Life for Life
"Το θαύμα δεν είναι πουθενά
παρά κυκλοφορεί μέσα
στις φλέβες του ανθρώπου!!!"


"Στης σκέψης τα γυρίσματα μ’ έκανε να σταθώ
ιδέα περιπλάνησης σε όμορφο βουνό.
Έτσι μια μέρα το ’φερε κι εμέ να γυροφέρει
τ’ άτι το γοργοκίνητο στου Γοργογυριού τα μέρη !!!"


ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ
Εμείς στο χωριό μας έχουμε ακόμα αυλές. Εκεί μαζευόμαστε, αμπελοφιλοσοφούμε,
καλαμπουρίζουμε, ψιλοτσακωνόμαστε μέχρι τις... πρώτες πρωινές ώρες! Κοπιάστε ν' αράξουμε!!!
-Aναζητείστε το"Ποίημα για το Γοργογύρι " στο τέλος της σελίδας.

4.4.23

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΠΕΠΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ που μέχρι σήμερα 04/04/23 δεν έχει λάβει καμία απάντηση..

 

Αξιότιμε Κύριε Πρέσβη της Ουκρανίας καλημέρα σε Σας και σε όλους τους Ουκρανούς όπου και αν βρίσκονται. Εύχομαι καλή Δύναμη και Δικαίωση του Αγώνα της Πατρίδας Σας.


Αξιότιμε Κύριε Πρέσβη ονομάζομαι Σπύρος Γκοβίνας και από την πρώτη στιγμή της Ρωσικής εισβολής συντάχθηκα με την Ουκρανία γιατί είχε το δίκιο με το μέρος της και γιατί είμαι υπέρμαχος της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης των λαών και της επίλυσης των όποιων προβλημάτων μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας. 


Χθες παρακολούθησα την ομιλία του Προέδρου της Ουκρανίας προς τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ένιωσα μεγάλη απογοήτευση που ο Αξιότιμος Πρόεδρός Σας δεν βρήκε να πει δύο λόγια για την μαρτυρική Κύπρο που πριν 5 δεκαετίες δέχθηκε κι αυτή παρόμοια εισβολή με την δική Σας από την Τουρκία.


Όταν δε το βράδυ που μίλησε και στο κοινοβούλιο της Κύπρου χωρίς να κάνει επίσης κάποια αναφορά πιστέψτε με πως ένιωσα πάρα πολύ άσχημα, και μην φανταστείτε πως είμαι ο μοναδικός. Η πλειονότητα των Ελλήνων ένιωσε το ίδιο, αν κρίνω από τις αντιδράσεις στα μίντια.


Το ξέρω πως θα επικαλεστείτε την διπλωματική γλώσσα, εφόσον και αν θα μου απαντήσετε. Η χώρα μου όμως κύριε Πρέσβη δεν χρησιμοποίησε διπλωματική γλώσσα, καταδίκασε από την πρώτη στιγμή την εισβολή της Ρωσίας. Ο Πρόεδρος Σας όμως  δεν έκανε καμία αναφορά για μια παρόμοια περίπτωση εισβολής που έγινε το 1974.

Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να αναγνωρίσετε την ομοιότητα, της σημερινής κατάστασης στην Πατρίδα Σας με την κατάσταση της Κύπρου το έτος 1974 και να καταδικάσετε, όσους κρίνετε ότι πρέπει να καταδικάζονται για παρόμοια εγκλήματα.


Θα μου επιτρέψετε κλείνοντας να σας υπενθυμίσω την συγκλονιστική ομιλία ενός κορυφαίου Έλληνα καλλιτέχνη του κ. Διονύση Σαββόπουλου πριν λίγες μέρες σε τηλεοπτική εκπομπή που θα πρέπει να άγγιξε και τις ψυχές όλων των Ουκρανών.


Αξιότιμε Κύριε πρέσβη αυτό το γράμμα σάς το στέλνει ένας απλός Έλληνας πολίτης που απλά είναι εναντίον της βίας απ' όπου και αν προέρχεται.

Σας χαιρετώ και σάς ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέσατε για να διαβάσετε αυτή την επιστολή στην πιο δύσκολη περίοδο για την πατρίδα σας. 


Με σεβασμό και εκτίμηση

Σπύρος Γκοβίνας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: