συνέχεια μέρος πέμπτο:
Φίλες και Φίλοι αγαπητοί συναθλητές της περιπέτειας και της ανακάλυψης του μυστηρίου σας καλημερίζω, με βάση το πρόγραμμα και το ημερολόγιο η σημερινή ανάρτηση θα πρέπει, εκτός απροόπτου να είναι η προ προ τελευταία για το 2020 μιας χρονιάς που αφήνει πίσω της πολύ μεγάλες πληγές. Σας εύχομαι
ΚΑΛΉ ΧΡΟΝΙΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΆ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΕ ΌΣΟΥΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ είθε η νέα χρονιά να είναι γεμάτη από γοητευτικές και ερωτικές εκπλήξεις.
Συνεχίζω σήμερα την πέμπτη ανάρτηση σχετικά με την απίστευτη ιστορία του Επικούρειου Πέπου και για να φρεσκάρω λίγο τη μνήμη σας ώστε να κάνετε τη σύνδεση με την προηγούμενη ανάρτηση θα θυμίσω πως ο Επικούρειος Πέπος και η Δολέντσια επέστρεψαν από το ταξίδι στη Ν.Α. Αξίζει να σας αναφέρω κάτι που είπε ο Επίκουρος το προηγούμενο βράδυ της αναχώρησης στο αποχαιρετιστήριο δείπνο που έκαναν οι φίλοι τους, στην πρόποση που έκανε μεταξύ άλλων είπε:
''Κλείνοντας θέλω να σας πω πως αν ήμουν γυναίκα θα ήθελα να ήμουν η DENISE!!!'' θυμηθείτε, αυτό το είπε τον Μάρτιο του 1985, που να γνώριζε το τι θα συμβεί το 2010;;;
Σας είχα υποσχεθεί στην προηγούμενη ανάρτηση πως θα σας διάβαζα ένα απόσπασμα από κάποιο γράμμα που έλαβα από την αδερφή του DERRICK την πολυαγαπημένη μας ΜO'I'RA τον Οκτώβριο του 1998, η Moira μας είχε επισκεφθεί λίγους μήνες πιο πριν, ιδού λοιπόν το απόσπασμα.
''Σπύρο-Πέπο είμαι πολύ χαρούμενη που σε γνώρισα γιατί για πολλά χρόνια άκουγα για σένα. Γνώρισα την Βίκυ και την Βασιλική αλλά δεν είχα τη χαρά να γνωρίσω εσένα. Μου είπες όταν ήμουν στην Αθήνα ότι η γνωριμία με τον DERRICK και την DENISE έφερε μεγάλη αλλαγή στη ζωή σου. Ξέρω από τον DERRICK ότι η ελληνική οικογένεια, και ειδικότερα εσύ , έφεραν στον ίδιο και στην DENISE πολλές και σημαντικές αλλαγές.
Το μεγάλο μάθημα πιστεύω απ' αυτή τη γνωριμία είναι η ανοιχτή σκέψη και από τις δυο πλευρές, αυτή είναι που οδηγεί τις καρδιές σας σ' αυτή την καταπληκτική φιλία. Μου είχες πει Σπύρο-Πέπο ότι από την αρχή ένιωσες πως αυτή η συνάντηση ήταν κάτι το ξεχωριστό, είναι πολύ όμορφο που το είδες μ' αυτόν τον τρόπο και θαυμάσιο γιατί έφερε πλούσια συναισθήματα και στις δυο οικογένειες.''
Σκεφτείτε πόσο δίκιο είχε η Μοϊρα, αν και δε γνώριζε ακόμα αυτό που έμαθε το 2010 δηλαδή 12 χρόνια μετά. Ας συνεχίσω όμως τη διήγηση, όπως θυμόσαστε βρισκόμαστε στο 1985 η αλληλογραφία συνεχίζεται και ο Επικούρειος Πέπος είναι τόσο ξετρελαμένος από τη φιλοξενία των φίλων του, και από τη Νότια Αφρική που λίγο μετά την επιστροφή του αρχίζει να προγραμματίζει το επόμενο ταξίδι.
Εντωμεταξύ το καλοκαίρι του 1986 ο ένας από τους τρεις γιους των φίλων του μαζί με τον τεράστιο Φίλιππο, φιλαράκι του Αntony αποφασίζουν να επισκεφτούν την Ελλάδα και φυσικά φιλοξενούνται στο σπίτι του Επικούρειου Πέπου.
Ο Antony και ο Phillip είναι φοιτητές της Νομικής, η παραμονή τους στην Ελλάδα ήταν μαγική, όταν ήρθε η ώρα να αναχωρήσουν ήταν πολύ στεναχωρημένοι γιατί κατά την εδώ παραμονή τους είχαν και κατακτήσεις!!!!!! με βάση αυτά που έλεγαν τις Ελληνίδες τις έβρισκαν πολύ ερωτικές-θερμές και φουλ ελκυστικές.
Όταν αποχαιρετίστηκαν στο αεροδρόμιο του ζήτησαν να τους υποσχεθεί πως την επόμενη χρονιά θα επισκεπτόταν ξανά την πατρίδα τους, απλά του ζήτησαν να βρίσκονται εκεί, αν ήταν δυνατόν, τον Ιανουάριο που στην πατρίδα τους θα ήταν καλοκαίρι. Πράγματι τους το υποσχέθηκε και φυσικά κράτησε το λόγο του.
[Φίλες και Φίλοι θα μου επιτρέψετε εδώ να ξεστρατίσω λίγο γιατί πριν λίγο επικοινώνησε μαζί μου ο Επικούρειος Πέπος για να μάθει πως πάει η αφήγηση και ήταν τρελοχαρούμενος!!!!!!
μετά από 32!!!!!!!!!!!! χρόνια ξαναπήρε επαφή με την Γαλλίδα καλλονή Chantal η οποία είναι μεγαλογιατρός στο Παρίσι και φυσικά τον κάλεσε μαζί με την οικογένειά του να τους επισκεφθούν!! Όταν δε, της εξήγησε η κόρη του Επικούρειου Πέπου πως για 4 συνεχόμενες χρονιές επισκεπτόντουσαν το Παρίσι, στεναχωρέθηκε πάρα πολύ, ήταν αδύνατον να πιστέψει πως παρ' ότι ήταν τόσο κοντά της δεν μπόρεσε να συναντήσει τον αγαπημένο φίλο από την Ελλάδα, ο Επίκουρος με την οικογένειά του και τ' ανίψια του μένανε στο 7μο διαμέρισμα του Παρισιού και η Chandal στο 5το!!!!!! Το ερχόμενο καλοκαίρι Θεού θέλοντος και Κορωνο'ι'ού επιτρέποντος ίσως υπάρξει μια συνάντηση στην Αθήνα.]
Ας συνεχίσω όμως την αφήγηση, αυτή τη φορά και τα τρία μέλη της οικογένειας ήταν σε κατάσταση ετοιμότητας για να αναχωρήσουν προς το τέλος Φεβρουαρίου του 1987 για Νότια Αφρική. Το νέο μέλος ήταν η 6χρονη κόρη η μικρή Βασιλική-Μελισσάνθη. Η αναχώρηση έγινε ξανά το Σάββατο στις 21.30 ξανά με ενδιάμεσο σταθμό το Ναϊρόμπι και άφιξή στο Γιοχάνεσμπούργκ το πρωί στις 08.00
Kι αυτή τη φορά τους περίμεναν ο DERRICK, η DENISE, η οποία να αναφέρω πως πριν δυο μήνες περίπου είχε φέρει στον κόσμο ένα πανέμορφο αγοράκι τον πανέμορφο και χαρισματικό Jonathan που από πολύ μικρός άρχισε να πληγώνει τις καρδιές των κοριτσιών!!!!!!!!!!!
Μαζί τους ήταν και η γλυκύτατη Τζένη και ο Antony, αυτή τη φορά δεν συνάντησαν την Περσεφόνη γιατί έλειπε με άδεια, θα την συναντούσαν όμως την επόμενη μέρα στο καθιερωμένο τραπέζι της υποδοχής, αυτό ήταν κανόνας, ένας κανόνας που τον ''έκλεψε΄΄ ο Επικούρειος Πέπος και άρχισε να τον εφαρμόζει κι αυτός.
Πράγματι το επόμενο βράδυ έγινε ένα τρικούβερτο γλέντι, ο στολισμός ήταν ελληνικός και ένα μεγάλο πανό που κρεμόταν στο κιόσκι έγραφε ΄΄Ελλας-Νότια Αφρική Ελληνική Ταβέρνα''
οι πιο πολλοί καλεσμένοι ήταν παρόντες και το 1985 και θυμόντουσαν την ιεροτελεστία του χορού και ζήτησαν από τον Επικούρειο Πέπο να ξαναχορέψει το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας, εδώ που τα λέμε δεν χρειαζόταν να του το ζητήσουν γιατί ήταν ήδη έτοιμος.
Για μια φορά ακόμα εισέπραξε το θερμό χειροκρότημα απ' όλους, ειδικότερα ένα ζευγάρι Έλληνες, ο κ. και η κ. Λάλλα ήταν τόσο συγκινημένοι που ζήτησαν από τον DERRICK και την DENISE να φιλοξενήσουν αυτοί μια μέρα στο σπίτι τους την οικογένεια του Επικούρειου Πέπου. Δυο μέρες μετά επισκέφτηκαν την οικογένεια Λάλλα και πέρασαν εξίσου όμορφα συζητώντας για πολλά και διάφορα, και μεταξύ αυτών και το ενδεχόμενο της εγκατάστασης τους στη Νότια Αφρική, εκείνη την περίοδο στη Νότια Αφρική υπήρχαν πάρα πολλοί Έλληνες.
Αυτό βέβαια δεν το τόλμησε ποτέ ο Επίκουρος αν και αρκετές φορές φλέρταρε μ' αυτή την ιδέα. Αυτή τη φορά ο DERRICK και η DENISE είχαν για τους φίλους τους μια Pπολύ μεγάλη έκπληξη, θα τους πήγαιναν στο Κρούγκερ Παρκ και θα έμεναν εκεί δυο βράδια.
Και τώρα αρχίζουν οι περιπέτειες.
Για όσους δεν έχουν πάει στο συγκεκριμένο πάρκο θα πω το εξής:
Μακάρι κάποια στιγμή να το επισκεφτείτε, μιλάμε για μια ξεχωριστή εμπειρία, αρκεί να σας πω πως τα άγρια ζώα εκεί ζουν ελεύθερα και οι επισκέπτες μένουν το βράδυ σε μικρές μονάδες που είναι μέσα στο πάρκο την ημέρα μπορείς να κάνεις τη διαδρομή με το αυτοκίνητο για να δεις όλα τα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον αλλά απαγορεύεται να έχεις τα παράθυρα του αυτοκινήτου ανοιχτά.
Ήταν απίστευτο αυτό που ζούσανε. Είχανε και ένα απρόοπτο γεγονός που κάθε φορά που το θυμάται ο Επίκουρος πάντα ανατριχιάζει, ακούστε τι τους συνέβη. Ήταν απογευματάκι της δεύτερης μέρας και βρισκόντουσαν στην πλαγιά ενός βουνού που απ' ότι τους είχαν πει το σημείο εκείνο ήταν ασφαλές και γι' αυτό θα μπορούσανε για λίγο να βγούνε από το αυτοκίνητο για να απολαύσουνε τη θέα γιατί από εκείνο το σημείο μπορούσες να βλέπεις τη σύναξη των Ελεφάντων στη παρακείμενη λίμνη.
Πράγματι ήταν μαγεία να είσαι τόσο κοντά σ' αυτά τα θηρία, αυτό τους πήρε καμία ώρα περίπου. Όταν επιστρέψανε στο αυτοκίνητο το οποίο είχανε αφήσει κοντά σε κάποια σκιά δένδρων διαπίστωσε ο Ντέρικ πως είχανε αφήσει το πίσω παράθυρο ανοιχτό αλλά έτσι κι αλλιώς αυτό δεν τους απασχόλησε γιατί ό,τι πολύτιμο είχανε το είχαν πάρει μαζί τους.
Ως εδώ όλα καλά.
Συζητώντας και μαγεμένοι απ' αυτά που είχανε δει μπήκανε στο αυτοκίνητο για να φύγουνε, ο πρώτος που προσπάθησε να μπει ήταν ο Επικούρειος Πέπος, οι άλλοι δεν πρόλαβαν να μπουν γιατί όταν άκουσαν τον Επίκουρο να βάζει τις φωνές και να πετάγεται σαν αίλουρος έξω από το αυτοκίνητο τα έχασαν!!!!!!
Δεν χρειάστηκε να τον ρωτήσουν τι είχε συμβεί γιατί σχεδόν ταυτόχρονα με τον Έπίκουρο είδαν να πετάγεται έξω κι ένα τεράστιο φίδι!!!!!!!!!!!! προς στιγμήν τα έχασαν!!! να είχε άραγε το φίδι δαγκώσει τον Επίκουρο;
Αν τον είχε δαγκώσει έπρεπε να φύγουν αμέσως για τις πρώτες βοήθειες.
Ο Επίκουρος κατάλαβε την ταραχή τους και παρ' ότι ήταν ακόμα τρομοκρατημένος τους έκανε νόημα πως ήταν καλά. Όταν συνήλθε τους εξήγησε πως την ώρα που κάθισε στο πίσω κάθισμα κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά, όλα τ' αλλά έγιναν σε χρόνο ρεκόρ και δεν μπορούσε να τους πει πως και τι.
Ήταν πασιφανές πως το φίδι είχε μπει από το ανοιχτό παράθυρο, ίσως να το είχαν βοηθήσει τα δένδρα, βρήκε και ωραία θέση και είπε να πάρει έναν υπνάκο. Κατά τη διαδρομή της επιστροφής εξήγησε στους φίλους του πως όταν ήταν μικρός έπιανε τα φίδια ζωντανά όταν τον φώναζαν την άνοιξη οι νοικοκυρές που έβρισκαν τα φίδια στον γιούκο με τις κουβέρτες που είχαν κάνει, και γι' αυτό ίσως αυτό το μεγάλο φίδι να τον σεβάστηκε.
Ήταν μία τρομακτική εμπειρία που κάθε φορά που την θυμάται ο Επίκουρος τον πιάνει πανικός παρ' ό,τι έχουν περάσει τόσα χρόνια. Μερικές φορές μάλιστα του το θυμίζει η πεθερά του γιατί τάχαμου χαριτολογώντας του λέει: δεν μπόρεσε να σ' έτρωγε εκείνο το φίδι να έπαιρνε το κορτσάκιμ την ασφάλεια; Επίκουρε έχε το νου σου.
Επέστρεψαν στο GERMISTON όπου διηγήθηκαν την περιπέτεια στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας που έμειναν με το στόμα ανοιχτό.
Η παραμονή τους πλησίαζε προς το τέλος, το προηγούμενο βράδυ της αναχώρησης ο Επίκουρος είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους γονείς της Ντενίς οι οποίοι του ζήτησαν όταν επιστρέψει στην Ελλάδα να μάθει νέα για κάποιον φίλο τους που ήταν γιατρός και να τους έδινε τη διεύθυνσή του και το τηλέφωνό του.
[Πράγματι όταν επέστρεψε αναζήτησε τον εν λόγω γιατρό αλλά δυστυχώς ο γιατρός είχε ανέβει στους ουρανούς, αλλά γι' αυτόν τον άνθρωπο θα σας μιλήσω πιο κάτω.]
Εντωμεταξύ συζητώντας με τους ευλογημένους φίλους είπαν πολλά και διάφορα και για μια ακόμα φορά τους είπε πως: τώρα πια ήταν σίγουρος, η συνάντησή τους κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν, τα βήματά σας αγαπητοί μου φίλοι κάποια ανώτερη δύναμη τα οδήγησε σε μένα, δεν γνωρίζω το γιατί και ίσως να μην το μάθω ποτέ, όμως θα συνεχίζω να το πιστεύω, αυτά τα λόγια άγγιξαν βαθιά τους φίλους του που τον αγκάλιασαν λέγοντας:
-Σπύρο μας αρκεί που εσύ και η οικογένειά σου είσαστε μαζί μας και απολαμβάνουμε τις τόσο όμορφες στιγμές.
Την επόμενη το καραβάνι από την Ελλάδα αναχώρησε, λίγο πριν την αναχώρηση ο Επίκουρος ένιωσε έναν πόνο στην καρδιά του, έναν πόνο που νιώθουμε όταν αφήνουμε κάπου ένα κομμάτι από τον εαυτό μας, που να φανταστεί ο Επικούρειος Πέπος το παιχνίδι που έπαιζαν οι μοίρες σ' αυτόν και στην Ντενίς, που να φανταστεί πως το κομμάτι που νόμιζε πως άφηνε πίσω του ήταν πραγματικό;
Κάπου εδώ θα σταματήσω γιατί ο λογογράφος έχει πάρει φωτιά, όσο περνάει ο χρόνος η ιστορία θέλω να πιστεύω πως γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρουσα. Αγαπητές μου φίλες Αρετή και Αλκμήνη κάντε σας παρακαλώ λίγη υπομονή, ίσως το ερχόμενο καλοκαίρι γίνει αυτή η συνάντηση, λίγη υπομονή παρακαλώ. Η συνέχεια εφόσον δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα με τον εκδοτικό οίκο θα συνεχισθεί. Σας χαιρετώ, ο αφηγητής Πεπέ.
Σαν τον κορυδαλλό που φτερουγίζει και πρώτα κελαηδεί
κι ευχαριστημένος ύστερα σωπαίνει,
και με τη γλύκα του τελευταίου κελαηδίσματος χορταίνει,
έτσι μου φάνηκε η εικόνα της αιώνιας της χαράς
που σύμφωνα μ' αυτό που αποζητά
το κάθε πράγμα γίνεται όπως είναι.
Δάντης, "Θεία Κωμωδία - Παράδεισος" Άσμα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου