Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"Στης σκέψης τα γυρίσματα μ’ έκανε να σταθώ
ιδέα περιπλάνησης σε όμορφο βουνό.
Έτσι μια μέρα το ’φερε κι εμέ να γυροφέρει
τ’ άτι το γοργοκίνητο στου Γοργογυριού τα μέρη !!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε,
καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!
-Aναζητείστε το"Ποίημα για το Γοργογύρι " στο τέλος της σελίδας.

24.9.22

Προσκύνημα στην Αρεοπαγίτου 18 και επίσκεψη στην Εθνική Πινακοθήκη από τα μέλη της ΟΚΡΑ Επικούρειο Πέπο και την Λόλα - Δολέντσια.

 Φίλες και φίλοι αγαπητοί φιλότεχνοι, φιλόμουσοι, ανιχνευτές, εκκολαπτόμενοι ζωγράφοι, εκκολαπτόμενοι ποιητές, ασθενείς και οδοιπόροι και γενικότερα λάτρεις των τεχνών και της Επικούρειας φιλοσοφίας σας καλησπερίζω από το Καλειδοσκόπιο. Η σημερινή μέρα ήταν εξόχως γοητευτική και οφθαλμό-απολαυστική, μιλάμε για πανδαισία χρωμάτων, συναισθημάτων, γεύσεων, και μνήμης, ας ξεκινήσω όμως από την αρχή γιατί όπως λένε και στο Μαγευτικό και Πανέμορφο Γοργογύρι η καλή μέρα από την αρχή φαίνεται.

Η αρχή έγινε με τους καλύτερους οιωνούς, οι καλύτεροι οιωνοί ακούνε στο όνομα ΝΕΦΕΛΗ!!! Λίγα λεπτά μετά την αναχώρηση από το σπίτι δέχθηκα ένα σημαντικό τηλεφώνημα για ένα σοβαρό θέμα από την Νεφέλη μας, υπάρχουν κάποια θεϊκά πλάσματα που αρκεί ν' ακούσεις τη φωνή τους και να νοιώσεις μια θετική ενέργεια να σε πλημμυρίζει, όταν μάλιστα αυτό το χαρισματικό πλάσμα είναι και γιατρός ε! τότε βγάζεις φτερά. Ευχαριστώ πολύ πολυαγαπημένη μας Νεφέλη.

Ας έρθω τώρα στο διαταύτα, το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας είχε καθοριστεί από την περασμένη βδομάδα και ήταν: α' επίσκεψη στ' άγια χώματα Αρεοπαγίτου 18 εκεί όπου υπήρχε το PEPOS SCHOOL OF DELICATESSEN εκεί όπου έδρασαν οι: Πέπος, Τσιγαρίδας, Πλάτωνας, Καπτάν Τρικαλιώτης, Καπτάν Αλέξανδρος, ο Μαστορίκας, ο Κριπούρης, ο Καμακώτσιος, τα Βλαντάκια, ο Βύρωνας, ο Θεόφραστος, ο Παπαμήτσος και τ' άλλα παιδιά εκείνης της αξέχαστης παρέας που έγραψαν ιστορία στην Αρεοπαγίτου. 

Μετά το προσκύνημα στην Αρεοπαγίτου ξεκινήσαμε με την Λόλα για την δεύτερη δραστηριότητα που ήταν η επίσκεψη στην νεοανακαινισμένη Εθνική πινακοθήκη απ' όπου θα σας παρουσιάσω κάποια από τα σημαντικά εκθέματα. Πριν φθάσουμε στην Εθνική πινακοθήκη επισκεφθήκαμε και την έκθεση ζωγραφικής που υπάρχει στον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα. Θα δείτε και μερικά έργα επίσης από την συγκεκριμένη έκθεση. Στην Εθνική πινακοθήκη μας περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη, όταν μας αντίκρισε η κοπέλα που έκανε τον έλεγχο εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από τις μάσκες που φορούσαμε, εγώ τη γνωστή με την Αφροδίτη του Μποτιτσέλι, και η Λόλα του Καντίνσκι που δεν μας επέτρεψε να πληρώσουμε τα δύο μειωμένα εισιτήρια ως μέλη της ΟΚΡΑ. Εμείς αποδεχθήκαμε την ευγενική πρόταση και προσφέραμε καφέ και κρύο πιάτο στο καφέ της Πινακοθήκης. Δυο λόγια θα πω για την Πινακοθήκη μας, είναι πια ένα κόσμημα με πάρα πολλά έργα και όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες θα είναι πολύ εντυπωσιακή. Όσοι δεν έχετε πάει, βάλτε στο πρόγραμμα σας μια επίσκεψη στην νεοανακαινισμένη Εθνική πινακοθήκη και όχι μόνο εκεί. Για όσους και όσες μένουν στην επαρχία, ας φροντίσουν κατά την ή τις επισκέψεις τους στην Αθήνα να επισκεφθούν αυτή την εστία πολιτισμού, τους φίλους μας θα τους ξεναγήσουμε εμείς. 

Και τώρα ας έρθω στο επιδόρπιο αυτής της υπέροχης μέρας που ήταν ένα γεύμα στον ELVIS!!! Ο ELVIS είναι σταθερή αξία για το πιο γευστικό σουβλάκι κοτόπουλο και χοιρινό, όσοι δεν έχετε δοκιμάσει σουβλάκι από τον ELVIS είναι σα να μην έχετε επισκεφθεί την Ακρόπολη και το Μαγευτικό και Πανέμορφο Γοργογύρι, όπερ σημαίνει πως θα πρέπει σύντομα να επισκεφθείτε αυτό το γκουρμέ κατάστημα στην οδό Αρχιμήδους στο Παγκράτι. Μ' αυτόν τον τρόπο έκλεισε μία υπέροχη μέρα πολιτισμού και μνήμης. Σας χαιρετώ και σας εύχομαι καλή συνέχεια στην πλοήγηση σας στα έργα που θα δείτε πιο κάτω.

Επίκουρος ο Γοργογυραίος.


































ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΟΥ 18

Φίλες και φίλοι σας ευχαριστώ που βρεθήκατε  μαζί μας σ' αυτό το ταξίδι μνήμης και πολιτισμού, ελπίζω να σας άρεσαν κάποια τουλάχιστον από τα έργα που επέλεξα να σας παρουσιάσω, το μόνο που απομένει τώρα είναι να πάρετε την απόφαση σύντομα να επισκεφθείτε την Εθνική Πινακοθήκη πριν έχουμε κανένα καινούριο περιορισμό λόγω covid. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: