Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"Στης σκέψης τα γυρίσματα μ’ έκανε να σταθώ
ιδέα περιπλάνησης σε όμορφο βουνό.
Έτσι μια μέρα το ’φερε κι εμέ να γυροφέρει
τ’ άτι το γοργοκίνητο στου Γοργογυριού τα μέρη !!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε,
καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!
-Aναζητείστε το"Ποίημα για το Γοργογύρι " στο τέλος της σελίδας.

2.11.23

Τι είναι η Ο.ΚΡ.Α; Από τον Μάνατζερ. [ΟΜΑΔΑ ΚΡΟΥΣΗΣ ΑΣΤΡΑΠΗ] που αργότερα έγινε Ομάδα Κοινωνικών Ριζικών Αλλαγών]

23.10.07

Τι είναι η Ο.ΚΡ.Α; Από τον Μάνατζερ. [ΟΜΑΔΑ ΚΡΟΥΣΗΣ ΑΣΤΡΑΠΗ] που αργότερα έγινε [Ομάδα Κοινωνικών Ριζικών Αλλαγών]
 Έτος ιδρύσεως 1999

Φίλες και φίλοι καλημέρα, σήμερα 02/11/23 αποφάσισα να αναδημοσιεύσω και να εμπλουτίσω αυτή την ανάρτηση που είχα κάνει το μακρινό 2007, δηλαδή 8 χρόνια μετά την ίδρυση της ΟΚΡΑ τότε και 24 σήμερα. Ο λόγος που το κάνω αυτό είναι γιατί έχουν μεσολαβήσει πάρα πολλά γεγονότα και επειδή πάρα πολλοί συνάνθρωποι με ρωτούν 

''ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΚΡΑ''; Βασικά η ΟΚΡΑ είναι μία ιδέα, και όπως καλά γνωρίζετε οι ιδέες δεν δολοφονούνται. Η ιδέα λοιπόν της ΟΚΡΑ ανήκει στον Επικούρειο Πέπο ή Mr Πέπο όπως τον αποκαλούσαν τα μέλη της ΟΚΡΑ και της ΛΟΓ, για την ΛΟΓ που είναι παρακλάδι της ΟΚΡΑ θα σας μιλήσω άλλη φορά. Την ιδέα λοιπόν της ΟΚΡΑ την 'συνέλαβε' ο Mr PEPOS ένα βράδυ στον ύπνο του όταν τον επισκέφτηκαν όλες μαζί οι Μούσες!! Για να είμαι ακριβής δεν την συνέλαβε αλλά του την ενεχείρισαν οι Μούσες, κατά καιρούς οι Μούσες επισκέπτονταν και συνεχίζουν να επισκέπτονται τον Επικούρειο Πέπο, έτσι κι εκείνο το βράδυ του Μα'ί'ου 23/05/1999 οι Μούσες θεώρησαν σκόπιμο να τον επισκεφθούν προκειμένου να τον βοηθήσουν να πάρει σωστές αποφάσεις, αρχικά ο Επικούρειος Πέπος θεώρησε τυχαία την ημερομηνία, χρειάστηκε να περάσουν περίπου 17 χρόνια για να καταλάβει πως η επιλογή δεν ήταν τυχαία, η επιλογή έγινε προκειμένου να εκπληρωθούν οι γραφές, για να τιμήσουν ένα σπάνιο μέλος του μέλλοντος που ναι μεν οι Μούσες γνώριζαν πως θα γινόταν επίλεκτο μέλος μετά από 17 χρόνια, αλλά τότε ουδείς άλλος το γνώριζε, και μάλιστα δεν έγινε απλά μέλος αλλά και γραμματέας της ΟΚΡΑ που σημαίνει πάρα πολλά, π. χ. κανένα μέλος προς ένταξη δεν μπορεί να μπεί στο δεύτερο στάδιο προς ένταξη αν δεν πάρει πρώτα θετική έγκριση από την γραμματέα. Ακόμα και ο ιδρυτής και CEO της ΟΚΡΑ μπορεί να παρακάμψει αυτή την διαδικασία ΜΟΝΟ μια φορά το χρόνο και ΜΟΝΟ σε ειδική περίπτωση όπως στην περίπτωση του Νικόλα Παπαγιαννόπουλου που έλαβε το χρίσμα και έγινε μέλος χωρίς να περάσει τα τρία στάδια ένταξης, μακάρι να έχουμε και στο μέλλον τόσο αξιόλογα μέλη προς ένταξη. 

Σ' αυτά τα 24 χρόνια συνέβησαν πάρα πολλά ευχάριστα και κάποια δυσάρεστα, έτσι είναι η ζωή τα εμπεριέχει όλα, αυτή είναι και η μαγεία. Από τα πολύ ευχάριστα της τελευταίας περιόδου ήταν η απόκτηση νέων εκλεκτών φίλων και μελών, και ειδικότερα της Αφροδίτης, του φιλόλογου-συγγραφέα - λογοτέχνη - Δασκάλου - αρθρογράφου Ηλία, της Γιώτας, του σοφού Διδασκάλου Δημήτρη, του Νέστωρα, του Ζήνωνα, της Φαίης, της Μαρίζας, της Τζωρτζίνας, της Χριστίνας, του Γιάννη, της Κασσιανής, της Στέλλας, του Πάνου, του μικρού Γιαννάκη, της Αλκυόνης, του Δευκαλίωνα, του Νικόλα, του Κώστα, της Αλέκας, της Ναυσικάς, του Θεμιστοκλή, του Στέφανου, της Μάρθας. 

Αρκετοί φίλοι γνωρίζουν τις ενέργειες και τις πράξεις της ΟΚΡΑ και δεν χρειάζεται να μιλήσω εδώ, αρκεί που γνωρίζουν αυτοί που πρέπει να γνωρίζουν. Απλά θα αναφέρω πως υπάρχουν επίλεκτα μέλη σε όλον τον κόσμο, και τον περασμένο Μάιο αποχαιρετήσαμε έναν υπέροχο φίλο και μέλος της ΟΚΡΑ ΙΑΠΩΝΙΑΣ τον νευροχειρουργό MAKO ISHIZAWA φίλτατε Μάκο θα σε θυμόμαστε όσο ζούμε και για όσο θα μπορούμε να θυμόμαστε. Φίλες και Φίλοι μ' αυτά τα ολίγα σας αποχαιρετώ και σας εύχομαι κάποια στιγμή στη ζωή σας να σας αξιώσει ο θεός να γίνετε μέλη της ΟΚΡΑ, έστω προς ένταξη.

ΟΜΑΔΑ ΚΡΟΥΣΗΣ ΑΣΤΡΑΠΗ
Η ομάδα που έγραψε την δική της ιστορία με χρυσά γράμματα, αρχικά στο Εξωτικό Κορωπάκι, στις αγνές ψυχές κάποιων παιδιών που στην πορεία έγιναν κολλητά φιλαράκια, και φυσικά αργότερα  στο Μαγευτικό και Πανέμορφο Γοργογύρι που λειτούργησε ως προπομπός της Λ.Ο.Γ. Αν δεν υπήρχε η ΟΚΡΑ δεν θα υπήρχε η Λ.Ο.Γ. και φυσικά ούτε το παρών ιστολόγιο. Και τώρα ήρθε η ώρα να μάθετε τι είναι η ΟΚΡΑ θεωρητικά και ως φυσικό φαινόμενο.
ΙΔΟΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΚΡΑ
'' Καθώς συγκρούονται 
μεταξύ τους
οι κρύσταλλοι πάγου, 
και οι σταγόνες νερού 
του νέφους ηλεκτρίζονται 
όλο και πιο πολύ,
σύντομα ο ηλεκτρισμός
γίνεται πολύ δυνατός, και,
ξαφνικά μία ηλεκτρική
εκκένωση διαπερνά 
όλο το σύννεφο και το 
φωτίζει
από πάνω ως κάτω.
Αυτή η θεόρατη σπίθα 
είναι η Ο.Κ.Ρ.Α.''

Γέννηση - Έδρα: Κορωπί Αττικής.
Ιστορικό: Προπομπός της Λ.Ο.Γ.
Έτος Ιδρύσεως 1999
Σκοπός: Μη κυβερνητική Οργάνωση 
Προς Διάσωση της Φιλίας.
Ιδρυτικά Μέλη:
Επικούρειος Πέπος ως Μάνατζερ [CEO]
Mr Alex ως ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΕΛΗ: Αρκάς, Γενικός, Πετράκης [αρχηγός], 
Λε- Αρ, Μαραντόνα=Γιώργος Σεχίδης, 
Μίμης, Σκουρλής Θάνος, Σκουρλής Δημήτριος, 
Παύλου Νικόλαος, Παύλου Χρήστος, 
Ορέστης, Νίκος Χατζής, Βασίλης Πολίτης, 
Αποστόλης, Γιαννάκης, Αντώνης, 
Παπαθεοδώρου Αντώνιος, Στέλιος [Τσίου Τσίου] 
Kamakotsi, Kosmix, Ninikoski, Pepito, Tsipiripo, 
Βάγγη, Κατερίνα, Νατάσα, Μαρία, Πέπη, 
Κυριακή, Βάσια ψυχολόγος, Ηλέκτρα, Μίνα, 
Διώνη, Αγγελική, Άλκηστη.
ΧΟΡΗΓΟΙ: Κος Βάιος, Κος Ρότσα.
Σύμβουλος: Dr Θωμάς ψυχολόγος.
Προπονητής: Θ. Σεχίδης.
Φυσιοθεραπευτής: ο θαυματοποιός Τζιμ Άνταμς.




























Έρρωσθε και ευδαιμονείτε όσο είναι ακόμα νωρίς, η ΟΚΡΑ είναι μια κάποια λύσις που έλεγε και ο ποιητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: