Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"Στης σκέψης τα γυρίσματα μ’ έκανε να σταθώ
ιδέα περιπλάνησης σε όμορφο βουνό.
Έτσι μια μέρα το ’φερε κι εμέ να γυροφέρει
τ’ άτι το γοργοκίνητο στου Γοργογυριού τα μέρη !!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε,
καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!
-Aναζητείστε το"Ποίημα για το Γοργογύρι " στο τέλος της σελίδας.

19.9.22

Με όλη μας την αγάπη στον Πατριάρχη της πιο όμορφης - συναρπαστικής ιστορίας του πλανήτη. Στους Υπέροχους και Μοναδικούς Φίλους μας DENICE and DERRICK With love.

1977 - 2022 45!!!! Χρόνια μιας μοναδικής - ιδανικής φιλίας, μιας φιλίας που ξεκίνησε με την συνάντηση τριών ανθρώπων, της Demise  (δίδυμης αδερφής μου) που τότε δεν γνωρίζαμε πως ήμασταν δίδυμα, του Derrick (γιατρός καρδιολόγος) και του Επικούρειου Πέπου. Όλα αυτά συνέβησαν στην συνοικία των θεών απέναντι από το σημερινό Μουσείο της ακρόπολης. Αυτή η συνάντηση έμελλε να ήταν η έναρξη της πιο συναρπαστικής - όμορφης ιστορίας φιλίας που συνέβη ποτέ στον πλανήτη Γη. Όλα ξεκίνησαν στο Pepos school of delicatessen δηλαδή στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου 18. Ήταν Ιούλιος του 1977 και το ζευγάρι από τη Νότια Αφρική μετά την ξενάγησή τους στον ιερό βράχο της Ακρόπολης αποφάσισαν να γευματίσουν στο πιο cool restaurant παραδοσιακών γεύσεων της περιοχής.

Μιλάμε φυσικά για το διεθνούς φήμης γαστρονομικό στέκι το Pepos school of delicatessen, εκεί βρισκόταν εκείνη την περίοδο για την πρακτική του εκπαίδευση ο δόκιμος Chef Επικούρειος Πέπος, δηλαδή ο υποφαινόμενος,  ο οποίος εκπαιδευόταν δίπλα στον Μαστορίκα και στον Biil the kill. Όταν τα μάτια του Πεπέ αντίκρισαν το ζευγάρι που ευγενικά ρωτούσε αν υπήρχε κενό τραπέζι στον κήπο, εκστασιάστηκαν!! Νόμιζε πως είχε μπροστά του τον Θεό Απόλλωνα και την Άρτεμη!! Το τι συνέβη μετά μπορείτε να το αναζητήσετε στη σχετική ανάρτηση που υπάρχει στο filomatheia.blogspot.com με τίτλο (Διονυσία και Επίκουρος)  εγώ θα σας πω μόνο το εξής: εκείνη η ευλογημένη μέρα του 1977 στάθηκε αφορμή για: να συναντήσω την δίδυμη αδερφή μου (Denise) που δεν γνωρίζαμε πως ήμασταν δίδυμα, και το πώς συνέβη όλη αυτή η ιστορία: Β' να γνωρίσω τον ευλογημένο - πολύτιμο - Κράτιστο - πιστό - αδερφικό - διαχρονικό - φίλο της καρδιάς μου τον Derrick, και Γ' για να ξεκινήσει μια μοναδική ιστορία φιλίας που με τα χρόνια, σ' αυτήν τη χρυσή αλυσίδα φιλίας των τριών αρχικά χρυσών κρίκων, προστέθηκαν κι άλλοι εξίσου πολύτιμοι χρυσοί κρίκοι με αποτέλεσμα οι: Demise, Derrick, Pepos να νιώθουν πολύ υπερήφανοι γι' αυτό που ξεκίνησαν το 1977.

Η σημερινή ανάρτηση είναι ένα μικρό αφιέρωμα στους ιδρυτές αυτής της φιλίας και ειδικότερα στον αδερφικό μου φίλο Derrick που αυτή την περίοδο αντιμετωπίζει, ένα μικρό ελπίζω θέμα με την καρδιά του!!! Τελικά και οι καρδιολόγοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με την καρδιά τους παρ' ότι καρδιολόγοι!! Ελπίζουμε πως ο Derrick  θα βγει νικητής, απλά με όλη αυτή την κατάσταση δεν γνωρίζω αν τελικά θα γίνει ο γάμος της Χριστίνας στο ελληνικό νησί όπως το είχαν προγραμματίσει Αυτό που έχει σημασία είναι να είμαστε καλά και αισιόδοξοι. Το 2019 μαζί με τους ευλογημένου φίλους της καρδιάς μας επισκεφθήκαμε την Λευκάδα όπου μας φιλοξένησε η αγαπημένη Δώρα, κόρη του δασκάλου μου του αείμνηστου Θάνου Καρρά, όπου εκεί στην Λευκάδα ζήσαμε για μία ακόμα φορά μαγικές στιγμές. 

Αγαπημένε φίλε της καρδιάς μας η Λαμπρινή - Λόλα, η Μελισσάνθη - Βασιλική, εγώ ο Επίκουρος, και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας σου στέλνουμε την αγάπη μάς και ελπίζουμε σύντομα η Denise να έχει ευχάριστα νέα να μας ανακοινώσει. ΥΓ. Derrick είσαι βράχος. Σας χαιρετώ με επικούρεια διάθεση Επίκουρος ο Γοργογυραίος.  

ΥΓ. Χθες Κυριακή παραβρέθηκα μαζί με την Λόλα στην εξοχική βίλα του μέλους της ΟΚΡΑ Χρήστου Γακόπουλου όπου η κόρη του η Καλλιόπη υπέβαλε αίτηση για να γίνει ενεργό μέλος της ΟΚΡΑ γιατί όπως δήλωσε θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός να είναι απλό μέλος τι στιγμή που μπορεί, και επιβάλλεται όλοι μας να συστρατευθούμε με την ΟΚΡΑ αν θέλουμε να είμαστε ενεργοί και δημιουργικοί πολίτες. Προκειμένου να γιορτάσουμε το γεγονός ο πατέρας της μας κάλεσε να συμφάγουμε σε ψαροταβέρνα της περιοχής όπου μεταξύ αστακού, χταποδιού, κακαβιάς και ροφού συζητήσαμε για τις δράσεις της ΟΚΡΑ και για την αλλαγή φρουράς στα δημοτικά - πολιτισμικά δρώμενα του χωριού μας. Έπεσαν πολλές και χρήσιμες ιδές στο τραπέζι γι' αυτό και αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μία δεξαμενή ιδεών ώστε το επόμενο καλοκαίρι να υπάρξει ένα πλουραλιστικό πρόγραμμα με πολλές στοχευμένες δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Στο τέλος της συνάντησης όλοι μαζί φωνάξαμε Γοργογύρι ολέ!! 

ΥΓ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ. Όταν υπάρχουν άνθρωποι που σ' αγαπούν πραγματικά και σου στέλνουν την θετική τους αύρα, την αγάπη τους και την θετική τους ενέργεια Ε! τότε με έναν μαγικό τρόπο ολόκληρο το σύμπαν συνωμοτεί για το καλό. Αυτό έγινε και στην περίπτωση του αγαπημένου μας φίλου της καρδιάς μας, πριν λίγο στις 20:00 επικοινώνησε μαζί μας και τα νέα είναι ευχάριστα. Όλα βαίνουν καλώς!! Βράχος ο Ντέρικ. Όλα μπορεί να συμβούν με την αληθινή - ανιδιοτελή αγάπη. 45 χρόνια φιλίας, 45 😘😘

Η επιμέλεια του κειμένου και των φωτογραφιών έγινε από τον Πεπέ.














WITH LOVE SPIROS - EPIKOYRIOS PEPOS. 

5 σχόλια:

Επικούρειος Πέπος. είπε...

Φίλοι μου αγαπημένοι.
Μόνο με την Αγάπη σας
μπορώ να λέω τραγούδια
από άλλους, άγνωστους
τόπους.

Να γίνομαι ένας γρύλος άγρυπνος∙
και να κεντώ τ’ όνομα σας,
με στίχους αέρινους.

Να μιλώ μόνο για σάς.
Να σας καλημερίζω μ’ έναν
χτύπο της καρδιάς
κρυμμένον στο στήθος μου∙

και να μου αποκρίνεστε μ’
ένα ξεχασμένο μου ποίημα, μ' λίγα λουλούδια, με ένα βλέμμα.
Φίλοι μου
Μόνο για την Αγάπη σας
μπορώ και υπάρχω.

Μόνο με την αγάπη σας Μπορώ να περνάω την κάθε μου μέρα
απαγγέλλοντας τους
όμορφους στίχους απ'την καρδιά βγαλμένους.

Να σας λέω τέλος καληνύχτα
και να με παίρνετε μαζί
σας, στα όνειρα σας.
Για να με σεργιανίσετε
μεθυσμένον από αγάπη στα μαγεμένα σας όνειρα.


Μόνο με και για την Αγάπη σας μπορώ να γίνομαι όλο και πιο ανθρώπινος.
Να φαίνομαι όλο και
λιγότερο λυπημένος. 

Μόνο με την αγάπη σας.
🎨🎻🎷🎺🪗🌹🎹❤️😘

Επικούρειος Πέπος. είπε...

My dear friends.
Only with your Love
can I say songs
by others, unknown
Places.
😘🌹😘💐😘🎨
To become a cricket awake;
and to embroider your name,
with airy verses.
😘❤️😘❤️
To speak only for you.
To say good morning to you with a
heartbeat
hidden in my chest.
😘🪗😘🎺
and answer me with
a forgotten poem of mine, with a few flowers, with a look.
My friends
Only for your Love
I can and I exist.
😘🌺😘🌺
Only with your love Can I spend my every day
reciting them
beautiful lyrics from the heart taken out.
😘🥀😘🥀
Let me say goodnight to you at the end of the night
and take me along
your, in your dreams.
To stroll me around
intoxicated by love in your enchanted dreams.
😘🌷😘🌷
Only with and for your Love can I become more and more humane.
To look more and more
less sad. 
😘❤️😘❤️
Only with your love.

Pepos.

Επικούρειος Πέπος. είπε...

Παγκόσμια ημέρα φιλίας σήμερα 30 Ιουλίου.
😉🍯😎
Η φιλία.
🌹❣️🌹
Η φιλία, δώρο ακριβό και ευτύχημα σπάνιο, έχει πανάρχαιους τίτλους ευγένειας. Την εχάρηκαν άνθρωποι εκλεκτοί, σε όλα τα γεωγραφικά και τα ιστορικά πλάτη της οικουμένης, και την εγκωμίασαν ποιητές, σοφοί, πολιτικοί με τον τρόπο του ο καθένας, αλλά όλοι με την ίδια συγκίνηση.
Η τέλεια, λοιπόν, φιλία είναι συνάντηση και δεσμός δύο προσώπων απάνω στον ίδιο ηθικό άξονα, στην ίδια αξιολογική κλίμακα. Θεμέλιο και εγγύηση της αγάπης τους είναι η «αρετή», και επειδή η αρετή είναι «κτήμα ες αεί» του ανθρώπου, ούτε αλλοτριώνεται, ούτε φθείρεται‧ οι φιλίες που δημιουργούνται απάνω σ’ αυτή τη βάση είναι σταθερές και μόνιμες, αδιάλυτες.

ΠΑΠΑΝΟΥΤΣΟΣ.

Επικούρειος Πέπος. είπε...

ΦΙΛΟΙ ΕΙΝΑΙ
αυτοί οι σπάνιοι άνθρωποι που μας ρωτάνε "Τι κάνεις;" κι έπειτα περιμένουν ν' ακούσουν με ενδιαφέρον την απάντησή μας.
🤔🤔
Η ΕΥΤΥΧΙΑ, όπως διαπίστωσα , είναι τις πιο πολλές φορές συνέπεια της σκληρής δουλειάς.
🤔🤔
Η ΕΥΓΕΝΕΙΑ είναι σαν τον αέρα στα λάστιχα: δεν κοστίζει τίποτα, αλλά κάνει το ταξίδι πολύ πιο άνετο.
🤔🤔
Και τώρα κάτι ξεχωριστό για περαιτέρω σκέψεις, αφορά όλους τους συκοφάντες.
🤔🤔🤔
Στις παραδώσεις των Εβραίων της Ανατολικής Ευρώπης υπάρχει μια εύστοχη ιστορία για τους κακόγλωσσους.
Κάποιος τέτοιος άνθρωπος είχε πει τόσα κακόβουλα για τον ραββίνο της περιοχής, ώστε μια μέρα, νιώθοντας τύψεις, πήγε και τον παρακάλεσε να τον συγχωρήσει.
"Κύριε Ραββίνε μου, πες μου πως μπορώ να επανορθώσω.''
Ο ραββίνος αναστέναξε. "Πάρε δύο μαξιλάρια, πήγαινε στην κεντρική πλατεία κι εκεί σχίστα και τίναξέ τα στον αέρα. Μετά γύρνα πίσω εδώ."
Ο συκοφάντης πήγε γρήγορα στο σπίτι του, πήρε δύο μαξιλάρια και ένα μαχαίρι, τράβηξε βιαστικά για την κεντρική πλατεία, έσχισε τα δύο μαξιλάρια, τα τίναξε στον αέρα κι ύστερα γύρισε τρέχοντας στο σπίτι του ραββίνου.
" 'Εκανα αυτό που μου είπες, Ραββίνε!"
" Ωραία," απάντησε χαμογελώντας ο Ραββίνος. "Τώρα για να καταλάβεις πόσο κακό κάνουν οι ψεύτικες διαδόσεις, γύρνα στην πλατεία και..."
"Και;"
"Και μάζεψε τα πούπουλα που σκόρπισες."
Ερώτημα: Άραγε πόσα πούπουλα μάζεψε ο κακόβουλος;

ΟΤΑΝ ΑΠΛΩΝΕΙΣ να φτάσεις τ' αστέρια, μπορεί μεν να μην πιάσεις κανένα, αλλά και δεν θα καταλήξεις να κρατάς μια χούφτα λάσπη.
Leo Burnett.
Σε χαιρετώ Επίκουρος ο Γοργογυραίος.

Επικούρειος Πέπος. είπε...

ΦΙΛΙΑ
Ένας ύμνος στη Φιλία, αφιερωμένο στους διαχρονικά ευλογημένους φίλους ως ένα μεγάλο ευχαριστώ 😘😘
Καλή ανάγνωση.
🌜🌷🌛
Ποίημα στους φίλους
Δεν μπορώ να σου δώσω λύσεις
για όλα τα προβλήματα της ζωής σου,
ούτε έχω απαντήσεις
για τις αμφιβολίες και τους φόβους σου ˙
όμως μπορώ να σ’ ακούσω
και να τα μοιραστώ μαζί σου.
🌜🌷🌛
Δεν μπορώ ν’ αλλάξω
το παρελθόν ή το μέλλον σου.
Όμως όταν με χρειάζεσαι
θα είμαι εκεί μαζί σου.
🌜🌷🌛
Δεν μπορώ να αποτρέψω τα παραπατήματα σου.
Μόνο μπορώ να σου προσφέρω το χέρι μου
να κρατηθείς και να μη πέσεις.
🌜🌷🌛
Οι χαρές σου, οι θρίαμβοι και οι επιτυχίες σου
δεν είναι δικές μου.
Όμως ειλικρινά απολαμβάνω να σε βλέπω ευτυχισμένο.
🌜🌷🌛
Δεν μπορώ να περιορίσω μέσα σε όρια
αυτά που πρέπει να πραγματοποιήσεις,
όμως θα σου προσφέρω τον ελεύθερο χώρο
που χρειάζεσαι για να μεγαλουργήσεις.
🌜🌷🌛
Δεν μπορώ να αποτρέψω τις οδύνες σου
όταν κάποιες θλίψεις
σου σκίζουν την καρδιά,
όμως μπορώ να κλάψω μαζί σου
και να μαζέψω τα κομμάτια της
για να την φτιάξουμε ξανά πιο δυνατή.
🌜🌷🌛
Δεν μπορώ να σου πω ποιος είσαι
ούτε ποιος πρέπει να γίνεις.
Μόνο μπορώ
να σ’ αγαπώ όπως είσαι
και να είμαι φίλος σου.
🌜🌷🌛
Αυτές τις μέρες σκεφτόμουν
τους φίλους μου και τις φίλες μου,
δεν ήσουν πάνω
ή κάτω ή στη μέση.
🌜🌷🌛
Δεν ήσουν πρώτος
ούτε τελευταίος στη λίστα.
Δεν ήσουν το νούμερο ένα ούτε το τελευταίο.
🌜🌷🌛
Να κοιμάσαι ευτυχισμένος.
Να εκπέμπεις αγάπη.
Να ξέρεις ότι είμαστε εδώ περαστικοί.
🌜🌷🌛
Ας βελτιώσουμε τις σχέσεις με τους άλλους.
Να αρπάζουμε τις ευκαιρίες.
Να ακούμε την καρδιά μας.
Να εκτιμούμε τη ζωή.
🌜🌷🌛
Πάντως δεν έχω την αξίωση να είμαι
ο πρώτος, ο δεύτερος ή ο τρίτος
στη λίστα σου.
🌜🌷🌛
Μου αρκεί που με θέλεις για φίλο.
Ευχαριστώ που είμαι.
🌜🌷🌛
Σε χαιρετώ με σεβασμό και Επικούρεια διάθεση, Επικούρειος Πέπος