διάφορα συνοδευτικά, ΟΧΙ αγαπητές/οί μου φίλες και φίλοι, καλά και άγια όλα αυτά αλλά το μεγάλο μυστικό είναι το Αλάτι!!!!!!! Και το μυστικό της σωστής δόσης το κατέχω ΜΟΝΟΝ εγώ. Ελπίζω τώρα ο Μανδραγόρας και ο Γκοτζιό να πάψουν να είναι ακόμα καχύποπτοι και να ζητήσουν συγγνώμη από τον Επικούρειο Πέπο. Σας εύχομαι καλή επιτυχία σε όσους αποφασίσετε να ζωγραφίσετε στην κατσαρόλα το πεντανόστιμο φαγητό και για να έχει την απόλυτη επιτυχία η προσπάθειά σας καλέστε για φαγητό εκλεκτούς φίλους. Με σεβασμό και Επικούρεια διάθεση ο Fuji Tomo Kazu.
Καλό Σ/Κ καλή αντάμωση στο Μαγευτικό, και καλά μας κέφια για μαγειρέματα στο σπίτι, για να φεύγει το άγχος και να βρίσκουμε την αφορμή να συναντούμε φίλους
Εξω μιζέρια και καημοί, χαράτσια και περιορισμοί.
6-7 τσακώνικες μελιτζάνες,σε κομμάτια των 5 εκ.
200 γραμμ ελαιόλαδο.
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
3 κ.σ. πελτές.
4 μέτριες πατάτες.
3 σκελίδες σκόρδου ξεφλουδισμένες, ολόκληρες.
1 κ.γλ. ζάχαρη.
⅓ φλ. ψιλοκομμένος δυόσμος η βασιλικός.
1 κουταλάκι μπούκοβο.
Αλάτι, φρέσκο πιπέρι.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε τα ⅔ από την ποσότητα ελαιόλαδου και σοτάρουμε καλά τα κομμάτια μελιτζάνας γυρίζοντας τα 2-3 φορές χωρίς να βάζουμε πρόσθετο ελαιόλαδο επειδή το απορροφά συνέχεια όσο και να βάλουμε.
Βγάζουμε τις μελιτζάνες από την κατσαρόλα και τις τοποθετούμε προσωρινά σε ένα σκεύος.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε καλά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει χωρίς όμως να αλλάξει χρώμα.
Αραιώνουμε τον πελτέ σε 2 φλυτζάνια νερό και τον προσθέτουμε στο σοταρισμένο κρεμμύδι μαζί με την ζάχαρη και το μπούκοβο.
Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τις κομμένες πατάτες (σε κομμάτια των 5 εκ περίπου). Σκεπάζουμε και βράζουμε για 40 -45 λεπτά περίπου ελέγχοντας αν θέλει να του προσθέσουμε και άλλο ζεστό νερό.
Προς το τέλος προσθέτουμε τον δυόσμο (η βασιλικό αν δεν έχουμε), αλάτι και αρκετό φρέσκο πιπέρι. Σερβίρουμε όταν το φαγητὀ θα έχει κρυώσει, ελαφρά χλιαρό.
Υ.Γ. Σας στέλνω και λίγες ακόμα φωτογραφίες είτε για να σας φτιάξω τη διάθεση, είτε για να σας κάνω ακόμα πιο ορεξάτους, σαν συνοδευτικό προτείνω μερικά τυριά και ένα καλό κόκκινο οίνο που με τη βοήθεια του νερού θα το κάνετε κρασί. Η κοπέλα της φωτογραφίας είναι η κόρη του Τσου Τσιγιέν, και ο ασπρούλης!!! είναι το νέο μέλος της οικογένειας και τον έχουμε βαπτίσει Αίσωπο!!!!! Από την Περσεφόνη-Δήμητρα έλαβα κάποιες φωτογραφίες από την πόλη που την φιλοξενεί για το μεταπτυχιακό της και αναρωτήθηκα, άραγε θα επιστρέψει ποτέ πίσω στη μιζέρια; Επίσης αναρωτήθηκα γιατί αυτά τα παιδιά που ζουν σ' αυτό το μαγικό περιβάλλον όταν επιστρέφουν στην πατρίδα δεν απαιτούν να δημιουργηθούν οι ίδιες συνθήκες διαβίωσης; Τις πταίει; Από Λονδίνο μεριά ούτε φωνή ούτε ακρόαση.
Πηγή: filoftero
Aνιχνευτής: Επικούρειος Πέπος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου