Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"Στης σκέψης τα γυρίσματα μ’ έκανε να σταθώ
ιδέα περιπλάνησης σε όμορφο βουνό.
Έτσι μια μέρα το ’φερε κι εμέ να γυροφέρει
τ’ άτι το γοργοκίνητο στου Γοργογυριού τα μέρη !!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε,
καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!
-Aναζητείστε το"Ποίημα για το Γοργογύρι " στο τέλος της σελίδας.

25.9.22

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑ.Σ. (ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟΧΑΣΜΟΥ.) Στη συνοικία των Θεών [Πλάκα]

 

Φίλες και Φίλοι σας καλησπερίζω από την συνοικία των Θεών, το σημερινό μενού της ανάρτησης θα είναι αφιερωμένο στην επίσκεψη της Διοτίμας, στα δρώμενα και στις συναντήσεις που κάναμε σχετικά με την ένταξη της Λ.Ο.Γ. στις Μ.Κ.Ο. και την δημιουργία τράπεζας αίματος για όλους τους Γοργογυραίους. Προκειμένου να υποδεχθώ την κ. Πρόεδρο στο ΚΤΕΛ Τρικάλων είχα κανονίσει με τον πρόεδρο της Ο.ΚΡ.Α. να βρισκόμαστε εκεί στις 11.00 ώστε να ελέγξουμε και την περιοχή για λόγους ασφάλειας της προέδρου, και για να παραλάβουμε την ανθοδέσμη που θα μας έστελνε ο Λουλουδάς. Εγώ προκειμένου να βρίσκομαι εκεί στην ώρα μου έφυγα από το σπίτι (Κάντζα) στις 10.00 η κ. Πρόεδρος ήταν προγραμματισμένο να αφιχθεί με ειδικό λεωφορείο στις 11.45 δυστυχώς λόγω ενός τροχαίου στην Αττική οδό έκανα να φθάσω στο ΚΤΕΛ μιάμιση!!!!!ώρα ευτυχώς έφτασα λίγα λεπτά πριν την άφιξη της κ. Προέδρου. Εγώ είχα μαζί μου το ακκορντεόν και ο Αρκάς το Μαντολίνο του, με το που κατέβηκε η κ. Πρόεδρος τα δυο σκαλιά αρχίσαμε να παίζουμε το τραγούδι ''με αεροπλάνα και παπόρια'' ο κόσμος εκστασιασμένος παρακολουθούσε και αναρωτιόταν ποια να είναι άραγε αυτή η Μούσα; Στην επιστροφή φθάσαμε στο σπίτι σε 20λεπτά ευτυχώς. Αφού κατεβάσαμε τις αποσκευές της κ. Προέδρου -5 βαλίτσες!!!!- 


Αμέσως μετά αναχωρήσαμε από το σπίτι για να επισκεφθούμε το Νοσοκομείο Άγιος Σάββας όπου συναντήσαμε την γοητευτική μητέρα της Μυρτώς, την υπέροχη Βασιλική προκειμένου να μας καθοδηγήσει για τα επόμενα βήματά μας. Στην πορεία επισκεφθήκαμε το Εφετείο Αθηνών όπου η κ. Πρόεδρος συνάντησε τους δικαστικούς λειτουργούς, και παρακολούθησε την εξέλιξη μια δίκης με κατηγορούμενους εμπόρους ναρκωτικών. Η κ. Πρόεδρος σε συνεργασία με τον πρόεδρο της ΟΚΡΑ Κονταξή Αρκά-Παναγιώτη ενημερώθηκαν για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε στο επόμενο διάστημα η Λ.Ο.Γ. να καταθέσει το καταστατικό της για ένταξη στις Μ.Κ.Ο. Ο πρόεδρος της ΟΚΡΑ σκέφτεται κι αυτός να προβεί στις ανάλογες ενέργειες ώστε να ενταχθεί κι αυτή στις Μ.Κ.Ο. μιας και το πρότζεκτ με τους ομογενείς οικονομικούς παράγοντες της Αμερικής δεν είχε αίσιο τέλος. Στην πορεία μεταβήκαμε σε μια παραδοσιακή πιτσαρία όπου ο πρόεδρος Αρκάς μας έκανε το τραπέζι με γεύσεις παραδοσιακές όπου η πιπεριά με την εξαίσια και στιβαρή γεύση της ξετρέλανε την Διοτίμα και τον Αρκά. Μετά το γεύμα ο Αρκάς μας πήγε στο καφέ the magot! της περιοχής όπου μας πρόσφεραν τρεις γευστικούς βραζιλιάνικους καφέδες. Εκεί μεταξύ κουβεντούλας και απόλαυσης του εσπρέσσο και του καπουτσίνου η Διοτίμα μας εξέπληξε προσφέροντας σε μένα και στον Αρκά δυο πολύ όμορφα δώρα. Διοτίμα σ' ευχαριστούμε από καρδιάς. Εκεί μας περίμεναν δυο πολύ ευχάριστες εκπλήξεις, συναντήσαμε τους καταπληκτικούς-μοναδικούς γονείς της Μυρτώς, και τον εκλεκτό μας φίλο τον ευεργέτη της ΟΚΡΑ τον Κύριο ΧΟΥΑΝ ΡΟΤΣΑ ο οποίος ξετρελάθηκε που ξανασηνάντησε την Διοτίμα γιατί είναι η αδυναμία του, καθώς επίσης και ο Αρκάς. Αφού ήπιαμε τα γευστικά εσπρεσσάκια μας, αμέσως μετά ο Αρκάς αναχώρησε για Γλυφάδα κι εγώ με την πρόεδρο για την Κάντζα. 

Η Δολέντσια μας περίμενε γιατί η κ. πρόεδρος τυγχάνει να είναι και συγγενής της και είχαν πάρα πολλά να πουν. Την επόμενη μέρα η Διοτίμα μου εξομολογήθηκε πως η ώρα που πέρασε μαζί με τη θεία της της άρεσε πάρα πολύ, ένιωθε πολύ όμορφα που ήταν κοντά της γιατί η θεία Δολέντσια της αγκάλιασε σαν παιδί της. Η Διοτίμα κάλεσε την Μελισσάνθη να την ξεναγήσει το τριήμερο της καθαροδευτέρας στην πανέμορφη πόλη των Τρικάλων, γιατί αν και η καταγωγή των γονιών της είναι από τα Τρίκαλα η ίδια δεν γνωρίζει καλά την πόλη. Μακάρι η Μελισσάνθη να το αποφασίσει μιας και στην πόλη των Τρικάλων διοργανώνουν το πιο ανατρεπτικό καρναβάλι όλης της Θεσσαλίας και όχι μόνο. Το πρόγραμμα για το απόγευμα είχε δείπνο εργασίας με τους: Διοτίμα, Αρκά, Αστροτόμ, Μελισσάνθη, Δολέντσια, Πέπος και Ηγέτης, η κ. Πρόεδρος λόγω των γενεθλίων της που είναι την ερχόμενη βδομάδα, και επειδή την ερχόμενη βδομάδα θα είναι στα Τρίκαλα ζήτησε από τον Αρκά να κανονίσει το βράδυ να συμφάγουμε, αυτό και έγινε. Η Δολέντσια έκανε ένα πολύ όμορφο δώρο στην Διοτίμα, ήταν ένα πανέμορφο ελεφαντάκι, άραγε η που το γνώριζε πως τα ελεφαντάκια ήταν το αγαπημένο ζωάκι της Διοτίμας; Διοτίμα σ' ευχαριστούμε για το υπέροχο δείπνο. Αργά το βράδυ επιστρέψαμε στο σπίτι και από εκεί στο Κορωπί στην κατοικία της Άλκηστης όπου θα διανυκτέρευε η κ. Πρόεδρος με τον Αρκά. Το επόμενο πρωί το ραντεβού ήταν στις 11.00 στο Μουσείο της Ακρόπολης. Ο μόνος που ήταν εκεί στις 11.00 ήταν ο Επικούρειος Πέπος, τα ελληνόπουλα ήρθαν στις 11.30 ένυ γουέι σιγά σιγά θα στρώσουν. Δυστυχώς λόγω γρίπης δεν παραβρέθηκε ο Πυθαγόρας, η Ναυσικά δεν το γνωρίζω γιατί δεν ήρθε, και το χειρότερο ούτε μ' ενημέρωσε, αλλά και στο τηλέφωνο απάντησε όταν την κάλεσα. Ελπίζω πάντως να είναι καλά. Μαζί με τα ιδρυτικά μέλη Διοτίμα, Άλκηστη και Αρκά για 3 ώρες περίπου συζητήσαμε πολλά και διάφορα θέματα. Κάποια στιγμή αποφασίσαμε να ξεναγήσουμε την Διοτίμα στη συνοικία των Θεών και ειδικότερα στην περιοχή ''Αναφιώτικά'' ο Επικούρειος Πέπος λόγω του ό,τι μεγάλωσε στην περιοχή των Θεών ξενάγησε κατά τον καλύτερο τρόπο τα φιλαράκια του. Τους πήγε από το εργαστήριο του καλλιτέχνη Γιώργου Σαββάκη, από την παραδοσιακή Πλακιώτικη Ταβέρνα ''η Σπηλιά της Ακρόπολης'' γιατί εκεί την δεκαετία του 80 εργαζόταν ω υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων ο πατέρας της Διοτίμας, από τους ''Αέρηδες'' από τον Βάκχο, από το Φανάρι του Διογένη, από την οδό Θεωρίας όπου υπάρχει το κτήριο του πρώτου Ελληνικού Πανεπιστημίου, από την Τριπόδων 18 όπου ο Πεπέ έζησε τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής του λόγω ειδικών συνθηκών, και καταλήξαμε στο Μοναστηράκι για να πάρουμε το ΜΕΤΡΟ για επιστροφή. Το βράδυ στις 20.40 είχαμε ραντεβού στην οδό Σαρρή 12 όπου βρίσκεται το Θέατρο ''ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ'' για να παρακολουθήσουμε την παράσταση ''ήταν όλοι τους παιδιά μου''. Θα πω λίγα λόγια για την παράσταση την οποία μας παρότρυνε ο Ηγέτης να πάμε να δούμε. Μιας όμως και αναφέρθηκα στον Ηγέτη να σας αναφέρω ένα καταπληκτικό γεγονός. 

Όταν πήγαμε στο Μοναστηράκι για να πάρουμε το ΜΕΤΡΟ η Διοτίμα και η Άλκηστη αποφάσισαν να πάνε έως το ΚΟΥΚΑΚΙ γιατί εκεί σε κάποιο καφέ εργαζόταν μια φίλη της Άλκηστης. Πράγματι συνάντησαν τη φίλη και καθίσαν να πιουν ένα ποτό. Μετά από μισή ώρα περίπου τους πλησίασε κάποιος και τους μιλούσε, όταν τον αντίκρισαν δεν πίστευαν στα μάτια τους, είχαν μπροστά τους τον Ηγέτη!!!!!!!!!!! Αφού τους πήρε κάποια λεπτά της ώρας για να συνέλθουν του ζήτησαν να κάθισε και να τους εξηγήσει πως βρέθηκε εκεί. Τους είπε πως πέρναγε τυχαία και ρίχνοντας μια ματιά μέσα είδε δυο πολύ όμορφα κορίτσια και μπήκε για καμάκι!!!! Μόλις όμως πλησίασε έμεινε κι αυτός με το στόμα ανοιχτό γιατί αρχικά γνώρισε την Άλκηστη και κατόπιν την Διοτίμα. Αν είναι δυνατόν σε μια πόλη 4; εκατομμυρίων να συναντήσεις δυο φιλαράκια, απίστευτο κι όμως αληθινό. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν μόνον στον Ηγέτη. Συνεχίζω για την θεατρική παράσταση το πρώτο μέρος ήταν εντελώς ανιαρό, το δεύτερο μέρος ήταν καταπληκτικό. Ειδικότερα η ερμηνεία του κ. Καταλειφού ήταν συγκλονιστική, επίσης πολύ καλός στον ρόλο του ήταν και ηθοποιός που έπαιζε τον γιό του. Το σκηνικό δεν μ' ενθουσίασε καθόλου, εγώ νομίζω πως θα το σκηνοθετούσα καλύτερα. Επίσης κάτι που το κάνουν ίσως όλα τα θέατρα είναι το γεγονός πως αναγκάζουν λόγω Σαββάτου να πληρώνουν όλους όσους δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο να πληρώνουν ολόκληρο. Αυτό το θεωρώ απαράδεκτο. Την παράσταση παρακολούθησαν τα εξής μέλη της Ο.ΚΡ.Α.-Λ.Ο.Γ.-ΟΜΑ.Σ. Δήμητρα-Περσεφόνη, Ηρώ, Άλκηστη, Αρκάς, Διοτίμα, Μελισσάνθη, Δολέντσια, και ο Πεπέ. Μετά την παράσταση τα μέλη παραβρέθηκαν σε πάρτι μασκέ όπου έγινε της κακομοίρας.
Την Κυριακή η κ. Πρόεδρος είχε πολλές και διάφορες συναντήσεις και κατά τις 23.00 αποφάσισε να αποσυρθεί για ξεκούραση γιατί την επόμενη το πρωί στις 05.00 θα έπρεπε να σηκωθεί προκειμένου να αναχωρήσει για Τρίκαλα. Στις 06.00 ο ιππότης Αρκάς ήταν απίκο για να μεταφέρει την Διοτίμα στο ΚΤΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ όπου με ειδική πτήση θα αναχωρούσε για το Μαγευτικό και Πανέμορφο Γοργογύρι. 

ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Ήταν ένα μαγικό μαγικό τριήμερο, Διοτίμα ελπίζω να σε ξαναδούμε σύντομα, επίσης ελπίζω πως η παραμονή σου εδώ να ήταν και για σένα εξίσου όμορφη και δημιουργική. Αν τα καταφέρεις να μας ξανάρθεις στις 5 Μαρτίου που θα κάνουμε την μεγάλη βόλτα πολιτισμού θα μας δώσεις πολύ μεγάλη χαρά. Θέλω να εξομολογηθώ το εξής: Αυτά τα τρία πλάσματα, Διοτίμα, Αρκάς, και Άλκηστη είναι για μένα πολύ σημαντικά και αγαπημένα πρόσωπα. Έχουν συνδεθεί μαζί μου εδώ και 15 χρόνια και από τότε τα έχω σαν παιδιά μου. Είναι πολύ αξιόλογα και χαρισματικά παιδιά και εύχομαι στη ζωή τους να πάρουν αυτά που τους αξίζουν. Όπως τα έχω πει πολλές φορές για να συμβεί αυτό θα πρέπει να θυμούνται πάντα το ρητό που λέει: ''συν Αθηνά και χείρα κίνει''. Αγαπητά μου φιλαράκια σας χαιρετώ, Διοτίμα να θυμάσαι πως στην Αθήνα υπάρχουν φιλαράκια που σ' αγαπούν. Ακολουθούν φωτογραφίες από τα δρώμενα. Με σεβασμό και Επικούρεια διάθεση ο Επικούρειος Πέπος.



















Σας χαιρετώ με σεβασμό και Επικούρεια διάθεση ο Επικούρειος Πέπος. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: